Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Chtěl bych dotaz do pléna: Nearchivujete si někdo aktualizace BP číslo 81 a 82 a jste ochotni je poskytnout? Mám DVD BP 80 a byl jsem nucen přeinstalovat celý msts a znovu nainstalovat všechny tratě. Děkuji za případnou ochotu.

Já bych ochoten byl. Ale nejprve počkám, co na to řekne Zbyněk.

VáclavS napsal:
Chtěl bych dotaz do pléna: Nearchivujete si někdo aktualizace BP číslo 81 a 82 a jste ochotni je poskytnout? Mám DVD BP 80 a byl jsem nucen přeinstalovat celý msts a znovu nainstalovat všechny tratě. Děkuji za případnou ochotu.

Já je mám.

Děkuji Vám moc za ochotu, takovou odezvu jsem nečekal . Zbyněk je totiž mít ani nemůže (ze stejného důvodu kterým jsem nedávno řešil novým hdd - nedostatek místa).

Naposled editoval moderátor:

Já mám také všechny aktualizace snad od BP 10...

Miran napsal:
Já mám také všechny aktualizace snad od BP 10...

Jestli je to nabídka,beru,ale mám BP 73.;)

Asi bude lepší počkat na lepší PC(to se stihne i dostavět trať...)

To pardal
ne to není nabídka, to je pouhé konstatování. Pro aktualizace platí to co má autor na svém webu.

Také by Vás neubylo, kdyby jste si aktuální DVD normálně objednali.
Václavovi S jsem kdysi DVD přivezl na slezinu zdarma na výměnu za jeho trať. Nakonec ji tenkrát měl jen silně rozestavěnou, tedy ne zrovna moc výhodný obchod. Možná jak pro koho :D. Tak alespoň jednou by si trať mohl objednat jako ostatní uživatelé :D.
A když už, tak si obchody s mými aktualizacemi dělejte soukromě a ne burza v mém vlákně. :D

Zbyněk Šemora napsal:
Také by Vás neubylo, kdyby jste si aktuální DVD normálně objednali.
A když už, tak si obchody s mými aktualizacemi dělejte soukromě a ne burza v mém vlákně. :D

Vždyť s Vámi do budoucna také počítám,jen není silný PC a zatím nám s klukem chybí i větší trpělivost sedět v kabině.;)

Upozornění pro všechny co by chtěli starší aktualizace. Tohle jsem dostal formou SZ. Odesílatele jsem vytečkoval já, a za odpovědí si stojím. Tedy neposílejte mi žádné žádosti o zaslání starších aktualizací, nebudu na ně reagovat.
Miran napsal:
............ napsal:
Zdravim,

mam trat BP81 od p. Semoru. po preinstalovani systemu som s hrozou zistil ze mi chyba aktualizacia BP82. Pisal si vo vlakne ze ju mas. Mohol by si ju poskytnut?
vdaka za odpoved a pripadnu ochotu :)
Zdravím
Poskytl bych ji pouze s výslovným souhlasem autora trati, jinak ne. Striktně dodržuji ustanovení autora o aktualizacích. Jenom na okraj: To je tolik práce si ponechat všecny stažené aktualizace na svém disku, nebo si je vypálit někam na DVD?
Miran

Chtěl bych poděkovat jednak Motorákovi, který opět trochu zkrášlil ONJ. Už tam máme fekálky se vším všudy. Zbrojení vody, kontejnery na odpadky, paráda. Podjezd pod Modřankou už také funguje, takže vjezd do ONJ je hodně autentický.
Dále velké poděkování patří Matesovi za model nádraží Olomouc, čímž jsem zjistil, že koleje, které jsem tenkrát použil mnohdy nebyly nejvhodnější. Hlavně jsem vyházel ty ostré výměny. Most přes řeku je asi o 50m dál, aby to podle podkladů odpovídalo. Takže i tohle nádraží bude kolejově trochu přeskládané.
Teď jen doufat, že jako celek to dám všude dohromady. Zatím je to Sodoma a Gomora :D.
Teoreticky by mělo být ještě hůř, není ještě všem výkopům konec. Ale takové sado maso, jako bylo v Kolíně mne snad už nikde nečeká. :D

Miran, vobec si ma nemusel vybodkovať. Ja sa za to nehanbim, ze som o to slusne poziadal. Aktualizacie som si stahoval vzdy priebezne. Akurat ta jedna mi usla (neskopiroval som ju do zalohy a preinstaloval som win). Moja chyba. MSTS hram asi tak 4x do roka. kvoli tomu si isto nebudem kupovat nove DVD. tolko si zahram aj na starej trati a neubudne zo mna, ale mrzi ma ze si nemozem zahrat novsie aktivity. Ta rocna podpora je vsak podla mna dost malo, ale samozrejme je to na tvorcovi trate a respektujem to. No otazne je ci to v konecnom dosledku nebude viest k uverejnovani trate na torrentoch alebo warez- forach.

kaspy napsal:
.....No otazne je ci to v konecnom dosledku nebude viest k uverejnovani trate na torrentoch alebo warez- forach.
Právě tomu se tak děje. I proto ta omezení. Začal s tím vlastně Pampalini s tím jeho návodem. Všichni hromadně začali stahovat všechny mé aktualizace až se několikrát odporoučel server, který na takový traffic nebyl stavěný. Hold vše si lidi pokazí sami.
Jinak tady už dávno někdo napsal že záloha trati se nedělá systémem BP1 a na hardisku mám 84 aktualizací a v případě reinstalace systému si vezmu na týden dovolenou a vše si pracně znovu postupně instaluji.
Ale mám například DVD BP 80, které jsem postupně aktualizoval na 81. Tak nearchivuji aktualizaci 81, ale zálohuji aktuální složku trati a složku vlaků. A vše co k tomu patří. Nejlépe celou složku Train Simulator. Za půl roku je další aktualizace, tak si zálohuji zase poslední funkční komplet. Takže současně mám mít v zálohách verzi BP84. V případě reinstalace MSTS jednoduše novou složku Train Simulator smažu a nahradím Train simulator ze zálohy a mám vše a hned znovu aktuální. Jen je nutné po nastavení MSTS reinstalovat MSTS Bin.
Je to rychlé a jednoduché.
A pokud MSTS hraji 4x do roka, tak mám hafo času juknout na web, jestli není něco nového. A pokud to prošvihnu, tak těch pár stovek pro nikoho není taková oběť jako například pro mě, kdy každý den otevírám na několik hodin editor a tvrdě makám pátky i svátky bez dovolených, aby jste Vy, co vše z povzdálí sledujete, po půl roce měli co zdarma stahovat.
Martin z 321 sice je na Vás hodnější, ale také myslím, že místo otravování jej s aktualizací 9 by jste si také mohli u něj raději objednat DVD aktuální. V té době jste si určitě trať Košice - Praha neobjednávali, ale určitě jen do České Třebové a někam do Popradu. Martin za to co předvádí, z toho plyne, že nohy na stole určitě nemá a s volným časem na tom bude určitě podobně jako já.

Ukažte nám pane Šemora nějaké obrázky co bude v nové aktualizaci a chci se zeptat ten Kolín bude v aktuální podobě jako je nyní.

Obrázky ještě nemám. Zatím vše převrtávám jen kolejově. Až budou koleje, bude finál krajina. Na obrázky by už byly pěkné Vršovice a ONJ od Motoráka. Pak Olomouc, ale až po malých úpravách na peronech. Nějak ten čas plyne rychleji, než by člověk potřeboval.
Kolín bude v původní podobě. Ten nový je hodně zjednodušený. To už není ono. Z toho už nedýchá ta kolejová krása.

Hlavně Zbyňku, ono je to už takhle na hraně s tím, jak se místy míchá koridor a staré tratě a různě to časově nenavazuje.
Za to pochopitelně nemůžeš. Ale udělat do toho např. nový Kolín nebo Libeň - Běchovice, to už by byla těžká fikce.
Myslím, že je lepší, že trať se takto "časově zakonzervovala".

Pawlik napsal:
Hlavně Zbyňku, ono je to už takhle na hraně s tím, jak se místy míchá koridor a staré tratě a různě to časově nenavazuje.
Za to pochopitelně nemůžeš. Ale udělat do toho např. nový Kolín nebo Libeň - Běchovice, to už by byla těžká fikce.
Myslím, že je lepší, že trať se takto "časově zakonzervovala".

Pod toto se plně hlásím též, a ještě s tvoji Old úpravou je to ještě lepší.:D Ale to zde nechci rozvádět, chci zde vyjádřit svůj názor. Martin dělá na 321 koridor a já jsem velmi velmi rád, že BP je taková jaká je. Spíš bych tíhnul k "zestaření" než modernizaci tratě, samozřejmě dle reálu. Naco budou dvě tratě, po kterých můžem frkat 160. Nebude to potom nuda, jezdit jedny a ty samé aktivity.:D:D Velmi si Zbyňkovy práce cením a taková krajina za Chocní směr Bezpráví je nádherná a nejen tam. Už se těším, jak po aktualizaci budu opravovat R Gerlach GVD 1988, jestli to po aktualizaci pude.:D A věřte, že mám plánů na aktivit dost a hodně staré jízdní řády pro aktivity z dob minulých, za něž děkuji členům zdejšího fóra.:D
S pozdravem Dan.

Ps: kdyby tak někdo "překopal" pražský uzel do let předválečných, to by byla bomba, včera na ČT1 v Reportéři ČT byl krásný záber Prahy se Slovenskou strelou.:D

Ale já nepsal, že jsem uvažoval o novém Kolíně. Jen jsem odpověděl na dotaz, v jakém stavu bude přepracovaný Kolín.
Jinak co by mohlo být v jakém období, to vůbec neřeším. Každý kdo stavěl tratě a proseděl u editoru stovky hodin asi ví o čem to je. Kdybych měl přemýšlet, že mi už něco časově nesedí, protože před lety někde ještě koridor nebyl a já postavím trať do Bohumína v dnešní podobě, tak z toho by se člověk opravdu musel zbláznit. Ale jen pro info, Přerov mám zdokumentovaný ještě starý. Výkopy začaly zatím jen na přednádraží a to mám zdokumentováno z dřívějška.
Ale možná někde budu mít nový koridor, ale starý Lanžhot a starou Choceň. A je mi úplně jedno, jestli mou práci někdo nazve těžkou fikcí. Pro mě je podstatné, že vždy stavím podle nějakých podkladů a návěstidla mám zapojená poplatné době, kdy jsem nasbíral podklady. Zkrátka si nic nevymýšlím.

Vzhledem k tomu, že se tu jistý člověk zbláznil:D, tak jsem se pustil do opravy jedné aktivity na trati 321, kde Martin také udělal menší reko úseku Zabřeh - Olomouc. Bohužel nastalo to, z čeho se bojím a co určitě nastane tady, až ten člověk vydá aktualizaci. A to pád editoru, nejen, že nahlásí hromadu hlášek a potrhané trase, tak aktivita v daném úseku měla pomalou jízdu a hlášky, vázané na místo. A to simulátor prostě nerozchodí. Tak doufám, že kolejově je vše na svém místě jako dříve. Jinak je to v háji. Trasy se opraví, jako nová aktivita, ale zbytek ne a jedině složku xxx.act udělat novou. Jako jsem musel danou aktivitu, kterou jsem musel udělat nově, jen jsem měl jednoduší to, že trafik byl již vytvořen. Tak se modlím, aby těch x aktivit šlo opravit.

Až dokončím kolejové šílenství, tak budu referovat, jak šly opravit aktivity. Bourání kolejí prý nejde léčit. :D Jediná cesta je vybít se najednou až nebude co opravovat. :D
Olomouc mám přestavěnu a tak jsem šel přísně dál po trati a vyloupnul jsem za Mohelnicí to přehnané esičko. Už je to krásně uděláno z poloměru 4000r. Sice tam má být poloměr 10000, ale to už je detail, který nikdo nepozná. Tohle by aktivitu nenarušilo, ale trať je tímto o kus vpravo a oblouk do Lukavice už nevycházel, tak bylo nutné nepatrně až nerozeznatelné natočit oblouk v Lukavicích i se zhlavím a už to vychází přesně.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře