TRAINSET BP, připomínky, návrhy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Vojtik: Vím o nich. Do příštího update TBP plánuji update všech zvuků dle Jacka. To co je teď v TBP je takový "mišmaš". Např. zvuky pro Pendolino i Sergeje jsou již součástí balíku zvuků (sndelok/snddlok). Ale nejprve je potřeba udělat tzv. "bod nula", čili vyvěšení zrcadla TBP na webu.

Pavlík napsal:
Vojtik: Vím o nich. Do příštího update TBP plánuji update všech zvuků dle Jacka. To co je teď v TBP je takový "mišmaš". Např. zvuky pro Pendolino i Sergeje jsou již součástí balíku zvuků (sndelok/snddlok). Ale nejprve je potřeba udělat tzv. "bod nula", čili vyvěšení zrcadla TBP na webu.
Pavlíku, nic neplánuj, jinak to nebude zrcadlo a bude to T_alaPavlík :D
Jacek to totiž také nemá dobře a já nemám čas jej požádat o opravy a jak jsme se bavili na slezině, on také teď na zvuky nemá moc času. Proto je v TBP mix Jacek/Dejv plus mé utlumení některých ruchů. Ale mám od Jacka nějaké nové zvuky (které jsme konzultovali na základě nahrávek, které jsem mu poslal a například 163 už nemají chybu. Ale minimálně půl roku to někde leží).
Problém je ten, že s Jackem musím prokonzultovat právě zvuky zdrží, které má tam, kde nemají být a odstranit pneumotor z 350 (jestli se náhodou nejedná o překlep v názvu verze pro ČSD, ale i tak mu tam odfukuje vlaková brzda, což nemá).
Není to tak zkrátka jednoduché jak si představuješ. :D

Zbyněk Šemora napsal:
Pavlíku, nic neplánuj, jinak to nebude zrcadlo a bude to T_alaPavlík :D
Jacek to totiž také nemá dobře a já nemám čas jej požádat o opravy a jak jsme se bavili na slezině, on také teď na zvuky nemá moc času. Proto je v TBP mix Jacek/Dejv plus mé utlumení některých ruchů. Ale mám od Jacka nějaké nové zvuky (které jsme konzultovali na základě nahrávek, které jsem mu poslal a například 163 už nemají chybu. Ale minimálně půl roku to někde leží).
Problém je ten, že s Jackem musím prokonzultovat právě zvuky zdrží, které má tam, kde nemají být a odstranit pneumotor z 350 (jestli se náhodou nejedná o překlep v názvu verze pro ČSD, ale i tak mu tam odfukuje vlaková brzda, což nemá).
Není to tak zkrátka jednoduché jak si představuješ. :D

Ono je to těžké. V TBP je mix Jacek/Dejv, proto pak někteří mají místo houkaček policejní sirény, když do toho zamíchají ještě aktuální zvuky. :D
U mě leží už skoro rok úplně nový balík zvuků s jinými názvy souborů a novými zvuky x6y, který tuhle nechtěnou kompatibilitu odstraní. Ale ještě asi dlouho ležet bude. Mám pár nezpracovaných nahrávek, mimo jiné jsou tam i ty brzdiče a pneumotory, takže až na to dojde, bude tam přesně to co na videu. Tím se taky vyhnu právě těm rozporům, že tohle má bý tak, tohle jinak, tohle má dělat tydli tydli a ne tydlitát, apod.
V každém případě jsem svoje aktivity přesunul jen k trati 310, ať už to jsou objekty, skiny, mise nebo i zvuky. Ale elektrické lokomotivy tu člověk moc nepotká, takže nic nového není.
No a pokud jde o zvuky vozidel můžu použít frázi, kterou tu jednou napsal JiříkTK - přestávám být upoceným dělníkem a začínám si užívat plody své práce ;) A nové nahrávky nejsou

Děkuji Jackovi za vyjádření. Přesně tak. Jen upřesním, že před rokem ten mix co se wav bily Dejv-Jacek, Dejvovy nahrávky jsem přejmenoval a opravil i v sms, takže od T8 by se už nic bít nemělo. Až bude T9, tak si U Jacka hodně zahrabu prstíčkem, aby mi v sms udělal nějaké drobné úpravy a může se opravit i to byméčko. Ale to by mne ani nenapadlo. To přece fíra neslyší. :D Tydli nebo tydlidat mu samozřejmě eventuelně dodám. :D

Pokud jde o Bymee, tak nevím, proč by Pavlík nemohl opravit vyloženou chybu, pochopitelně s tím, že ji pošle k zapracování Zbyňkovi. Já doufám, že se Zbyněk bude v tomto k Pavlíkovi vstřícný a chyby si budou vzájemně nacházet, sdělovat a řešit. Jinak tvorba zrcadla, které za rok bude zase muzeem, nemá asi cenu.
V každém případě ale v tuto chvíli zvedáte gatě daleko před brodem, protože Pavlík v první chvíli zpracuje vystavení zrcadla T8 jako 1:1. Pak se mohou řešit věci dál.

Zatím nic nového nikdo nevyjednal, takže o ničem nevím. Já jsem plně zaneprázdněn stavěním tratě a když už otevřu MSTS, tak jen z důvodu trochu pokročit se stavbou, protože jsem si toho hodně rozvrtal a budu rád, když to v rozumné době dám zase dohromady. Za další vozidla, která po BP jezdí bych byl také rád. Ale opravdu jaksi nestíhám vše sledovat.

Luky zdravím, to je takový problém si nové vozy postahovat ze stránek od modelářů? Všechna nová vozidla jsou naladěná dle standardů a hlavně za sebe, pokud se do TBP něco dodá, moc bych se přimlouval za podrobný výpis oněch vozů, která jsou pak duplicitní. Myslím, že výpis vozidel není velký problém, já to dělám u každé aktivity. :D
S pozdravem Dan.

Pánobé zdravím.
Tak a máme další shodu v názvech vozů. :D U Kanka vyšel skin od Kadra, vůz ČD A 026-9, pojmenovaný v trainsetu: CD vuz A 026-9. V TBP je zařazen vůz skin od Jacka (zelený) CD vuz 026-9. Vozy jsou sice každý v jiné složce, ale pokud máte 2 shodné názvy, MSTS si občas postaví hlavu a dělá blbosti. Takže teď babo raď ;), u kterého vozu změnit název, jestli u těch zelených dodat CD vuz A 026.9 r.93, jenže to by se muselo změnit v trainsetu BP, poněvač se to jinak při aktualizacích přebije, nebo změnit název Kadrva skinu u Kanka a dodat tam r.2009?
S pozdravem Dan

Odpověď je velice jednoduchá. Pokud někdo vymodeluje nebo naskinuje nějaké vozidlo, je jeho povinností, pokud jej chce zveřejnit jej označit tak, aby se nerušil s už existujícím modelem. A to že dal stejný název do jiné složky je známá věc, že to tak být nesmí.
Takže je několik řešení.
1. Jedná se o stejný už existující model, ale ten byl nekvalitně naskinonovaný. Pak se domluvit s autorem nebo pokud je v TBP, vyjednat vyřazení a nahradit novým modelem.
2. Jedná se o stejnou řadu, ale novější provedení. Pak platí vždy odchylné značení, osvědčil se například rok změny nátěru na konci názvu, například _09
3. Jedná se o stejnou verzi stroje, ale autor si nepřeje jiné šíření než z jeho zdrojů. Pak by si každý autor mohl dát nakonec svůj například dvoupísmenový index. (co nejkratší pro přehlednost)
V žádném případě se nesmí tlačit na dřívější autory, aby kvůli nové verzi se musely podřizovat starší. To by byla cesta do pekel. Ať se to líbí nebo nelíbí, pokud se cokoli zveřejní, nějaké zásady ve značení souborů se musí dodržovat a eventuelní duplicity je nutné ošetřit ještě před vydáním.

Mám pocit, že nedávno něco podobného řešil Honza U. Také našel podobné konflikty.

Věřím, že každý normální člověk tento systém pochopí a pokud vznikly duplicity nebyl to určitě úmysl a věřím, že autor nových věcí bude ochotný vydat opravu. S opravou takových nových consistů bude určitě méně práce než opravovat consisty používané už mnoho let.

Ahoj Zbyňku.
No jedná se o skiny na nový model Ondry janiše. Jeden dělal Jacek, provedení v zeleným nátěru a byl zařazen do TBP. Ten další je novější skin, taky na model od Ondry a jde o vůz A v novým zelenobílým nátěru vydaný později. Takže napíšu Kankovi, zda by nebyl problém dodat za název ve wag souboru onen rok: r_09, to "r" bych tam dal určo, ať to někdo nedoplete s označením vozu.:D
Dan

A já jen doplním, že těchto duplicit je v TBP a na netu více (např. některé Čoudovi skiny). Řešil jsem tu tyto věci a ještě rešit budu. Abych tady jen tak zbůhdarma nežvanil, je v současné době "restaurován" obsah Čoudova webu a jsou právě vyřešeny i tyto konflikty. Teď čekám na reakci Čoudy na svoji SZ, abych mu mohl zaslat placku a on provedl revizi na webu.
Další duplicity budu muset řešit třeba se Zbyňkem, a to tam, kde nejde o odlišný model ani skin, ale novější verze zveřejněné mimo TBP (např. Pikkova 703 045 ve starém a novém provedení). Také jsem se pokusil přes SZ připomenout Pavlíkovi, protože už skutečně potřebujeme revidovat nebo nahradit web na sinusu.

Honza

Pracujte, pracujte. :D
Já si do hodin Trainsetu zatím píšu omluvenku, protože jsem si nasadil moc vysokou laťku do aktualizace trati a rád bych to dal konečně do stavu vhodného ke zveřejnění a konečně vydal tu stále odkládanou aktualizaci. :D
Ale hlavně zvolte nějakého velitele špiona, který ohlídá eventuelní další duplicity. Určitě jsou mezi námi tací, kteří mají v adresáři trainset kompletní. Duplicity odhalí Conbuilder.

Zbyněk Šemora napsal:
Pracujte, pracujte. :D
Já si do hodin Trainsetu zatím píšu omluvenku, protože jsem si nasadil moc vysokou laťku do aktualizace trati a rád bych to dal konečně do stavu vhodného ke zveřejnění a konečně vydal tu stále odkládanou aktualizaci. :D
.............

No, jelikož jsem měl možnost aktualizaci projet v chystané aktivitě a viděl jsem tu parádně provedenou práci, když jsem při jízdě seděl s otevřenými ústy u monitoru (už dělám 2. díl Jaroměř - Bratislava). Tak budiž ti omluvenka potvrzena.:D:D Ne, vážně, ze své zkušenosti, sám nestíhám MSTS věnovat veškerý volný čas a to dělám jen aktivity. Natož stavět tratě a k tomu ošetřování trainsetu. Honzo díkes, že jsi se toho ujal. Já sám mám v trainsetu taky nějaké resty a nemohu se dokopat k opravám, vždy si řeknu, až dodělám tuhle aktivitu....:D

S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
Ahoj Zbyňku.
No jedná se o skiny na nový model Ondry janiše. Jeden dělal Jacek, provedení v zeleným nátěru a byl zařazen do TBP.
Těch mých skinů je daleko více, u všech mám na stránkách žlutý index TBP a poznámku, že jde o stávající skin zařazený v TBP přepracovaný na nový model. Značení souborů je stejné, stačí jen původní smazat a nahradit novými. Consisty není třeba upravovat. U hnacích vozidel je i aktuální ladění.

Jacek napsal:
Dan J. napsal:
Ahoj Zbyňku.
No jedná se o skiny na nový model Ondry janiše. Jeden dělal Jacek, provedení v zeleným nátěru a byl zařazen do TBP.
Těch mých skinů je daleko více, u všech mám na stránkách žlutý index TBP a poznámku, že jde o stávající skin zařazený v TBP přepracovaný na nový model. Značení souborů je stejné, stačí jen původní smazat a nahradit novými. Consisty není třeba upravovat. U hnacích vozidel je i aktuální ladění.

Ahoj Jacku, však ano. Ty tvé skiny přepíší stará vozidla a je klid. Tam jde o skin vozu A vydaný nedávno u Kanka od Kadra. Tam je shodný název s tvým skinem zeleného áčka.
Dan

Dan J. napsal:
Takže napíšu Kankovi, zda by nebyl problém dodat za název ve wag souboru onen rok: r_09, to "r" bych tam dal určo, ať to někdo nedoplete s označením vozu.:D
Dan
Ahoj Dane, v tomto se prosím nejprve obrať na Kadra, on jako autor skinu do toho má právo mluvit. Pokud bude souhlasit se změnou, není problém u mě balík se skinem aktualizovat.

Kank napsal:
Dan J. napsal:
Takže napíšu Kankovi, zda by nebyl problém dodat za název ve wag souboru onen rok: r_09, to "r" bych tam dal určo, ať to někdo nedoplete s označením vozu.:D
Dan
Ahoj Dane, v tomto se prosím nejprve obrať na Kadra, on jako autor skinu do toho má právo mluvit. Pokud bude souhlasit se změnou, není problém u mě balík se skinem aktualizovat.

Ahoj.
Dobrá, napíšu mu. Dan.;)

Udělal jsem si test noční aktivity Pannonia, abych zjistil, jestli funguje posun v Bratislavě, ale zhrozil jsem se, že noční kabina 240 má ručičku tachometru mimo osu stupnice. Zkusil jsem verzi, která je víc než rok v oběhu jako TBP8 (jestli v pracovním prostředí jsem si něco omylem nenakopíroval starého a tam je to samé. Pamatuji si, že tenkrát nějaké problémy s ručičkami byly a nějak se to opravovalo, ale už si to nepamatuji. Nemá doma tohle někdo doma vyřešeno a opraveno ? Denní verze je OK. Děkuji za odpovědi.

Zbyňku, tam môže byť iba jeden problém a to že v nočnej verzii bola iná verzia ručičky a podobne to blblo aj na ukazovateli odbočiek. Tuším sme to vyriešili vymazaním tých ručičiek z nočných verzíí. Ale zase možno nejakému programu to chýbalo, tak si to tam dokopíroval. Podobne ako kontrolér na pomocnom stanovišti 770-5, ktorý tam byť v skutočnosti nemá.

Back
Nahoře