Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Trunda napsal:
.... Kladeš na 10 let starou záležitost příliš vysoké nároky.
.....
To zase ne. Kdyby to dělaly ostatní modely, tak o tom nepíšu. Já chtěl spíš vědět, jestli to například nesouvisí v zapsání nesprávného parametru u modelu, jak se to u hodně modelů opravovalo. Ale jestli je to překrývajícími se polygony, tak s tím hne jen autor modelu.
Jinak bohužel zatím náhrada za MSTS 1 neexistuje. A pokud jednou bude, tak je otázkou jestli vznikne tak nadšená komunita jako v začátcích MSTS. Nevěřím ani jednomu ani druhému.

Zbyněk Šemora napsal:
Trunda napsal:
.... Kladeš na 10 let starou záležitost příliš vysoké nároky.
.....
To zase ne.....

...já myslel transfers. Kdyby se s ním dalo pohnout i vertikálně (tedy možnost nastavit ofset vůči síti terénu), měl bys po blikání a práci navíc. To by ale musel zasáhnout Džordž..... nebo vůle boží:oops:

Naposled editoval moderátor:

Tak jsem se dostal do radostnější fáze stavění, kdy už je konečně vidět nějaký výsledek. Téměř finál mám z Tišnova do Doubravníku.
Nějaké fotky z reálu jsou ve vlákně o cykloslezinách:
http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/444&highlight=Cyklosleziny
Jak sedíme na pražcích, to je z Doubravníku, ten dřevěný zastřešený mostek v Prudké, kéž by byl model. A ta kamenná opěrná zeď snad také časem bude i v MSTS. Zatím musí stačit jen náspy.
Do Žďáru je ještě daleko, ale už bych to měl s pracemi vydržet. To problikávání jsem zatím do Doubravníku zlikvidoval a vyřešil transfers jinak.
19c240fd93d4ab98ae62cdcf9e7e95b2.jpg
2b7ffbeebe2c248c264cb0a4f4d0ff14.jpg
1a761e5adf86b8ffac105a21d4b8587e.jpg
2b0ececbfd61f6c5ce313bbca5ca3c38.jpg
2347b16b5f2da9fee9d4ecfb544dc0e2.jpg
393d82f57615e5c24abea1e1425810e5.jpg
b31724686b62b516ee3f50cb69ec95f2.jpg
acbc7fa6ec88666437d0832b7370b5a1.jpg
c5fe24abd561fd1a49b8983a407c655c.jpg
V Doubravníku se mi ještě nelíbí vzdálené lesy, zapomněl jsem to tam namixovat. To se ještě doladí.
3c57a99f59dc5b511c8d78ca162f647b.jpg
bc50a87c3d7d56a1b56caf64c06dea54.jpg
5fbd9095c7f01b7f3b3a96454ff444e0.jpg
4eea43f274f66fd022103438482e9e28.jpg

Pěkné, pěkné. A místní by určitě uvítali, kdyby taková souprava k nim zavítala častěji.

Snad už ten hrad trochu sedí s realitou (snímek z videa). Z druhé strany to budu muset trochu prosekat, zarostl mi moc. Má být krásně vidět ze silnice. Tento pohled až příště.
Raději to ještě dvakrát porovnám i zepředu a sem tam nějakou větev ustřihnu. Ale kdo se bude chtít kochat blíže, z Nedvědice přes klávesu 7, viz poslední obrázek.
936616b5708e34e689854638edef3c24.jpg
c305b3c27e6777dfc91be2ed9663481b.jpg
8a02ec35643553190459a98ec9a3d1bd.jpg
b31caab110a4b55e71bd17573414f041.jpg

Tak toto je dokonalé. Ještě přidat sloupy el. vedení a bude to excelentní.

Mnou doufám že myslíš normální el. sloupy a né TV.

ZŠ: Jinak bych chtěl též pochválit, vypadá to fakt pěkně:)

Zbyňek na hrad!!!

Raději dále od hradu, dále. Už se v okolí motám moc dlouho. Tohle je hrozný úsek. Mezi silnicí a železnicí je rokle, kde teče potok. Vodu není možné napustit, protože rastr MSTS tak malé detaily neumožňuje. Je to tady moc úzké. A také asi začarované. Měl jsem tady už tři záhadné chyby. Poprvé se mi poškodil čtverec s terénem. Zůstalo bílo a musel jsem najít hodnotu a nahrát ze zálohy (předcházelo tomu, že přestala fungovat kamera v editoru, nešlo otáčet s myší). Podruhé vedle hradu mi v jednom čtverci nešlo terén tvarovat. Při ukončování MSTS spadl do chyby. Ale pak už OK. A před chvílí jak osazuji stromy, tak jeden se proměnil v mnohoúhelníkový válec s bílou výplní. Po ukončení MSTS opět vyhodil chybu. Ale už to zase funguje.
Myslíte, že to vše celé nevybuchne a do vánoc to nějak zvládnu? Začíná to být pěkně akční. Anebo na hradě straší. Už abych byl v Rožné. :D

Jeden z nejhezčích úseků 251 je z Nedvědice do Rožné. Tady je pár obrázků kolem zastávky Věžná. Snad jsem to moc nepokazil. Ta silnice nad tím skalním zářezem byl pěkný ořech. 830 tady asi nikdy nejezdily, ale chtěl jsem jen vyzkoušet jak se s ní pojede. :D Na kochání je nejlepší 814, protože má perfektní výhled z kabiny.
9a00a6eb5f97d9f3ebc2e0196dfb6a1a.jpg
78d0a2b4f21310f7916446ff0e96995d.jpg
998cc388eb4319be3fa7c259ebb50e23.jpg
7bf783f53e82ec5ad3f7a7cec72a4f5b.jpg

Pekné, na jednej fotke som si všimol, že sú tam betónové pätky po telefónnych stožiaroch. V sade mojich telefónnych stožiarov sú aj takéto odrezané stožiare, aj keď ešte aj s kúskom drevenej časti. Ale v prípade záujmu nie je problém spraviť iba čisto betónovú časť.

Je to nádhera, prostě skvost, nemůžu se vynadívat, někdy se tam musím projet v reálu, ale možná to ani nebude potřeba, když si to projedu v ,,simulaci".

Zbyněk - Tak koukám a smekám. Práce se vám velmi daří. Ale to by nebyl Heme aby zase něco nedodal. Zbyňku, nebojte se v okolí Borače, Prudké, Doubravníka a z Nedvědice do Rožné a za DIAMem nahoru k Bystřici ty stromy klást i o kousek blíže trati. Tam je to skutečně taková džungle. Stačí velký vítr, hodně mokráho sněhu a je zde zavedena NAD. Na podzim se vlaky sotva škrábou skrz popadané listí. A ještě bych vás chtěl poprosit, pokud možno využít i nějakou texturu toho pole. Třeba kolem bývalé výhybny Borač, Štěpánovic a mnoho dalších míst. Bystřice, Rovné atd. Klidně se ptejte, pokud můžu, pomůžu. Ke vší smůle máte video z tratě z období, kdy toto zrovna není poznat - zda jde o louku či pole.

Držím place.

heme napsal:
Zbyněk - Tak koukám a smekám. Práce se vám velmi daří. Ale to by nebyl Heme aby zase něco nedodal. Zbyňku, nebojte se v okolí Borače, Prudké, Doubravníka a z Nedvědice do Rožné a za DIAMem nahoru k Bystřici ty stromy klást i o kousek blíže trati. Tam je to skutečně taková džungle....

Držím place.
Stromy jsou opravdu nadoraz. Ořech (ne strom :D) byl u vjezdu do Rožné, kde je to v esíčku a snažil jsem se, aby se viditelnost objevila mezi stromy stejně jako v reálu. Byla to dost hodinářská práce. Tam jsou smrky dost natěsno. Ale dřív to tam muselo být horší, protože když jsem dělal záznam, bylo to hodně po celé trati prořezané.
Samozřejmě po aktualizaci se tato trať bude ještě vylepšovat. Také nepočítám s tím, že vše do vánoc zvládnu. Nedá se nic dělat, co se zvládne, to se zvládne.
Políčka jsou také problém, protože zde by bylo třeba je udělat na míru. Řešení vidím, jak kdysi dávno zkoušel Trunda, namalovat vše do Terrtex. Ale to bych musel nejprve k Trundovi do učení. :D
Takhle mohu vše dolaďovat Transfers, ale u oblouků je velký problém, že se plochy překrývají a blikají. Proto tohle v této trati likviduji a řeším jinak.

Stav prací.

S vegetací a nějakou skromnou zástavbou jsem právě v Rozsochách. Do toho Žďáru se snad do týdne doplazím. Pak už jen otestovat doladit a může to jít ven. Mám pocit, že zatím se to všude reálu trochu podobá. Ale to už posoudíte sami. Honza Švec už také finišuje tak vlastně budou nové dva úseky. Pokud nic nevybuchne, tak aktualizace bude 15.12., možná o den dříve. Další týden už jsou vánoce. Jako každoročně si říkám, že by se ty vánoce měly tak o týden dva odložit, aby vše bylo víc v klidu :D.

Práce by bylo stále dost, ale protože se aktualizace rychle blíží, rozhodl jsem se dnes odeslat Zbyňkovi veškerou moji tvorbu na trati 020. Balíček měl po kompresi cca 110MB. Je toho hodně, tak by nebylo dobré nechávat vše na poslední chvíli. Teď mi držte pěsti, aby nebyly větší nekompatibility. Přeci jen jsme pracovali půl roku nezávisle na sobě. Teď bude na Zbyňkovi doladit některé databázové objekty a bude téměř hotovo.
Fotky jsou z posledního dokončeného úseku Choťovice - Dobšice - Sány - Kanín - Velký Osek. Nakonec mi to nedalo a změnil jsem zelenou louku taky v Oseku na nádraží a město.

V. Osek:
6aaa436050174d0c8d4bf82b896d5771.jpg
b3d528aa826224c3fa22222c1846d6ab.jpg
Kanín:
efb0f46ebc369cef2a88c08e9c07e0c4.jpg
Dobšice:
072f6e62bc39267825ebd1815030dd8d.jpg
Most přes Cidlinou (autor Roman Šubrt):
857468fe54da69d1e34978c18d288b99.jpg

Další fotky a info na mých stránkách.
A komu se bude v sychravém prosinci stýskat po rozkvetlých stromech, zlepší si na 020tce náladu nějakou jarní aktitivou:oops:
d102a9fea948c2133175c158b0b829c1.jpg
19ac2216b76e0a3e1b953bbb25ad736e.jpg

Už vše zpracovávám a dolaďuji. Honza opravdu pracoval perfektně a patří mu velké poděkování i za osazení celé 020. Až uvidíte jeho nové domečky, budete slzet blahem a u krajiny jako celku dvojnásob. Já bych sám určitě obě tratě do vánoc osadit nezvládl.
Chci jen poznamenat, že všude srovnávám označní kolejí s perony, tedy aktivity vzniklé na pracovních aktualizacích se budou muset přepočítat. Ale v Chlumci, kde se pravidelně zastavuje před přechodem jsem označení kolejí rozdělil na dvě části. Žádné pracovní aktualizace už nebudou (velký objem dat od Honzy), ale srovnání aktivity by se mělo zvládnout rychle.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře