Eng, wag - ladění vozidel všeobecně

Já jej oslovil už před několika lety, když jsem začínal s "Trainestem JZD". Omluvil se, že je časově hodně vytížen, že toho také už hodně zapomněl. A jen tak mimochodem poznamenal, že zrovna sedí na letišti, nepamatuju si už kde, ale bylo to někde v západní Evropě. A tak jsem musel hledat jiné cestičky a kromě toho i v rámci MSTS po vzoru Vladimíra Iljiče učítsja, učítsja a učítsja. A bohužel zjišťuju, že když se po cca třech letech k nějaké činnosti vracím, kolik jsem toho zapomněl. A není to jen můj problém, stejně jsou na tom po několika letech i Ti, kteří se mnou kdysi úspěšně spolupracovali, ale díky ukončení školy, dětem, manželkám či práci odložili MSTS stranou.

Šneku, někdy před rokem jsem potřeboval nějakou informaci od ŽSR ohledně ladění. Dan měl nějaký problém s vozidlem v aktivitě. Dostal jsem odpověď, že už do ladění dávno nedělá a už vyšel z obrazu, co kde je. Zkrátka už má jiné aktivity.

Já to chápu, jen jsem se poptal. U toho Pantera, přijde mi i dost línej.
Já jsem tak na půli mezi RW a MSTS, ale nemůžu si pomoct, české tratě jsou české. V tomhle mi zatím RW neuspokojuje i když tam jsou kousky českých tratí.

Přesně tak Šneku, MSTS je jedinečné, už jen kvůli českým a slovenským tratím. RW mám a jel sem RW někdy před rokem. Je to pěkný, déšť, příroda a vůbec po stránce chování lokomotiv a grafického designu, ale tratě v MSTS, jako tratě, Martina, Třistadeset, Jihlavu, Zvolen-Nové Zámky, Trať 180-183, která bude ještě předělaná, koukal sem na You Tube, moc pěkný a nemůžu zapomenout ani na Zbyňka, nádherná trať do Letohradu,Tišnova z Brna na Přerov atd. to RW némá.

MSTS má svoje kouzlo sám o sobě... Takovej virtuální svět, na kterej už po těch letech snad nelze nekoukat bez určitýho sentimentu.

Dobrý večer
Chtěl bych se zeptat, zda jde upravit u parní lokomotivy intenzita kouře při výkonu a ve výběhu a také zbarvení. Parní lokomotiva typu American spalovala dřevo a černý kouř není moc autentický. Předem děkuji.

Buďto se inspirovat nějakým zahraničním engem příslušné lokomotivy a nebo se znalostmi angličtiny pročíst manuál pro eng. a wag. soubory MSTS. Tam o tomto pojednává pasáž SteamEffect na str.38 a dále. Nejde o dílo sira Shakespeara, takže s trochou trpělivosti si lze vystačit k pochopení i s překladačem. Manuál vysvětlí i jiné náležitosti. O jeho překladu do ČJ bohužel nevím.

Toto je riešitelné len v prípade zverejnených vzorových engov pre každý vagón a HDV......Dokiaľ toto nebude k dispozícii pre modelára je mi popravde úplne šumafuk aký wag, či eng tomu dám.

Děkuji, snad se s tím nějak poperu. Model je staršího data a autor se asi MSTS už nevěnuje.

Ad Pájavlaky : platí to aj pre tvoje brzdy.....Ak chceš aby modelári používali pre msts tvoje brzdy , tak musia byť dostupné vzorové eng a wag súbory. Ja za seba nie som ochotný po vymodelovaní ešte aj počítať a riešiť. Každý robíme niečo iné. Takže až budú online použiteľné vzory , ja ich používať budem.

Vozy ČD&ČSD v rozsahu TBP8 už vzorové jsou - nahradíš z etalonu příslušnou část ve wagu a doplníš z tabulky hodnotu MaxBrakeForce, nic nepočítáš.

Od léta ale nemám problém tvůrcům na žádost jejich engy/wagy na moje brzdy upravit.

Ok. Beriem ťa za slovo. Poprosil by som ťa teda o vzor na Y voz. Teraz sa piplem s tým tak nech to je košer.

Jediná diferenciace, která má smysl, je na brzdící režimy (tj. P_R a G). V balíku najdeš vše potřebný. Funguje to univerzálně přinejmenším pro všechny rozvaděče Dako.

S toho balíku sa ja vysomáriť nedokážem. Pre mňa je to španielska dedina. Takže platí čo som písal vyššie. Bez vzorového engu či wagu to ja nemám šancu spraviť.

Vzorový eng/wag je utopie, musí být nastaven vždy přímo na daný model. Proto jsem cestou nějakých vzorových engů/wagů nešel. Je to nesmysl. Úprava brzd se týká vždy jen příšlušných pasáží, tedy jsou vydány jako vzorové jen ony příslušné pasáže. Přijde mi to logické. Pokud budeš mít zájem, pošli mi konkrétní engy/wagy na e-mail, snadno ti tam osobně brzdy dosadím a pošlu zpátky.

Tomu teraz trochu nerozumiem.....Hádam každý autor vie, že si ostatné veci má sám prepísať a nechať tam nastavenie brzd....Však ja ti to pošlem a to už vlastne budem mať tie vzorové čo som chcel.

Dobre Pavel. Nechceš mi rozumieť nemusíš. Pošlem ti čo potrebujem až budem na pc......

Back
Nahoře