Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

koukám koukám :D problémem bude ten přepis z tsection zapisuje se to od nejvzdálenější v levo do prava to je chyba vyhýbky 2 a 3 tzn prohodit sectidx vrchní za spodní pokud je nedotažená je ktomu přiřazeno jiná vzdálenost ale podle screenu se to těžko pozná. Které to jsou??? jinak u té spodní je zadán jenom jeden parametr sice odpovídá vzdálenost, ale to by se mělo chovat normálně.

Už jsem doma. Zkusil jsem updatovaný Global na defaultní trati MSTS, kde nejsou žádné dynamické koleje. A tam zlobivé výhybky se zobrazují normálně.
Test byl v tom, že jsem měl málo pozic pro TrackSections. Tyto vexle jsou hodně na tohle žravé a asi pro 17 zápisů jsem už neměl volné místo. A právě tyto vexle jsou v zápisech navíc. Ještě dál jsou nové koleje 375r a fungují normálně proto, že podobná dynamická kolej zatím ještě neexistuje.
Napadlo mne ještě, že kolize se vztahuje jen na jednokolejky, protože dvoukolejná DK neexistuje, také z DK neexistuje nic nad 2000r, to vše by se dalo prohodit. Ale je to jen teorie.
Jestli někdo do toho vidí víc a opravdu by to nedělalo kolize, tak bych mohl poloměry nad 2000r dát i na další čísla TrackShape a tím uvolnit pozice pro další koleje.

Tak hrozné to není. Vypadá to, že nezůstane kámen na kameni, ale většinou se bude jednat opravdu o podbíjení, směrové a výškové srovnávání. Ještě musím poděkovat Matesovi za jeho pracích na peronech ve Velimi a Pečkách. Jen nám chybí fotograf, jinak by byly i nádražní budovy.
A velké díky Motorákovi za nádraží Vršovice. Vyšperkoval i doplňky na perony jako lavičky, cedule, reklamní plochy. Je to nyní takové živější.
Jenomže já nestíhám odskakovat od rozdělané práce, tak na obrázky to ještě není. Ale brzy se to doufám změní.
Jelikož je hodně stanic přepracovaných, tak je i vhodná doba doplnit a vyměnit některé koleje. Proto pracuji i na tomhle.

Ahoj, stále potřebujete fotky Peček? Zítra bych mohl nějaké pořídit.....

O fotky Peček jevím stále zájem a když budu neskromný,tak vedle Velim,perony jsou již hotový.Heslo podej prst,utrhnu ruku :)

Luky: Vždyť tam si můžeš dát sám jakou fotku chceš :). Stáhni Tgatool2, v něm otevři fotku převedenou do bmp nebo tga, a exportuj ji jako Load.ace do hlavního adresáře trati.

Hlavně by to chtělo spíše aktualizovat mapu trati :o)

Luky napsal:
Zdravim,

chtěl jsem se zeptat, když probíhá rekonstrukce BP, zda budou vyměněny i obrázky (např. místo jednotky 560 tam bude jiná elektrika, diesel atd.) při načítání simulátoru - nastavení simulátoru, těsně před spuštěním úkolu. Dík.
Já budu hodně rád, když to dám kolejově vůbec dohromady. Nějaké obrázky a mapky, to už je proti tomu co řeším procházka rájem.

Včera celé odpoledne jsem natěšeně sedl k editoru s novými kolejemi a krásně udělal plynulý oblouk bez hran z Libice na Cidlinou do Poděbrad (3000r) a konečně srovnal obloukovou chybu z odbočky Parník na estakádu, kdy jsem začínal 1000r a ve finále jako přechodnice naruby 500r, což je na rychlost 120 hodně ostré. :D Asi na dvacátý pokus jsem to strefil úplně přesně kdy je oblouk většinou z 1000r a někde uprostřed je jeden díl 750r. Správně tam má být 900/1100, ale to už je detail, s tím nic nenadělám. Hlavně když fírové přestanou psát hlášení, že je to tam ve 120 na vypadnutí :D.

V podvečer jsem si ještě chtěl připravit prostředí, že odstraním zbývající škaredé angličany. Ale blbec neudělal jsem novou zálohu. Dva byly v Kútech. U depa. Delete a save a pak na Sekulském zhlaví. Delete, save a pád MSTS. Nový restart a uložení jakéhokoli databázového objektu cokoli, kdekoli a nastala totální destrukce databázového souboru tdb. Pokud se nahraje z BK, tak se divadlo opakuje stále dokola, takže trať je na vyhození. To samé jsem řešil nedávno v Pečkách. Takže včerejší celoudpolední práce je v pr****. Naštěstí pro čtení trať ještě otevřu, tak alespoň mohu opsat řešení kolejí. Jen mne zase čeká nezáživná práce posouvat několik kilometrů sloupů TV a náspů do nové osy koleje.

Včera jsem se mazáním angličana trápil veškerými kombinacemi do půlnoci a nic. (večer jse byl na pivku, tak ne celý večer) Ráno jsem zkusil poslední variantu. Smazal jsem většinu kolejí ve stanici, podobně jako v Pečkách a raději restartoval editor. A pak jsem smazal ten osamocený angličan ďábel a čekal co se stane.
...
Smazal se a MSTS nehavaroval. Zázrak. Takže asi tudy vede cesta, kdyby někdo měl podobný problém.

Hlášení o výlukách.
Vzhledem ke stavebním pracím v Kolíně, veškerá doprava od Pardubic do Prahy bude jezdit odklonem přes odbočku Plačice, Chlumec, Nymburk a Poříčany. Vlaky od Kutné Hory mohou přes Kolín projíždět jen ve směru na Velký Osek.
Dále stanice Kúty je zatím neprůjezdná, takže z Bratislavy do Břeclavi musíte jezdit přes Marchegg. Stanice Letohrad je dočasně úplně bez kolejí, náhradní autobusová doprava je zajištěna. Vše do odvolání. :D

Zde všude byly ty ošklivé angličany a mnohým se nechtělo na povel delete pryč. Například dokud jsem nesmazal celý Letohrad, tak smazání angličana znamenalo nevratnou destrukci databáze trati. V Kútech stačilo smazat jen půl stanice :D.

Jinak jak se tak dívám, co ještě bych zrušil a překopal. Nechce se někomu do peronů v Brně ? Tam mám také perony neúměrně široké a proto tam musí být hodně ostré výhybky. Nyní je šance. Máme tady nějakého šikovného Brňáka?
Vlastně jednoho znám. Deterio. On by na to měl. Teď je vhodná příležitost, překopat vše, kde jsou slabiny. :D.

Po aktualizaci to bude BP new. Začne se asi úplně od píky znovu i s aktivitami, protože to bude úplně nová trať. Zachováno zůstane jen Hradecko nebo tratě přes Vysočinu. To je nové v době nedávné.

to nevadí.....tak budeme chvíli jezdit autobusem na výluce nóóó

Trochu jsem už zprovoznil Kúty. Sice zatím je vypnuté zabezpečovací zařízení a všude se jezdí jen 40. Ale jezdí. :D Zatím jen osobní nádraží. Pokračování příště. Nejhorší bude Kolín. Ten si nechám až po Kútech. A jak jsem se díval, do Letohradu bude nejlepší to položit z Ústí komplet znovu. Všude je jen default kolejivo.

Zbyňku,prosím,prosím,prosím,prosím pokud můžeš,posuň aktualizaci třeba na 31.2.2011,ale udělej všechny zásahy do kolejí jednou pro vždy.Věřím,že mé volání (a určitě nejen mé) vyslyšíš a konečně dojde na ustálení kolejí v tvé next aktualizaci.Prosím,prosím,prosím

Lidi, mě se z toho začiná dělat šoufl:puke_r:. Jako te opravdu na smazani všech aktivit, tohle nikdo nedá dohromady:cry:. No nic no, zajezděte si co se dá pak to nemilosrdně vše smažu.

Naposled editoval moderátor:

Já bych doporučil, kvůli zachování dosavdních aktivit ponechat si na disku někde v zálohách i verzi BP 84. Třeba si někdo za rok vzpomene na nějakou pěknou aktivitu a dostane chuť ji aktualizovat. Pokud mám vedle sebe například PC a notebook, tak takové opravy jsou i reálné, kdy mohu trasy i časy do jízdního řádu nebo vstupy traffic jednoduše opisovat.
Poison: Však právě proto to dělám tak ve velkém, aby byl klid jednou pro vždy.
Ale víte, kdo za to může ? Pawlík :D. Kdyby o vánocích nemodeloval ten viadukt s tunelem, tak jsem tyto rekonstrukce nedělal. Teď má rozbitý PC a kdo ví, jestli model dokončí a já nedělal tyto výkopy zbytečně :D.
Ne jsem rád, že mi dal ten impuls :D.

V budoucnu by mohl nastat jen takový případ, kdyby někdo modeloval nějaké nádraží a našel špatně nějakou vedlejší kolej, kam by model nepasoval. Vlasně mi něco do příště ještě asi zůstane. Nevím jestli zvládnu i lokálku Zaječí - Hodonín nebo Boří Les - Mikulov. Ale mohl bych. Toho 31. února jen tak brzy ještě nebude :D

V každém případě, člověk není ideální a nějaký překlep se objevit může až s odstupem času. Ale jisté je, že už nikdy to nebude tak ve velkém. Velkým aktivitářům pak pošlu pracovní aktualizace, abych je psychicky připravil. Ale já mám z oprav svých aktivit také noční můry. A nejhorší bude, že je asi tentokrát budu muset i projet.

Zbyňku
tvoje aktivity jsem již upravil na poslední pracovní verzi. Musím říci že jsi tam udělal pořádnej masakr v trasách. Zkusím to trochu testnout a pošlu ti je. Takže se zabývej stavbou a aktivity nech na pokoji;)

Model dokoncim, vsechno je zalohovane a klekla pravdepodobne jen deska, kterou nastesti jeste jeden vyrobce dela.
To moje muzealni pocitadlo musim minimalne jeste 3/4 roku udrzovat pri zivote, do prvni vyplaty. :-)

Zbyněk Šemora napsal:
Ale víte, kdo za to může ? Pawlík :D.
No hlavně, že to máš na koho svalit.:D:D:P

Zbyněk Šemora napsal:
Hlášení o výlukách.
Vzhledem ke stavebním pracím v Kolíně ... stanice Kúty je zatím neprůjezdná ... Stanice Letohrad je dočasně úplně bez kolejí...
Jinak jak se tak dívám, co ještě bych zrušil a překopal ...

Zbyňku, keď už robíš také rozsiahle úpravy, že prakticky nezostane kameň na kameni, nevymeníš radšej rovno celý kolajový systém za X-Tracks + UZK ? Krajina zostane zachovaná, záchytné body máš ...

Tax napsal:
Kdybych šel tolik daleko, tak by termín aktualizace byl opravdu toho 31. února. :D
Však jsem to jednou popisoval, co tohle obnáší. Jedno zhlaví v ranžíru Běchovice 7 hodin práce a to se jen editovalo.
Najede se myší na kolej, označí se a tento úkon trvá několik vteřín, jako bych dával povely ze Země na Měsíc. To samé uchopení koleje a položení. Tohle vše smazat by tak bylo pro vězně odsouzeného na 5 let, který by neměl nic jiného na práci:D .

Mirane, ještě vydrž, nic neupravuj, protože ještě se kope :D. Ale je fakt, když se to opravuje průběžně, tak je pak s tím méně práce.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře