TRAINSET BP, připomínky, návrhy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
No jo jenže si uvědom, že ten peršing se kterým jedeš z libně do vysočan a dál na Lysou je na tu zátěž moc slabej. Prostě je to přes normativ. Správně by tam měl bejt postrk, nebo méně vozů.

To Čouda,
sakra proč pořád všem vnucuješ jen ten "svůj správnej názor"? Pokud jsi tu aktivitu jel, tak zjistíš, že jsi na tuto skutečnost fiktivním výpravčím upozorněn jako na vyjímečnou.

No ale potom prostě ta aktivita pro mě končí, protože s přetěží nejedu. Sice za ideálních podmínek je něco navíc dovoleno, ale je to jenom pár tun.

Zbyněk Šemora napsal:
...
To jen kdyby někdo přemýšlel jakou lokomotivu ještě naskinovat. Ale tak to určitě nefunguje :D
...

Na stroj 363 005 si tedy počíhám u nás v depu a uvidíme.;)

David

Čouda napsal:
No ale potom prostě ta aktivita pro mě končí, protože s přetěží nejedu. ....
Mirku, to jsi mě docela zklamal, měl jsem Tě za většího kanóna - s normou umí jezdit každej vůl!
Ta zátěž je sice necelých 300 tun na normu, ale dá se to v pohodě vyvézt i při dodržení všech rychlostí.
No ale je ještě ještě možnost to co je nad normu vyřadit a třeba se najde někdo, kdo s touto přeteží o hmotnosti 300 tun pojede. :)

Však tady ve fóru je někde odkaz na staré krátké filmy z budovatelských let, jak jezdili Těžkotonážníci. Vlaky také přes normu a aby neuvázly, musely mít zelenou ulici.
Jinak já velkou zátěž dal úmyslně. Aby i v MSTS bylo trochu adrenalinu. Když jsem tohle jel poprvé a rychlost klesala k dvacítce a vrchol stoupání byl už jen pár desítek metrů, stále se mi honilo hlavou vyjedu - nevyjedu ? A nakonec s odranýma ušima to vyšlo. Pak se dělaly rekonstrukce tohoto úseku a už to tolik drastické není. Ale zastavit, tak už by to šlo jen zpět. :D

Tom Kanka napsal:
Mirku, to jsi mě docela zklamal, měl jsem Tě za většího kanóna - s normou umí jezdit každej vůl!

Stačí aspoň trochu poznať Čoudove myslenie a pochopíš prečo s tým nepôjde. On má rád veci viac reálne ako vymyslené. A v reále by som to nezobral bez postrku , alebo príprahu ani ja aj keby sa mi dispečer plazil po zemi pri nohách a tvrdil že budem mať zelenú uličku. Pretože už sa takéto prípady stali a zelená sa nekonala. No a hádajte kto bol somár keď ten vlak uviazol? Rušňovodič, lebo majster a vy ste nevedeli, že to máte nad normu?

A Tom nie je pravda, že jazdiť s normou vie každý vôl. Vôl je ten kto riskuje a hraje sa na hrdinu. Dnes je umenie jazdiť tak aby si neprišiel k prúseru.
Tolko k Čoudovmu postoju, ktorý chápem. MSTS neriešim. Tam je to jedno.

Naposled editoval moderátor:
Minule išla 771-001 nič netušiaca do Marcheggu po záťaž ( bežne je tuším norma 850t ) a hop, tam čakalo 2000t. A poďme do stúpania 8 promile, 8 stupeň a 14km/h:D.

Nebulus:
To jsou skoro ideální podmínky jak nahrát ty zvuky pod zátěží :rolleyes:

omlouvám se za off-topic

Co vám budu povídat. Asi ste nečetli readme u ladění peršingů. A ty ampéry, co mě to ukazuje byste z peršingu v životě nedostali. Nehledě na to, že peršing má kritickou rychlost o něco jaksi vyšší než 20, že a co by tomu taky řekla adheze. Norma se dá překročit D2 to dovoluje, ale jenom o pár tun. Teď to nebudu hledat, nemám na to čas ani náladu. Šak se může přesvědčit každej sám.

Ad Zbyšek: Těžkotonážníci byly, jenže já vím o tom z vyprávění svoje. Ono sme utáhli tolik a tolik tun na jednu mašinu, ale ...
Dem má pravdu. Víš, ono něco jinýho je, když člověk na tý dráze pracuje a simulátor má jako koníčka, než když má člověk simulátor pouze jako koníčka. Znáš tak nějak celý ty předpisy víš jak to chodí a prostě když je tam něco nereálnýho, tak vidíš chyby a prostě tě to dovede i znechutit. To si můžete rovnou jezdit trainz, kde se vyblbnete -> taky sem blbnul, ale když chci jet simulátor, tak od toho něco očekávám a očekávám i něco od tvůrců. Každej má to svoje očekávání někde jinde s tím se nedá nic dělat, ale když už člověk desetkrát opakuje jednu a tu samou věc a vidí že to nemá smysl, tak se nikdo nemůže divit, že se občas naštvu a všechny pošlu do patřičnejch míst. Jonáš mě kdysi říkal: Mirku, ty lidi by měli dělat z toho simulátoru maturitu. Já už sem to dotáhnul tak daleko, že dovedu modelovat, skinovat, kabinovat, dávat si tam tratě, upravovat atd. Neumím stavět tratě, neumím ladit vozidla (to ladění bych chtěl probrat na slezině) a jak dlouho to trvalo? 4 roky panstvo, dlouhý 4 roky a to nemluvím o nějakejch předpisech. Nechám tomu trošku otevřenej konec, moh bych pokračovat dál, ale bylo by to o ničem. Zkuste se aspoň někdo zamyslet, co tím básník chtěl říct a uvědomte si ty všecky důsledky, co z toho plynou. Potom možná nebudete mít za zlý některým lidem "pozastavenej výdej"

...a to se tady původně řešilo, že když mám dlouhý vlak přes celou stanici a tak mne nemusí bolet, že když jedu na 40 a volno, že 40 mi zruší až odjezdové návěstidlo.
Jinak reaál je reál, ale simulátor je od toho aby se otestovala mez, kolik vlak přes normu utáhne. Když nevyjedu ,tak Game over. Nesmíte to zase tolik žrát. :D

Čouda napsal:
Nehledě na to, že peršing má kritickou rychlost o něco jaksi vyšší než 20, že a co by tomu taky řekla adheze.

Nejprve ujasnění pojmu - předpokládám, že kritickou rychlostí míníš rychlost, při které dojde k "průniku" křivky omezení adhezí s trakční hyperbolou. A co by tomu řekla adheze? Asi tolik - adheze se řídí aktuální stavem koleje, kol a dalších parametrů, a NE tím, co je nakreslené v trakční charakteristice :)
Křivka adheze v charakteristice je pouze jakýsi odhad, který průměruje různé stavy, a to ještě s relativně velkou "bezpečností" - m.j. proto, že vychází z měření v 40. letech, bez účinných protiskluzů atd. - dnešní lokomotivy jsou na suché koleji schopny dosáhnout rozhodně vyšších hodnot (a tedy nižší "kritické" rychlosti), než je na papíře... V podstatě jediné co bude lokomotivu zajímat, je trvalá rychlost, resp. min. rychlost pro hodinový výkon, které souvisí s dlouhodobou (ne)uchladitelností trakční výzbroje, nikoli adhezí...

P.S.: V MSTS je oproti reálu adheze dosti zjednodušená, umí simulovat pouze 3 stavy - suchá kolej a mokrá kolej a pískování. Krom toho její průběh konstantní a neklesá s rychlostí, hodnotu (jak z charakteristiky, tak reálně vyšší) je třeba nějak zprůměrovat (ovšem neznamená to, že vozidlo okolo 0-20km/h bude klouzat při výrazně jiných hodnotách, než v reálu). Ale o tom, že např. motorové vozy by se měly chovat různě dle toho zda jedou hnací nápravou vpřed nebo vzad nemluvě... ale to je na dlouhé povídání...

Martens napsal:
Nesmíme to tolik žrát? Zbyňku, lepší fór jsi dneska nemohl napsat :D
To nebyl fór a pokud jsi nepochopil, copak je takový problém se zeptat v SZ ?
Já chtěl jen tuto debatu nějak ukončit, protože to už byla debata úplně o ničem a chybí jen kousíček, aby člověk zase napsal něco od úst.
Já chtěl jen jednomu hyperrealistovi něco vysvětlit. Vlastně se o to pokoušel už i Miran.

dem napsal:
Stačí aspoň trochu poznať Čoudove myslenie a pochopíš prečo s tým nepôjde. On má rád veci viac reálne ako vymyslené. A v reále by som to nezobral bez postrku , alebo príprahu ani ja aj keby sa mi dispečer plazil po zemi pri nohách a tvrdil že budem mať zelenú uličku. Pretože už sa takéto prípady stali a zelená sa nekonala. No a hádajte kto bol somár keď ten vlak uviazol? Rušňovodič, lebo majster a vy ste nevedeli, že to máte nad normu?

A Tom nie je pravda, že jazdiť s normou vie každý vôl. Vôl je ten kto riskuje a hraje sa na hrdinu. Dnes je umenie jazdiť tak aby si neprišiel k prúseru.
Tolko k Čoudovmu postoju, ktorý chápem. MSTS neriešim. Tam je to jedno.
Milane já s Tebou, co se reálu týče, naprosto souhlasím.
Ovšem sám jsi napsal proč MSTS nepovažuješ za simulátor. No tak snad právě kvůli těmto nedostatkům je zajímavější aktivitu oživit takovouto záležitostí, než se honit s ideálně vyladěnými stroji a ideální zátěží po koridoru, ne? Já jsem také pro co největší přiblížení k realitě ale s určitou tolerancí. Ale to, že by pro mne končila aktivita jenom proto, že mám přes, to mi připadá už poněkud scestné.
Co takhle aktivita, kdy po spuštění MSTS vyskočí hláška: "Právě si přišel z pětipiva, nadejchal jsi. Teď pojedeš na krev. Z práce máš vyhazov, na krku trestní oznámení za obecné ohrožení". Pak by vyskočil konec aktivity a celé složka Train Simulator by se smazala.
To by byl teprve reál!!!! :)

Tom, ale veď som to jasne napísal, že v MSTS to neriešim. Tam je to naozaj jedno koľko má naložené. V najhoršom prípade si to dotyčný nahnevane vypne. Ja som len okomentoval to, že za ten čas sa už dalo spoznať Čoudove myslenie a reakcie ktoré sa tu na Čoudovu hlavu zniesli sú takisto nad normu. :) Reagoval som len na toto. Nie na MSTS a záťaž.
Pre mňa uzavretá téma :)

Měl bych dotaz na Zbyňka,testuju aktivity na TBP8,protože můj TBP je letitý a tak nemám přesný přehled o všech změnách,možná jsem některé změny prostě jen přehlédl,nebo jsem nečetl co jsem měl.Proč zmizela 363.005 a proč zmizely všechny verze lokomotiv s předním sběračem (xxx_yyyyyyps.eng)?Myslím,že je to škoda,v aktivitách se často vyskytovala tato vozidla a nyní je to vše špatně.

363005 zmizela pro ošklivost provedení. Tenkrát se dělaly nějaké čistky, ale bude to už dva roky. Myslím, že někdo tady psal, že tuto nafotí a udělá se skin náhradní a kvalitní. Jinak je pravda, že zmizely mašiny s PS. V téže době. Souviselo to se zprovozněním předního sběrače a pak byl takový model zbytečný. Jenomže ne všechny 363 umožňují hýbat s předním sběračem. A co se traffic týká, měl jsem za to, když se mašina otočí v consists, tak pojede na přední.
A pak čas plynul a nějak se na to zapomnělo.
Však bude slezina a nevidím problém domluvit se a doplnit co je třeba.

Back
Nahoře