Eng, wag - ladění vozidel všeobecně

"http://www.edisk.cz/adresar/07594/MSTS.html" podívejte se na ten model a pak prosím poraďte. model není v úschovně pro veřejné stahování, ale jen pro konzultaci.

Chyba je v consistu, můj MSTS mi jej vůbec nestrávil. Když jsem si udělal consist nový, je vše OK.

před chvílí jsem to zkoušel znovu prece jen se to zlepšilo, ale prosím mohl by někdo zkotrolovat trakci ? neboť na max výkon jede jen kolem 70. Pokud by mi někdo mohl pomoci i se světli byl bych moc vděčný.

Totéž co Jirka.
Jinak tou sedmdesátkou mi to jezdí pouze při jízdě hnacím vozem vpřed, při jízdě řidičákem vpřed to lítá 130 jako prd!

Čouda napsal:
Dem je dost zvláštní člověk

To mi vôbec nevadí. Nemôžme byť všetci na jedno kopyto.....

Čouda napsal:
No Dem je první, kdo je za to zjebe.

Mne je lautr jedno ci nejakemu Ivanovi Mrkvičkovi ide niečo v MSTS, alebo či mu vôbec ide MSTS. Vôbec ma to nezaujíma. Každý kto si niečo sťahuje s mojej tvorby a našej stránky tak činí na vlastnú zodpovednosť a bodka.

Takže ešte raz a naposledy. Ak v dobe keď robím nejaký model mám k dispozícii naladený eng rád ho použijem. Ak ho najdem u Zbyňka na stránke použijem ho. Ak sa ale časom ladenie zmení, ma ani len nenapadne niečo na tom čo bolo vydané meniť. Nech si to mení koncový užívatel, ktorý to používa. Ja som nezasvetil svoj život MSTS a ani mojej stránke.
To len tak naporiadok.

A Mirku ja som čudný, ale iba preto, že hovorím a píšem čo si ostatný dovolia len ticho myslieť......

Prajem pekný zbytok večera.

teď otázka zní kde je problém. Není možné že takhle jede jakoby na RW ? tzn mu nejak říct že pokud jede 4024 napřed tak má jet maximálkou ? Vzhledem k tomu co takříkajíc platí tu na fóru - čemu nerozumím do toho nelezu - tak se do nějaké další úpravy nepouštím.

mmouka napsal:
před chvílí jsem to zkoušel znovu prece jen se to zlepšilo, ale prosím mohl by někdo zkotrolovat trakci ? neboť na max výkon jede jen kolem 70. Pokud by mi někdo mohl pomoci i se světli byl bych moc vděčný.
Po zhlédnutí předešlé a této stránky již nemá cenu se zabývat tvým problémem. Pokud jsem ti slíbil, že ti to opravím, již jsi nemusel žádat zde na fóru o další pomoc. Já také chodím do práce, pokud jsi mne to včera v noci poslal, mohl jsi vědět, že to okamžitě nebude opravené. Jen doporučím jednu věc, pokud neumíš dělat úpravu v *engu je lépe tam vůbec nezasahovat ne jako jsi to udělal ty. Velice dobře to napsal, Zbyněk když něco někdo neumí a, vrtá v *engu.

takže, fajn zase sem tu nakonec za blbce já.
1) do nastavení 4024.eng jsem vůbec nezasahoval, výjma směřování ma 4023_z.cvf. jediné co jsem udělal bylo, že jsem udělal 2 cvf a nastavil si hodnoty na to abych správně vyděl ven. NIC VÍC ! nezasahoval jsem do světel ikdyž by to potřebovali a taky do jízdních parametrů u 4024 (viz 70 km/h)

Martens napsal:
Mirku, když už s Honzou Ungrmanem souhlasíš, mohl by sis opravit i své downloady.

Jasně tomuhle rozumím. Jedná se totiž o jednu věc. Já sem si zavedl poněkud odlišný systém, kde se sice všecky soubory nazývají cd_xxxxxx, ale v name je napsáno CDC 751.354-2 čili zobrazování v simulátoru je v pořádku. Neumím si představit a ani nechci, kdybych to měl zasejc všecko předělávat. Nehledě na to, že stroje ve verzi čd (dnes cargo) mám i v řádku name pojmenované jako CDC. A vida a je tu kompromis.

Nový engy vyměňovat v současné době nehodlám, protože bude nový web a žsr nedává konečné verze někam ke stahnutí a 600MB aktualizace trainsetu nebudu stahovat kuli pár kylobajtům. Takže by bylo dobré skutečně aktuální engy na všecky stroje ale úplně všecky sroje někde vystavit. Zdeněk Itterheim to chtěl zavést, ale asi to padlo.
dem napsal:
A Mirku ja som čudný, ale iba preto, že hovorím a píšem čo si ostatný dovolia len ticho myslieť......

Tak to sme dva...

Naposled editoval moderátor:
Čouda napsal:
Martens napsal:
Mirku, když už s Honzou Ungrmanem souhlasíš, mohl by sis opravit i své downloady.

Jasně tomuhle rozumím. Jedná se totiž o jednu věc. Já sem si zavedl poněkud odlišný systém, kde se sice všecky soubory nazývají cd_xxxxxx, ale v name je napsáno CDC 751.354-2 čili zobrazování v simulátoru je v pořádku. Neumím si představit a ani nechci, kdybych to měl zasejc všecko předělávat. Nehledě na to, že stroje ve verzi čd (dnes cargo) mám i v řádku name pojmenované jako CDC. A vida a je tu kompromis.

Nový engy vyměňovat v současné době nehodlám, protože bude nový web a žsr nedává konečné verze někam ke stahnutí a 600MB aktualizace trainsetu nebudu stahovat kuli pár kylobajtům. Takže by bylo dobré skutečně aktuální engy na všecky stroje ale úplně všecky sroje někde vystavit. Zdeněk Itterheim to chtěl zavést, ale asi to padlo.
dem napsal:

Tak to sme dva...

Mirku a tak potom jsi stejný jako Dem i v tomhle. Doporučuji tedy nestahovat z Čoudova webu, neb jsou tam pouze historické relikvie, které vnášejí do trainsetu pouze nepořádek a duplicity. Mimochodem Mirku, ten Tvůj systém má jednu velkou vadu na kráse - nikdy jsi neslyšel o tom, že pokud simulátor mám v trainsetu 2 eng nebo wag soubory ( a ikdyž jsou s rozdílným name), tak se vždy načte až ten poslední ( krásně se to projevovalo na voze A.wag, který byl jednou jako CD A a jednou jako ZSSK A).

Za další - o tom, že svým systémem jsi odkouřil už několik skinů identických vozidel ČD tím, že jsi je přebil skinem ČSD.

Tak to dodělej alespoň do nového webu, ať to nemáš jen samé problematické muzeum.

O upraveném ladění už ani nemluvím. A jsme zase u toho, že si to někdo stáhne a zase se tu budou řešit věci typu "mi to nefunguje".

Čouda napsal:
...Takže by bylo dobré skutečně aktuální engy na všecky stroje ale úplně všecky sroje někde vystavit. Zdeněk Itterheim to chtěl zavést, ale asi to padlo...
Bohužel jen chtít opravdu nestačí, je třeba obětovat několik víkendů a fyzicky to provést. Jenomže všichni chodíme do práce a když už něco děláme, tak se přímo věnujeme tvorbě. Dělat něco jen tak, aby ostatní mohli stahovat, do toho se jen tak nikomu nechce. Umím si představit zajištěného člověka v důchodě, který má dlouhou chvíli a tak se dá do tvorby internetových stránek s downloady.
Jenomže už existuje starý slogan "Důchodci nemají nikdy čas", tak jsme tam, kde jsme byli :D . Hold nejsou lidi.

Jinak dělat si svůj systém značení, to není jen o písmenkách, ale je také nutné o fungování MSTS něco vědět. Proto jsme to tenkrát řešili na 1. slezině, proč to musí být tak a onak nesmí.

Co se nové 263 kabiny týká, měl jsem jen výčitky, že jsem tu chybku zapomněl oznámit. Ale jestli je to tak, jak napsal DEM, spadl mi kámen ze srdce. :D

Zbyněk Šemora napsal:
Bohužel jen chtít opravdu nestačí, je třeba obětovat několik víkendů a fyzicky to provést. Jenomže všichni chodíme do práce a když už něco děláme, tak se přímo věnujeme tvorbě. Dělat něco jen tak, aby ostatní mohli stahovat, do toho se jen tak nikomu nechce....

Zbyňku, zapomněl jsi na to, že je u nás i spousta nezaměstnaných se spoustou času (mezi které teď bohužel patřím i já), který by se dal určitě nějak využít. Já bych se uprávě TBP a jeho distribuci na web mohl zabývat, jen sehnat nějaký vhodný server. Mimochodem kolik je teď aktuální velikost TBP? Kolik by bylo potřeba dat? Mé poslední DVD je někdy z března 2007

Pavlík napsal:
....Já bych se uprávě TBP a jeho distribuci na web mohl zabývat...
Ahoj,
myslím si, že to není problém právě TBP - tomu péče věnována je. Spíš by bylo potřeba dát do kupy engy modelů, které jsou ke stažení na různých webových stránkách. Pokud si někde něco někdo stáhne a nejde mu to, aby měl možnost si stáhnout aktuální funkční eng. A ne že na dotaz, proč mu to nejde nebo dělá nějakou rotyku, dostane odpověď, že si za to vlastně může sám, neboť je tak blbej, že si model stáhl.

Tome, on není blbej, on jen poslechl aktivitáře a přečetl si jeho readme, které požaduje právě tyto neaktuální skiny ( viz Čouda a poslední aktivita od alcaponeho http://www.mojevlacky.cz/aktivity/Railtrans-180.html. Odkaz na CD 363076-048, kde právě ona 048 je plná zmatků a nesrovnalostí. Takže prostý uživatel je v tom zcela nevinně.

Martens a Tom: přesně tak. Obávám se však, že autoři modelů a skinů nebudou chtít vydat povolení pro distribuci upraveného engu z jejich modelů či skinů jinam, než na jejich stránky.

Co se týče TBP, bylo by dobré ho někde vystavit v aktuální podobě rozdělený na vozidla nebo alespoň na řady. Pokud tedy na tomto nikdo aktuálně nepracuje, mohl bych nabídnout pomoc. Samozřejmě, pokud Zbyněk povolí.

A jsme zpět u toho, že by aktivitáři měli uvažovat o tom, co za stroje ve svých aktivitách používají a udržovat své trainsety v aktuální podobě, tj. aby to, co dnes použijí v aktivitě, šlo i zítra někde najít, a v takovém ladění, jaké mají autoři na svých stránkách.

Jiříku, tady jde spíš o to, že autoři mají některá svá vozidla na svých stránkách s chybami, které nechtějí opravovat. Je-li toto vozidlo použito v aktivitě, je zde problém. Aktivitář si vozidlo upraví, ale už nenapíše, že po stažení vozidla je nějaká úprava nutná. Ne každý engu rozumí. Vyskytují se chyby hlavně ve směřování kabin a zvuků, chyba v parametru Wagon nebo i to, že eng se odkazuje na .s soubor, který je jinak pojmenován.

Pavlík napsal:
Obávám se však, že autoři modelů a skinů nebudou chtít vydat povolení pro distribuci upraveného engu z jejich modelů či skinů jinam, než na jejich stránky.
Ale nic nebrání ladičům vydat něco jako vzorové engy, Příklad:
vzorový eng na CD 753
vzorový eng na CD 754
vzorový eng CSD 475
a podobně. A každý bude mít možnost jej použít do svého konkrétního vozidla. Ale znamená to hodně "učítsja, učítsja a učítsja." A na to je bohužel řada lidí móóc pohodlných.
Pavlík napsal:
...... autoři mají některá svá vozidla na svých stránkách s chybami, které nechtějí opravovat.
Rozumný aktivitář takové vozidlo veřejně nepoužije a snaží se motivovat autora k té úpravě.
Druhá stránka věci: Mám na svém webu řadu vozidel a nevystavil jsem je tam pro sebe. A sklízím akorát kritiku. Slovo chlapa = máš tam tu a tu chybu, posílám upravený soubor - to je něco velmi ojedinělého. A tady musím veřejně pochválit Honzu U.
Třetí stránka věci: Inovuju a myslíš, že se ta inovovaná vozidla objevují v aktivitách. Nikoliv, aktivitáři používají ještě po půl roce ty staré verze.
Pavlík napsal:
...... Aktivitář si vozidlo upraví, ale už nenapíše, že po stažení vozidla je nějaká úprava nutná.
Toto už vůbec není chyba autora vozidel, ale skleróza aktivitáře. A jsme opět u toho požadavku, aby si aktivitáři udržovali aktuální trainest.

JiříkTK napsal:
A jsme zpět u toho, že by aktivitáři měli uvažovat o tom, co za stroje ve svých aktivitách používají a udržovat své trainsety v aktuální podobě, tj. aby to, co dnes použijí v aktivitě, šlo i zítra někde najít, a v takovém ladění, jaké mají autoři na svých stránkách.
Souhlasím s tím, že tvůrce aktivity by měl použít použít modely s originálním názvem a laděním - pokud ovšem neuvede, že je použit eng ten a ten, který se dá stáhnout tam a tam. Ovšem nechápu, jak může nést zodpovědnost za to, že uvedený stroj (eng) bude na uvedené stránce i zítra a v žádném případě nemůže nést zodpovědnost za to, že uvedený model nenadělá uživateli bordel v trainsetu.

Pokud nějaký model neudělá bordel v trainsetu aktivitáři, neměl by jej udělat ani ostatním. Trainset aktivitářů by měl být vzorový.
To "zítra", jsem myslel trochu s nadsázkou, ale je běžná situace, kdy některý z autorů z nějakých důvodů (mně mnohdy sice nepochopitelných) stáhne ze svých stránek nějaký model. A aktivitáři, když píší readme, se ani nepodívají, zda tam ten model ještě vůbec je. To je o vnitřní zodpovědnosti aktivitáře vůči uživatelům. Je to podobné, jako když ty postavíš kus trati a nedodáš k ní třeba zimní textury. A člověče uživateli, pomož si sám.

Back
Nahoře