Dobrý večer. To jsem měl zase jednou super nápad, když jsem teda nemocnej. Prý, že si zahraju nějakou aktivitu - asi po roce. Tak se teda do toho kolem oběda pouštím.
Tak jsem si vybral jednu na čerstvě aktualizovanou 321, v délce cca 6 hodin. Obsahově celkem fajn, tak proč ne

.
Stáhnul jsem balík (aktivita, SJŘ a seznam externího vozidel). No, seznam byl dlouhej, jak tejden před výplatou. Autor přihodil aspoň i základní linky, tak jsem si řekl, mám to stažený za půl hoďky max. Tak začínám stahovat. Hle, dostal jsem se na duusův web pro 2 modely (skiny), super, web je dole (neberte to jako nějakou formu útoku, to rozhodně ne!), fajn, jdu dál, jsem u Johnze, nefungujou 2 odkazy, dobrý, vyštrachám to snad jinde. Teď tu mám nějakýho Kurfa, Peršinga na poměrně (mě) nových stránkách. Super, Peršinga mám, a hle u Kurfa není tlačítko na download. Bezva. Takhle je to snad ještě se 2 dalšími modely.
Nainstaluju apk, spustím MSTS, abych se teda podíval, co všechno chybí. A co nevidím, vyskakuje na mě milion dalších hlášek. Je večer 11 hodin, jsem vzhůru už jenom proto, že za hodinu si beru prášek. Unaveně resignuju na veškerý snahy opravit chyby, či cokoliv řešit.
Podívám-li se do složky trainset, začínám tam mít mírnej mrdnik v podobě složek třeba cd_363_Relay, cd_810222, Cd122, cdc_163-010, a podobně. Říkám si: Páni (záměrně velké P, protože vím, jakou práci to dá vytvořit, a těchto lidí si vážím) modeláři, co to děláte, vždyť tu máme zavedený nějaký standardy, tak proč tohle?
Ale, hlavní myšlenka je ta, že podívám-li se na datum posledního update Trainsetu (30.06.2009), to už jsem bez mála 2 roky. Za tu dobu vzniklo neskutečně mnoho věcí. Proč teda není Trainset aktualizovaný, případně nebyl dokončen nějaký nový projekt, vycházející z myšlenky Trainsetu? Já jsem takhle zabil celé odpoledne, a člověk, který MSTS tak často nesleduje, protože má osobní život, je řečeno v prdeli jak Baťa s dřevákama. Místo, aby si jezdil, tak se tu páře s trainsetem, aby mohl jezdit, a nakonec mu z toho vyběhne milion chyb.