Turnusy, obehy a GVD

To by se samozřejmě nemělo.
A pokud je Pavlík opravdu na nějakém blacklistu v posílání neveřejných modelů, tak s tímhle přístupem k neveřejným věcem z něj rozhodně nezmizí.

Tabulky traťových poměrů na síti ŽSR jsou volně dostupné zde: http://www.zsr.sk/slovensky/zeleznicna-dopravna-cesta/marketing/trate/trate-a-ttp.html?page_id=925

Například Jančura jezdí se 162 i 160. Přijet včas je na prvním místě. Nebo že by měl jeho lokomotivy zpřevodované na 160? Vyprávěl mi to jeden fíra, když ho jedoucí poctivejch 140 Jančura po sousední koleji suverénně předjel mnohem vyšší rychlostí.
Jinak řada 150, to už je pravěk. Ty přišly na dráhu, když já byl na vojně. 1978? Nejlevnější by bylo nakoupit Taury, ale co je to platné, když k tomu nejsou vozy. Většina jich je stále na 140.

Zbyňku, nic proti, ale tohle tlachání o Jančurovi zavání něčím podobným rybářské latině....až to bude hmatatelně doloženo, že porušil předpisy, doloženo záznamem z rychloměru atp., pak tomu lze uvěřit ..... zatím na něj nadávají hlavně lidi z ČD .... a nevykládej, že např. DI nemá dostatek možností, jak si zjistit namátkou a neohlášeně, zda předpisy dodržují či nikoliv. A zase nevěřím tomu, že by na Jančurovi nenechali zaměstnanci ČD suchou i tu pověstnou niť a zůstalo to jen u tlachání a nářků strojvedoucích, co že si to Jančura dovoluje .... nemyslíš?

No čo mať Vaše problémi :D mi na slovesnku máme silné ETCS a je to prd platne pretože naše rýchliky ani tých 140km/h nemožu ísť :) ale všetci sme "spokojný" že máme Etcs takže asi tak ... u vás v čechách sa aspon múdro modernizuje stále to máte na autoblok a nemáte problém ... neznášam tento slovesnký štaát a jeho rozmýšlanie.

Zbyněk Šemora napsal:
Například Jančura jezdí se 162 i 160. Přijet včas je na prvním místě. Nebo že by měl jeho lokomotivy zpřevodované na 160? Vyprávěl mi to jeden fíra, když ho jedoucí poctivejch 140 Jančura po sousední koleji suverénně předjel mnohem vyšší rychlostí.
Jinak řada 150, to už je pravěk. Ty přišly na dráhu, když já byl na vojně. 1978? Nejlevnější by bylo nakoupit Taury, ale co je to platné, když k tomu nejsou vozy. Většina jich je stále na 140.

Něco na tom bude...

Kuriózní příklad zrychlování spojů Českých drah je sobotní SC Pendolino 502/511 z Prahy do Františkových lázní a zpět přes Plzeň s omezením rychlosti Radotín - Dobřichovice (včetně obou stanic) na 55 km/h! :D

A proč by měla 380ka jezdit na Bohumín, když tam nevyužije možnost více napěťových soustav? Příp ať začne víc jezdit na brno, aby si čd nemusely pronajímat taury, 350ky, totéž pendolina. Slovenské 363 taky nejezdí s expresy ze Žiliny do Bohumína.

A proč by měla 380ka jezdit na Bohumín, když tam nevyužije možnost více napěťových soustav? Spis ať začne víc jezdit na brno, aby si čd nemusely pronajímat taury, 350ky, totéž pendolina. Slovenské 363 taky nejezdí s expresy ze Žiliny do Bohumína.

Pavlík napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

Něco na tom bude...

Fajn, tak pak už určitě má DI od tlachajících spoustu podnětů na prošetření nedodržování předpisů a případně na odebrání licence ... to je to samé, jako každý nadává na "žluté ďábly" na D1 ... na D1 jsem jako doma poslední měsíc a něco ji točím několikrát týdně, ale ještě jsem neměl s nima jediný popisovaný problém ...

P.S.: Jančury se nezastávám ... to jen pro rejpaly

P.P.S: To Pavlik - na tu odkazovanou diskusi jsem se kouknul taky a mám pár otázek :

1) Jaká je traťová rychlost v daném úseku? Jakou rychlost má v sešiťáku?
2) Jak dlouhý úsek byl s tou PJ 50 - bylo to v celém úseku nebo jen pár desítek či stovek metrů?
3) Konstatování - z Třince do Bystřice je to 7 km, Os to podle jízdního řádu dělá za 9 minut a to ještě staví ve Vendryni, takže pokud vememe odhadem čas na brždění, rozjezd a pobyt ve Vendryni, tak to zase až tak moc od toho IC odlišné nebude.
4) Vzhledem k tomu, jaké je řazení IC1013, tak zrychlení či zpomalení soupravy 162+3 vozy (ABmz+Ampz+ABmz) by asi nemělo být až tak obtížné.

Hoodně neznámých na to, aby si ze dvou příspěvků na Káčku mohl někdo udělat jednoznačný závěr .... a pokud ano, tak je chyba Jockera, že toto řeší na K-čku a ne na DI - K-report nad drážním provozem nedozoruje .....

Teď se dívám do sešiťáku a Jančurovy vlaky mají 140. Takže i kdyby měl mašinu zpřevodovanou na 160, tak stejně smí jen 140.
Ale je sranda porovnat jízdní doby z Pardubic do Libně.
Jančura jede po koridoru a tento úsek má projet za 54 minut.
A já si pamatuji za bolševika, když jsme jezdili z Pardubic reží nějakým tehdejším expresem, tak tento úsek měl v jízdním řádu přesně hodinu. Takže koridory za miliardy a po dvaceti letech jsme se dočkali o 6 minut rychlejší jízdní doby :D
Ale tím to není, ono by to šlo jet současně rychleji, ale propustnost tratí to nedovolí. Když pojedete plný knedlík, tak dohoníte nějaký příměstský vlak před Vámi. I fírové co zde jezdí říkají, že Praha - Kolín stačí jet max 120 a ještě krátí.

Takže jelikož jsem z Bystřice tak něco o tom vím. Ta PJ 50 je od Třince až po Bystřici. Když byla V max. 100 tak to osobáky jezdily tak kolem 7 minut. Je nemožné aby to RJ zajel za 5 minut i z 3 vozovou soupravou natož ze 4 která tam včera jela. Sice tam jsou nové koleje atd. ale není tam uděláno 3 podbití které je pro zvýšení rychlostí nutné. Takže určitě RJ tam musel valim min. 80 km/h. Takže je určitě jisté, že fíři RJ jsou tlačení k dodržování jízdních dob. Ale jak může stíhat tyto jizdní doby které jsou víceméně stejné jako u ČD. Bohužel čd ma soupravy na 160 a RJ na 140.
Vyvoďte si z toho důsledky sami, já si však myslím, že Jančura dost ryskuje. Ono se to nebude řešit tak dlouho dokud se něco nestane a valim z 160 z peršanem to je taky vo hubu.

Jo to vím, že má vozy i pro 160 km/h. Nějak jsem to blbě napsal.
Ještě k té PJ. Ono se mohlo stát, že fíra jednoduše tu Pj 50 přehlídnul. Ona jde sice dobře vidět, ale jel to asi po prvé a v noci tak se klidně mohlo stát, že to přehlídnul. Lidé z k-reportu psali, že rozkazy které fíra dostává jsou docela chaoticky udělané. Na papíru se piše o různých prkotínach, autobloku atd... ale to hlavní, že v úseku je PJ 50 je psáno dole. Tak se mohlo stát, že i tohle přehlídnul. Ale jak psal Zbyněk. Pokud totiž fíru ČD který jede 140 předjede fíra RJ jako blesk nezdá semi, že ten včerejší problém mezi Bystřici a Třincem byla náhoda.

Nemýl si pojmy a dojmy. TBS sa robia konštrukčná rýchlosť + 10%, ale konštrukčná rýchlosť je vždy len 140kmh.

Luky, je to tak, že pro maximální rychlost vozidla menší než 160 km/h je ta v zkušební v max + 10 km/h, pro vyšší je to 1,1*v max.
Je to rychlost, při které musí vozidlo vykazovat správnou funkci především klidné chodové vlastnosti, je to prostě rezerva, aby vozidlo při max rychlosti nebylo na hranici svých možností.
Ale jak píše Dráčik, konstrukční rychlost je rozhodně těch 140 km/h, ne víc.

Back
Nahoře