Dan J. napsal:
Ahoj, přesně jak píšeš a někdy to tahávala Zamračená a velmi často byl zařazen za ony dvě soupravy Btjo rybák F. Takto jezdívaly ony soupravy i za dob ČSD a jezdily mezi Ostravou Hln. do Frenštátu p/R. a některé až do Veřovic. Do Valmezu už ne, tam jezdívaly Bai 4 dvéřové a někdy staré kupéčka Ba. Tuto trať mám zmáklou, jezdil jsem po ní od mimina a jezdím po ní vlastně pořád, mám rodinu ve Frenštátě, Veřovicích a Mořkově.

Proto jsem tak toužebně očekával, že by Martin protáhl onu trať z Frýdlantu směr Frenštát a těch aktivit by se dalo dělat hafo.
S pozdravem Dan.
Ahoj Dane,
no, já jsem se taky těšil až to Martin Stavitelxx protáhne, ale nevadí, něco už se chystá, nevím tedy jak na tom stavitel je, dlouho jsem s ním nemluvil, víc prozrazovat nehodlám. Já jsem z Frýdku, takže v podstatě tu trať znám taky dobře. Babina bydlí ve Vratimově, takže jsem tam často jezdil. Jako malý a stále i dnes jsem tam jenom tak jezdil s mamkou. Dneska si z toho často dělám fotovýlety, mile rád si zavzpomínám v trati 321 na starou trať O.Kunčice - O. hl.n. Jinak do ValMezu jezdila 810, předtím než tam nasadili 842. To si pamatuju docela dobře. Kupéčka jezdívali taky Frenštát, ale to už bylo ze starých dob ČD. Mamka v té době jezdila tady jen rok. Takže to taky není na 100 %. Předtím jezdila v Krnově, ale to jen chvíli, ani ne rok. Na dráze než jsem se já narodil pracovala jen necelé 2 roky. A taky pamatuju, jak jsem s mamkou jezdil na Brno, sedával jsem v 1.třídě, chvíli s mamkou chodil po vlaku a kontroloval jízdenky a pak usedl, že se budu dívat z okna a zaspal jsem až do Nezamyslic

Jo, jsou to krásné vzpomínky.
Doufám, že vám nebude vadit tento OT. Ale člověk si rád zavzpomíná na to dlouhé řazení, oproti těm dnešním motorákům a 754+4 Bdt, přes léto sem tam ještě BDs. Tenkrát jsme toho měli...
PS: Já právě s takovouto soupravou chystám aktivitu v trase Ostrava - Frýdlant, ale ještě to prokonzultuju s mamkou, no, ta bude nadšená až přijde z práce

. Řazení souprav není přesně podle GVD, je to podle paměti mamky a dědy. Děda dělal jen na párách. V 70.letech odešel dělat na šachtu. Ten bude pamatovat spíše hodně staré řazení, ale jelikož na trati taky bydlí, tak o tom ví své.