Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Konečně jsem vyřešil jedno zhlaví v Kolíně. Včera jsem to vzdal, protože mi to stále nevycházelo a nemohl jsem se dostat na šířku peronů dle podkladů. V plánech mají být koleje, mezi kterými je peron 11m, tedy asi 7m široké nástupiště. A já nebyl schopný to vyskládat, aby to odpovídalo i fotkám z Kolína. Díval jsem se na Martinovu 321, ale on se s Kolínem moc nepáral, také tam má jako já dřív perony 9m široké. Ale máme to křížení poskládané ze stejných výhybek. Jen já to ještě mám doplněno křižovatkovými kolejovými díly.
a40b94457bbbe02d344155282c2c3841.jpg
6287782071f845aba63a1c3bfef85a05.jpg
Jinak Kolín mám pěkně rozbitý :D To co z něj zůstalo jsou jen kousky kolejí, na kterých mám uložená návěstidla a označení kolejí, abych to nemusel znovu osazovat a popisovat.
Současně se dá jezdit jen po první a druhé koleji. Jinak vše je rozkopáno. Dočasně je to sjízdné ještě u 4. a 5. peronu.
Pokud se dílo podaří, tak Netsocka bude mít určitě radost, že kolejiště v Kolíně bude konečně trochu úhledné. Nádražní budovu a perony má nafocené Honza Švec, možná i někdy by mohl být model. Já jsem jen rád, že jej nedělal do Kolína, jak jsem jej měl doposud.
Jenomže Kolín je těžká stanice, tak budu jen doufat, že na 4. pokus se mi jej podaří vyřešit konečně správně. :D (to po čem nyní jezdíte je má 3. verze :D )

Naposled editoval moderátor:

Zbyněk Šemora napsal:
tak budu jen doufat, že na 4. pokus se mi jej podaří vyřešit konečně správně. :D

Tak u toho stavění nesmíš pořád popíjet to víno ze sklepa....

V Kolíně stejně dneska 7.4. započala výluka a 4. a 5. peron se kompletně předělávají

Zbyněk Šemora napsal:
Netsocka bude mít určitě radost, že kolejiště v Kolíně bude konečně trochu úhledné.
Už budu moci klidně spát :D:D a už se těším na aktualizaci.

Kolín je ořech.
Koleje od nástupiště 1 až 3, kupodivu to celkem vyšlo. Jen zaoblení stanice je dost citlivé na správné nasměrování koleje na první nástupiště z velimského zhlaví. Bylo nutné výhybky posunout na zhlaví asi o 20 metrů směr Velim. Ale díky odchylným uhlům odbočení v MSTS první výhybka do Kolína je na své km poloze podle reálu. A to mám zhlavi z výměn 3d.
Horší je to s propojením kolejí ke 4. nástupišti. To jsem dělal asi na 5 pokusů a stále to ještě není ono.
098e7ec3681a14ae59e42a4a03d928af.jpg
fabe491da4933db5d9708735a597b307.jpg
Na původní angličanové osecké zhlaví bude asi o 50m směrem na východ, asi v místě 2. žlutého pravítka kolmo na koleje. Pokusná propojení jsem dělal zatím bez angličanů. Na posledním obrázku je vidět, o kolik je nová verze nádraží užší. Zelená označení jsou nově položené koleje a ta dvoukolejka vedle, to byla původní mezi 4. a 5. peronem. Jinak vše co je vpravo nahoře půjde do pryč. Tam bude ještě sranda. Propojit osobní a nákladní nádraží. Uf. Snad tam všechny koleje vejdou.Jinak se snažím, aby každá výměna byla ve své km poloze.
Jinak finál to ještě není, posuny některých kolejí ještě budou. :D
b52d4c4cdc8ba4f47e5183ecce10bc5d.jpg

Když vidím tu směs pravítek, tak mi to připomíná moje domácí úkoly na průmyslovce:D:D:D

Luky: teď nevím, jak jsi tu maturitu myslel, ale Zbyněk je už nějaký ten pátek ze školy venku :D

Luky napsal:
No to je teda pěkně těžká maturita,

kdy maturujete? Podle mě příští rok, je to těžký obor. Pokud to úspěšně zvládnete, tak přijímačky na VŠ Břeclav - Přerov už musí být hračka. Držím palce.
Moje maturita bude doufám dříve. Počítám tak léto nebo září. Naštěstí si termín určím sám, "až se vše naučím".
Jestli tohle absolvuji alespoň dostatečně, tak vejška Břeclav - Přerov už bude opravdu brnkačka. Vlastně příjmačky na vejšku jsou Praha - Beroun.
:D:D:D:D

Off topic:

Zbyněk Šemora napsal(a): tak budu jen doufat, že na 4. pokus se mi jej podaří vyřešit konečně správně. Big Grin

Čouda:
Tak u toho stavění nesmíš pořád popíjet to víno ze sklepa....

Musím říct, že jsi mě opravdu pobavil, doufám, že i Zbyněk to bere s humorem :).

Podle Zbyňkova projevu si určitě zase rozdělal víno...

No tak pánové... :D

Po pořádné práci pořádná (moravská) odměna, ne?

Ale těším se jako blázen. Všechna kolejiště odpovídala celkem reálu už v BP83, tak jsem zvědav, jak to bude vypadat takhle. Vypadá to luxusně.

Jen mě napadá, jestli kromě nádražních budov někdo dělá - byť jen obrysové modely - jiných objektů než nádraží, vozoven apod. Nemuselo by být vše tak detailní jako Pernštejn, ale když místo průjezdu průmyslovou zónou v DKV Vršovice projíždím zalesněnou a zatravněnou krajinou, asi bych se nezorientoval. Bylo by určitě super, když mohou být stromy tak blízko u sebe, kdyby tam, kde nejsou, mohl být alespoň pás sídliště (tam, kde skutečně je - např. úsek Počernice - Vysočany). Bude se v tomto ohledu něco podnikat na závěr konstrukčních prací, nebo to zatím není vůbec v plánu?

Klidně se zapojím, když mi řeknete jak :)

Jestli někdo můžete, foťte bloky pražských ulic a modelujte kulisy. Pozadí, jako pražský hrad z železničního mostu viditelný, stačí jen obrovská panoramatická plocha. Budovy blízko trati stačí zjednodušeniny jako bloky ulic s polygony jen z pohledu od kolejí, tedy z druhé strany může být tento blok děravý.
Já si myslím, že největší práce bude panorama a bloky ulic viditelné z kolejí nafotit. Ale má to výhodu, že se nemusí nic retušovat. A práce se bude hodit minimálně třem stavitelům tratí.

Jinak s tou odměnou po práci je to vystiženo přesně. Když mám úspěšný den, posedět u sedmičky dobrého vína je na místě. Včera mi musely stačit jen dvě skleničky, protože Kolín ještě není hotový. :D Ale už se napojuji na trať do Oseka. Mám sice propojeno, ale dnes budu bourat, protože mne napadlo ještě jiné řešení. Problém je, že zhlaví v Kolíně je o pár desítek metrů na východ. Tenkrát když jsem to stavěl, jsem byl vůbec rád, že Kolín jsem dal alespoň takto dohromady a nějaký metr vedle vadil nejméně. Nyní jsem se doufám už pokládat koleje konečně naučil, tak napravuji, co se dá. V Kolíně jsou tak všelijak zakroucené koleje, že se to těžko improvizuje.

Až dodělám Kolín, tak si zase odskočím na Slovensko a budu pokračovat od Kútů do Bratislavy. Tam se opraví jen zhlaví všech stanic a Bratislava se mi nelíbí podobně jako už minulý Kolín. Uvidíme co s tím půjde udělat. Opět tam mám moc široké perony a pak přilehlé koleje vycházely všelijak zakroucené.
Zatím mne to kupodivu stále baví. :D

Dnes byl v práci relativní klid, tak jsem po chvilkách něco splácal.
Ale musíte uznat, že večer si alespoň skleničku dobrého vína zasloužím :D.
Mám komplet hotové a zapojené velimské a osecké zhlaví v Kolíně včetně kolejí u peronů. Most jsem ukradl a zkopíroval z Čelákovic, jen jsem vyměnil některé díly a zklepnul jsem konstrukce na obou kolejí k sobě, aby to odpovídalo tak nějak reálu. Ukradl jsem to i se sloupy, tak ty ještě vyměním za oceláky. :D
014737e90f30d387edc061e204b4fa3f.jpg
80bebd27d60b8293614cccd1df633de5.jpg
fbdc89cead7627e576ce888abbdc4af9.jpg
a24441771b7ab1e4de2d1063c35a7ad4.jpg
Další práce budou opět hlavolam a to propojení osobního a nákladního nádraží. Možná i tam budou nějaké přesuny. Uvidíme. Ale zhlaví budou určitě nová. Jen mám obavy jak vše bude vycházet, aby mi tam všechny koleje vešly :D Možná mne čeká ta složitější část rekonstrukcí.

Zbyněk Šemora napsal:
Jestli někdo můžete, foťte bloky pražských ulic a modelujte kulisy. Pozadí, jako pražský hrad z železničního mostu viditelný, stačí jen obrovská panoramatická plocha. Budovy blízko trati stačí zjednodušeniny jako bloky ulic s polygony jen z pohledu od kolejí, tedy z druhé strany může být tento blok děravý.

Zdravím, foťák mám, klidně nafotím. Dělal jsem to už jednou (na praxi do evidence majetku), ale nevím přesně, jak to modeláři potřebují. Je nutný přímo čelní pohled, nebo se dá textura nějak roztáhnout na klasický čtverec? Já to z kolejí klidně vezmu blok od bloku :)

Zdravím,

fotky zatím nejsou - nedostal jsem odpověď. Ale klidně by stačilo to, co stojí u nádraží Praha - Libeň. A nejsou někde modely nějakýho ruskýho kola a tak? Do stromovky by se to hodilo - je to výbornej orientační bod na příjezdu od Děčína :)

Jinak mám ale dotaz z úplně jinýho soudku: Nevím, jestli je v silách někoho z tvůrců upgradu naučit program i jiná rozlišení než klasický rozměr. Dokud jsem měl klasiku monitor, tak naprosto v pohodě. Čím dál častější jsou ale dnes HD monitory ->místo poměru 1280 x 1024 apod. jsou dnes častější 1280 x 960. Nutno říct, že mám mašinky "zpláclejší" ještě výrazněji, protože 1680 x 1050 je asi ultra HD nebo nevímco :D (širokoúhlé je normálně 1600 x 1200). Na tom už netrvám, jen mě zajímá, jestli by to šlo, jak by to bylo složité a tak. Jinak je naprosto super mít takovýhle rozhled :)

Předem díky za odpověď ;)

Jm cosi: V nastavení grafický karty si můžeš nastavit, aby se ti msts i na širokoúhlým monitoru zobrazovalo normálně s černými pruhy po stranách. Návod tady někde je. Já to tak mám na NTB. V podstatě ani jinej PC už nemám.

JM3: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/521 tam najdeš, jak to změnit.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře