Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #4

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Olomouc nebo Praha, to je jedno, neznát tu trať tak je mi to jedno i kdyby to bylo přehozený.

Musa: Bylo tady psáno o modelu žst. Olomouc hl. n., který vytvořil (tvoří) Mates. Takže ano, Olomouc ;-).

Trať používá jiný global než BP a není s ním zaměnitelný...

Pokud je mi známo, tak na DVD s 321 Global je. A platí vždy zásada, ke každé originál trati, pokud není uvedeno jinak, vždy používat global s tratí dodaný. Mnohé tratě mají různé přidané speciality jako vlastní koleje nebo jiné úpravy.
Hold si každý musí udělat nějaký přepínač na prohazování adresářů v MSTS. Buď ručně nebo nějakým SW.

Je ale potřeba podotknout, že někteří stavitelé ze své neznalosti nebo pohodlnosti přibalí k trati global komplet a nebo zcela nevhodně do globalu umístí něco, co tam vůbec být nemusí a může zůstat v adresáři trati´( řešilo se to tady v souvislosti s UNIGlobalem a konkrétní věci lze najít v odpovídajícím vlákně).

Pak se může stát, že si globalem trati nevědomky přepíšou třeba konfigurační soubory nebo že je zcela zbytečně na světě další sada adresáře GLOBAL.

Takže i u globalů dodávaných s tratí je potřeba ostražitosti.

V tomto případě nejde o neznalost, ale znalost. Martin tady nedávno psal, že si do Global vytvořil nějaké vlastní koleje. Proto je potřeba Global dodaný s tratí. Zase u trati 270 mají v Global vektory pro trolejové vedení. To je také znalost. Jestli si do textur někdo naházel věc i z trati, tohle už je neznalost. :D
A pokud má někdo vlastní nastavení, tak je jasné, když mění Global, musí si zkopírovat do všech své konfigurační soubory. Jo kdyby někdo udělal na tohle nějaký jednoduchý SW nebo pokud existuje, odkaz na něj a stručně pokyny, jak se s tím pracuje, už dávno bychom na tohle téma nediskutovali. Jenomže na práci nejsou lidi. Něco prý měl bob57.
Martens také něco začal a škoda, že to nedokončil. Něco údajně umí Trainstore, ale například mě tohle nevyhovuje, je to pomůcka čistě uživatelská. Ale mám pocit, že to umí měnit jen tsection.dat, což je málo, protože modely v shapes u různých tratí mají rozdílné odkazy na textury. Měnit jen tsection, tak by vznikl pěkný mišmaš. Textury silnic, užší polní cesty, šturc Deterio, atd.

Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda by nebylo možné trochu protáhnout ve Valašském Meziříčí Vsetínské zhlaví. Celkem to komplikuje objetí soupravy a navíc to vypadá trochu blbě, když o pár metrů dál končí celý svět i s kolejema.

Ahojky chcel by som sa spýtať kúpil som si túto trať a šiel som v smere na Zvolen a od Harmanca my nezobrazovalo okolie traťe neviete niekto prečo? A toto isté sa mi deje v Leopoldove,Trnave a od Púchova v smere na Bratislavu. Mám niečo zle nainštalované,nastavené,... ?????
Ďakujem.

Je to preto,že krajina tam ešte nie je dostavaná...

Neviete prečo mi pri vjazde do Liptovského Mikuláša MSTS vypne? Ďakujem.

Nevíme. Není zač.

Ale najzaujmavejšie je to že v prohlížení trate mi MSTS nevyplo a v aktivite hej :-|.

Tak bude chyba asi v některém z vozidel, které jsou v danném úseku, nebo máš zaplé dynamické stíny.

Dynamické stíny som si vypol ďakujem.

Neviete prečo mi niektore návestidlá nesvietia ? napr. v Žiline pred mostom v smere Čadca.
Ďakujem.

Pokud se nejedná o nefunkční model návěstidla (např. některá trpasličí), tak Ti nestíhá počítač. Je o tom na fóru již několik zmínek. Pokud Ti to vadí, ulož si pozici (F2) a znovu načti v uložené pozici, zpravidla to pomůže.

Honza: no počítač my musí stíhať aj keby som nechcel, to skôr že sú tieto návestidla nefunkčné.

skoro: Nefunkční návěstidla jsou sice modely, ale návěst ukazují , a to zákaz jízdy/posunu.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře