TRAINSET BP, připomínky, návrhy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Martens napsal:
Kouknou si teda založit svou vlastní zahrádku a začnou se realizovat tímto způsobem ve vlastní .... a nebo se daj na kibicování v marjáši .... :D

Děkuji jim za radu, pane Vašnosto, už jsem zchlazen, až jsem z toho nachlazen ... :salut:

Dobrý večer. To jsem měl zase jednou super nápad, když jsem teda nemocnej. Prý, že si zahraju nějakou aktivitu - asi po roce. Tak se teda do toho kolem oběda pouštím.
Tak jsem si vybral jednu na čerstvě aktualizovanou 321, v délce cca 6 hodin. Obsahově celkem fajn, tak proč ne ;).
Stáhnul jsem balík (aktivita, SJŘ a seznam externího vozidel). No, seznam byl dlouhej, jak tejden před výplatou. Autor přihodil aspoň i základní linky, tak jsem si řekl, mám to stažený za půl hoďky max. Tak začínám stahovat. Hle, dostal jsem se na duusův web pro 2 modely (skiny), super, web je dole (neberte to jako nějakou formu útoku, to rozhodně ne!), fajn, jdu dál, jsem u Johnze, nefungujou 2 odkazy, dobrý, vyštrachám to snad jinde. Teď tu mám nějakýho Kurfa, Peršinga na poměrně (mě) nových stránkách. Super, Peršinga mám, a hle u Kurfa není tlačítko na download. Bezva. Takhle je to snad ještě se 2 dalšími modely.
Nainstaluju apk, spustím MSTS, abych se teda podíval, co všechno chybí. A co nevidím, vyskakuje na mě milion dalších hlášek. Je večer 11 hodin, jsem vzhůru už jenom proto, že za hodinu si beru prášek. Unaveně resignuju na veškerý snahy opravit chyby, či cokoliv řešit.
Podívám-li se do složky trainset, začínám tam mít mírnej mrdnik v podobě složek třeba cd_363_Relay, cd_810222, Cd122, cdc_163-010, a podobně. Říkám si: Páni (záměrně velké P, protože vím, jakou práci to dá vytvořit, a těchto lidí si vážím) modeláři, co to děláte, vždyť tu máme zavedený nějaký standardy, tak proč tohle?
Ale, hlavní myšlenka je ta, že podívám-li se na datum posledního update Trainsetu (30.06.2009), to už jsem bez mála 2 roky. Za tu dobu vzniklo neskutečně mnoho věcí. Proč teda není Trainset aktualizovaný, případně nebyl dokončen nějaký nový projekt, vycházející z myšlenky Trainsetu? Já jsem takhle zabil celé odpoledne, a člověk, který MSTS tak často nesleduje, protože má osobní život, je řečeno v prdeli jak Baťa s dřevákama. Místo, aby si jezdil, tak se tu páře s trainsetem, aby mohl jezdit, a nakonec mu z toho vyběhne milion chyb.

Nuž Edie, treba to brať tak ako to je. Web je dole a ešte nejakú dobu aj bude. Vytváram zálohu, pretože sme nebezpečne fungovali bez zálohy plus opravujem chybné linky poškodené exportom. (plus som odmazal ďalšie haraburdy ktoré som kedysi vytvoril) Web som chcel spustiť ešte včera a dvojdňovú prácu som poslal do kytek neopatrným zachádzaním s frontpage programom.

p.s: a potom Edie je to hra. Treba sa hrať. Každý podla toho na čo má chuť.
a dvojdňovú malo byť *ale dvojdňovú

Naposled editoval moderátor:
Dnes při tvorbě aktivity jsem úplně náhodou přišel na skutečnost, že v mnohých kabinách se nedíváme okny, ale periskopy. Přišel jsem na to při najíždění na vozy, kdy horní část měchu přechodků byla v dolní části oken :D
Zamračená je ve výšce 3,4m, ale správně je 3m. Polská EU07 je dokonce 3,5,, ale měla by být ve výšce asi 2.7m. Nechce to někdo zkontrolovat, jestli není problém i jinde? V každém případě to v TBP opravím. Je nutné si uvědomit, že tohle je obecný problém, ne jen TBP.
Jelikož jsem si konečně zajezdil se zamračenou, abych si konečně vychutnal její chrochtání na nové trati, měl bych dotaz na Jacka. Pri brzdění vlakovou brzdou se ozývá nějaké vrzání. Ale když brzdím lokomotivní, je to OK. Na zamračené jsem jel jen jednou a to jen kousek po pražském trianglu, tak si podrobnosti nepamatuji. Ale vlaková brzda obecně by myslím vrzat neměla. Při dobrzdění ano, ale ne v plné rychlosti. Ale opravdu nevím. Možná se Jacek uklepl, možná to tam patří. Fírové ze zamračených, ozvěte se.

Zbyňku, na to asi nedokážu odpovědět, pro berty používám jiné zvuky, ty stávající veřejné už jsou muzeum. Ale v balících jsou společné zvuky univerzální, tam se nic neladilo u každé řady jinak.

Zbyněk Šemora napsal:
Dnes při tvorbě aktivity jsem úplně náhodou přišel na skutečnost, že v mnohých kabinách se nedíváme okny, ale periskopy. Přišel jsem na to při najíždění na vozy, kdy horní část měchu přechodků byla v dolní části oken :D
Zamračená je ve výšce 3,4m, ale správně je 3m. Polská EU07 je dokonce 3,5,, ale měla by být ve výšce asi 2.7m.

Tak já už fakt newím a připadám si na zdejším foru jako píp...
po aktualizaci trainsetu,kde byla ona EU07 jsem vás na tuto chybu u loko upozornil a zároveň sem vám poslal k tomu i opravené soubory + další nějaké dva vozy.Vy jste mě poslal do někam,že ZSR je bůh..... teď tady pláčete,že jsou v trainsetu BP chyby....
....tak co vlastně se na zdejším foru chce???
...když se nic nedělá,všichi pláčou,že se nic nedělá...
...když někdo něco udělá,dostane céres,že se do toho píp...

Zbyněk Šemora napsal:
Nechce to někdo zkontrolovat, jestli není problém i jinde?

Chtělo se,ale už se nechce....

Zbyněk Šemora napsal:
Je nutné si uvědomit, že tohle je obecný problém, ne jen TBP.

Je nutné si uvědomit, že tohle je problém zdejšího fora,ne jen BP.

Tonik napsal:
Chlapče, trochu slušného chování by Ti neuškodilo. Račte si laskavě uvědomit, že moje priorita je stavění tratí a správný služební postup je skutečně uvědomit nejprve ladiče, v tomto případě ŽSR. Já jsem ochotný to opravit, ale až je na to čas a mnohdy je možné, že se na nějaké věci jednoduše zapomene. Tak se nerozčilovat, nemáš právo na takový tón. Zkus něco do MSTS tvořit, co zabere několik měsíců každodenní práce a pak pochopíš, že na každé písknutí si odskočit se jednoduše nedá.

Zbyněk Šemora napsal:
Tonik napsal:
Chlapče, trochu slušného chování by Ti neuškodilo. Račte si laskavě uvědomit, že moje priorita je stavění tratí a správný služební postup je skutečně uvědomit nejprve ladiče, v tomto případě ŽSR. Já jsem ochotný to opravit, ale až je na to čas a mnohdy je možné, že se na nějaké věci jednoduše zapomene. Tak se nerozčilovat, nemáš právo na takový tón. Zkus něco do MSTS tvořit, co zabere několik měsíců každodenní práce a pak pochopíš, že na každé písknutí si odskočit se jednoduše nedá.

Zbyňku, nechtěl by ses vrátit na zem?

Tentoraz si Tome nepochopil ducha povedaného.(tie veci čo ťa tam iritujú si odmysli, ako keby tam neboli a to ostatné platí).

Zbyněk Šemora napsal:
.. Zkus něco do MSTS tvořit, co zabere několik měsíců každodenní práce a pak pochopíš, že na každé písknutí si odskočit se jednoduše nedá.
Tak to jsem teda nechápavý Tupoun na druhou. Vůbec nechápu, proč tedy děláš moderátora, kdyš co Tě znám, naříkáš na nadbytek práce a nedostatek času ??

dem napsal:
Mne poslal Jacek opravené súbory do Res packu. Do dnes som sa knim nedostal.....
Konečně úplně normální odpověď.
Hold buď není čas nebo není motivace nebo jako v mém případě se jednoduše zapomene. Proto jsem založil vlákno Hlášení chyb v trati a už včera mě napadlo, založit vlákno o chybách kabin, zvuků a vozidel. Pak když člověk má kam kouknout tak je to o něčem jiném. Kdyby Toník si nejprve zchladil hlavu a bral mé zapomenutí s humorem, tak bych si s humorem sypal popel na hlavu. Tak nějak by se to mělo brát. V Japonsku mají horší starosti.

Jinak Jiříku, kdyby jsi na slezině v Praze dával pozor, ....:D

Zbyněk Šemora napsal:
Jinak Jiříku, kdyby jsi na slezině v Praze dával pozor, ....:D
Je fakt, že jsem se na slezině staral o takové blbosti, jako jsou tratě z období první republiky. Ale v autě jsem jakž takž pozor dával. "Nestíhám, ... ještě mne toho čeká tolik, ... naštěstí zákaznící moc nechodí a tak stavím, ...." Já si asi tak před dvěma lety moderátorské řemeslo vyzkoušel a to v pozitivnější komunitě, než je v případě MSTS. A vím, že je to nejen nevděčné, ale i časově docela náročné. Nechci Tě tímto demotivovat, naopak mám obavy, jestli si toho na sebe už nenakládáš moc. Pak není divu, že "není čas nebo není motivace nebo ... se jednoduše zapomene".

Jiříku, já zapomněl v dávných dobách, kdy jsem ještě nemoderoval. Ale zatím i když jsem moderátor se moc časově nezměnilo. Chodím sem stejně často, tedy denně a přesunout skupinu příspěvků je jen pár sekund práce navíc. Zatím se to zvládnout dá. A přece nejsem zde sám. Když nebudu stíhat, Je zde Miran a Tax nebo Kuba. Ale u stavění tratí, zde mne nenahradí nikdo a jaké má dosavadní práce ocenění je možné se dočíst výše. Při první příležitosti jsem u mnohých jen hadr na vytření. Díky za upřímnost. :D

Zdravím,
obnovoval jsem si ze zálohy trainset 7v, a při 8 patchi, to směruje na již nefungující stránky.
Konkrétně: http://www.msts.of.pl/ , http://trainsim.phorum.cz/ , http://zsoltee75.extra.hu/
Věděl by někdo, kde bych našel věci z těchto stránek?

zdravím blúdim po googly a našiel som toto je táto kabína niekde na stiahnutie?? http://obrazku.cz/obr644858_cd36310.jpg

Back
Nahoře