poison napsal:
Když už jsme u těch ladičů,jsou i další a snaží se kontaktovat někoho z Vás,ale neúspěšně.Jeden z nich mi dodal komplet engy "bývalých" vozidel v TBP na msts.sinus s předními smetáky naladěných dle dnešních eng. a to jen proto,že se s ním nikdo jiný nebaví.Je to věčná škoda.Dotyčný člověk je ochoten se ladění věnovat,ale po dohodě,aby nedělal práci zbytečně.Jenže s ním nikdo nekomunikuje.Je to fakt škoda.Lidé by byly,ale..
Nechci,aby tohle někdo bral jako házení špíny na žsr nebo kohokoliv jiného,jen chci upozornit,že někdo podává ruku,ale není jeho nabídka akceptována.
Ahoj,
omlouvam se, ale nevzpominam se, ze by me s tim nekdo oslovil. V TBP8 jsou uz vsechny x6x rozlisene podle modelu a funkcniho predniho sberace, maji pak i jine kabiny, a melo by to OK.
Moc mi tedy neni jasne, k cemu by to melo slouzit.
ZSR
Pajavlaky napsal:
zsr napsal:
...vyladeny bezchybny trainset...
Nyní už se nikomu nevnucuji a jen konstatuji. Beztak se bez stupňovitého odbrzďování jezdit nedá ( narozdíl od přímočinné brzdy, která se za činnosti stejně chová poněkud Trainzově ), takže si teď dávám na vozidla distributor, z velké části díky Vašemu návodu. Takže za ten návod velké díky a za velký krok kupředu co se brzd týče také

.
Zdravim,
diky za zminku o distributoru, ani jsem necekal, ze to nekdo pouziva, i kdyz to fungovalo docela fajn. Me tam nakonec vadilo, ze neni nikdy slyset kompresor (asi by se musel dat nejaky nahodny trigger). Nezkousel jste to opravit
Pajavlaky napsal:
zsr napsal:
...vyladeny bezchybny trainset...
Já si to prostě neodpustím, ačkoliv Vás velmi uznávám, ten Trainset zas až tak bezchybný není
Tak o tom neni sporu, ze je stale co vylepsovat!
Ja jsem do TBP zapracoval svoje ladeni za posledni cca. 3 roky. Ale motorove vozy a napr. 110/111 jsem jeste neladil, takze tam opravdu jsou nejake starsi engy, ve kterych jsou jen upravne rozmery a brzdy kvuli kompatibilite.
Presel bych tedy radeji do konstruktivnejsiho modu a zeptal se, kdo by mel chut se o TBP zase postarat a posunout ho dal. Po roce a pul pece jsem si musel dat pul roku pokoj od MSTS. Prace je to pro rasa.
Ted uz zase ladim, ale budu letos se venovat pouze ladeni, tzn. priprave novych engu, nikoliv jejich rozkopirovani.
Na planu mam v tomto roce update parnich lokomotiv (ty zaberou nejvic casu) a doufam, ze bych stihl i ty zehlicky.
Pro predstavu prace probihala tak, ze jsem vzdy nejakou radu pripravil a Zbynek ji pak testoval a hledal chyby a pripominkoval. To se take osvedcilo, protoze v takovemto tandemu se podari odchytit mnohem vetsi mnozstvi chyb, nez pokdu bych to delal zcela sam.
Pokud by lidi melo byt vice, urcite se dobre dohodnete napr. na verzovani, aby uz pri praci nevznikali chyby jenom ze zamen.
Preciznost je podminkou, protoze je potreba udrzet vazbu mezi engy, sms, cvf a ruznymi s soubory.
V TBP 8 je nyni skoro 700 engu a 2000 wagu

To vyzaduje systematicky pristup.
Kdo tedy prevezme stafetu?
ZSR
Martens napsal:
Ale ani jeden z pánů ( zsr nebo Zbyněk) si neuvědomují, že kdyby nebylo modelářů a skinařů, zvukařů a kabinářů, tak si můžou tak maximálně ladit čelo a piáno

a nebo mít vyladěné engy a jezdit si třeba s Acelou a říkat si, jak je to skvělé ......

.... a myslet si, že placka dotyčným to spraví?
Ahoj,
toto me take zaujalo - zcela a bez vyhrad souhlasim. Neni ladeni bez modelu a dodam jen, ze neni modelu bez ladeni. Engy bez modelu nejezdi, a modely bez vyladenych engu jezdi jako Acela nebo jeste hur.
Proste to musi sednout vsechno dohromady - proto si myslim, ze je potreba spolupracova a TBP je toho hmatatelny vysledek.
A to je take duvod me reakce - musel jsem se Zbynka zastat, protoze je za nim kus poradne prace a cilevedomosti nejen ve vystavbe trati, kdyz se nebal jit v trainsetu svoji cestou. Vysledkem je svetovy unikat (nenasel jsem nikde nic podobneho - rad se necham poucit), ze ktereho benefitujeme vsichni. Takze stojim za tim, ze za tu uhradu nakladu to stoji nam vsem, protoze prace je hodne a ochotnych minimalne. A je v nasem zajmu, aby to fungovalo i nadale. Zadneho nadsence Zdenka 2 , ktery nam jeste bude hradit svoje naklady ze sveho nevidim.
ZSR
ZSR