Aktivity Silnice není závodní dráha

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Silnice není závodní dráha napsal:
Mně se třeba stalo, že na hlaváku byl obráceně posunovač. Nebyl vpravo, ale vlevo, zabořen do peronu. Nebo v Pardubicích mi stojící soupravy začaly odjíždět a mizet před očima ještě než jsem stačil vyrazit na štreku... No nevím, každému se to asi chová trošku jinak, ale tak či tak si aktivita žádala nutnou korekci. Pokud máš zatím vše OK, tím lépe. Aspoň se nemusíš starat a nervovat, že to musíš jet znova... Snad takových případů bude co nejméně.
Jo to je fakt v Pardubicích mi souprava co stála vedle, zmizela nějak brzo,tak jsem se bál že už jsem měl být asi pryč,ale to je zatím tak jediná věc.Uvidíme jak to dopadne,zatím je to pěkná aktivita,dííky. Radek

Zdravím vás. Jelikož mám teď takovou tvůrčí pauzu, usedl jsem ke své starší aktivitě EC 230 podle JŘ 2009/2010. Zděsil jsem se, když jsem ji projížděl. Proto jsem ji značně poupravil, popřidával posunovače, upravil hlášky, aby se v tom hráč vůbec orientoval a tak dále. Často se vyskytoval problém při přelézání do Bangle v Třinci, a včera jsem na problém se záchrannou brzdou narazil opět. Tentokrát však nepomohlo ani všelijaké přelézání na jiná stanoviště obou mašin, ani deaktivace živáku - proto jsem tyto mašiny na osobce jednoduše vyměnil za brejlovce 750.2, kteří momentálně v reálu hnízdí v Třinci kvůli další napěťovce vedené do Bystřice. A tak se ptám, zda se najde někdo, kdo by měl čas si na dvě a půl hodinky k aktivitě sednout a testnou její funkčnost. Díky. :-)

Zdravím vás! Poison právě vypustil u sebe na webu mou opravenou aktivitu EC 230 - Kysuca podle loňského JŘ. Snad se bude nová verze uživatelům zamlouvat. Zvu do Burzy, kde je odkaz ke stažení.

Ahoj všichni. Dnes jsem usedl k editoru a na přání kolegy z kapely jsem vytvořil aktivitu situovanou do roku 2006 - osobák 3424 z Českého Těšína do Opavy východ.

Český Těšín:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://aktivity321.unas.cz/Screeny/Os_3424/Tesin.jpg

Havířov:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://aktivity321.unas.cz/Screeny/Os_3424/Havirov.jpg

Odvěšení 163 ve Svinově:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://aktivity321.unas.cz/Screeny/Os_3424/Svinov-e.jpg

Osedlaná Bardotka ve Svinově:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://aktivity321.unas.cz/Screeny/Os_3424/Svinov-d.jpg

Probíhající rekonstrukce žst. Děhylov:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://aktivity321.unas.cz/Screeny/Os_3424/Dehylov.jpg

A na závěr pohled na cílovou stanici Opava východ:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://aktivity321.unas.cz/Screeny/Os_3424/Vychod.jpg

Aktivitu zkompletuji a zašlu Poisonovi. Jakmile bude "vywebená", opět hodím echo do Burzy.

Ahoj.
Tak jsem si dneska nainstaloval tvoji aktivitu R 625 Bečva a hned na začátku jsem narazil na pár nesrovnalostí, celkem důležitých pro hráče, který aktivitu nezná.
1. Po najetí na soupravu, nemáš zadáno použití kl. Enter, pro nástup cestujících, nicméně je to nepodstatné, pokud máš hlášku odjezdu zadanou jako zprávu. Jenže, já jako hráč nevím, že písknutí neznamená onen myšlený odjezd a tak mne hláška výpravčího o odjezdu chytla až u návěstidla. Takže buďto bych tam vůbec nezadával nástup cestujících, nebo by ČH o odjezdu měla sedět s JŘ zadaném v aktivitě. Ale to je to nejmenší. Důležitější bod 2.
2. Praha hlavní, tam je opět zadán JŘ a když dostanu povolení k posunu, ještě nastupují lidi, takže když se rozjedu na hlášku povolující posun, tak mi v závěrečném hodnocení vyskočí chyba. Dále, dojel jsem až k posunovači s praporkem, zastavil jsem a dále co? Tam by to chtělo ošéfovat alepoň hláškou, aby hráč odpojil vozy, já se samozřejmě rozjel s celou soupravou. Navic po zastavení u posunovače za vexlema směr Libeň mi nevyskočí hláška, že mám čekat na další povolení k posunu. Prostě, hráč který přijede na hlavák neví co má dělat. Toto je třeba v aktivitách ošéfovat taky.:D Neustálé loadování u prahy, po tom, že jsem udělal něco blbě, poněvač nevím co mám dělat a délka načítání MSTS je fakt na infarkt.:D
No nic, jdu pokračovat v jízdě.
S pozdravem Dan.

Stáhnul jsem si aktivitu Os 3424 (Trať 321) a začal hrát. Zapojil jsem lokomotivu k soupravě, čekám na odjezd, ale nedostanu se dál než za první návěstidlo, kde je STOP. Aktivita se tedy ukončí, zkoušel jsem i TAB, čekal jsem tam deset minut a nic, návěstidlo mě nepustí.

Dan J. napsal:
2. Praha hlavní, tam je opět zadán JŘ a když dostanu povolení k posunu, ještě nastupují lidi, takže když se rozjedu na hlášku povolující posun, tak mi v závěrečném hodnocení vyskočí chyba. Dále, dojel jsem až k posunovači s praporkem, zastavil jsem a dále co? Tam by to chtělo ošéfovat alepoň hláškou, aby hráč odpojil vozy, já se samozřejmě rozjel s celou soupravou. Navic po zastavení u posunovače za vexlema směr Libeň mi nevyskočí hláška, že mám čekat na další povolení k posunu. Prostě, hráč který přijede na hlavák neví co má dělat. Toto je třeba v aktivitách ošéfovat taky.:D Neustálé loadování u prahy, po tom, že jsem udělal něco blbě, poněvač nevím co mám dělat a délka načítání MSTS je fakt na infarkt.:D
No nic, jdu pokračovat v jízdě.
S pozdravem Dan.
Takže, ještě k bodu 2, už jsem zjistil o co GO, hláška po zastavení PHA hln. by měla mít větší dosah, dal bych klidně i 50 m, musel jsem najet až těsně k posunovači s praporkem. Ole na 1. reverzu již hláška není, takže tam by mělo být o přejití na stanovišti, to samé hláška na 2 reverzu ve šturcu.
Dan

S problémem na odjezdu v Těšíně u osobáku 3424 se mi svěřili už tři uživatelé, což mě nakonec donutilo se na tento jev podívat. Je to zvláštní, neboť jak jsem celou situaci v Těšíně udělal, tak jsem ji i nechal a na nic nesahal. A přesto se tento problém vyskytnul a hráč se nedostal ven ze stanice. I nyní, po opravě, jsem se v pohodě dostal pryč, tak pevně doufám, že i všem ostatním tato verze bude fungovat. Za vzniklé potíže se opět omlouvám, nějak mi poslední dobou není přáno.
Ad R 625 a Danovy postřehy: Taktéž zdravím a moc děkuji za přesně mířenou konstruktivní kritiku! Tyto rady si samozřejmě beru k srdci a aktivitu upravím přesně dle Vašich rad. Příště na tyto skutečnosti budu samozřejmě pamatovat a snažit se hráči plnění úkolů co nejvíce usnadnit, aby nemusel zbytečně loadovat, ať už v Praze nebo kdekoliv jinde. Chápu, že se tímto zbytečně snižuje kvalita mé tvorby, což je to poslední, o co stojím. Omlouvám se za zbytečné průtahy při jízdě v této aktivitě a doufám, že kvůli tomu nezanevřete na mou další tvorbu. Ono totiž některé příkazy shromažďuji do jedné hlášky, např. když dám "Posun tam a tam dovolen", tak k tomu doplním i info, co pak má fíra nezbytně provést po zastavení na daném místě. Ovšem jak jsem již psal výše, na toto budu dobudoucna pamatovat a budu hláškovat, až se ze mě bude kouřit.

Naposled editoval moderátor:
Poison u sebe na web umístil opravu rychlíku 625, na Os 3424 se prozatím čeká. Já už mám však opraveno, takže se mi mohou případní zájemci o opravenou aktivitu s plně funkčním odjezdem z Těšína ozvat prostřednictvím mailu na VladoMSTS@seznam.cz Děkuji všem za pochopení a trpělivost!

Ahoj.
No to jsou jen postřehy. Nakonec jsem třeba zjistil, že u toho posunovače na 1. reverzu na hlaváku v Praze hláška je, ale byla až za posunovačem, musel jsem více jak půlkou mašiny za praporek. Jinak velmi rád poradím s hláškama, popřípadě ti i pomůžu pokud by jsi něco potřeboval. Tvoje aktivity se mi líbí, už jen z důvodů, že nemáš prázdná nádraží a aktivity jsou propracované a nejsou fádní. Jinak já jsem dneska skončil za Libní, kde mi po odjezdu z ničeho nic na trati skočila rychlost 60 km/h a aktivovala se mi rychlobrzda, takže opět load a musím jet znova, ale už jsem se vydal s rychlíkem směr Kolín.:D Jinak obecně u hlášek platí to, že například u posunovače s praporkem dávám dosah hlášky větší, v případě tvé aktivity by na hlavním mohla být hláška i s dosahem 100 m, myslím tím u nástupiště při dojezdu. Posunovač ve skutečnosti k vlaku po zastavení u peronu dojde ten kousek dojde. :D Jinak onen jř, v editoru bych klikem myši na čáru označující nástupiště (pravé myšítko) snížil počet lidí na minimum a zadal jen čas příjezdu. Mně jak jsem psal při povolení k posunu chybělo k nastoupení cestujících ještě kolem 40 vteřin a pak mne hláška povolující posun zastihla na trase k posunovači na prvním reverzu. Odjezdový čas je tam zcela zbytečný pokud to máš ošéfované hláškou odjezd.
S pozdravem Dan.

Tak problém s odjezdem z Těšína odpadl, ale přesto je tam zřejmě chyba. Když jsem jel opravenou aktivitu poprvé, opět "STŮJ", podruhé jsem zkusil nepřecházet do druhé kabiny a odjezd v pohodě. Zřejmě se tedy nesmí přecházet do druhé kabiny.
Ale mám další chybu. V Ostravě-Svinov, jak se připojím k "Bardotce", tak mi v 15:39:25 spadne MSTS s hláškami o cd_Tams a cd_Uacs_134_pr. Kde mám sehnat tyto vozidla?

754 067 napsal:
Tak problém s odjezdem z Těšína odpadl, ale přesto je tam zřejmě chyba. Když jsem jel opravenou aktivitu poprvé, opět "STŮJ", podruhé jsem zkusil nepřecházet do druhé kabiny a odjezd v pohodě. Zřejmě se tedy nesmí přecházet do druhé kabiny.
Ale mám další chybu. V Ostravě-Svinov, jak se připojím k "Bardotce", tak mi v 15:39:25 spadne MSTS s hláškami o cd_Tams a cd_Uacs_134_pr. Kde mám sehnat tyto vozidla?

Musím říct, že jako tester si dovolím oponovat.
Teď jsem zkusil začátek aktivity a dojel jsem až do Albrechtic a vše se chovalo naprosto korektně, tedy i s přecházením na druhé stanoviště v Peršanu. :-)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře