Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Krásná práce, pánové, screeny jsou opět silně ,,slintací".

Tak to je paráda. Lubomír mi už něco naznačoval.
Něco tajného chystá i Honza Švec zase ve svém rajónu. Nový modelář Motorák zdokonalil panťákovou halu na ONJ o interiér a vyrobil kompletní nádraží Praha Vršovice.
A já teď zápasím s náspy od Nymburka ku Poříčanům. (vracím se s pracovním vlakem zpět. Tam jsem pokládal koleje, zpět náspy a podjezdy. Ale v reálu se to dělá obráceně :D))

Lubomir - Neuvěřitelné!!! Stále platí, pokud budete chtít nějaké fotky, ozvěte se! Brány TV sice nejsou identické, ale pokud budete mít chuť, lecos mohu zařídit alespoň fotkami.

heme napsal:
Lubomir - Neuvěřitelné!!! Stále platí, pokud budete chtít nějaké fotky, ozvěte se! Brány TV sice nejsou identické, ale pokud budete mít chuť, lecos mohu zařídit alespoň fotkami.
S křížkem po funuse. Tenkrát jsme to před lety fotili s Deteriem, když jsme dělali cyklovýlet. Také jsem se divil, proč už jsi to dávno nenafotil, když to máš přes dvorek :D. Ale jinak bych řekl "uvěřitelné". Kdo umí, ten umí.:D

Stav prací:
Náspy a podjezdy jsou osazeny v těchto úsecích:
Malešice/Libeň - Český Brod a Poříčany - Nymburk. TV a traťové cedule jsou srovnány zatím z Prahy po Klánovice.
Michal bude mít určitě radost, že téměř po roce jsem na Blatově osadil stahovačky do ranžíru. :D
Takže zbývá osadit Český Brod - Kolín. Ale to by už mělo jít rychleji. Nejhorší práce byly kolem Běchovic.

Zbyňku, budeš taky doplňovat sklonovníky? Na 010 jich je velmi málo a jsou jen u jedné koleje.

Zbyněk Šemora napsal:
Michal bude mít určitě radost, že téměř po roce jsem na Blatově osadil stahovačky do ranžíru. :D

Naposled editoval moderátor:

Pavlík napsal:
Zbyňku, budeš taky doplňovat sklonovníky? Na 010 jich je velmi málo a jsou jen u jedné koleje.
Málo ? Tam jich je jak nas****ch :D
Kdybych neměl doplněné skloníky, to by se moc špatně pokládaly náspy a mosty.
Z Libně je hned 2.5, místy 5, Běchovice - Úvaly 2.5, 5, 2.5,5 stoupání, za Klánovicemi kousek rovina, 2.5 klesání, rovina, 2.5 stoupání, rovina, za vexlemi v Úvalech 2.5 klesání, vexle rovina, pak stoupání 2.5, 5, rovina, klesání nejprve dva a z Rostoklat až něco přes šest až do Brodu. Do Poříčan to padá 5 a tak dál až do Kolína. Přesné hodnoty si z hlavy už nepamatuji.
Jinak když se pojede z Blatova Suezem, tak v podjezdu se kabina bude přepínat na noční i když tam klasický tunel není.
Tím jsem zjistil, že nemám dvoukolejný tunelový díl 50m, ale 500r/20 mám dvakrát (základní kolejivo) Asi by chtělo tu duplicitu vyhodit, ale nejprve zjistit, co jsem použil a eventuelně tyto díly vyměnit.

Dobrý den! Chtěl jsem se zeptat jesli máte v plánu vydat nějakou aktualizaci během příštích cca 10 dní??? Mám v plánu si tu trat koupit...

V příštích deseti měsících mám určitě v plánu vydat aktualizaci, ale za deset dní to nestihnu, ani kdybych pracoval nonstop a bez spánku.
Stav je asi takový. V Úseku Malešice/Libeň - Pečky/Nymburk jsou pod kolejemi náspy a podjezdy výškově srovnány ke kolejím sloupy a brány TV, perony a náležitosti kolem kolejí. Pečky - Velim jsou jen ve správné výšce koleje, ale ještě nejsou náspy a zvednuté do úrovně kolejí sloupy TV a náležitosti kolem kolejí.
Ještě nikde není k nové výšce kolejí srovnán terén a ve stanicích nejsou přepracovány brány TV vzhledem k rekonstrukcícm stanic, takže většinou jsou stožáry někde uprostřed kolejí. Některé zastávky odpochodovaly až o 100m dál od původního umístění, hodně jich je asi o 50 delších (nové přesné podklady).
Dále musím poprosit někoho z modelářů, aby mi vytvaroval perony do stanic mezi Kolínem a Prahou. Běchovice a Úvaly jsou od Romana, doufám, že si najde na úpravy čas. Ale pak tady je Český Brod, kde se perony do oblouku zužují a Poříčany by si také zasloužily jednolitý model. Pečky mají zaoblené třetí nástupiště, vlastně i konec druhého a Velim jedno zaoblení. Honza Švec má v plánu osadit Lanškrousko a Pawlík ještě zápasí spíš s povinnostmi ke studiu, tak na dokončení jeho modelu tunelu se zářezy a viaduktem nemá moc volného času.
Motorák zase překvapí s dokončením haly na ONJ a kompletem nádraží Vršovice.
A já až donáspuji Pečky - Velim, tak teprve všem mohu rozeslat pracovní aktualizace. Mělo by to být během tohoto týdne.

Dělal jsem testovací jízdy z Kolína do Prahy jak pod druhé koleji, tak po nulté. Ve volné jízdě při jízdě po 2. koleji Vás nové štíhlé výhybky defaultně poženou jinam až v Úvalech na odjezdu do nulté a hned zpět do druhé. Při jízdě po nulté koleji je default v Českém Brodě na odjezdu do první a v Úvalech jak jsem psal z nulté do druhé. Ale klávesa G to srovná. Z Prahy jsem to ještě netestoval. Ale v každém případě je jízda přes tato zhlaví plynulá.

Takže pokud někdo čeká s objednávkou na aktualizaci, tak se nových kilometrů zatím nedočká, ale uvidí jen přepracování již postavených úseků, tím pádem mu nebudou fungovat uživatelské aktivity, které si nyní může stáhnout a po doplnění potřebných vozidel může i zahrát. Já opravím jen své aktivity. Takže si klidně můžete trať objednat nyní a až bude aktualizace, tuto si zdarma stáhnout. Tuto volbu máte jeden rok od vydání aktualizace.

Co je nového ?

Byly velké výluky mezi Libní a Hrabovkou. Rovnalo se sklonově i směrově. Do Hrabovky bylo nutné dát do správného tvaru esíčko před výměnami. V Hrabovce , depu Masarykovo a poště jsem vyhodil ty škaredé angličany a je to přepracováno na angličany klasické. Vypadá to lépe. Nechce se někomu do modelu Negerliho viaduktu? :D Asi ne.
V Praze Libni mám přepracované na obou zhlavích v oblouku propojovací koleje, takže i zde už bude plynulá jízda bez bočních rázů. Osobní koleje zůstanou dále beze změn, ale ranžír přepracuji, aby nešel tolik do široka a vypadalo to konečně trochu k světu i tady. Jde to sice pomalu, ale jistě podle plánu. Úpravou sklonu a podnáspováním projdou i úseky na hlavní nádraží. Hlavně se jedná o odstranění ostrých přechodů rovina - sklon.

Pak se pracovní vlak přesune do Kolína. To bude ořech. A když se zadaří, tak mám další práce na trati 260, hlavně úsek Blansko - Brno. Něco mám na Slovensku. Přepracovat Kúty a tunely v Bratislavě. Pak už to bude v cajku komplet. Alespoň frekventované tahy. Břeclav - Hodonín proklepnu podle přesných podkladů, až se bude stavět do Přerova.
A nechci vidět to opravování tras v aktivitách. To asi nepůjde jinak než druhý monitor vedle, kde bude nahrána verze 84 a bude se opisovat. Já jen doufám, že je to naposledy a už se nikdy v budoucnu nic zásadního bourat nebude.
Takže BP 85 bude takový bod 0. od kdy budou konečně aktivity kompatibilní. (jsem na to sám zvědav, jak dlouho to vydrží :D)

Mám BP 73 a chtěl jsem letos koupit novou,ale když čtu,co je na tom ještě práce,nějaký i rok to vydržím.

Mě kdyby zajímaly vlaky :D , určitě bych to nevydržel. I kdybych neměl internet, určitě jej má někdo z přátel a nenechal bych si ujít žádnou aktualizaci. A to nejen BP.

Pardal: Já si pravidelně kupuju aktualizace, jen vyjímečně si ji stáhnu. A když odešlu mail s objednávkou tak pak kontroluju poštovní schránku 4x denně jak sem nedočkavej... Tobě a všem kdo váhá taky doporučuju si objednat a nečekat na další aktualizaci.. ;-)

Nejde o to,že bych si nedokázal aktualizace sehnat,ale zase tak velký fanda do vláčků nejsem,nejsem na starý počítač sám,žena se chce taky chvíli odreagovat z práce a syn ze školy,v noci si už na strojvůdce tolik netroufám,radši si odpočinkově zajezdím na modelovém trsku,nezatěžuje,jede samo,můžu sledovat i Tv.Původně jsem hry TRS 04 a MSTS kupoval pro syna,ale ten na řízení lokomotiv v reálném simulátoru nemá,stejně jako já,trpělivost.Nicméně fórum o trati BP sleduji a po dostavbě Prahy už mám nutkání přikoupit novou verzi.

Po celodenní hře s čísly se mi podařilo rozšířit kolejivo BP. Nejprve jsem vyřadil nadbytečné nepoužité koleje ze seznamu jak se psalo ve vlákně Xtrack nebp BP. Testoval jsem na defaultních tratích a skutečně není žádný problém.

Doplnění kolejiva je podle zkušeností ze stavění, kdy jsem určité koleje postrádal.
1. jednokolejný tunel r250 (Prudká na trati 251)
2. poloměry oblouků 3000m (V. Osek - Poděbrady nebo Pouzdřany - Popice) jednokolejné i dvoukolejné.
3. poloměr 4000m /Tišnov)
4. poloměr 750m dvoukolejný
5. výhybka 1m pro oblouková zhlaví z dynamických kolejí

Vše je ve různých délkách.

Pak jsem ještě našel obloukové výměny pro 500 a 1000r, ale tady mám problém.
Jedná se celkem o 8 výhybek, ale z toho 4 mám kazové. Jedna odbočující kolej má nesmyslné databázové ohraničení někde uprostřed koleje a ještě mimo osu. Kontroloval jsem zápis několikrát, hledal jsem i v jiných tsection.dat, ale chybu jsem nenašel.
Nevíte někdo, kde soudruzi z NDR udělali chybu ?

Ale není problém tyto dát pryč a na jejich místo dát něco potřebnějšího. Chtěl jsem to jen vyzkoušet. Mě jen trochu vadí, že u výhybky 1m nejsou jazyky a hráč neví kudy jede. Pro tyto účely jsem dal všude k těmto výměnám výměnová návěstidla.
Ale co mě překvapilo, Xtrack kolejivo nemá nic o poloměru mezi 250 a 500r. Nějakých 350 až 400r by se moc hodilo. To je na všechny tratě, kde se jezdí kolem 70 km/h. Stačí dvoukolejka. Jednokolejný díl si tvaruji z DK. Jak na tohle mohli tvůrci zapomenout. To je nejrozšířenější poloměr na dráze.

Jinak práce stále pokračují kolem Libně. Je komplet přepracováno mezi Vítkovem a Libní včetně depa. Dál do Prahy jsou srovnány přechody rovina/sklon a podnáspováno.

Není zde přítomen někdo z Peček ? Mates vyrobil perony a má zálusk i na nádražní budovu. Fotky co máme jsou nedostačující. Potřebujeme vše kvalitně nafotit. Případnému ochotnému člověku všichni předem děkujeme.

Zbyněk Šemora napsal:
Ale co mě překvapilo, Xtrack kolejivo nemá nic o poloměru mezi 250 a 500r. Nějakých 350 až 400r by se moc hodilo.

Poloměry 375r : 1d, 5d,10d a 20d tam jsou snad by mohlo stačit:D
Popř. i poloměry 300

Zbyněk Šemora napsal:
Ale co mě překvapilo, Xtrack kolejivo nemá nic o poloměru mezi 250 a 500r. Nějakých 350 až 400r by se moc hodilo. To je na všechny tratě, kde se jezdí kolem 70 km/h. Stačí dvoukolejka. Jednokolejný díl si tvaruji z DK. Jak na tohle mohli tvůrci zapomenout. To je nejrozšířenější poloměr na dráze.

Jednokolejný oblouk 365m 12° měla už hodně stará verze Xtracks, jinak máme 300 m a 375 m v úhlech 1; 2; 5; 10; 20 v jednokolejném a dvoukolejném provedení, poloměr 300 m ještě v tří a čtyřkolejném provedení.

375 dvoukolejné 5, 10 a 20 by mi stačilo. Nemůžete mi to někdo přibalit na odkaz ? Poprosil bych stříbrný podnos, protože včera jsem hodně překročil limit, kdy jsem se věnoval MSTS. Naštěstí to nebyl zabitý čas. Upravený tsection mi nejprve stále shazoval MSTS a já nevěděl proč. Pak jsem našel dvě zapomenuté ukončení závorek. Ale minimálně hodina experimentování, ne-li víc :D Dnes mám v práci velký servis, večer schůze, tak nějaké MSTS musí stranou.
Mám při ruce pouze trať od Martina 321 a od Lubomíra 251 kvůli objektům. U obou, když otevřu editor a nabídku kolejí, tak mi naskakují chyby o chybějících texturách. Proto můj dotaz ve vlákně Úplný nováček", protože jsem si tak připadal, tak jsem musel výběr udělat ze Shapes a tam skutečně po A2t250r následuje A2t500r a nic mezi jsem neviděl. Někde mám ještě jiné tratě, ale nemohu je najít. Asi na nějakém externím disku nebo jsem je tak dobře schoval, že nevím kde. Hold my co stavíme na nějaké ježdění jinde můžeme zapomenout. Takže většinu znám jen z náhledů v editoru.

Děkuji Regeditovi za dodání r375. Nevydržel jsem a aktivoval, ale stále mi to nedá, kde je chyba kdy 4 výhybky se mi zobrazují a fungují zmetkově. Porovnával jsem všechna čísla z několika tsection a vše mám dobře.
První a čtvrtá je nedotažená, druhá a třetí nedotažená a ještě na opačnou stranu.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.semora.cz/a/vyhybky_zlobive.jpg

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře