Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Zbyněk Šemora napsal:
...
, kde se pravidelně zastavuje před přechodem jsem označení kolejí rozdělil na dvě části.
...

Nazdar Zbyňku,
nechci moc radit zkušenějšímu kolegovi /:D/,ale nedalo by se to označení přechodů mezi perony zkusit způsobem,jaký jsme použili v 310-tce ? Tedy v místě přechodu položíš a utopíš napříč kolejemi krátkou kolej /její délka je samozřejmě závislá na tom,přes kolik kolejí je přechod položen/ a v editoru aktivit tak bude vidět,kde mají vlaky zastavit.
Tímto způsobem by se daly ušetřit "zelené osy",které ve větších stanicích mohou zatěžovat systém.
Stejným způsobem /ovšem dvojkolejným úsekem/ jsou označeny i přejezdy s PZZ a na daný kousek kolejí umístěno označení nákladní koleje s tím,že je na něm uvedena i kilometrická poloha přejezdu.Aktivitáři tak mají další možnosti "zkomplikovat" aktivity /např. pomalá jízda přes daný přejezd,porucha PZZ a jízda na Op apod./.
Řešení označení přechodů uvádím na obrázcích níže.V tomto případě jde o žst.Krnov.
Ještě níže je zřejmé označení přejezdů s PZZ /v TTP se uvádí "PZS" a proto je toto označení použito i v našem případě/.Index PM označuje přejezd,na kterém je "porucha možná",tzn,že je u něj umístěn zvukový pylon,jehož zvuk je slyšet jen při externím pohledu z vlaku a lze tak u něj simulovat poruchu.Fíra by ale samozřejmě neměl čučet z mašiny aby náhodou zvuk nezaslechl. ;) Na přejezdech,které jsou umístěny v obvodech stanic či zastávek jsou osazeny také pylony se zvuky slyšitelnými i na mašině a tyto přejezdy jsou označeny bez indexu PM.Zde by tedy aktivitáři poruchy PZZ realizovat neměli.Ještě doplním,že pylony se zvukem slyšitelným na mašině je o cca.60 % ztlumen oproti zvuku externímu.
Se zvuky laboroval Jacek a pomocí pylonů tak parádně odstranil nežádoucí efekt "cinkání" mechanických závor či slyšitelný zvuk při průjezdu kolem PZZ ve stokilometrové rychlosti. :rolleyes: Pravda,ani tento sytém není ideální,ale přiblížení realitě tady určitě je.
No nic,nějak jsem se "rozjel". Snad ale nebudu za zneužití tohoto vlákna ukamenován.

David

0c3fcf05706f176ac3a5d841f1804b2b.jpg

e09bbae85c855c9a86c107679142b5b1.jpg

fb2d3cae5da297a91bc07ea38ae6e697.jpg

82f77a80bf3b96d65928006af837952f.jpg

Naposled editoval moderátor:

Zbyněk Šemora napsal:
...Žádné pracovní aktualizace už nebudou (velký objem dat od Honzy)...

A já se tak těšil, že si projedu můj milovaný úsek trati.

David Hájek napsal:
...
Tímto způsobem by se daly ušetřit "zelené osy",které ve větších stanicích mohou zatěžovat systém.
...
Davide, nevím nevím, ale neviditelná značka určitě zatěžuje systém 1000x méně než hmatatelná a ještě k tomu databázová kolej. :D.
Každý máme svůj systém, mě připadá praktičtější mít samostatná místa zastavení, protože tyto díly se dají zapracovat do aktivit v úkolech.
Ty přejezdy, nevím. Ještě jsem to nestudoval, ale asi v editoru vidět nejsou. Když si představím kolem tisíce přejezdů, které bych musel takto zviditelnit.......

Pawlík:, už brzy se dočkáš. Já měl včera těžké usínání z toho, jak to poslat Honzovi zpět, protože určitě nemá aktualizováno, co jsem posílal průběžně a jen jeho rajón mu poslat nemohu, už to musí mít komplet.

Čas je doslova šibeniční a já včera večer ještě cvičil na záchodě nejprve s brusnou mřížkou a pak s válečkem a Primalexem. Já vypadal :D. Stále tvrdím, že ty vlaky u počítače mi jdou lépe, i když se už trochu lepším.:P

David Hájek napsal:
My to ve Ztracené 1987 máme označeno jako nákladní kolej, všechny přejezdy, přechody atd. Avšak trať máme dlouhou 60 km a žádné větší nádraží. To značení na 310-tce je na tom podobně, avšak taky nemají trať až tak dlouhou a největší nádraží mají Olomouc. Jinak to jsou nádražíčko, samozřejmě Krnov a Opava, ale ty jsou menší než Olomouc.
Co se zvuků týče, tak na to jsem se na slezině koukal. Já to vyřešil jednoduše, ovšem provizorně. Už jsem nahrál nějaké nové zvuky. Vyřešil jsem to pomocí zvukového sloupu a v crossing.sms jsem přepsal zvuk sig_AZD.wav na nesmyslný wav, MSTS neřval. Crossing.sms když jsem smazal, začal MSTS řvát. Vytvoříte si několik zvukových sloupů, no, a podle rychlosti umisťujete. Tam kde je 100, nejde slyšet pomalu vůbec. Nad 50 minimálně. Pod 20-50 lépe a 0-20 nejlépe. Opravdu jsem si pustil video na 842 na trati č.281, neslyším nic. Ono však i z venku není skoro nic slyšet, pokud u toho nezastavíte.

Marek.

Poněvač mám pracovní verzi 310 k tvorbě aktivit, nedá mi to nenapsat. To označení přejezdů a přechodů ve stanicích je pro aktivitáře věc k nezaplacení.:D Pokud totiž chci aby hráč zastavil na Zbyňkově trati, např. před 2. přechodem přes koleje na praporek, misím si v editoru udělat krátkou trasu v oné stanici a šibovat s trasou se servisem např. výpravčího (vyčkávací bod) do té doby, než je na svém místě. Otázkou je, jak při takto rozlehlé trati bude zatížení na PC, 310, Ztracená 1987, kde je toto použito, je přeci jen rozsahově menší. V tom se nevyznám, ale k práci na aktivitách je to opravdu parádní zlepšovák.;)
S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
Poněvač mám pracovní verzi 310 k tvorbě aktivit, nedá mi to nenapsat. To označení přejezdů a přechodů ve stanicích je pro aktivitáře věc k nezaplacení.:D Pokud totiž chci aby hráč zastavil na Zbyňkově trati, např. před 2. přechodem přes koleje na praporek, misím si v editoru udělat krátkou trasu v oné stanici a šibovat s trasou se servisem např. výpravčího (vyčkávací bod) do té doby, než je na svém místě. Otázkou je, jak při takto rozlehlé trati bude zatížení na PC, 310, Ztracená 1987, kde je toto použito, je přeci jen rozsahově menší. V tom se nevyznám, ale k práci na aktivitách je to opravdu parádní zlepšovák.;)
S pozdravem Dan.
A kdyby jsi byl zkušený jako já, tak si trat otevřeš v editoru a přejezd si označíš jako nákladní a popíšeš. V AE je pak vidět. Takhle jsem to vyřešil v připravované aktivitě na Poděbradsku, kdy se prováděla rekonstrukce přejezdů. A pohoda, mám to hotové hned.

Alcapone, to je asi nejrozumnější nápad. Protože kolik aktivitářů potřebuje všechny přejezdy ? Snad 1% dva. A udělat u každého přejezdu v trati databázovou značku jen tak, co kdyby. Jedno save trvá dvě minuty, tak si představte ten opruz takto označit tisíc přejezdů :D Jasně, kdyby se to dělalo od začátku, tak je to jedno.

Jinak v Chlumci jsem na přání postavil koleje do zrušeného depa a bude tam tankování nafty. Už jste někdo zkoušel tankovat v Bratislavě? (tento typ občerstvení aktuálně používám) Nedávno Tom Kanka napsal, že jde použít jen jeden typ v trati a nějak jsem už nechápal. Já vůbec nemám čas to testovat. Budu rád, když kolem 15. vydám aktualizaci. Takže tyto problémy asi budu řešit až po. Nebude pak problém udělat nějakou menší doplňkovou aktualizaci, jako 84.1. Stejně ještě budou nějaké restíky. Ale to už nebude tak obrovský balík jako u BP84. Kolik ještě nevím.

Zbyněk Šemora napsal:
Alcapone, to je asi nejrozumnější nápad. Protože kolik aktivitářů potřebuje všechny přejezdy ? Snad 1% dva. A udělat u každého přejezdu v trati databázovou značku jen tak, co kdyby. Jedno save trvá dvě minuty, tak si představte ten opruz takto označit tisíc přejezdů :D Jasně, kdyby se to dělalo od začátku, tak je to jedno.
Asi ano, aktivitář si to sám označí a má. Já osobně jsem si takto upravil DVK úzkou pro lepší orientaci. Ve ztracené 1987 jsem to chtěl aktivitářům trochu více ulehčit. Proto jsem pooznačoval. Ale v tak velké díle jako je BP se hold musíme smířit s tím, že se to nedá. I kdyby to šlo, komu by se chtělo na 1 300 km trati tohle všechno umisťovat. Aktivitář si to označí tam, kde potřebuje. Jsem tedy za. Práce to je tak na hoďku, sotva, a to pro mně, jako pro začínajícího. Pro zkušenější je to určitě úplně rychlovka. Takže za mně se bez toho obejdeme. Samozřejmě, je tu riziko, že se nám to po aktualizaci přepíše. Pokud se v místě, kde to máte označeno hýbalo s kolejemi, pak je jisté, že se Vám to přepsalo.

Ahoj,
mnohem jednodušší je podle mého názoru projet si trať v editoru trati, či ve volné jízdě a poznamenat si souřadnice míst (přejezdy, mosty, pomalé jízdy, místa zastavení, apod.), která hodlám v aktivitě takto využít. V editoru aktivit lze potom poměrně snadno pomocí těchto souřadnic místo najít a není třeba zatěžovat systém objekty, jejichž smysl není zaručen.

U velkých tratí by asi bylo šílené označovat všechno všude. U 310 jsem kvůli tvorbě misí chtěl po Davidovi nějaké vizuální označení přechodů ve stanicích. Jako aktivitář potřebuji dosáhnout na první pokus např. tohoto:
1578bf11c8583e754ae8e45044c09f24.jpg
47bcadbedc54a1c6a7a25e6fbc5df4b8.jpg
405bc10e0a11f0d087bedf69a417580b.jpg
c658506ffd56f301946b97bb5c329fb8.jpg
Je potřeba to vidět v editoru a nelaborovat s nějakým křižováním půl dne, aby se pak ukázalo, že vlak stojí o pár metrů jinde. Navíc vozidlo zastaví na čekacím bodu středem, ne čelem.
Nějaké opisování a vypisování souřadnic by byla práce pro vraha :D. Samozřejmě u jiných neoznačených míst se hodí.

Jenom takový nápad odkoukaný myslím z trati Fastov-Kijev. Pokud by byl nějaký přejezd vytvořen jako kusá kolej, co takhle tu kolej udělat dostatečně dlouhou a v aktivitě na ní posadit nějaký servis, maskovaný ovšem některým Brzdovým modelem třeba autobusu nebo jiného vozidla. Ve správný čas servis vypustit tak aby se ocitl před hráčem na přejezdu. A potom bude muset hráč brzdit i očima o pražce, nebo bude BUM! Samozřejmě je záležitost třeba dobře načasovat, ale tohle by se jistě nechalo zrealizovat nějakým servisem v trase hráče (jízda na blok, zablokování odjezdového nebo vjezdového návěstidla atd..). Možnosti jasou pro aktivitáře různé. Ono by taky asi záleželo jak kdo jezdí, takže se může stát že se oním vozidlem nepotká, případně vozidlu "selžou" brzdy a napere to do boku hráčovy soupravy. V každém případě by asi stálo za zvážení tvůrce trati zda a kde několik takto "potenciálně nebezpečných" přejezdů v trati vytvoří, nebo ne. Myslím si že by jich stačilo pár, v BP tak do 20-25 kusů a aktivitář by si mohl vybrat zda a kde tuto možnost (i vícekrát) využije nebo ne.

Mám právě týden do aktualizace a s pracemi jsem na zastávce Olešná na Moravě. Do Žďáru je to už co by kamenem dohodil, ale týden je dost krátká doba. Ještě je třeba vše projet a otestovat.
Uvidíme jak to dopadne. Při nejhorším špatně. :D
Proč ty vánoce jsou tak brzy ???

Miran napsal:
Jenom takový nápad odkoukaný myslím z trati Fastov-Kijev. Pokud by byl nějaký přejezd vytvořen jako kusá kolej, co takhle tu kolej udělat dostatečně dlouhou a v aktivitě na ní posadit nějaký servis.....
Ahoj, takto se již stalo u DVK, JZD 760mm, Tram. Hradec, a v aktivitě už jsem i využil.;)
Dan

Zdravím,
koukám,že to tady Zbyňkovi pěkně zanášíme.:D
Mohli by páni moderátoři zvážit přesun příspěvků týkajících se tvorby aktivit do patřičných vláken ? ;)
Tuším,že to začíná příspěvkem č.84 :rolleyes: :eek:

David

David Hájek napsal:
Zdravím,
koukám,že to tady Zbyňkovi pěkně zanášíme.:D
Mohli by páni moderátoři zvážit přesun příspěvků týkajících se tvorby aktivit do patřičných vláken ? ;)
Tuším,že to začíná příspěvkem č.84 :rolleyes: :eek:

David
Náhodný pozorovatel si bude mnout ruce, že v BP84 bude i propojení do Krnova. Obrázky sice pěkné, velmi pěkná práce, ale s tím opravdu nemám nic společného V mé aktualizaci to určitě nebude.
:D

David Hájek napsal:
Pavlík napsal:
Zbyněk staví dnes již neexistující trať z Přibyslavi do Žďáru? Zatím tam jsou, pokud vím, jen části této tratě.

Zdravím,
a to je právě neklamný důkaz toho,že se tam v rámci projektu BP trať staví.;) To už ale patří do jiného vlákna.

David

No vida a Zbyněk se nám ani nepochlubí :cool:.

Dnes som skúsil na BP počasie jeseň-sneženie a prekvapila ma poriadna snehová chumelica. Nechystá sa update tohto počasia na niečo reálnejšie, napr. niečo ako hmla?

nebulus napsal:
Dnes som skúsil na BP počasie jeseň-sneženie a prekvapila ma poriadna snehová chumelica. Nechystá sa update tohto počasia na niečo reálnejšie, napr. niečo ako hmla?
Tak nejezdi za takového nečasu. Já to nemám rád v reálu, natož abych si to simuloval v MSTS :D
Ale mě spíš oslovila oblíbená fráze obecenstva "nechystá se...?"
Mám-li být upřimný. Už jedu opravdu nadoraz. Já budu tak šťastný, až dokončím rozestavěné, vydám aktualizaci a konečně si trochu odpočinu.
Kdyby odpočinek měl být adekvátní, tak by to chtělo tak na týden, 14 dní na nějaký klidný pobyt u moře, kde je hezky. Ale bohužel, žijeme v realitě a ne v pohádkách. Pokladna je téměř prázdná a lidi na vánoce nenakupují a nenakupují. Takže budu rád, když doma nějak přežiju zimu.

Jinak alespoň trať 251 vypadá optimisticky, Od Radňovic už vidím lesy na druhé straně Nového Města, kde to pokračuje až do Tišnova.
Jinak podle prací, které mi byly doručeny, nadoraz jsem nejel jen já, ale musel i Honza Švec. S jeho úsekem 020 si opravdu vyhrál do detailů a ještě do toho modeloval potřebné.

Zbyňku, napísal som síce nechystá sa, ale napríklad viem že Duuso niečo také do 130 chystá, alebo to už aj možno má. Viem že si svojho času riešil zimnú chumelicu ( a úspešne ), tak ma iba prekvapilo, že sa to neriešilo aj v iných variantoch počasia.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře