Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Tak to budu mít radost. Já už uvažoval o variantě 2, že bych světle šedou texturu změnil na nějakou tmavou, která by zapadala do okolní krajiny :D. Ale na takové úvahy je stále dva měsíce čas. Když zvládneš práci dokončit, jen to zkrásní Honzovo Lanškrounsko.
Deterio mi dnes ráno poslal brány TV, ještě jsem to nerozbalil, ale tímto mi nic nebrání dělat finál stanic. Dnes ještě dokončím poslední překopanou stanici. Rohatec.
Jinak Pawlíku, co se týká revize krajiny, ta se může dělat kdykoli, kdekoli, kamkoli. A tady aktivitáři nadávat nebudou, ale naopak budou tleskat. Já tuto aktualizaci zaměřuji čistě na kolejová řešení. A jsem rád, že to co mi pilo krev mám přepracované. Kolín, Bratislava (zde by to chtělo trochu víc zakroutit, ale možnosti výhybek jsou omezené), Brno. A zbytek byly jen drobné úpravy, které už tolik do očí nebily.

Jinak když si přeměřuji každou stanici, každou výhybku, tak musím konstatovat, jaké paskvily obsahuje MSTS včetně Xtraků. Například kolejová propojka pro rychlost 60km/h má mít asi 100m. Z výhybek 3d jsem krátký a tyto vychází na 40 až 50km/h zhlaví. Pro 80km/h používám 870, které jsou ale o něco málo delší než reálné 80tkové propojení. Pro 100 sice vychází 5d, ale ta je na odbočení stejná, jako 870, jen má jazyky hodně daleko od začátku kolejového dílu. Vychází na propojení pro 100km/h, ale uhel odbočení je moc ostrý. Proto se Vám zdá v Novém Městě, když jedete na volno do odbočky stovkou, že to víc hodí. Výhybka 2.5d na 100km/h propojení je moc dlouhá, proto jsem tuto použil jen v Poříčanech pro rychlost 120 do odbočky. Výhybky 10d jsou hodně málo použitelné a 6d téměř zbytečné. Tyto se snad hodí jen na vlečky, kde se jezdí 20. Já tyto využívám už jen minimálně v krajních případech, kde se jezdí max 30. Jinak jsem všude, kde jsem řádil tyto vyházel. Výjimka jsou odstavné koleje v Brně na části nádraží, kde v nedávné době dvakrát vykolejily vozy pro EC, které sunuli na soupravu. Údajně moc dlouhé na tak ostré výměny.:D A také jsem je ponechal v Bratislavě vedle myčky. Tam ničemu nevadí.

Pawlik napsal:
Jinak úsek Nymburk - Praha, tam bych si také dokázal představit revizi (nikoliv kolejovou) a zastavění krajiny jako na Honzově hradeckém úseku. :-)
Zbyněk Šemora napsal:
Jinak Pawlíku, co se týká revize krajiny, ta se může dělat kdykoli, kdekoli, kamkoli...
Pawlik: Tak a máš to Pavle. Že se nestydíš sem něco takového vůbec napsat.:D:D:D

Ahoj Zbyňku.
S jakou přesností děláš v MSTS sklony? Myslím tím, zda děláš jen ty sklony, které jsou větší než 2,5 promile,atd. Snad mou otázku chápeš :) Díky

V MSTS dělím sklony zaokrouhleně na 2.5, 5, 7.5,10,12.5,15,17,5,20, 22,5, atd. Větší myslím nikde nemám. Když je to nutné, naklápím i něco mezi.
Ale jestli se ptáš, jestli řeším až větší sklony než 2,5 promile, tak je to otázka typu Hujer:D, protože stále dokola tady píšu že se stoupáním 2.5 promile jsem se dostal do výšek o několik desítek metrů proti původní pokládce, kdy jsem tyto malé sklony často ignoroval, protože jsem neměl přesné podklady. Opravdu nejsou zanedbatelné.
Jinak je pravda, že krátké sklony pod 0.5 promile dělám jako rovinu. Do jednoho dle situace. Když je například dlouhý spád složený z 3, 2.5, 1, 1.5, 2.5, tak vše dělám 2.5.
Nějaká tolerance být musí. Dělat to všude na desetinu přesně by snad mohl jen robot nebo blázen. Možná až někdy v jiném simulátoru.

Mám trať z 26.11.2007 (BP79.1/Tr6.2). Je možné ještě někde sehnat chybějící aktualizace mezi 79.1 a 82.1?

A bude hůř. :D
Aktualizace 85 se blíží a těch půl giga bude třeba někam nacpat.
Ještě je chvíli čas, ale určitě to vydám v měsíci na č. Ale jestli bude končit n nebo c netuším.
Je ošklivé počasí, proto práce jdou relativně rychle. Možná stihnu konec měsíce, možná ne.

Současně mám komplet srovnáno Bratislava - Břeclav včetně. Drátování Břeclavi byla sice práce pomalu na den, ale ta stavebnice od Deteria vypadá dobře. Konečně to tam vypadá jak na nádraží :D.

Obrázky ještě nemám, protože tohle je teprve druhá fáze rekonstrukcí, kdy se opravuje okolní terén, silnice a TV. Až ve třetí závěrečné fázi se doplní detaily a obnoví vykácené lesy a domy. Pak už to bude na fotečku.
Dnes vlítnu na uzel Brno a pak se přesunu do Olomouce, kde je TV také úplně mimo. Pak jen kontrola až ke Kolínu a zde velké drátování komplet stanice a pokračování ku Praze, kde bude nutné i přizpůsobit okolní terén. To samé z Poříčan do Nymburka. A jako poslední doladím okolní krajinu přesunuté trati Břeclav - Přerov. Opět provizorně napojím lokálku do Zaječí, která na přepracování ještě čeká. To bude bokovka v některé další aktualizaci.
Na vydání aktualizace se těším úplně stejně jako vy uživatelé. Málem bych zapomněl. Mám vykopané koleje v Letohradě. Hlavně že mi tam hraje nádražní rozhlas :D
A po vydání se zase budu věnovat dokončení rozestavěného. Beroun, Benešov, propojení přes Přerov. Uvidíme, co se do vánoc zvládne.
Zkrátka, snažím se dodržovat interval půl roku. konec června/začítek července a druhá polovina prosince. V případě oprav nebo nových modelů může být i něco mezi tím.

Jé překopaný Letohrad. Tak to bude parádička. Ten starý (vlastně stávající ;)) se mi zdál strašně krátký od výpravní budovy k ústeckému zhlaví. Stát tam s osobákem (111+2xBdmtee) Tak jsem byl koncem vlaku v půli výpravní budovy. To snad bude napraveno. Už se nemohu dočkat na celou opravenou trať. Bude to zajímavé. Nějaký pátek už po BP jezdím tak to bude jako bych jel po nové trati.

PAja26 napsal:
...Nějaký pátek už po BP jezdím tak to bude jako bych jel po nové trati.
Také mám pocit, že bude potřeba zapomenout na zažité technologie jízdy a bude nutné si zvykat na nový profil. Určitě Praha - Kolín nebo Třebovice - Zábřeh. Ale také Břeclav - Hodonín nebo Břeclav - Brodské.
A do Letohradu koleje položím nově podle přesných podkladů. Tenkrát jsem stavěl jen podle fotek z posledního vozu. "Jé skloník, stoupání. Uděláme sklon" :D Lepší než nic. Hlavně, že to nebylo obráceně, jak jsem někde opravdu narazil.
Jinak samozřejmě, Letohrad udělám tak, aby každá výhybka odpovídala své kilometrické podobě, jako jsem to opravoval jinde. V dávných dobách jsem dělal s větší tolerancí a podřizoval jsem se uceleným kolejovým dílům, aby se dobře stavělo. :D

Žádný koridor, jen postaveno přesně dle plánku, píše se to asi před 2. stranama. I zbytek bych zrušil, tedy aspoň to co je u Martina.

alcapone napsal:
Žádný koridor, jen postaveno přesně dle plánku, píše se to asi před 2. stranama. I zbytek bych zrušil, tedy aspoň to co je u Martina.
Ahoj.
Já jsem taky rád, že ne koridor. Když už to má Martin, tak naco 2x úplně stejný úsek a kdyby to Zbyňěk překopnul do "předkoridorizace" (fuj to je slovo:D) tak by to byla paráda, pro starší aktivity jako dělané. Nicméně, je to pouze věcí stavitele a i tak je trať super. Ale jak tak čtu, tak budu nucen opravit R Gerlach GVD 1987/88 a teď mne napadá, jestli nepočkat s plánovanou aktivitou, kterou mám doma, vašak Joska ví a víc neprozradím, aby se na tom nemakalo zbytečně a pak se nemuselo předělávat.;)
S pozdravem Dan.

Zbyňku prosím tě, dělám aktivitu R 671 Vysočina a když jedu v Kolíně na čtvrté nástupiště, tak tam to je taky úplně překopané? To bude zase opravování :-D Už se nemůžu dočkat

Když jsem tuto trať před 7 lety začal stavět, podklady byly velmi mizerné a hodně byl odhad. Proto dělám rekonstrukce. Naštěstí odhad byl průměrně dobrý, takže dílčí opravované úseky se zase plynule napojí. Ale to že co mám postavené postaru měnit nebudu píšu stále dokola. Úplně původní komplet období minulého století už postavit nelze, neexistuje dokumentace, ale na druhou stranu, mě se to tak líbí. Někde původní trať, někde nový koridor.
Jako študák jsem nechápal, proč máme lokomotivy S499.1 pro rycholst 140km/h, když tratě byly maximálně na 100. Až mnohem později se některé úseky zvýšili na 120. A ES499 na 160, což byla úplná utopie. Proto jsem zvyšování rychlostí fandil. A za úseky na 160 na své trati jsem rád.

Kolín je překopaný komplet, tam snad jediná výhybka nezůstala na svém místě. Ostatně jako v mnoha jiných stanicích.

Ahoj Zbyňku.
Je mi jasné, že pokrok melze zastavit. Do Prahy z Ostravy jsem jezdil 4 roky každý týden v neděli tam a v pátek zpět. Když si vzpomenu na cesty ze školy v pátek rychlikem přeplněným k prasknutí do Polska (kterému jsme přidělili název "Katovičák"), který stál snad ve všech prd.. na trati a cesta do Ostravy trvala 6 a něco hodin, pokud jsme nenabrali zpoždění :D. Tak samozřejmě zvýšení rychlosti své ovoce přináší. Dnes když jedem hrát do Prahy, tak vždy mám nutkání jet místo v dodávce s kapelou Pendolínem, poněvač je to pohodlnější a rychlejší. Nicméně, romantiku starých dob mi nic nenahradí. Dneska je vše pod dráty, ale nebylo super potkávat diesely na trati ČT - Brno? Jenže to neplatí jen o tomto úseku. Hold i u nás má velmi oblíbená trať Ostrava - Opava dosáhla změn, které zlikvidovaly krásná zákoutí tratě.:( A například tunely mezi Českou a Zábřehem na Moravě nesly i své výhody. Hlavně když se mnou ve vlaku jezdila moje první holka. To se to tulilo.:D:D:D:D:D:D Ne vážně, mne jen napadlo, když už je trať s koridorem v celé délce, proč nenechat jednu v období před. Ale jak jsem psal výš, i tak je trať nádherná a díky za ni.
S pozdravem Dan.

Dobrý den, když je Letohrad překopán, zmizí i triangl (nápodobně i v Břeclavi, Zábřehu, Kolíně)? S pozdravem P. Zlámal, Olomouc

A proč by měl zmizet triang v Letohradě, když on tam ve skutečnosti je. Stačí se podívat na mapy.cz či google maps. Tak asi tak.

Josko, prosímtě, a sou tam ještě pořád ty šroty?

bobeksoft napsal:
Dobrý den, když je Letohrad překopán, zmizí i triangl (nápodobně i v Břeclavi, Zábřehu, Kolíně)? S pozdravem P. Zlámal, Olomouc
V Letohradě zmizelo vše, co se podobá kolejím :D. Zůstaly jen perony a nádražní budova plus rozhlas.
V Břeclavi a Zábřehu už není dávno a Koín jsem psal, že jsem také překopal, takže vše vygumováno. Ale správně poznamenáno, V Letohradě triangl opravdu je. Sranda byla, že jsem jej tam udělal jen tak pro otáčení. Umístil jsem jej na místě, které jsem uznal za nejvhodnější a až později jsem se dostal k leteckým mapám a ke svému úžasu zjistil, že na tom samém místě skutečně triangl je.
Letohrad jsem musel komplet zlikvidovat, protože pokud jsem smazal jen ten ošklivý angličan, tak nevratně havarovala databáze, soubor TDB byl poloviční a nepomohla žádná obnova bk. Ale pokud jsem zlikvidoval komplet stanici, uložil začalo mi to křičet, že je mimo koleje asi deset neviditelných databázových objektů, asi návěstidla, která se nedostatečně smazala. Až teprve po té se nechal ten škaredý angličan smazat. Tak je to ošklivě vzájemně propojeno. Podobný problém jsem měl v Pečkách. Také jsem musel vymlátit celou stanici od kolejí.Takže pokud se něco podobného stane nějakému staviteli, tudy vede cesta.

Jak si to tak čtu, tak se čím dál víc divím té trpělivosti stavitelů s tratěmi. A při představě, kolikrát se tohle muselo stát komukoliv (p. Šemorovi i jiným) a přesto trať dokončili či dokonce staví ... obdivuji. Když už jste provedli binární upgrade hry, asi by nešlo provést něco podobného s editorem, viďte? :D

Jinak přeju hodně štěstí a málo pádů nezazálohované práce :) Jsem hodně zvědavej na novou aktualizaci. Nebyly by aspoň nějaký fotky z prací?

JM3 napsal:
....Když už jste provedli binární upgrade hry, asi by nešlo provést něco podobného s editorem, viďte? :D
...
Džordž v rámci MSTS BIN opravil i editor. Například u aktivit aktivoval vyčkávací body, upravil rychlosti servisů. V editoru tratí povolil víc objektů na čtverec. Dříve editor padal a čtverec explodoval, když se osadilo například už přes 1400 objektů. Například Praha měla na Masaryčce dlouho holou louku, protože po přidání jednoho domečku editor spadl. A s dokončením to vypadalo bledě. Dnes je možné zastavět i o 500 objektů víc. Také rozšířil počet položek do zásobníku, když pokládám nové objekty. Dřív se tam opakovaly asi 4 položky a nyní jich je tam kolem 20.

Džordž byl jedinečný a nikdo jiný schopnosti vylepšit Train.exe nemá. Takže další přání, smůla.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře