ČD 057

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vrbam
  • Datum začátku Datum začátku
Robo napsal:
To ak by som niekoho načapal, žeby používal fiktívne vozidlá v aktivitách, musel by som ho asi virtuálne vyfackať :lol: .
A co je teda RTE v aktivitách tratě BP???

Vrbam napsal:
Robo napsal:
To ak by som niekoho načapal, žeby používal fiktívne vozidlá v aktivitách, musel by som ho asi virtuálne vyfackať :lol: .

Trať BP nemám, čo dobre vieš a radšej ani nechcem. Videl som pár screenov z aktivít na stránke trate a radšej sa tomu vyjadrovať nebudem ...

Robo napsal:
Vrbam napsal:
Robo napsal:

Trať BP nemám, čo dobre vieš a radšej ani nechcem. Videl som pár screenov z aktivít na stránke trate a radšej sa tomu vyjadrovať nebudem ...

To si už ale udělal

Robo napsal:
Vrbam napsal:
Robo napsal:

Alespoň na vánoce si dejte laskavě pokoj. Když už se vyjadřuješ, tak piš konkrétně. Z Tvé věty mám pocit, že jsem 4 roky vytvářel nějaký paskvil. Jestli mám něco špatně, klidně to napiš, ale narovinu. Za konstruktivní kritiku budu naopak rád. Ale napiš to do vlákna této trati. Sem jsem zabloudil úplně náhodou.

Hlavně pane Šemora dodělejte trať přes Chlumec Do Voseka a z Týniště do Letohradu. To nám východočechům chybí nejvíc. A teď upřímě... Rakousko nás moc nezajímá, jo takový Polácí :lol: :lol:

Prosím Mirama o přesunutí toho to HP, já již na to nemám oprávnění. Děkuji

Přání bylo vyhověno.

Zbyněk Šemora: Nepovedal som, že je paskvil, hoci človek sa niečo dopočuje, ale k veci. Neobľubujem megalomanské trate, to je všetko.

Robo napsal:
Zbyněk Šemora: Nepovedal som, že je paskvil, hoci človek sa niečo dopočuje, ale k veci. Neobľubujem megalomanské trate, to je všetko.
Tak to si musíš vyřídit s J. Pernerem a spol. , že na našem území vystavěli tolik km železnic a nezůstalo se jen u koněspřežky České Budějovice - Linec :wink:
Já si jen stavím, kudy jsem jezdíval do práce a kde jsem měl seznání. Plus něco navíc.
Ale samozřejmě, každý máme jiný vkus. Mě zase naopak například nebaví jezdit na krátkem například 60km úseku tam a zpět a stále dokola. Zažil jsem to na Benešovském turnuse, ale tam to tak hrozné nebylo. Takový Praha - Beroun byl ještě kratší. Člověk se ještě pořádně neusadil a už byl čas se balit a přejít na druhé stanoviště. Ještě kratší pendly byly Pardubice - Hradec. Ale tam to bylo nakombinované s Chocní a Chlumcem, tak to zase taková nuda nebyla. Později se to točilo i do Jaroměře.

Zbyněk Šemora napsal:
Robo napsal:
Tak to si musíš vyřídit s J. Pernerem a spol. , že na našem území vystavěli tolik km železnic a nezůstalo se jen u koněspřežky České Budějovice - Linec :wink:
Já si jen stavím, kudy jsem jezdíval do práce a kde jsem měl seznání. Plus něco navíc.
Ale samozřejmě, každý máme jiný vkus. Mě zase naopak například nebaví jezdit na krátkem například 60km úseku tam a zpět a stále dokola. Zažil jsem to na Benešovském turnuse, ale tam to tak hrozné nebylo. Takový Praha - Beroun byl ještě kratší. Člověk se ještě pořádně neusadil a už byl čas se balit a přejít na druhé stanoviště. Ještě kratší pendly byly Pardubice - Hradec. Ale tam to bylo nakombinované s Chocní a Chlumcem, tak to zase taková nuda nebyla. Později se to točilo i do Jaroměře.
A nechtělo by se ti napsat další pěknou (asi tak 36 hodinovou) aktivtu s žabotlamou? :D :D

No to se právě musí posavuit trať z Velkýho oseka přes Chlumec do Hradce viď...

Nějaký dvoudenní Hradec s Žabotlamou a Bobinou je v plánu. Jak píše Čouda, potřebuji propojit Osek - Hradec, ale také bych moc potřeboval, aby někdo vymodeloval haly na ONJ. A kdyby halu na Vítkově, také bych se nezlobil. :wink: A vymyslel bych nějaký výcuc šichet, co jsme jezdili. Ale asi bude problém na ONJ sednout na jízdní kolo a dojet pro stroj na Vítkov :lol:
Byl by to šok pro hráče, kdyby spustil aktivitu a místo pultu lokomotivy by měl před sebou řídítka jízdního kola :lol:

:lol: ale zajímavé spestření. Škoda jen, že to nepůjde :cry:

Pro trať Hradec-Chlumec-Velkej Vosek máte podklady nebo něco potřebujete?

Čouda napsal:

Pro tento úsek mi chybí kvalitní video. Sice snahu měl Alcapone a zdokumentoval Praha - HK. Jenomže filmoval to bez stativu a stále používal zoom, čímž je vše obtížně identifikovatelné. Navíc do HK přijel až za tmy. Nějaké sklony mám (jen hodnoty skloníků v rastru 2,5 - 5 10-15 promile), ale chybí poloměry oblouků. Ale ono zase tolik nehoří. Já mám tolik dodělávek jinde, že nevím kam skočit napřed.

Zbyněk Šemora napsal:
Čouda napsal:

Pro tento úsek mi chybí kvalitní video. Sice snahu měl Alcapone a zdokumentoval Praha - HK. Jenomže filmoval to bez stativu a stále používal zoom, čímž je vše obtížně identifikovatelné. Navíc do HK přijel až za tmy. Nějaké sklony mám (jen hodnoty skloníků v rastru 2,5 - 5 10-15 promile), ale chybí poloměry oblouků. Ale ono zase tolik nehoří. Já mám tolik dodělávek jinde, že nevím kam skočit napřed.
A co si takhle skočit na trochu dobrého do sklípku..? :lol: :lol: :lol:

Miran napsal:
A co si takhle skočit na trochu dobrého do sklípku..? :lol: :lol: :lol:

Katastrofy se dějí. Nás sice v roce 1997 povodně nezasáhly, ale pršelo tady hodně a promokla zemina nad sklípky vedle náměstí a sousední vedle našeho se propadl. Tenkrát to byl celkem šok. Šel jsem si jako pravidelně pro víno k večeři a nemohl jsem odemknout dveře. Co nešlo silou, šlo ještě větší silou, dveře jsem otevřel a tam to vypadalo jak po výbuchu. Tak jsem vyběhl nahoru a vedle našeho sklepa kráter jak po granátu.
Všechno víno jsem zachránil, ale peníze na opravu sklepa tenkrát nebyly. Soused se z toho vykroutil, on nic, on muzikant, takže viník, který tam podkopal základy byl už neznámý.
Náš vinohrad, po úmrtí prarodičů jsme zjistili, že hospodaříme jen na náhradním pozemku. Část jsme odevzdali původnímu majiteli a ten zbytek, to se čekalo, kdy se o pozemek někdo přihlásí. Takže člověk celý život pracoval na něčem, co nám nepatřilo.
Tato souhra okolností znamenala konec mého vinařství. Současně sice víno prodávám, ale na vlastní víno nezapomenu. Ve vinohradě jsme měli tu správnou kombinaci odrůd do směsky. Nejvíce Veltlín, částečně Neuburg, Tramín. Červeného jsme měli původně jen Portugal, ale to bylo víno, které se muselo do vánoc vypít, pak mi už nechutnalo. Proto jsem sehnal sazenice tenkrát nové odrůdy André a částečně Zweigelt. Tato směska měla špičkovou chuť a k pití dozrávala až kolem března. Směsku z bílého vína jsem postupně dotlačil, aby se načala až rok po sběru. Do té doby se víno jen stáčelo a občas zasířilo. A jen ochutnalo, jestli mu nic není.
To bylo vínko. Na to se jen tak nezapomíná. Když si vše člověk sám ošetřuje, to i jinak chutná.

Back
Nahoře