TRAINSET BP, připomínky, návrhy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Martens napsal:
To Pavlík : A protože jsou oba ( Zbyněk i ŽSR) proti jakémukoliv zrcadlení trainsetu na webu, nemá smysl v tomto podnikat cokoliv dalšího - tedy i ten archivovací program je vlastně zbytečný a nepotřebný .....

Bohužel je. Jen bys zbytečně ztratil čas tvorbou tohoto prográmku.
Pajavlaky napsal:
vozy 810 - nesjednocené- "vyladěné" mezi nevyladěnými, ale i u těch téměř korektních do očí bije surrealistická hodnota MaxBrakeForce 30 kN; jako traffic nesvítí

Už jsem na ty světla zde ve vlákně před časem upozorňoval (http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/2594&pid=100780#pid100780). Ale odpověď na můj příspěvek žádná...

Naposled editoval moderátor:
Aktuální chování 810 a M 152.0 je u mě na stránkách u skinů. Traffic svítí i pokud má před sebou servis4 a jsou tam i verze s el. přenosem.

poison napsal:
Když už jsme u těch ladičů,jsou i další a snaží se kontaktovat někoho z Vás,ale neúspěšně.Jeden z nich mi dodal komplet engy "bývalých" vozidel v TBP na msts.sinus s předními smetáky naladěných dle dnešních eng. a to jen proto,že se s ním nikdo jiný nebaví.Je to věčná škoda.Dotyčný člověk je ochoten se ladění věnovat,ale po dohodě,aby nedělal práci zbytečně.Jenže s ním nikdo nekomunikuje.Je to fakt škoda.Lidé by byly,ale..
Nechci,aby tohle někdo bral jako házení špíny na žsr nebo kohokoliv jiného,jen chci upozornit,že někdo podává ruku,ale není jeho nabídka akceptována.

Ahoj,

omlouvam se, ale nevzpominam se, ze by me s tim nekdo oslovil. V TBP8 jsou uz vsechny x6x rozlisene podle modelu a funkcniho predniho sberace, maji pak i jine kabiny, a melo by to OK.
Moc mi tedy neni jasne, k cemu by to melo slouzit.

ZSR
Pajavlaky napsal:
zsr napsal:
...vyladeny bezchybny trainset...

Nyní už se nikomu nevnucuji a jen konstatuji. Beztak se bez stupňovitého odbrzďování jezdit nedá ( narozdíl od přímočinné brzdy, která se za činnosti stejně chová poněkud Trainzově ), takže si teď dávám na vozidla distributor, z velké části díky Vašemu návodu. Takže za ten návod velké díky a za velký krok kupředu co se brzd týče také :).

Zdravim,

diky za zminku o distributoru, ani jsem necekal, ze to nekdo pouziva, i kdyz to fungovalo docela fajn. Me tam nakonec vadilo, ze neni nikdy slyset kompresor (asi by se musel dat nejaky nahodny trigger). Nezkousel jste to opravit
Pajavlaky napsal:
zsr napsal:
...vyladeny bezchybny trainset...

Já si to prostě neodpustím, ačkoliv Vás velmi uznávám, ten Trainset zas až tak bezchybný není :)

Tak o tom neni sporu, ze je stale co vylepsovat!

Ja jsem do TBP zapracoval svoje ladeni za posledni cca. 3 roky. Ale motorove vozy a napr. 110/111 jsem jeste neladil, takze tam opravdu jsou nejake starsi engy, ve kterych jsou jen upravne rozmery a brzdy kvuli kompatibilite.

Presel bych tedy radeji do konstruktivnejsiho modu a zeptal se, kdo by mel chut se o TBP zase postarat a posunout ho dal. Po roce a pul pece jsem si musel dat pul roku pokoj od MSTS. Prace je to pro rasa.

Ted uz zase ladim, ale budu letos se venovat pouze ladeni, tzn. priprave novych engu, nikoliv jejich rozkopirovani.
Na planu mam v tomto roce update parnich lokomotiv (ty zaberou nejvic casu) a doufam, ze bych stihl i ty zehlicky.

Pro predstavu prace probihala tak, ze jsem vzdy nejakou radu pripravil a Zbynek ji pak testoval a hledal chyby a pripominkoval. To se take osvedcilo, protoze v takovemto tandemu se podari odchytit mnohem vetsi mnozstvi chyb, nez pokdu bych to delal zcela sam.

Pokud by lidi melo byt vice, urcite se dobre dohodnete napr. na verzovani, aby uz pri praci nevznikali chyby jenom ze zamen.
Preciznost je podminkou, protoze je potreba udrzet vazbu mezi engy, sms, cvf a ruznymi s soubory.
V TBP 8 je nyni skoro 700 engu a 2000 wagu :-) To vyzaduje systematicky pristup.

Kdo tedy prevezme stafetu?

ZSR
Martens napsal:
Ale ani jeden z pánů ( zsr nebo Zbyněk) si neuvědomují, že kdyby nebylo modelářů a skinařů, zvukařů a kabinářů, tak si můžou tak maximálně ladit čelo a piáno :D a nebo mít vyladěné engy a jezdit si třeba s Acelou a říkat si, jak je to skvělé ...... :D .... a myslet si, že placka dotyčným to spraví?

Ahoj,

toto me take zaujalo - zcela a bez vyhrad souhlasim. Neni ladeni bez modelu a dodam jen, ze neni modelu bez ladeni. Engy bez modelu nejezdi, a modely bez vyladenych engu jezdi jako Acela nebo jeste hur.

Proste to musi sednout vsechno dohromady - proto si myslim, ze je potreba spolupracova a TBP je toho hmatatelny vysledek.

A to je take duvod me reakce - musel jsem se Zbynka zastat, protoze je za nim kus poradne prace a cilevedomosti nejen ve vystavbe trati, kdyz se nebal jit v trainsetu svoji cestou. Vysledkem je svetovy unikat (nenasel jsem nikde nic podobneho - rad se necham poucit), ze ktereho benefitujeme vsichni. Takze stojim za tim, ze za tu uhradu nakladu to stoji nam vsem, protoze prace je hodne a ochotnych minimalne. A je v nasem zajmu, aby to fungovalo i nadale. Zadneho nadsence Zdenka 2 , ktery nam jeste bude hradit svoje naklady ze sveho nevidim.

ZSR

ZSR

Naposled editoval moderátor:
zsr napsal:
Ahoj,

omlouvam se, ale nevzpominam se, ze by me s tim nekdo oslovil. V TBP8 jsou uz vsechny x6x rozlisene podle modelu a funkcniho predniho sberace, maji pak i jine kabiny, a melo by to OK.
Moc mi tedy neni jasne, k cemu by to melo slouzit.

Nevadí,věřím,že se dotyčný brzo ozve znova a dohodnete se na spolupráci.K tomu nechápání,chtěl jsem,aby se vrátily zpět do TBP vozidla,která měla nadefinován přední smeták vzhůru,tedy bývalé xxx.xxxps.eng.Mělo by to sloužit pro použití u traffic vlaků táhnoucích např.cisterny,autovozy,nebo lokomotivy jako přípřež.

Zbyňku, kdo tu co psal o Tvém vydělávání? Já, Pavlík, někdo jiný ... Mluví se tu jen o tom, že aktuální trainset T 8 je dostupný jen v balíku s Tvojí tratí a za poplatek. A to je pravda! Většina z nás chápe, že dost stojí placka a potisk, něco padne na "ošupné" mechaniky a hodně na poštovné a balné. Takže určitě až na výjimky, ale ty jsou vždy a všude, nikdo nepovažuje cenu za Tvůj produkt jako přemrštěnou. Takže zase nám nepodsouvej zlé myšlenky.
Na druhou stranu je dost uživatelů, kteří z různých příčin nechtějí Tvojí trať. Ale pokud si chtějí zajezdit aktivty, jsou nuceni díky tomu, že aktivitáři trainset z Tvých DVD užívají i pro jiné české a slovenské tratě, buď vozidla různě stahovat, pokud jsou vůbec dostupná nebo vozidla nahradit (což někdy nejde) a nebo si Tvoje DVD koupit, byť o trať BP nemají zájem. Nebo požádat bližního svého o kopii TBP, ale to je zase ze strany toho, kdo jim takové DVD poskytne, porušení Tvých licenčních podmínek.

Tak jsem Vás nechal den vydejchat a nevím jestli se mám nad Vašemi reakcemi smát nebo plakat.
1. nikdo z Vás nerozumí vtipu, protože jsem Vám napsal, berte můj příspěvek s nadsázkou, ale zabralo to, například Edie na to skočil a odhalil se, že kvůli tomu nemůže spát. Takové nehorázné peníze za to chce :D :D :D
2. všichni máte velmi krátkou paměť, nebo čtete, jen to, co se Vám hodí. V sobotu jsem začal TBP rozkopírovávat, aby se udělaly downloady TBP. Pověsil jsem ke stažení první část a to ladění.
3. dozvěděl se to ŽSR a okamžitě dal zákaz takového šíření.
4. to si tady asi nikdo nepřečetl, protože stále píšete a reagujete, že za to může Šemora, který nechce zrcadlo TBP na webu.
5. se mnou to asi bude hodně špatné, protože jak psal nedávno Pawlík, "jakmile mám pocit, že vidím kolem sebe jen ****** " (nechci nikoho urazit) měl bych se nad sebou zamyslet. Problém asi bude, že Vám to neumím podat a vy všichni velmi rádi čtete mezi řádky a hledáte na mě jen ty špatné vlastnosti. Přitom jsem v tom opravdu nevině. Ve snu mne nenapadlo, že Karel tak brzy zemře nebo hodně lidí zruší své stránky s modely MSTS.
6. nechytejte mne zase za slovo a bod 5 berte s humorem. Nic vhodnějšího mě nenapadlo, protože já první krok na rozdíl od Vás ostatních , udělal.

Keďže je situácia taká ako som aj dopredu predpokladal, tak navrhujem aktivitárom prestať používať TBP na iné trate ako BP. TBP mal byť podľa sleziny štandard , ktorý má napomáhať bezproblémovému fungovaniu aktivít v MSTS. Toto sa nestalo a TBP nenaplnil svoju dohodnutú podstatu. Naopak. Namiesto štandardu je s neho problém pre užívatelov ktorý BP nemajú.

Takže by som privítal , od aktivitárov aby tvorili pre bežných užívatelov mimo TBP, ktorý je aj bude nedostupný pre viacerých. Takže mimo BP nepoúživajte TBP. Sú to pre mnohých neverejné kusy a to ste tu predsa preberali nedávno, že tie nemôžete používať. (ako napríklad Dan.J citujem: Modely které autor nenabídne k donwloadu, jsou pro aktivitáře nepoužitelné a velice mne potom mrzí, že nemohu takový model, či skin zařadit do aktivity.
)

TAk sa toho milí aktivitári aj držte......TBP nie je poskytnutý k downloadu...

ZBynek ber to s nadszazkou dávam ti sem smajle :) :) :) (aby si nepovedal.)

dem napsal:
Keďže je situácia taká ako som aj dopredu predpokladal, tak navrhujem...

Milan, ja mám lepší nápad. Navrhujem, aby Zbyněk predsa len rozšíril Trať BP z ČT cez Púchov, Čiernu nad Tisou až po Vladivostok, na západe zas z Prahy až do Hamburgu a spodom cez Plzeň do Mníchova a Paríža. Potom Trainset BP dodávaný a šírený výhradne na DVD s Traťou BP bude nutný k použitiu nielen na čs. scéne MSTS, ale aj v kajinách bývalého ZSSR a v značnej časti EU.

A včil som zvedavý, čo z tohoto vznikne.

Inak vzhľadom na to, že mám 10 GB na web a FTP s dobrou konektivitou, nie je problém, aby bol verejný free MSTS trainset používaný čs. traťami u mňa. Správcovi trainsetu zaistím prístupvé práva a Martens môže ( až chce ) napísať vhodný program. Ak to ani teraz nepôjde, viac sa už urobiť nedá, potom je prekážkou len ľudská chamtivosť a tvrdohlavosť. Nie je problém zaistiť aj vhodnú doménu, napr. cstrainset.sk a cz

Pánové, vaše nabídky volného místa pro TBP mě těší. Nicméně...

Chtěl bych zde od zsr jasnou odpověď: může existovat zrcadlo TBP tak jak je na sinusu? Ale v aktuální verzi (TBP8)?

Ano či ne?

Děkuji za odpověď.

Martens napsal:
A nejen ve verzi TBP8 ale vždy v aktuální verzi, distribuované na aktuálním DVD?

Samozřejmě že ano. Budu se o aktuálnost starat. Pokud by byl zájem, mohu trainset i rozšířit, či promazat staré nebo nevyhovující skiny, případně vyjednat s autory doplnění nových kabiny.

Ale bez souhlasu Zbyňka a zsr to nepůjde.

Zdravím, jenže, pánové, má to jeden podstatný háček. Nedávno jsem aktualizoval TBP a zapoměl jsem si zálohovat původní svůj megatrainset a nastala situace, kdy jsem myslel, že se z toho oloupu.:D Najednou jsem měl například v trainsetu 2x vrak čmeláka ze stránek od Duusa.;) Takže pokud by se někdo staral o TBP, tak by bylo vhodné dodržovat značení vozidel, tak jako jsou na stránkách vydané u modelářů.. Já totiž nemám zájem čekat, než se aktualizuje TBP a modely si stahuji automaticky po vydání jejich autory a pak mi vznikají duplicity, je ještě možnost napsat do read me k instalaci, která vozidla byla přiřazena a odkud, aby si je mohl člověk buďto zálohovat, nebo smazat, ale dodržení značení dle originálu se mi jeví jako nejrozumnější řešení. A podotýkým, že je mi úplně jedno, zda se jmenuje v názvu vůz CSD_Bai, CSD vuz Bai, nebo CSDvagBai. Vždy si jako aktivitář ve svém trainsetu umím najít, ba dokonce už vím, pod jakým názvem a kde hledat vozy např. od Taxe, Pikka atd. Takže daleko daleko horší jsou ony duplicitní soubory vozidel.
S pozdravem Dan.

No a preto môžte o verejnom TBP, len snívať. S tohto mráčka nikdy nezaprší. Takže by som privítal, aby svoje aktivity aktivitári potom robili s verejnými vozidlami.

Ahoj,

zdravim a zasilam odkaz na kompletni ladeni TBP - obsahuje vsechny engy, wagy a cvf soubory.

Co se tyce zverejneni sve prace - souhlasim s jakymkoliv typem zverejneni ci upravou s jedinou podminkou. Pokud budou provedeny jakekoliv upravy v souborech eng, wag, cvf nebo budou pridana ci odebrana jina vozidla, musi byt Trainset jasne odlisen novou verzi, napr. TBP8.1. Nepreji si aby bylo pouzito pouze znaceni TBP8 ze dne 24.5.2010 a TBP8 26.6.2010 atp. Zachovani poradku v tomto mnozstvi je klicove.

Jsem rad, ze Pavlik prevezme peci o TBP - v pripade potreby jsem k dispozici. Samozrejme i nove naladene engy, na ktere se chystam budou volne k dispozici pro TBP i samostatne pro autory. Stafeta tedy muze pokracovat a to je dobre.

ZSR

http://csd.webzdarma.cz/Files/TBP8EngWagCvf.ZIP

zsr napsal:
...
zdravim a zasilam odkaz na kompletni ladeni TBP - obsahuje vsechny engy, wagy a cvf soubory.http://csd.webzdarma.cz/Files/TBP8EngWagCvf.ZIP
Ahoj Láďo.

Díky za link aj za odvedenú prácu.

Mám jeden dotaz:
Pri zbežnom prehliadnutí trainsetu som tam našiel aj jeden z mojich skinov, teda je ich tam viac ale konkrétne ma zaujíma csd_830007. Presnejšie rád by som vedel, ako sú nastavené svetlá - podľa predpisov ČSD platných v období 1987 - 1992 ( skin spadá do tohoto obdobia ) alebo je tam súčasný stav, to jest podľa nových predpisov ČD podobne ako u modelov/skinov cd_830 ?

Takto isto má svetlá nastavené aj skin ČSD M262.053, takisto pochádza z mojej dielne a takto by vozy ČSD podľa mňa osvetlené byť nemali. Znalí tejto problematiky, fírovia - pamätníci skúste sa k tomu vyjadriť.

Dan J: No a sme u toho na co sem upozorňoval už dávno. Dodržovat jednotný značení a jednotný prostě všecko u všech a všude...

Jen tak mimochodem jaká je vůbec norma ve značení souborů cabu? Není to např.:
750285.cvf
750285_kontroler
954205_front
a podobně...
a to celé ve sločce cab750 popřípadě cab954

???

Čouda napsal:
... jaká je vůbec norma ve značení souborů cabu? ...

Čoudo, už to tu raz niekto písal: Norma pre značenie MSTS neexistuje, ešte ju nikto neuzákonil, ani ISO, ani DIN, ani SAE, ani GOST, ani ČSN. Existujú len doporučenia a poprípade ešte zbožné želania.

Back
Nahoře