Fiktivní trať Ztracená_1987

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dominik
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj Marku.
Screeny vypadají pěkně, jen bych měl malou výhradu k jednotce ČSD EM488. Podle mne by na takovémto druhu trati nebyla tato jednotka řazená vůbec, tak maximálně loko + např. 2 Bai a pošťák (vůz se služebním oddílem), ale to je jedno, jsme na fiktivní trati, takže budiž. Ale určitě nebylo řazení této jednotky loko + 2 vozy + Loko, řazení bylo, loko + 3 vozy + loko, vím, že u ČD se toto řazení jako máš na screenu někde praktikuje, nevím kde, ale u ČSD o tom nemám potuchy.:D Právě naopak, mezi Ostravou a Č. Těšínem jezdívaly tyto jednotky dokonce ve dvojicích. Tj. loko + 3 vozy + loko + loko + 3 vozy + loko. To jen tak okrajově, poněvač tento panťák jsem v 80. - 90. letech potkával v okolí Ostravy dnes a denně a vždy mne např. v aktivitě v okolí Ostravy rozesměje, pokud potkám tuto jednotku v řazení jako na tvém screenu.:D Nechci, aby to vypadalo, že chci poučovat, ale vím, že děláš aktivity ČSD jako já, tak jen takové info.:D
S pozdravem Dan.

Dane, řazení tak, jak jej popisuješ, tak tuším jezdilo jen v případě, že vozební rameno pokračovalo dál na Třinec až do Žiliny...za těch 5 let na výšce v 90.letech jsem jich viděl docela dost ..... spíše to jezdívalo ve dvojicích přes Bohumín a Karvinou.... ale pokud jezdily na 321 ( přes Havířov) jako spřažené dvojičky, tak to musela být výjimka...ale třeba se mýlím.

Jinak v některém z časopisů Železničář byla vyfocena jednotka komplet bez vložáků ( jen 2x460) a bylo to tuším někde u Prešova.....

Jo a taky tyhle dvojičky jezdily i směrem na Hranice a Olomouc...

Ale jak říkáš - tady je to fikce a pokud se vleze do stanice a na zastávky, tak proč ne, že?

No na Slovensku je možné všetko, 560+vložák+560, bežná vec... Možno sa dočkáme aj iba jednej sekcie 560.

Martens napsal:
... ale pokud jezdily na 321 ( přes Havířov) jako spřažené dvojičky, tak to musela být výjimka...ale třeba se mýlím.
Ahoj, ne ne, právě že jezdívali docela často, já jezdíval do Havířova z Vítkovic velmi často.:D
Martens napsal:
Jinak v některém z časopisů Železničář byla vyfocena jednotka komplet bez vložáků ( jen 2x460) a bylo to tuším někde u Prešova.....
Myslíš tuto:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img121.imageshack.us/img121/8807/pantak001zmen.jpg
Tak ta jela po laku z Kolína do Košic jako Sv.;)

S pozdravem Dan.

Chlapci, vaše fiktivní problémy na mou hlavu. Už asi 4 hodiny brouzdám po Ztracené_1987 a hledám drobnosti ala skloník schovaný za sloupem TV, doplňuju domečky, které se za těch 15 let postavily a dělám podobné ne příliš zábavné práce, aby mohla trať jít na víkend k testrům.
A tak se na vás obrácím s odborným dotazem. Myslíte, že je nutno mezi měnírnou a tratí dělat nějaké zvláštní úpravy, osadit nějaký "napájecí" sloup, a pokud jo, kde najdu model. Jsem odkojen dieslovým provozem, z hlavy to neznám a na měnírnu se momentálně nemám kam jít podívat.

Přes prázdniny jezdívá na Ostravsku 460+2vložáky+460. To je naprosto klasické, na Brněnsku jezdí 560+4vložáky+560, mimo prázdniny Ostravsko 460+3vložáky+460. Záleží čistě na tom, kolik na trati jezdí cestujících. Mamka na panťácích jezdívá jen velmi zřídka. Tady ve FM je v turnuse. To už musí mít Těšín opravdu málo lidí. To se většinou povede tak 1-2 krát za rok.
Jak to chodilo za ČSD to nevím. Ale za starých dob ČD jezdilo taky 460+2vložáky+460, to jsem taky vídával.
Jinak u nás v Ostravské aglomeraci bylo možné vše. Mamka vozila 754+2 čtyřdílné Bpjo celkem klasicky v letech 1993-1994. Brňák vozila v sestavě 754+BDs+B+B+B+B+AB. No, a loni jej vozili pouze o soboty a to 842/854+2x050/054. No, a dnes jezdí 842+2x010 a zdaleka ne v takové dlouhé trase. Kdysi ovšem tímto vlakem cestoval dost lidí. Nestál na každé dědině a bylo to rychlé spojení FM - Brno. Loni to stálo z FM do ValMezu všude. Za Kroměřížem stáli Postoupky, Bezměrov, tam nikde nikdo, sice zrušili zastavování v Nezamyslicích, nicméně zavedli za Vyškovem, Luleč a Rousínov a aby toho nebylo málo, tak vjeli do Židenic a od tamaď na hlavák sunuli. Takže lidi raději jeli na Ostravu a na Přerov. Vyšlo jim to hodinu kratší. Proto mám ty doby ČSD raději. Navíc ve ValMezu měli oficiálně stát minutu, ale stáli většinou okolo 5 minut. Samé kurýry, obálky, než to všechno vypsali, tak zdržovali pěkně... Někteří na revizi kašlali. Dnes si zkuste sednout do přívěšáku na Os 3100, a schválně, kolikrát k Vám vlakvedoucí za celou cestu z Ostravy do ValMezu přijde, 842+2x010 a celé je to na nich+ještě berou zavazadla. No děs... Ale to už jsem odbočil.
Jinak já jsem pro to, aby se klidně na fiktivních tratích, fiktivní řazení používalo, protože přijedu do sousedního kraje, už vidím úplně jiné soupravy než tady. Na každé trati něco jiného. Po Ztracené o víkendech jezdí docela dost turistů a v pracovní dny školní vlaky taky nejezdí nejprázdnější. Navíc potřebujeme jednotku kvůli obratům, na některých vlacích jsou i 4 minuty.

Gajdma napsal:
......Mamka vozila 754+2 čtyřdílné Bpjo celkem klasicky v letech 1993-1994.....
Ahoj, přesně jak píšeš a někdy to tahávala Zamračená a velmi často byl zařazen za ony dvě soupravy Btjo rybák F. Takto jezdívaly ony soupravy i za dob ČSD a jezdily mezi Ostravou Hln. do Frenštátu p/R. a některé až do Veřovic. Do Valmezu už ne, tam jezdívaly Bai 4 dvéřové a někdy staré kupéčka Ba. Tuto trať mám zmáklou, jezdil jsem po ní od mimina a jezdím po ní vlastně pořád, mám rodinu ve Frenštátě, Veřovicích a Mořkově.;) Proto jsem tak toužebně očekával, že by Martin protáhl onu trať z Frýdlantu směr Frenštát a těch aktivit by se dalo dělat hafo. Počínaje přepravou Rusáků s vojenským transportem do Frenštátu, konče oními poschoďáky o kterých si se zmiňoval.;)
S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
Ahoj, přesně jak píšeš a někdy to tahávala Zamračená a velmi často byl zařazen za ony dvě soupravy Btjo rybák F. Takto jezdívaly ony soupravy i za dob ČSD a jezdily mezi Ostravou Hln. do Frenštátu p/R. a některé až do Veřovic. Do Valmezu už ne, tam jezdívaly Bai 4 dvéřové a někdy staré kupéčka Ba. Tuto trať mám zmáklou, jezdil jsem po ní od mimina a jezdím po ní vlastně pořád, mám rodinu ve Frenštátě, Veřovicích a Mořkově.;) Proto jsem tak toužebně očekával, že by Martin protáhl onu trať z Frýdlantu směr Frenštát a těch aktivit by se dalo dělat hafo.
S pozdravem Dan.
Ahoj Dane,
no, já jsem se taky těšil až to Martin Stavitelxx protáhne, ale nevadí, něco už se chystá, nevím tedy jak na tom stavitel je, dlouho jsem s ním nemluvil, víc prozrazovat nehodlám. Já jsem z Frýdku, takže v podstatě tu trať znám taky dobře. Babina bydlí ve Vratimově, takže jsem tam často jezdil. Jako malý a stále i dnes jsem tam jenom tak jezdil s mamkou. Dneska si z toho často dělám fotovýlety, mile rád si zavzpomínám v trati 321 na starou trať O.Kunčice - O. hl.n. Jinak do ValMezu jezdila 810, předtím než tam nasadili 842. To si pamatuju docela dobře. Kupéčka jezdívali taky Frenštát, ale to už bylo ze starých dob ČD. Mamka v té době jezdila tady jen rok. Takže to taky není na 100 %. Předtím jezdila v Krnově, ale to jen chvíli, ani ne rok. Na dráze než jsem se já narodil pracovala jen necelé 2 roky. A taky pamatuju, jak jsem s mamkou jezdil na Brno, sedával jsem v 1.třídě, chvíli s mamkou chodil po vlaku a kontroloval jízdenky a pak usedl, že se budu dívat z okna a zaspal jsem až do Nezamyslic :D Jo, jsou to krásné vzpomínky.

Doufám, že vám nebude vadit tento OT. Ale člověk si rád zavzpomíná na to dlouhé řazení, oproti těm dnešním motorákům a 754+4 Bdt, přes léto sem tam ještě BDs. Tenkrát jsme toho měli...

PS: Já právě s takovouto soupravou chystám aktivitu v trase Ostrava - Frýdlant, ale ještě to prokonzultuju s mamkou, no, ta bude nadšená až přijde z práce :D. Řazení souprav není přesně podle GVD, je to podle paměti mamky a dědy. Děda dělal jen na párách. V 70.letech odešel dělat na šachtu. Ten bude pamatovat spíše hodně staré řazení, ale jelikož na trati taky bydlí, tak o tom ví své.

Gajdma napsal:
Já právě s takovouto soupravou chystám aktivitu v trase Ostrava - Frýdlant, ale ještě to prokonzultuju s mamkou, no, ta bude nadšená až přijde z práce :D. Řazení souprav není přesně podle GVD, je to podle paměti mamky a dědy. Děda dělal jen na párách. V 70.letech odešel dělat na šachtu. Ten bude pamatovat spíše hodně staré řazení, ale jelikož na trati taky bydlí, tak o tom ví své.
He hé, tak ty pojedeš z Ostravy? Ještě, že jsi to napsal. Já jsem se teď chystal na to samé, s tím, že je za Frýdlantem výluka.:D Tak nic, pojedu ti naproti z Frýdlantu do Ostravy a tak v roce 1988/89, GVD mám, tak není problém. Jinak mám rozdělanou ještě jednu lahůdku a to MOs 904 GVD 1988/89 pro trať 321 úsek Bohumín - O. Poruba (dnes Svinov) - Opava a na 310 new pokračování Opava - Krnov - Třemešná - a konec, dále trať myslím není dostavěná, jinak to jelo až do Jeseníku.;)
Dan

Pátek třináctého se nevyhýbá ani MSTS. Dnes došlo na trati Ztracená_old k těžké nehodě ve stanici Pustý Hamor. Při aktivitě Pn 66121 téhož vlaku vedeného tažnou a přípřežní T 478.3 (běžně v této aktivitě jezdí Sergej, ale snad autor aktivity promine, nebyl pojízdný a zálohu tvořily zrovna 2 Brejle) strojvedoucí klávesou G (v šeru klávesnice ji zaměnil za H - světla) při vjezdu do stanice přehodil (!) výhybku na právě obsazovanou kolej s osobním vlakem, vedenou T 466. I přes použití rychlobrzdy na vlaku Pn (Os nebrzdil, na to není MSTS dost chytré) došlo k čelní srážce cca v rychlosti 25 km/hod. K vážnému zranění personálu MSTS nedošlo, protože strojvedoucí po stržení záchranné brzdy utekl z jídelny do kuchyně a tam si lehl na zem, očekávaje náraz. Stačil ještě zařvat "Kur.a, jede sem pílštyk", což přivolalo se zájmem k monitoru dítka a posléze i choť, aby se vzapětí samolibě nazvali Drážní inspekcí a začali zjišťovat, proč klávesa G umožní v aktivitě přehodit výhybku, když to během cca 6 let mého jezdění nikdy nešlo - a že jsem to nejednou zkoušel. Po těch stovkách naježděných hodin už mám během půlroku druhou těžkou nehodu (Pendolino Pardubice http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/723&pid=90727#pid90727). No ale vážně - do dneška jsem myslel, že trasa hráče je pevně daná a neměnná. Může za to X-Tracks, Bin (ten asi sotva, že?), nebo se tvůrce tratě nevědomky přičinil o další netušené možnosti? Pokud se již podobná událost na fóru propírala, tak se předem omlouvám.

Naposled editoval moderátor:
To Kazan
ta zatr.. výhybka může být v trati definována jako manuální a potom jde ovládat i během aktivity. Nevím co zjistila tvoje vyšetřovací komise složená z dítek a ctěné choti (samolibě se nazývaná Drážní inspekcí) přímo na místě nehody, ale je to skutečně možné. Bylo by docela vhodné se zeptat co by k tomu mohl dodat projektant trati, ale při takhle vážné MU by ho asi bylo potřeba pohnat k zodpovědnosti.

To Miran
Komise opět konstatovala, že se pro rodinný život nehodím a ať si jedu třeba koňkou do Pyšel (no nevím, proč zrovna Pyšely, ale na nějakých zahraničních stránkách jsem viděl pro MSTS koněspřežku i s kobylou...). Mňo, ono těch stanic na Ztracené je víc, kde to funguje. V některých zase vexli nepřehodím ani tramvajovou tyčí, natož klávesou (stále mluvím o přehazování výhybek strojvedoucím v aktivitě). Při proběhnuvší "rekonstrukci" v Pustém Hamru jsou takto funkční všechny výměny (zas to odnesl Hektor na sousední koleji, který jsem zatlačil o dobrých 100 m na protější zhlaví , než vyskočila hláška o vykolejení vlaku. (To mě taky překvapilo),zatím jsem se setkal jen s tím, že při čelní srážce se soupravy zastaví téměř v místě nárazu - no snad možná jsem před sebou drtil Loose Consist, protože se domnívám, že obyčejný consist by se takhle zatlačit nenechal. Ještě jsem to stačil vzít Frapsem do avi. Co to bylo za Con zjistím zítra (hmm, koukám, že už dnes). Ještě půjdu pozdravit a vyvenčit pana psa, protože ten jediný mi MSTS nevyčítá, hihihi.
Snad o tom něco bude vědět JiříkTK, který tuto trať od Křupana "remakeoval". :-)

Ahoj lidi, měl bych jeden takový malý dotaz? Pod jakou napěťovou soustavou bude trať provozovaná. Vzhledem k tomu, že na screenech co tady sou byli vidět (st. velka laminatka, plecháč, ss. bobina, panťák ) tak jsem trosku vedle z napěťové soustavy, jedině že by byl někde na trati styk nap. soustav, ale o tom pochybuji.
Předem dík za odpověď
Martin

Měla by to být střídavá trakce, ten obrázek s bobinou je pro load.ace a tam nám bobina pěkně zapadla.

takže předpokládám, že jelikož je to trať s menším oběhem zam se tam asi se nepotkáme s SM488 pokud ano navrhoval bych zkrácenou variantu HV+2VV+HV tak jak to jezdívá občas na Slovensku. Na lokálkovým osobáku by mohla pekně vypadat žehlička se 2 až 3 010.
Ale toto sou spíše náměty až pro Activity.
Martin

Pro Kazana: Převážná většina výhybek v mých tratích je manuální. Takže se dají přehazovat i v aktivitě.
Pro Mmouku: V trati jde nastavit jen jedno napětí, takže to ber tak, že pro jakou napěťovou soustavu se rozhodneš, taková tam bude jezdit. Podobná situace je v trati BP, kde jsou sice v reálu dvě napěťové soustavy, ale v MSTS může být zadána pouze jedna.

Back
Nahoře