Dílna Jiřík.TK & spol

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://88.86.113.83/jpeg/942_cab423.jpg[/URL]

Ode dneška si můžete stáhnout na mých stránkách úpravu kabiny Ondry Janiše pro ČSD 433. S úpravou jsem započal já, protože mi vadí, když z kabiny není dobře vidět na trať. Pak jsem zjistil, že na animacích kabiny pro ČSD 433 pracuje již Pavel Škrdla a tak jsem naše rozdělaná díla dal dohromady a předal AlešiB k úpravě textur a vytvoření noční verze kabiny. A Aleš doplnil ještě další animace, především vodoznak. Součástí kabiny jsou dvě varianty souboru 423_rv.cvf, vy zkušenější mrkněte do readme.

Kabinu jsem nazval cab423, protože pokud vím, Pavel Škrdla pracuje nadále na rozanimování původní Ondrovy kabiny cab433, takže půjde-li vše dobře, budeme mít časem animované obě varianty.

Vypadá to, že testovací trať (test_route) je hotova. A když už je hotova, mohla by posloužit více modelářům a ladičům, než těm, kteří mne k jejímu postavení vyhecovali.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://88.86.106.174/jpeg/131_schema_tr.jpg[/URL]

Trať nebude nikde ke stažení. Takže se obracím na všechny, kdo by o ni měli zájem, aby mi napsali. Pokud mořno do víkendu. Já pak zvážím, komu ji pošlu. Proč ty "ofuky". Trať má sloužit k testování a nikoli k vytváření nových sporů o tom, co je jak naladěno.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://88.86.106.174/jpeg/829_testroute2.jpg[/URL]

A aby nebyla tak fádní, umístil jsem ji do pro nás exotického prostředí a trošku ji vyšperkoval. Takto vypadá jedna z výhyben oddělující od sebe stoupání různého sklonu.

Ahoj Jiříku, ty tajnůstkáři jeden. Že by ses pochlubil, že ti znovu jedou všechny donwloady na webu:?::D:D:D:D:D:D:D Jinak testovací trať vypadá pěkně. I když modely nestavím, tak přeci jen mi sem tam na testík něco dorazí, takže bych trať uvítal s radostí.;)
Přeji hezký den. Dan.:cool:

JiříkTK napsal:
Díky za upozornění, já si toho ještě nevšiml, protože si ze svých stránek nic nestahuji.
Ahoj.
Hlavně že to frká. Jinak jsem nemohl vydat ani jednu novou aktivitu a možná, že něco stihnu ještě před slezinou, ale spíš ne než jo.;)
Dan.

Dnes jsem na web nahrál engy pro lokomotivy 423 a 431 s doplněným tankováním, v kabině pro 423 jsem doplnil zobrazování procent zabrždění a přidal jeden zcela nový stroj.

Autorem by měl být Marcus a upravená kabina pro bin a aktuální ladění je u mě na stránkách

Já tam viděl na první pohled jen kabinu na 843, to mi dalo, než jsem ji našel. Tak jsem stáhnul a mrknul na ni. No myslím, že dám časem pro kamarády ven i mou polofake úpravu cabu pro M240 s čitelným rychloměrem, průhledným sklem a lépe prokreslenými dokumenty.

Ahoj Jirko,
bohužel, tato kabina je polofake již teď (i když zaplaťpánbůh za ní!) Nehledě na to, že "volant" by měl v reálu průměr asi 25-30 cm a je umístěn jinde, celý pohled na pult je focen v dost nešťastném úhlu. Celkem by ani nebylo od věci, že není vidět přímočinná brzda, neboť původně byla ovládána pedálem, ale zde nastává stejný problém jako u M 286.0,1 a M 296.1,2, ( a koneckonců většiny motorových vozů) kdy optimálnímu nafocení kabiny pro použití v simulátoru vadí příčka mezi stanovištěm strojvedoucího a nástupním prostorem, resp. strojovnou, či služebním oddílem.
PS: Tímto nechci nijak snižovat zásluhu autora cabu (naopak!), či Tvou snahu vytvořit uživatelsky příjemnější verzi.

A nebolo by ľahšie vybrať sa s foťákom za touto kabínou ako tu zliepať nejaké múzeum ?

duuso napsal:
A nebolo by ľahšie vybrať sa s foťákom za touto kabínou ako tu zliepať nejaké múzeum ?
No jo, já v ní byl a není to tak dlouho. A narazil jsem na dva problémy. První: Nevozím se sebou po vlastech českých preventivně stativ. Druhý: Ochota odpovědných pracovníků. Dokud jsem nechtěl s ničím manipulovat a v kabině uklízet, tak to ještě šlo.

Za devatero horami a devatero řekami,na soutoku Svitavy a Svratky se rozprostírá město Brno a v něm stojí malá,travou zarostlá remíza.No a v oné remíze stojí motorový vůz M 240 0113 a přípojný vůz Blm 2-2243.
Celou remízu má pod palcem nejvyšší pan železničář Kotas a kdyby se s ním někdo seriózně domluvil,snad by svolil k nafocení stanoviště uvedeného motoráku.:D

Měl jsem tu čest s p.Kotasem jednat ohledně materiálů k dnes již neexistující trati Přibyslav - Sázava a jeho ochota pomoci byla,napsal bych,na velmi vysoké úrovni. Nebýt jeho pomoci,asi těžce by se zmíněná trať Zbyňkovi v projektu BP stavěla.

http://www.kpkv.bilysklep.cz/

David

Naposled editoval moderátor:
David Hájek napsal:
Měl jsem tu čest s p.Kotasem jednat ohledně materiálů k dnes již neexistující trati Přibyslav - Sázava a jeho ochota pomoci byla,napsal bych,na velmi vysoké úrovni. Nebýt jeho pomoci,asi těžce by se zmíněná trať Zbyňkovi v projektu BP stavěla.

http://www.kpkv.bilysklep.cz/

David

Zbyněk staví dnes již neexistující trať z Přibyslavi do Žďáru? Zatím tam jsou, pokud vím, jen části této tratě.

Naposled editoval moderátor:
Pavlík napsal:
Zbyněk staví dnes již neexistující trať z Přibyslavi do Žďáru? Zatím tam jsou, pokud vím, jen části této tratě.

Zdravím,
a to je právě neklamný důkaz toho,že se tam v rámci projektu BP trať staví.;) To už ale patří do jiného vlákna.

David

Back
Nahoře