Světelný objekt

tomikula

Cestující
Chtěl bych se zeptat, jelikož jsem to nikde neviděl.... dá se udělat bapř. lampa, která v noci svítí?? tím myslím jako lokomotiva, tedy ne texturou objektu, ale skutečně vydává světlo a osvětluje objekty v dané výseči.....

Nedá sa to. Svetelný kužel môže mať iba lokomotíva hráča. Dokonca aj lokomotiva, ktorá má nadefinovaný svetelný kužel a je použítá v trafficu tak nič neosvetluje.

Kebarko napsal:
Nedá sa to. Svetelný kužel môže mať iba lokomotíva hráča. Dokonca aj lokomotiva, ktorá má nadefinovaný svetelný kužel a je použítá v trafficu tak nič neosvetluje.
A to je bohužel velká škoda. Kdyby toto MSTS uměl, tak by to bylo zase hodně blíže realitě. :-)
S pozdravem Dan.

Zdravím Vás. Potreboval by som poradiť ohľadom svetelných kuželov.
Ako docieliť aby lampa na obr.2 mala pod sebou svetlo ako tá na obr.1 ? Nejak si s tým neviem rady. V Editore mám v ponuke spolu s lampami aj kužel
ale nejde mi vôbec umiestniť do trate...Vedel by mi niekto prosím poradiť ako na to ? Ďakujem

Obr.1
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img30.imageshack.us/img30/2756/schrnka01b.jpg
Obr.2
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img32.imageshack.us/img32/4219/schrnka02b.jpg

Ak vieš robiť s editorom tak je to malina, v ponuke klikni na kužel, ktorý chceš umiestniť a z tých ôsmich tlačidiel v editore klikni na to kde je šípka smerom dole, kurzor sa ti zmení na biely kríž a ten iba umiestni pod lampu kde chceš mať kužel, potom klikmi na ľavé tlačítko myši a kužel máš na mieste, ideálne pred umiestnením kuželov je klávesou mínus stiahnuť svetlo v editore, teda navodiť tmu aby sa Ti rozsvietili lampy a kužele, lepšie vidíš kde to dávaš.

Takze kužele fungujú ale zaujímalo by ma ako sa dajú zrušiť. Odstránim lampu ale ako na ten kužel ? Odstráni sa automaticky ?

Kužel sa neodstráni automaticky. Treba ho chápať ako samostatný objekt, ktorý nemá s modelom lampy nič spoločné. Musíš ho odstrániť ručne. Kužele sa najlepšie umiestňujú vtedy, keď máš v editore noc. Vtedy presne vidíš, ako sa kužel správa atď.

Tak už len prísť na to ako navodiť v Editore noc :lol: Aj tak ďakujem za pomoc chlapi

Naposled editoval moderátor:
Klávesy mínus alebo plus na pravej strane klávesnice, jazyk kávesnice SK.

Zbyňku ďakujem, už to funguje ako má ;-) Takže môžem v kľude lampáriť a kuželovať. Ešte raz vďaka chlapi

Baví te se tu o :Kuzel_4m_B a Kuzel_4m_Z .Můj dotaz:je to duplicitní model,nebo někdo přejmenoval mé modely?Moje modely mají jiné označení,jsou zde od srpna 2007: http://mates.boletice.cz/modely/kuzely.zip
Nevadí mi duplicitní model,může být lepší,ale přejmenování bez mého vědomí by se mi nelíbilo.

Když už se bavíte o světelných kuželech u lamp, nenapadlo ještě někoho (nejlépe autora lamp) je spojit s modelem příslušné lampy? Mohlo by se ušetřit spousta objektů na čtverec, a moho by se to použít i v tratích kde nejsou tyto kužely použity (např BP) pouhou výměnou modelů lamp. Nebo tomu něco brání?

Miran napsal:
Když už se bavíte o světelných kuželech u lamp, nenapadlo ještě někoho (nejlépe autora lamp) je spojit s modelem příslušné lampy? Mohlo by se ušetřit spousta objektů na čtverec, a moho by se to použít i v tratích kde nejsou tyto kužely použity (např BP) pouhou výměnou modelů lamp. Nebo tomu něco brání?

No objetky by sa síce ušetrili, ale nie je to také jednoduché, ako sa zdá. Niekedy sa totiž v editore treba pohrať s výškou kužeľa, aby sa kuželi zobrazovali korektne a taktiež niekedy treba kuželi mierne posúvať mimo os lampy, aby sa neprekrývali dva susedné kuželi, pretože potom preblikávajú. Z praktických dôvodov je podľa mňa lepšie, nechať kužel ako samostatný objekt.

Autora lampy neznám,ale nebráním se dát k dispozici "obyčejnou placku"-tedy světelného kužele,problém ale asi bude,že pokud se pamatuji,tak ty kužele se dávají v různých výškách,nemohou být v jedné aby nedocházelo k nechtěnému filtrování.Už je to starší model,tak si nepamatuji,zda to odfiltrování něšlo odstranit,ale takto to bylo zhotoveno na přání stavitele

Rocker napsal:
Tak už len prísť na to ako navodiť v Editore noc :lol: Aj tak ďakujem za pomoc chlapi
Já to řeším tak, že při stavbě trati mám v denních texturách noční žlutou "placku", no a až jsem hotov, tak tu žlutou texturu prohodím za průhlednou.
Mates napsal:
Autora lampy neznám .......
Lamp máme více druhů a další komplikace je v tom, že terén, který lampa osvětluje nemusí být (a často není) vodorovný.

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře