Repainty Ronoath

Protože se mi zimní zkouškové plynule přelilo do letního, tak se vzdávám nadějí, že v nejbližší době bude čas na skinování z mých materiálů. Přitom by se možná leccos někomu hodilo:

Rybák Be 3-5478 - bok
Uz 6-98568 - čelo, bok
Ba3430 (papírák) bok + čelo
Bai 4-3239 bok
Zsr 1-42408 bok
M 240.0100 bok + čelo

Desiro RegioJet ze všech světových stran

843 (001 - 2 boky nižší kvality; 003 - čelo, dva boky, ale jeden přímo z peronu; 020 dva boky, jeden taktéž přímo z peronu - odlesky; bok 028 - ze kterých vznikl skin na Vrbamův model - fotky z roku 2006

80-29 006 - (tedy 943) bok a čelo, těžko říci, nakolik použitelné

Přípojné vozy - řady 021 a 050 v různém stavu, 020 včetně dvou vraků odstavených chvíli v Olomouci a 043 včetně jednoho kusu v najbrtu

WRm - najbrt - oba boky, ale každý focen v jinou dobu - jeden v lednu, druhý v květnu:-)
CDC Gbgkks - ještě bez loga Carga - jeden bok a čelo
CDC Tdns - dva boky a čelo
CDC Habbillns - jeden bok super, druhý podle možností - překážela mi tam násypka, čelo
CDC Tams - Čelo, dva boky
ČD Bee 272 017 - bok, 016 - taky jen bok, ale ten druhý; teoreticky mohly být dva vozy se správnými texturami boků
ČD Aee 147 zelené
ČD Apee 144 - trochu mázlé
ČD Bpee
ČD A150 - více vozů
ČD B - více vozů v různém stavu
ČD BDs - dva vozy
ČD AB - dva vozy, jeden s indexem 350 - parádní rumpál:-)
ČD Aee 145 - najbrt - bok a pokus o čelo
ČD ARmpee - najbrt - bok
ČD BDbmrsee - najbrt - bok
ČD Bdt - najbrt - jeden bok, ale slušné fotky
ČD Bt 278 - oba boky, čelo, kvalitka
- Dále několik vozů řad Bt a Bdt v různém stavu

Požadavky skrz SZ nebo mail. Přeji dostatek času pro tvorbu;-)

Zdravím,

Přeskinoval jsem model jednotky řady 460 na Radův model. Sice to byla šílenost, hlavně mapování, ale stálo to za to! Ale mám na vás dva dotazy:

1) Jelikož jsem nenastavil kompresi textur, tak jen soubory .ace mají kolem 200MB (!) Jak je lze zmenšit bez ztráty kvality? Podotýkám, že kromě oken je vše v 2048x2048. Poradil by mi třeba někdo, kdo má zkušenosti s Trans?

2) Ačkoli jsem použil engy 1.01 od ZSR, tak zadní jednotka nesvítí koncovými světly. Neexistují někde aktuální (nejlépe funkční...) engy?

A abych jen nekecal, tak tady máte nějaké obrázky.

http://www.simtrains.eu/trate/dvoukolejka_csd/ronoath/screeny_velke/460_001.jpg

http://www.simtrains.eu/trate/dvoukolejka_csd/ronoath/screeny_velke/460_002.jpg

http://www.simtrains.eu/trate/dvoukolejka_csd/ronoath/screeny_velke/460_003.jpg

http://www.simtrains.eu/trate/dvoukolejka_csd/ronoath/screeny_velke/460_004.jpg

Co sa tyka kompresie , predpokladam, ze tym myslis, ze si nezafajkol v TGA toll compress ace files, tak to kludne zafajkni, nema to ziadny vpliv na vyslednu kvalitu, ale na velkost v MB ano. A rozumnejsie tu bude hodit do DXT vsetky ace, okrem tych, ktore maju sedu alfu, okna atd. Tym sa ace znacne zmensia a na kvalite sa to moc neprejavi, kedze su dostatocne plochy.

Hekl338: Předpokládám, že na to se nejlépe hodí Aceit. Prosím, můžeš mi poradit, jaké nastavení máš vyzkoušené? Tam je v nabídce "MIP Filter" několik voleb "box", "linear", "point" a já nemám tušení, co to s tím udělá.

Ace IT prave nepouzivam, takze v tomto neporadim. Exportujem vzdy cez TGA tool. A tam mam fajknute prave compress a aj include mipmaps. Mipmaps je dobre pouzivat z toho dovodu, ze textury potom nie su pri vacsej vzdialenosti akoby roztrasene. Ono v ace it to bude vysledkom vzdy to iste, len ide o nastavenie. Takze je vcelku jedno, ktorym z nich to exportujes. Najlepsie pre tvoj skin, bude jednoznacne DXT spolu s kompresio a mipmaps, okrem uz spomenutych ace, kde je alfa seda, tam export ace-alpha, zafajknute to iste.

Díky. Přesně takto jsem to provedl a kvalita se dost zlepšila. Navíc celý soubor s kompletní jednotkou má 33MB, a to je hodně velký rozdíl od těch 200;)

Díky moc za užitečné rady.

Na mé stránky byla přidána jednotka ke stažení.

Snad jsem se nedopustil nějaké chyby při kompletaci:cool:

Ahoj,
jednotka je pěkná, zrovna včera jsem s ní jel ze školy domů. Určitě nejpěknější skin 460. Mám nějakou chuť to provětrat v aktivitě. Tak uvidíme, jestli mi to vydrží.

Čouda: A teď máš na mysli co?

Jinak pro všechny mohu říci, že sice neskinuji každou volnou chvíli, ale zatím se mi stanovený plán do Vánoc daří plnit...

No ale já nemám teďka tady čas objíždět a dávat. Já mám taky jinou práci. Ty za mě ty rychlíky neuděláš..

Snad máme diskuzi, aby sem každej napsal, že něco novýho vyrobil. Pak se stává, že se Čouda "probouzí" o několik měsíců déle. Šak stačí vzpomenout na Roos...

Back
Nahoře