Fiktivní trať Ztracená_1987

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dominik
  • Datum začátku Datum začátku
© Intouro napsal:
Dan J. napsal:
Ps: Jinak se MSTS opět předvádí v celé své kráse, už půl dne dělám křižování v Hamrech a v editoru OK a v misi samotné se mi to vždy pose...:D

Taky taky ... :D
Já už na to mám svůj fígl :D

Já už jsem to taky vyřešil, jde o křižování tohoto typu. Hráč přijede do Hamrů v 12:50 a odj. ve 13:00 hodin. Z protějška přijede R ve 12:54 a odj ve 12:56 a ještě mne předjíždí R pd Skalky a přijede ve 12:54:30 a odjede ve 12:55:30. Já stojím na koleji u budovy před 2. přechodem. R1 vjede na 2. od budovy a R2. na rovnou průjezdnou u naást. Jinak pánové stavitalé, tato trať je moc pěkná, ale nelíbí se mi ta maximálka 100km/h, uvědomte si, že 100 - 110 se jezdilo mezi Prahou a Ostravou a na takovémto typu tratě bych tipoval rychlost nižší. Když už trať z dob ČSD, tak by ty rychlosti neměly bít do očí a nemusíme jezdit furt jak na koridoru, ale toť můj názor.:D
S pozdravem Dan.

Teď nevím jaká je konkrétní situace u zmiňované trati, ale oponuji, že 100 až 110 se jezdilo jen mezi Prahou a Ostravou.
Když jsem jako student v rce 1976 vyhrál nějakou soutěž s triem, kde jsem hrál na violoncello a postoupili jsme do ústředního kola v Praze, tak jsem se těšil, až pojedem zpátky Hungarií a pojedeme rychlostí 130 km/h. Byl to pro mě tenkrát zážitek století. Tehdy měla Hungárka mezi Prahou a Brnem jízdní dobu 3 hodiny a 15 minut. Praha byla rozkopaná a až za Libeň se nejezdilo rychleji než 30 a před Brnen zase pomalé přes tunely v rekonstrukci. Takže mezi Prahou a ČT těch 130 se muselo jet. Klasické soupravy měly 120. Až jsem přišel na dráhu, tak výhybky ve stanicích už rychlosti 120 nevyhovovaly, tak se všude omezila rychlost přes stanice na 100. Ale přesto 120 asi ve dvou stanicích zůstalo zachováno. Na Slovensku Zohor a u nás... já už si nevzpomenu. Odbočka Blatov občas také měla přes výhybky 120.
Ale jinak všude se jezdilo maximálně 100. Jenomže stovka nebyla výsada jen hlavních dvoukolejných tratí, ale byla i na jednokolejkách. Například okolo Hradce a všude kde je stovka dodnes. Hold stavitel se asi inspiroval úsekem, kde se stovkou jezdilo.

Ahoj Zbyňku a díkes za objasnění, jenže, trať je vedená lesy, kolem skal, s nechráněnými železničními přejezdy (ty jsou u HK taky, já vím), dlouhými mosty a zatáčkami, rychlosti se pohybují mezi 60 km/h až 100 km/h. Nicméně na takovéto trati bych to viděl tak na 80 km/h maximálně a všechny výhybky do odbočky by měli mít max 40km/h ne 80 km/h. Já tu trať taky jedu pořádně poprvé, dělám aktivitu pro Jardovy Bobinky, více u mne ve vlákně aktivit. Ale jak jsem psal, je to pouze můj dojem a trať se mi velmi líbí, konečně trať s elektřinou mechanickými návěstidly a tak podobně.
S pozdravem Dan.

Dane, ve verzi 2.0 je předělaná návěstní soustava a jsou doplněna světelná návěstidla. Všechny obvody výhybek jsou nově nalinkovaný a do odboček se jede zásadně 40 a někde jen dokonce 30. Ber ale v potaz že tu 100 nemáš nikde ve stanici ale máš tam jen max 80 myslím.

Martin

Pokud napíšete poloměry oblouku, tak bude víc jasno.
R500 je miinimum pro 100km/h. Ale jestli má někde R250, tak tudy max60 a s přivřenýma očima nebo pro pendolina 80. Teď si to z hlavy nepamatuji. Ale i rovina neznamená, že se může jet 100. Záleží na svršku.
Jinak je pravda, že za dob ČSD se většinou jezdilo do odboček 40. štíhlých výměn bylo velmi málo. Já si pamatuji Zaječí na kříži 60, Brno Židenice 80, Poříčany, Úvaly, Blatov 80. Na Hradcích CHoťovice, Nové Město, Káranice do odbočky traťová tedy 90 a 100km/h. V Pardubicích ta 60 na některé koleje už byla odjakživa. Ale celkově vidět návěstidlo s pruhy byla vzácnost. Jen trochu srandovní byl vjezd do Pardubic od Rosic, kdy jsme kolikrát vjížděli na návěst rychlost 60 a výstraha, ale vedle rychlostník 40km/h :D

tak jak se tak koukám tak jsou tam hlavně
R500/r20 dřevo rychlost 80
R500/r10 starší beton rychlost 90
R1000/r10 starší beton rychlost 100 (90)
R2000/r20 starší beton rychlost 100
R2000/r5d starší beton s trávou 100
přes stanice je vždy 80

Martin

Ahoj přátelé MSTS,
po pár měsících opět vychází " Ztracená_1987 " tentokrát ale se světelnými návěstidly a funkčními modely přestavníků.

Trať je funkční jak pod UNIglobalem, tak i pod Xtrack 3.20+UZK+NewRoad4.

Tímto bych rád poděkoval - JiříkovyTK za cenné rady, Gajdmony za úpravy které provedl z předešlé verze a Blažovákovy za pomoc testování
(souhlas s uveřejněním od původních stavitelů mam)

Trať je ke stažení u JiříkaTK na webu.
Příjemnou jízdu přeje
mmouka

pár obrázku z tratě a připravované activity
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/21015/Skalka_sv.jpg_134.04KB.html
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/09603/Sp_1971_1.jpg_183.67KB.html
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/82405/Sp_1971_1-1.jpg_186.37KB.html

Dovolím si vložit obrázky pro ty, kterým se nechcou stahovat, aby si je taky prohlédli.
Skalka
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sklad.obrazku.cz/obr341436_Skalkasv.jpg

Aktivita Sp 1971 od M.Mouky
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sklad.obrazku.cz/obr341437_Sp19711.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sklad.obrazku.cz/obr341438_Sp197111.jpg

No, a já bych rád poděkoval novému staviteli Martinu Moukovi, že se toho ujal, jelikož jsem se pustil do nového projektu a na tento by nezbýval čas.

Ahoj Lidi,
nedopatrenim,mi tam zustali 2 me pripravovane activity, vzhledem k tomu ze k nim neni pribaleny conzist, pockejte prosim jeste nejakou chvili do jejich vyladeni, posleze se domluvim s Gajdmou nebo JirikemTK na umisteni activitu na jejich web. Activity z verze 1.0 by meli byt kompatibylni, nedelali se kolejove zmeny.

cau Martin

Prosím vás poraďte mi. Dal som si do MSTS túto trať len zelektrifikovanú. A vždy keď si dám lokomotývu napr. do Pustého Hamoru tak keď dám v kabíne pohľad do zadu (šípka dozadu) tak mi hru vypne a vypne mi ju ak jed sa pozriem dozadu iným pohľadom. Alebo keď idem z Mlinov smer Rakov tak ked prejdem kúsok za Rakov vypne mi MSTS tiež. Už neviem čo s tým je.
:(

1) kterou verzi maš ? - ze světlama nebo z mechanikama
2) na jakým vozidle to jezdíš ?
3) používáš BIN ? pokud ANO tak pohled zpět (na druhe stanovistě) se pro přepnutí používá kl. 1 na alfanumerické klávesnici

mmouka: mám verziu so svetlami, vozidlo to je úplne jedno spraví mi to pri každom, BIN jasné a preínam si stanovište 1.

- pri trati STRACENA old mi nevyhdazovalo nič a šlo to tak neviem dke je chyba, len ja STRACENA old nehrávam ja chcem zelektrifikovanú trať.

a nedá sa k trati STRACENA old skopirovať niečo zo ZTRACENA 1987 aby mi šla trolej v Stracena old ??
Gajdma: na tich tvojich fotkách nevidim dráty k troleji máš ich tam ? či hrávaš tú verziu bez drátov ?

Naposled editoval moderátor:
skoro napsal:
Gajdma: na tich tvojich fotkách nevidim dráty k troleji máš ich tam ? či hrávaš tú verziu bez drátov ?
Ztracená 1987 dráty nemá, je zvednutý. Jak si jej dát dolů, je tu návod. Já mívám ten drát stejně v MSTS vypnutý. Ale kdo chce, ať si to upraví.

pokud by tam měli být dráty tak by museli být jako objekty a osazovat tak celou trať by byla šílená práce a já sice mám elánu na stavbu ještě dost, ale do tohodle bych se poustel až bych nevěděl co dělat.

Skoro rozlišuj "dráty" a dráty. V MSTS, pokud při stavbě trati zvolíš, že je elektrifikovaná, se Ti nad kolejemi zobrazí skutečně "drát", jehož výšku nastavíš. Ale ten se zobrazí nad všemi kolejemi, které v dané trati/tratích položíš. Proto autoři u tratí, kde jsou elektrifikované i neelektrifikované koleje tento drát umísťují do nesmyslné výšky a elektrifikované koleje poznáš podle stožárů. Částečně může být třeba vymodelována trolej a nosná lana u napínacích polí. Pokud trváš na tom, abys měl zobrazen tento "drát", stačí v nastavení trati změnit jeho výšku.
Umisťovat skutečné modely trolejového vedení je piplačka, navíc to zvyšuje zaátěž počítače. Pokud vím, tak z českých tratí jsou částečně zatrolejované projekty trati 090 a Luhačovice.

Díky za doplnění. A nesmíme také zapomenout na slovenské projekty ... Jde jen o to, aby si "skoro" uvědomil rozdíl ...

Back
Nahoře