Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Petr Šimral napsal:
Pokusil jsem se stáhnout aktualizaci 84. Vše jde stáhnout bez problémů. Při pokusu o aktualizaci hned po odklikání původních položek napíše, že je poškozený zdrojový soubor Breclav - Praha.rdb. Zadám - li opakovat, je to stejné. Pokud ignoruji, jsou vadné ostatní soubory. Co s tím?
PS: Stahoval jsem třikrát, pokaždé stejná závada.
Ahoj, vyzkoušej, rozbylit aktualizaci ne přímo do MSTS ale zadej cestu jakoby bokem. Mě už to jednou udělala aktualizace u tratě Zvolen - N. Zámky a toto pomohlo. Pokud ne, tak asi je v akt. skutečně chyba.
S pozdravem Dan.

Tak odvolávám poplach. Zbyněk používá stále stejné názvy souborů ve všech aktualizacích a já stahuji stahovacím manažerem do jednoho adresáře. A protože už tam soubor stejného jména byl, přidal tam _1, pak _2 a tak dále. Logicky se to Setupu nelíbilo.
Už je to nainstalované.

Já nic, to instalační program. Jestli jde někde předem zadat, jak se mají jmenovat cílové soubory, rád se přiučím. Když byl instalák v jednom souboru, tak se dá přejmenovat, ale jak je to dělené, to by už nenavazovalo.
Asi by se jednalo o nějaký zápis do script Inno setup 4

Zbynku.jde to v lnno setupu zadat. Z hlavy to nevim,ale jestli vydrzis do vecera,tak to poslu. A nebo hledej v napovede k inno neco jako outputfilename a je to v te hlavni sekci ve scriptu.

Tak jsem se zase až tak moc neseknul - název výsledného instalačního souboru se zadává v sekci [Setup] a jde o položku OutputBaseFileName.

Příklad:
OutputBaseFileName=setup_BP84_update

Díky moc. Mě to tenkrát velmi podrobně i s popiskami napsal Tomi, takže to dokážu editovat, ale název na výstupu jsme neřešili, protože se tenkrát pakovaly malé soubory a finál jsem si přejmenovával.
Nyní jsem testoval a paráda, šlape to jak hodiny. Díky moc.
Hold líná huba, holé neštěstí. Tak to mohlo být už dva roky zpět, co se trápím, jak stejné soubory oddělit v downloadech :D.

Jinak na trati makám o 106, žádná dovolená. Už je vše podnáspováno a tvaruji krajinu. Tak nějak hotovo mám z Třebovic po Žichlínek. Ale to byl ten nejhorší úsek, kde se vše propadlo asi o 10m a vznikly šílené zářezy. Dál z Krasíkova do Zábřehu už nové těleso koleje vede jen těsně nad původním, tak se naopak bude okolí trochu zvedat. Už jsem si opravil aktivitu ČT - Lanškroun, kde Jak Rudoltice, tak Lanškroun jsou trochu vedle původního umístění. V aktivitě se jede tam i zpět a ještě se šibuje, tak nahodit zpět trasy bylo hodně o citu, ale podařilo se na první pokus, až jsem se divil. Ale pěkně jsem se u toho zapotil. Za podobné situace mne mohou aktivitáři kamenovat, ale opravit jen průběžnou jízdu vlaku je opravdu brnkačka, která nestojí za řeč. :D
Ale zase každý soudný člověk určitě uzná, že rekonstrukce stála za to i proto, že na finální krajinu a osazení autentickými modely se už těší Honza Švec. A to je záruka té nejvyšší kvality.

Příspěvek o chybě v trati byl smazán, a přispěvatel Mario byl SZ požádán aby ho vložil do správného vlákna. A takto to budu asi dělat i nadále se všemi příspěvky které nesouvisí s obsahem vlákna, tedy žádné přesuny ale rovnou mazat, dokud se uživatelé nenaučí tady trochu udržovat pořádek sami a nebudou se spoléhat na to že to moderátoři uklidí.

Moudré rozhodnutí.

Jinak se těším, až vyjde update trati, jak o něm Zbyněk píše :)

Zdravím,

Byla tady zmíňka o tom že by mohla bvyjít koncem ledna aktualizace, proto bych se chtěl zeptat jak to vypada. Předem díky za odpověď

Essentials napsal:
Zdravím,

Byla tady zmíňka o tom že by mohla bvyjít koncem ledna aktualizace, proto bych se chtěl zeptat jak to vypada. Předem díky za odpověď
To je tedy pravda. Tady někdo něco sliboval a skutek utek. :(
Ale za vše může Pawlík. On si dovolil vymodelovat jeden tunel s viaduktem a tím se roztočily další práce, které rozbily některé starší úseky. Výsledek tedy bude na další větší aktualizaci.
Podstatné je, že opravdu žádná pauza není a každý den makám o 106.
Kromě úseku Třebovice - Zábřeh jsem přepracoval stanice Kostěnice, Moravany a Uhersko. (hlavní koleje jsou i s výhybkami netknuté) A mám pifku i na několik stanic na trati Praha - Kolín. A to jsem ještě nezačal s dodělávkami, které jsem měl v plánu.
Takže teď žádná aktualizace být nemůže, protože by Vám nefungovaly uživatelské aktivity. Asi by bylo dobré dokončit komplet revizi trati Praha - Olomouc, aby bylo nějaké rameno stabilní.
Jo kdyby se stavělo rovnou pořádně. Ale to bych musel začínat jako zkušený profík a mít stavební sortiment jako je nyní. :D

Zdravím,
neměl jste spíš na mysli Rudoltice, Krasíkov a Hoštějn? Kostěnice, Moravany a Uhersko jsou na opačnou stranu za Ústí. Jinak když už sem píšu tak se chci taky zeptat, jestli plánujete podnásepovat/rekonstruovat 260ku, hlavně úsek Brno - Blansko?
Děkuji za odpověď a tším se na další aktualizaci. BP84 je skvělá. Dobrá práce! Díky...

Rudoltice a spol, o tom jsem psal dávno. Kostěnice a spol byly za dávných časů stavěny ještě z defaultního kolejiva a později jen trochu upraveny, Také jsem neuměl poskládat zhlaví, kde se kombinovaly 80. a 40. výhybky, aby pak stanice vycházela do rozteče vícekolejných pásů. Likviduji 9 metrové perony za 6m. I když těm 6m bude třeba časem trochu přidat, aby nám cestující nepadali mezi schody vagonu a hranu peronu. Možná nějaký model nástupiští existuje, ale už ztrácím přhled.
Jak jsem psal, raději bych nejprve dodělal Praha - Olomouc, ať je konečně něco komplet. A hodně starý úsek 260 si nechám na později. To bylo stavěné hlavně z Brna do Blanska hodně primitivní metodou a chtělo by to přestavět jako celek. Tam by chtělo odstranit defaultní viadukty a nahradit je skutečnými autentickými mosty.
Já jsem zde kdysi už nějaké drobné rekonstrukce dělal a mám tady pěkné kopance s kilometry.
Jo kdyby existoval nějaký software, který by mi vytýčil trasu přesmě podle zadaných podkladů sklon a směr s podmínkou, že se to musí vejít mezi Brno a ČT, jak je mám v MSTS. Bohužel zatím opravuji metodou pokus a omyl. Když Bůh dá, strefím se. Když nedá, tak pomůže jen záloha s původním stavem.
Největší starosti mi dělá Kolín. Přestavět celé osobní nádraží nebude žádná legrace. Tam jsou koleje moc ve velkých rozestupech. Vše opravím podle osy 1. a 2. koleje. Trať od Oseka se tímto přisune trochu blíže a na Kutnou Horu by se to mělo srovnat v nákladním nádraží. Až teprve potom může Honza Švec modelovat nádraží. Původní.
Znovu se opakuji. Kdyby se stavělo od začátku rovnou pořádně. :D. Ale nešlo to, nebyly tenkrát žádné podrobné podklady, ani mapy na internetu.

Zbyňku, jak se dá vypnout to, že musim troubit před každým nechráněným přejezdem? Vím, že to je stylem 3x a ven, ale poslouchat to troubení mě už deptá :) Díky :)

Tak si zruš pravděpodobnost srážky na nulu.
Ale tohle není simulátor pikovláčku. Jen houkejte a zvykejte si. A jestli Tě deptá ta houkačka, tak si vypni zvuk :D

ZŠ: Já vim, ale na Tišnovce mi cestou ze Žďáru už za veselíčkem hrabalo. Díky moc :)

Ale je dobré, že Džordž to upravil na 3x a dost. Také jsem se kolikrát kochal a zapomněl houknout. Tak mne napomenutí cvičného neminulo.

klimi napsal:
ZŠ: Já vim, ale na Tišnovce mi cestou ze Žďáru už za veselíčkem hrabalo. Díky moc :)
Hele mě hrabe z každého houkání, ale nějak se tím nezatěžuju, taky na co? Radši budu houkat a budu si připadat jak v reálu páč se už nechci vracet k pikovláčku v TRAINZu. Mimochodem, už i Trainzáci přecházejí k MSTS, protože to, co předvádí Auran a co jsem viděl, už to není to co bejvalo a začíná se jim to tam pěkně s*át!

Zbyňku, nemáme ještě nafocené Vršovice, chci se zeptat, postačí obyčejné fotky z mobilu? Jinak to nemám šanci vyfotit.

Pepa: Jasný, ale při testování aktivit nemám jaksi zapotřebí moc reality ;)

klimi napsal:
Pepa: Jasný, ale při testování aktivit nemám jaksi zapotřebí moc reality ;)

Tak to pošli otestovat někomu jinému (třeba mě) a máš pokoj ;)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře