Fiktivní trať Ztracená_1987

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dominik
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj všetci,

oznamuji KONEC stavby tratě Ztracená_1987. Jiříkovi děkuji za pevné nervy, cenné rady a spousty dalšího a hlavně se mu moc omlouvám. Já z tohoto fora přecházím na nové a vracím se do původních plánu, do kterých patří dodělání mnoha rozdělaných (ale povedených) skinů a ještě jedna věc, kterou neprozradím.

Vážení, bylo mi tu s Vámi dobře.

Dominik

Asi ho naštvalo, že mu pořád někdo něco kritizoval ... ale Dominiku, nic, co jsme Ti tu na fóru napsali, nebylo zle myšleno. Dal si sem obrázky a na ty jsme tu nějak reagovali ... ale myslím, že v rámci zrovna této diskuze vcelku konstruktivně, což tu nebývá zvykem. Zeptej se Jirky, když začínal, kolikrát ode mne dostal "vynadáno", že dělá bludy a tohle je špatně a tamto je špatně ... je škoda, že trať nedokončíš ...

Honza napsal:
...... Zeptej se Jirky, když začínal, kolikrát ode mne dostal "vynadáno", že dělá bludy a tohle je špatně a tamto je špatně ... je škoda, že trať nedokončíš ...
To potvrzuji, ale byla to konstruktivní kritika i konstruktivní chvála. A to případné dokončení budeme řěšit později. Polévka je uvařena, necháme ji zchládnout.

Takže polévka nám zatím nezchládla a tak se předběžně ptám, zda by někdo z -náctiletých měl chuť či zájem dokončit elektrifikaci této tratě s tím, že nebude sahat na koleje ani na návěstidla ??

Zdravím,
je zbytečné se pořád dokola opakovat a nebudu také nikoho veřejně kritizovat, ale stačilo by se držet toho, co už Dominik alespoň ovládal, tzn. skiny. Opět příklad pro ostatní. Nejdříve něco vytvořit a teprve pak to prezentovat, né naopak, jak je to u některých zvykem. Je to škoda, i přes Dominikův věk jsem do tohoto projektu vkládal více nadějí.

Éčko.

JiříkTK napsal:
... tak se předběžně ptám, zda by někdo z -náctiletých měl chuť či zájem dokončit elektrifikaci této tratě s tím, že nebude sahat na koleje ani na návěstidla ??

Jirko, mám takého tušáka, že to zostane na "starých fotroch" ... Ak sa mýlim, bude len dobre.
Bohužiaľ prax ukázala, že medzi -násťročnými je veľmi málo schopných a stabilných autorov - i keď existuje výnimka potvrdzujúca pravidlo: Ondra J. vydal svoje prvé modely keď mal tuším 15 rokov a dodnes patrí k špičke, jednak kvalitou práce, jednak množstvom výborných modelov.

Dominik pracoval dobře, to mu zase nesmíme křivdit. Ale modernizace a elektrifikace byť fiktivní trati musí mít nějakou logiku odpovídající dané době. To jest trať se zadrátovala, postavily se měnírny a tu a tam se udělala rekonstrukce příliš nízkého mostu. Tu a tam se vyměnily koleje a tu a tam se zvedla o chlup traťová rychlost. Ale žádné převratné změny se neděly. V okolí vyrostlo pár činžáků, začaly jezdit o chlup modernější auta, .... Ale nestavěly se úzkorozchodky, nové vlečky se budovaly velmi poskrovnu pokud vůbec, při elekrtifikaci se nebudovaly nové perony, .... Na to jsme s Honzou reagovali.

Proč to nabízím: Já se také učil na rekonstrukci a je to rozhodně lepší škola, než začít na zelené placce.

S tím Jirko souhlasím. Soudobě se elektrifikovala 170 z Berouna do Plzně a jak říkáš: Zvedla se traťová rychlost, postavily se napájecí stanice (je zde střídavá soustava) a instalovala se světelná návěstidla a na trať autoblok. Perony nikde nepřibyly, stanice se kolejově neměnily.

A to je hlavní dvoukolejný tah, na jednokolejné trati Brno - Přerov se prakticky nesáhlo ani na návěstidla.

to je sice pravda, ale v případě zmiňované trati 300 zanedlouho po elektrizaci se hejbalo s Blažovickým shlavím v Holubicích, takže přece jen nějaké úprava. Nadruhou stranu eletrifikace 300 se prováděla až v polovině 90tých let. Navíc se měnilo dost rusů za AZD a jeste nějaký mech. hradla myslim že za poloautomatická hradla.

No, ale jsme mistři (samo včetne mne) v odchylování se od tématu. A tím tématem by měla být budoucnost Ztracené_1987.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://88.86.106.174/jpeg/671_ztracena_100.jpg[/URL]

Takže budoucnost Ztracené_1987 je jasná. Vzal jsem si ji opět pod svá křídla, vyměnil sloupy se žlutými pruhy za šedé a jal se modernizovat traťový spodek i svršek. Na takto zmodernizované třetině trati byla zvýšena traťová rychlost na 100 km/h.

Ještě jednou veřejně děkuji Dominikovi za kus dobře vykonané práce a v informacích k trati bude zapsán jako spoluautor elektrifikace tratě.

Dostal řadu dotazů, jak to vypadá s touto tratí. A proto, že byla prezentována i na slezině v Bohumíně, tak s tím už nebudeme dělat tajnosti.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://88.86.106.174/jpeg/514_load.jpg[/URL]

Toto je jeden z možných kandidátů na obrázel "load.ace". Pokud se pozastavujete nad tím, že tam nejsem uveden, tak vězte, že můj podíl na této přestavbě je naprosto znedbatelný a spočívá v nepodstatných činnostech, jako je například vytváření takovýchto obrázků. Každopádně musím oba autory remake ještě jednou pochválit. Pracovali dobře.

Práce na trati pokročily do jedné z posledních etap a někdy během listopadu se trať vydá k testrům k připomínkování.

Ahoj Jirko.
Tak nad tímto obrázkem jsem zajásal. Sešla se na něm, jak má nejoblíbenější mašinka Bobina, tak patráky a ten kdo jezdí mé aktivity, tak ví, že jsou skoro všude.:D No a když už tady píšu, tak jsem si vzpoměl, na jednu mašinku, se kterou jsem v počátcích mého ježdění velmi používal, společně s Rybáky na prvotní 321. Tato mašinka byla kdysi u Havla, společně s tratí a já ji samozřejmě vlastním, jen by mne zajímalo, jestli vůbec někdy jezdila na osobní dopravě u nás, nebo jestli to byla fikce.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img687.imageshack.us/img687/9494/elektrika.jpg

S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
... jen by mne zajímalo, jestli vůbec někdy jezdila na osobní dopravě u nás, nebo jestli to byla fikce...

Fikce, byť podobné lokomotivy jezdily v několika kusech i u ČSD. Ale jezdila u ČSD třeba E424. Neměl by někdo pro E424 kabinu ?
945e9d6c6fbe8178833578ae450146a1.jpg

Naposled editoval moderátor:
Ahoj Dane, Pikku vytvořil kdysi tento skin na italský model, takže pro rýpaly upozorňuji, že 100% shoda se skutečnou lokomotivou E 465.0 tu není, ale v době vzniku skinu jsme byli vděční za každé české vozidlo. Lokomotivy byly dodány dvě a to v roce 1927. Když se podíváš na historii elektrizace železnic u nás, bude Ti jasné, kde byly nasazeny. Ještě v roce 1954 u nás byly elektrizovány jen tyto tratě: Tábor-Bechyně, TEŽ, Rybník-Lipno, Trenč.Teplá-Trenč.Teplice a pražské spojky. Právě na těch byl el.provoz zahájen v roce 1927 a sem byly dodány jako rychlíkové lokomotivy. Jejich úkolem bylo vozit vlaky z pražských okrajových nádraží do centra města, protože se radním nelíbil kouř z mnoha parních lokomotiv. Třeba vlak na Plzeň tak z hlavního nádraží odvezla elektrická mašinka na Smíchov, kde ho přebrala parní lokomotiva, která ho odvezla do cíle. Problém je, že spojky byly elektrifikovány soustavou 1,5 kV stejnosměrných, a to dokonce až do roku 1953 s opačnou polaritou (+ v koleji). V roce 1953 po dodání prvních loko E 499.0 byla změněna polarita, v roce 1957 dosáhla Prahy první elektrifikovaná trať se současnou soustavou 3 kV stejnosměrných, a to z Třebovic v Č. do Prahy Libně (tehdy horního nádraží). Spojky měly ale nadále napětí 1,5 kV ss, k přepnutí na 3 kV došlo v roce 1962 a v tomto roce byly po mnoha letech bezproblémového provozu obě lokomotivy E 465.0 vyřazeny. Takže v běžné traťové službě mimo pražský uzel jsi tyhle loko potkat nemohl.
Obdobně to je i dalším Pikkovým skinem E 666.001, který je udělán na model italské lokomotivy E 626, tedy přesně podle reálu, šlo o válečnou kořist z Itálie po roce 1945. U ČSD byly tři stroje této řady a zajímavostí je, že musely být pro pražské spojky upraveny z napájecího napětí 3 kV ss na 1,5 kV ss. Po roce 1962 nebyly upraveny zpět na 3 kV ss, ale byly také vyřazeny.

JiříkTK napsal:
...Pokud se pozastavujete nad tím, že tam nejsem uveden, tak vězte, že můj podíl na této přestavbě je naprosto znedbatelný a spočívá v nepodstatných činnostech, jako je například vytváření takovýchto obrázků...
Dobrý den,
Pokud nejste spoluautorem, tak mi dovolte udělat alespoň tohle. Musím Vám veřejně poděkovat. Za prvé za podporu. Za druhé za projetí tratě a vychytání chyb a za třetí právě za tyhle drobnosti.
Jinak na slezině trať odprezentována byla, ale zdaleka né celá. Po prezentaci jsem ztratil ponětí o čase, takže jsem rychle na mobilu vyhledával spoj, protože už jsem věděl, že vlak v 15:45 nemám šanci stihnout :D No, nicméně děkuji Davidu Hájkovi, který mi tuto možnost (prezentaci) umožnil.
Jinak stanovený termín byl Vánoce, pokud to půjde tímhle tempem, dočkáte se jí možná dřív, ale nechci nic slibovat.

Honza napsal:
Pikkovým skinem E 666.001, který je udělán na model italské lokomotivy E 626, tedy přesně podle reálu, šlo o válečnou kořist z Itálie po roce 1945. U ČSD byly tři stroje této řady a zajímavostí je, že musely být pro pražské spojky upraveny z napájecího napětí 3 kV ss na 1,5 kV ss. Po roce 1962 nebyly upraveny zpět na 3 kV ss, ale byly také vyřazeny.
A to se dozvídám dnes. To jste nemohl někdo před půl rokem, když jsem vás všechny prosil o podrobnosti z dopravy na přelomu 69/70. Mám je tam, což znamená špatně, že.
Pikku, omlovám se, za nevědomost, že tato loko je tvá práce a že jsem se tě nezeptal ohledně vydání tohoto skinu. Pokud nebudeš proti nechám ho na webu, jinak na požádání okamžitě stáhnu. Taky mě mohlo napadnou, že většina skinů je tvá. Že jsi byl v těch dobách nejaktivnější.

alcapone napsal:
...
Pikku, omlouvám se, za nevědomost...

Nic se neděje, jen jestli je to ta poslední verse a jestli je tam original italské Readme. Ale myslím si, že ano, já mám dojem, že jsme to již řešili ;)

Back
Nahoře