Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #4

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Stavitelxx napsal:
V Lovosicích se pěkně potím, žádná sranda to tam není. Dneska se mi podařílo dostat kolejiště do finální podoby, více tam zatím nemám, jenom kolejiště, námezníky a originální budovu s nástupišti od Matese.
Měl jsem dva dny volno, tak jsem zase zapracoval, ale od zítřka už budu opět od rána do večera v práci, takže krajina kolem Lovosic půjde pomalu, kousek po kousku, po únavných večerech...

Martine jak to čtu,takže v lovoskách máš všechny koleje,myslím skupiny i peážní pahrbek,přes kterej mi jezdí Ecčko,viz jedna lsezina kdy jsem poslal Ec 174 přes pahrbek,ale vozy zůstaly na pahrbku :D,aspon teda v mých lovosicích.,Pak už to není rovina,ale úzké údolí podél Labe.Lukáš

Zdravím.

Jelikož je dnes svátek práce, tak jsem trochu zapracoval a dokončil aktualizaci 20.
Můžete si ji stáhnout na stránce Tratě 321.

Aktualizace 20 obsahuje toto:

Nový úsek Roudnice nad Labem - Lovosice.
Opravené chybně otočené návěstidla v Kralovanech a Turanech.
Další úpravy návěstidel v Praze, Roztokách u Prahy, na Velimském zkušebním okruhu, v Hodoníně, Hněvicích, Břeclavi, Žilině, Varíně, Ružomberoku, Liptovském Mikuláši a Spišské Nové Vsi.
Ve Varíně a v Ostravě Svinově bylo více úprav, kromě návěstidel ještě úprava kolejiště, označení kolejí atd.
Dále byly opraveny nějaké další drobnosti, na které jste mě většinou upozornili Vy, jako například nefunkční rychlostník v Poříčanech, létající sloupy, sloupy zasahující do kolejiště, křoví ve vzduchu atd.
Originální nádražní modely od Matese můžete vidět v Roudnici nad Labem (+ most), v Bohušovicích nad Ohří, v Hrobcích a v Lovosicích.
Další originální model nádražní budovy je v Českém Brodě (bohužel neznám autora) a ještě přibyl nový model Smíchovského nádraží od Motoráka.
Miran poskytl modely měníren a spínaček do stanic Červenka, Praha Chuchle, Hoštejn, Moravany, Pečky, Rostoklaty, Řečany nad Labem, Pardubice Opočínek, Rudoltice v Čechách, Lukavice na Moravě, Kolín, Česká Třebová, Ústí nad Orlicí a Choceň.
Hlášení staničního rozhlasu přibylo ve stanicích Bohušovice nad Ohří a Lovosice
No a to je vše...

Poděkovat bych chtěl jako vždy modelářům za krásné objekty, Dasikovi na aktualizaci webových stránek a Jefferovi za aktualizaci map.

A ještě info ohledně Prahy. Kdo používá zjednodušenou verzi Prahy, po nainstalování aktualizace 20 se mu Praha vrátí do standartní plné verze.
Pokud chcete mít opět zjednodušenou verzi, musíte si znovu stáhnout a nainstalovat soubory z tohoto odkazu:

www.trat321.cz/aktualizace/praha.rar

Nestačí nainstalovat ty soubory, které už jste si předtím stáhli a máte je uložené v počítači, tyhle jsou jiné, takže ZNOVU STÁHNOUT!:D
Ještě musím upozornit na několik nedostatků, ve zjednodušené verzi Prahy. Není správně nadefinované návěstidlo z Prahy Bubny směrem na Masaryčku po levé koleji, není správně nadefinované návěstidlo na levé koleji v pravém tunelu od hlavního nádraží do Libně, jedno nefunkční návěstidlo je na vedlejší koleji v Hrobcích a chybí nový model Smíchovského nádraží od Motoráka.
Tohle všechno bude doděláno v další aktualizaci.

Martin

Martine, ten ČB je od Firleta. Ale jaksi je to nouzovka, lepší než nic. Už mnoho let je to výzva pro modeláře. Mates měl bohužel smůlu. Když tam byl fotit, budova byla pod lešením.
Jinak jedeš, jen tak dál a schválně se kouknu na Tvé Lovosice, proč tamto nejde :D Psát co nebudu, stejně ten zádrhel nikdo nepozná. :D Mě to ale zajímá.

Martine, chtěl bych tobě i Tvým spolupracovníkům (zejména „motorak“ovi a „Miran“ovi a všem ostatním, které neznám) poděkovat za překrásnou trať 321. Když ji porovnávám s tratí 090, tak nejdou ani porovnat. Přeji vám do dalších km hodně elánu :D.

papej napsal:
... Když ji porovnávám s tratí 090, tak nejdou ani porovnat. ...
S tím souhlasím, protože Tygy celý projekt 090 pustil k vodě před téměř pěti lety. A to je prostě dlouhá doba.

Naposled editoval moderátor:

Martine to je super práce, Lovosice jsou jako v reálu. A jsem zvědavej na Ústí jak se s tím popereš.

Nemohl by mi někdo poskytnout Shapes s názvem "svrcinovec1.s" MSTS mi hlásí, že chybí. Předem děkuji

Zdravím vás,

přicházím k vám z dotazem, který si myslím že zde byl položen ale nedobral jsem se žádnému řešení. Na klasické msts jsem nainstaloval update, bin a češtinu. Hodil jsem do PC svůj Trainset. Pak jsem přesně nakopíroval trat 321. Zapnu MSTS a náhle mne ochromí 12minutové načítání hry, než blibkne úvodní obrazovka. Napadlo mě pár zásadních problémů

- moc velký transet..........je to celkem blbost pač otrat opava-olomouc načítá celkem rychle při tom samém transetu

- odpadá také možnost použití trainstore, jelikož mám nainstalovanou je jedinnou aktivitu

- odpadá také možnost slabého PC, myslím že na načtení PIV (2Ghz), 2GB Ram musí postačovat

Čili zajímalo by mne zda je možné ještě něco vyzkoušet, protože úmorné načítání je prostě na _____

Dobrý den,

Pokud mohu mít pár dotazu k této trati, tak bych jen vypichol :-D pár věcí s nádraží Oder. Chci se zeptat jest-li by nešlo vyměnit super market billa za Penny market, potom ještě u toho marketu není autobusák, ale stojí tam kamiony a pak u vjezdu do Oder není stadion, ale je tam firma cestařů... jsem s Oder a pokud byste chtěl nějaké podklady k trati, tak není problém.

A používáš Train Store nebo ne? Jestliže ho nepoužíváš, je ta doba skoro normální.

ne nepoužívám! chceš mi říci, že doba 10 minut je normální na samostatné načtení do hry?

P4 2GHz s 2 giga RAM je opravdu pravěk a určitě nevhodné pro tuto trať. Mám něco podobného, ale 3 giga procesor, 3 giga RAM a pro MSTS to už není to pravé ořechové. Tento vysloužilý počítač jsem přenechal výhradně pro cyklosimulátor-trenažér a měl jsem velký problém, aby to zvládl. Musel jsem nakonec vyhodit grafiku X1650 a koupit HD 4650/1giga do AGP, aby to fungovalo. Ale Martinova trať, konkrétně Praha, to asi bude na nejvýkonnější počítače NASA.

Ale pokud se hra načítá 10 minut, doporučuji se podívat do Paths.
Já mám nainstalované aktualizace, spustil jsem editor aktivit a načetl se asi do dvou minut, takže to tak hrozné není. Ale koukám, do tras a jsou zde i dlohé trasy z Prahy do Košic, atd. Takže přes Trainstore by se určitě start urychlil. Nebo si to pročistit ručně a vytvořit vlastní vstupy pro volnou jízdu.

Zbyněk Šemora napsal:
P4 2GHz s 2 giga RAM je opravdu pravěk a určitě nevhodné pro tuto trať. Mám něco podobného, ale 3 giga procesor, 3 giga RAM a pro MSTS to už není to pravé ořechové. Tento vysloužilý počítač jsem přenechal výhradně pro cyklosimulátor-trenažér a měl jsem velký problém, aby to zvládl. Musel jsem nakonec vyhodit grafiku X1650 a koupit HD 4650/1giga do AGP, aby to fungovalo. Ale Martinova trať, konkrétně Praha, to asi bude na nejvýkonnější počítače NASA.

Ale pokud se hra načítá 10 minut, doporučuji se podívat do Paths.
Já mám nainstalované aktualizace, spustil jsem editor aktivit a načetl se asi do dvou minut, takže to tak hrozné není. Ale koukám, do tras a jsou zde i dlohé trasy z Prahy do Košic, atd. Takže přes Trainstore by se určitě start urychlil. Nebo si to pročistit ručně a vytvořit vlastní vstupy pro volnou jízdu.

Tím se to asi vysvětluje vždycky jsem jezdil na free tratích které byly menší a podle nich sem hodnotil, ted sem si chtel užít větší zábavu a des a hrůza to načítání:( samosttaná hra už pak jede o něco lépe:)

Zdravím,
načítání tratě nemůže trvat 10 minut ani na slabším počítači, určitě si zkontroluj, jestli nemáš zbytečně nainstalované velké množství aktivit. Když tak je všechny smaž, vytvoř si jednu aktivitu a pak to musí načítat rychleji.

Jinak jsem rád, že se aktualizace líbí, Lovosice opravdu daly zabrat a co se týče Ústí nad Labem, tak z toho mám už delší dobu neklidné spaní. Zítra dodělám koleje z Prackovic k Ústí-Jih a pozítří začnou muka. Mám dva dny volno, tak proč se trochu nepotrápit u MSTS:D

Zbyňku na ty Lovosice se určitě podívej, jestli se Ti bude chtít, jsem zvědavý, jestli na to příjdeš, v čem je ten zádrhel. Jak už jsem psal, podle mě je to tím dlouhým složitým zhlavím, no ale třeba se pletu.:oops:

A ohledně Oder, ty jsem stavěl někdy před pěti lety, takže je třeba na to brát ohled, v té době byly jiné podmínky při stavění, než dnes.
Až "někdy" budu dodělávat krajinu z Oder do Budišova, tak ty Odry můžu předělat. I když to už by rovnou chtělo předělat krajinu v celém úseku ze Suchdola do Budišova. Ale teď ne, teď kopu na druhé straně republiky:D

Naposled editoval moderátor:

Martin: V tom opravnom balíčku na zjednodušenú Prahu máš chybu. Adresár SHAPES má byť WORLD, máš v ňom súbory .w a .ws.

Jééé, to jsem se teda pěkně seknul:D
Už je to opravené...

Ještě, že jsem nepřemýšlel nad tím, kam tu zjednodušenou Prahu uložit,protože jsem to dělal předtím a tak jsem to rovnou nakopíroval do World a ani si nevšiml, že je to jinak.
Jinak děkuji za překrásnou aktualizaci,Martine. Už se těším až se objeví první aktivity na delší trasu směrem od Prahy na sever a až pojede Excelsior v plné trase.
A tím nikoho nenutím, aby to dělal, jen jsem se zmínil. :-)

Excelsior mě láká už delší dobu :D. Možná, že se dočkáte :P

Davide :D Ten Excelsior mě taky láká, ale bohužel neumím tvořit aktivity přes půlnoc

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře