Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #4

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Já bych věděl řešení. Martin Vám určitě rád pošle aktuální DVD, které po nainstalování bude 100%.
Myslím si, že si podporu zaslouží. Tenkrát jste si od něj kupovali asi poloviční verzi trati. :D
Já Martinovo DVD od něj nemám, dostal jsem jeho už několikaletou verzi od známých, kterým jsem tenkrát pomáhal s instalací a oddělil od tratí BP. Mohla to být nějaká aktualizace 10. Postupně aktualizuji a nemám žádný problém. Jinak černý uživatel nejsem, Martin ode mne dostal zdarma DVD mé . :D

Teda pánové, že dostanu po čuni jsem čekal, že ale až tak ...

Martine, dík, žes to vzal jako konstruktivní připomínky a za vysvětlení, proč paneláky a jak je máš zamaskované. Na scrennu to vypadá pro Smíchováka děsně ... ;-)

Honzo, od Tebe bych obvinění z šikany nečekal, ale zařídím se podle toho ...
Midrafone a Zbyňku, já nepsal, že tam není přesně ten barák, co tam má být ... ale uznejte, že vily a paneláky jsou docela rozdíl ...

Honzo, rozdíl to je, ale tak třeba až se bude Martin pídit po opravdových detailech, tak to vymění nebo já nevim. Ale nebyl bych tak urputný puntičkář. :-))))
I tak je to veledílo nevídaných rozměrů. A to je na několik poklon.:-))

Nevím jak je to možné, ale ve složce SHAPES mi chybí suchdol.s. Moc prosím přítomné, zda by mi někdo neposlal.
Předem děkuji

Stavitelxxx: Především bych chtěl moc pochválit trať. :) Projezdil jsem skoro celou a ... nemám co dodat. Jen tak dál. :D A teď věc druhá: mám DVD s tratí aktualizace 17. Ty aktivity co byly na DVD bez okolního provozu (např. Košice-Praha,Čadca-Ostrava) mi zůstanou i po nainstalování aktualizace 18? To víte začátečník. :D

Mějte se Libor
PS:těším se na novej Olomouc.

liborvymola napsal:
Stavitelxxx: Především bych chtěl moc pochválit trať. :) Projezdil jsem skoro celou a ... nemám co dodat. Jen tak dál. :D A teď věc druhá: mám DVD s tratí aktualizace 17. Ty aktivity co byly na DVD bez okolního provozu (např. Košice-Praha,Čadca-Ostrava) mi zůstanou i po nainstalování aktualizace 18? To víte začátečník. :D

Mějte se Libor

Ahoj, na to si dovolím odpovědět za Martina, pokud není změna v kolejích ve vedené trase v aktivitě, tak se nic nemění, ale běda, zda se pohne s výhybkou, šturcem atd.. Pak ti aktivita nepůjde a pokud se pohne s návěstidlem, už se nemusí chovat korektně. Viz překopání stanice Č. Těšin, některé trasy jsem musel komplet předělat.:D Takže moc neradím, instalovat starší verse aktivit do nových aktualizací, pkud není u aktivity uvedeno, že se chová korektně.
Dan

Nedávno sa tu písalo o rýchlosti vlaku v úsek Turč. Teplice - Dolná Štubňa odbočka.Tak ja som si to dnes prešiel.Minule sme išli s vlakom ktorý bol zrýchlený a mal 750 + 5x B.Nemohli sme ísť viac ako 60 km/h.Tak som si to spravil v MsTS. 750 300 + 5x B.Rozbiehal som sa na 7 stupni a dosiahol som rýchlosť 51 km/h.Myslím že takto je to aj v skutočnosti.

PS: Sorry za OT.

Prominte ze otravuju, ale fakt nikdo neposle ten shapes suchdol.s? Myslite, ze preinstalace by pomohla?

Dan J. napsal:
liborvymola napsal:

Mějte se Libor

Ahoj, na to si dovolím odpovědět za Martina, pokud není změna v kolejích ve vedené trase v aktivitě, tak se nic nemění, ale běda, zda se pohne s výhybkou, šturcem atd.. Pak ti aktivita nepůjde a pokud se pohne s návěstidlem, už se nemusí chovat korektně. Viz překopání stanice Č. Těšin, některé trasy jsem musel komplet předělat.:D Takže moc neradím, instalovat starší verse aktivit do nových aktualizací, pkud není u aktivity uvedeno, že se chová korektně.
Dan

To co napsal Dan J. se týká pouze aktivit, které si sám vytvoříš, nebo které si stáhneš z internetu. Ty nemusí po nainstalování další aktualizace fungovat, záleží kde a jak rozkopu koleje.
Ale ptal ses na aktivity, které posílám na DVD, všechny tyto aktivity udržuji stále funkční a zahrnuji je do každé aktualizace, takže aktivity z DVD Ti vydrží na pořád.

IL62, soubor suchdol.s musíš mít na DVD, rozbal si z DVD "Trat_321.rar" a ve složce "Shapes" ten Suchdol určitě najdeš.
Ale spíš doporučuji přeinstalaci, pokud Ti jeden soubor chybí, už něco není v pořádku a může toho chybět i víc.

Mirec napsal:
Mam ten isty problem ... Skusobne som presiel trat usek Cadca - Zvolen, a vyskakovali hlasky (sice po odentrovani sa dalo ist dalej) o chybajucom zarazadle apod. A textury niektorych stromov boli zimne ... Aktualizacie su nahodene po 18-ku, BIN je tiež nahodený.
Sice jdu trošku pozdě, ale jelikož to tu pravidelně nesleduji, tak snad jen jednu věc si dovolím napsat k tomuto tématu. Neinstalovali jste náhodou znova akt.10 z Martinových stránek. Já jsem nedávno instaloval znovu, z Martinových stránek mi to dělalo stejné chyby, ale pokud jsem instaloval ze své zálohy na flešce, pak nebyl problém a bez jediné hlášky mi MSTS frčí. Nevím, jestli je chyba na straně autora, nebo tak autor učinil kvůli stahování tratě přes torrenty.

Zdravím, rád bych slyšel názor (hlavně od tvůrců aktivit), jak mám označit koleje u peronů v Praze na hlavním nádraží?
Ty perony jsou dlouhé 400 metrů a všechny koleje jsou uprostřed peronů rozdělené návěstidlem, v obou směrech.
A já už si delší dobu lámu hlavu nad nadefinováním kolejí, jsou 3 možnosti:
1, Celou kolej v délce 400 metrů označím jako jednu kolej a bude tam moct stát pouze jeden vlak, bez ohledu na návěstidlo uprostřed koleje. (ideální pro zastavení delších souprav)
2, Kolej rozdělím na dvě části, takže na jedné koleji budou moct stát například dvě soupravy Elefanta, oddělovat je bude návěstidlo uprostřed koleje. Takhle je to v reálu, ale v MSTS je to problém pro zastavení delších souprav. Pokud bude jedna kolej rozdělená na dvě části a zastaví se tam s nějakým 10-ti vozovým rychlíkem, tak bude delší čas nástupu a výstupu cestujících, zkrátka celý rychlík bude aktivně využívat pouze tu jednu část nástupiště v délce 200 metrů, nikdy nevyužije celé nástupiště.
No a třetí možnost je ta, že některé koleje označím podle bodu 1 (pro aktivity s dlouhými soupravami) a některé koleje označím podle bodu 2 (pro aktivity s Elefantem).
Já osobně bych nechal celou kolej nerozdělenou, protože já jezdím jenom rychlíkama, ale spíš by se k tomu měli vyjádřit aktivitáři.
Děkuji

Ahoj Martine.
Pokud je stanice rozdělená přechody nebo cestovými návěstidly, preferuji rozdělit kolej na dvě části. Nemělo by to ani vadit dlouhým rychlíkům. Pokud se jedná o čas stání, tak se dá regulovat tak, že v označení koleje zadáš méně cestujících. Na krátké zastávkové perony dávám třeba jen dva. Pak i solo motor tam stojí jen pár sekund. Ale to samé se dá zadat i přímo v aktivitě.
Jinak v poslední době dávám i na osobní koleje žluté nákladní koleje, aby například šlo v úkolech odstavovat vozy. Ale to dávám od námezníku k námezníku nebo mezi návěstidly.

Já bych byl pro možnost 2, v aktivitě se prostě dá na nástupiště míň lidí a je po problému, stejně ten počet cestujících na nástupišti, moc aktivitářu neřeší.

I já jsem pro možnost 2. V editoru budu vědět, kde se mám pohybovat.

Zbyněk Šemora napsal:
Pak i solo motor tam stojí jen pár sekund.
Promiň Zbyňku, ale tvořím aktivitu na tvojí trať ze Sedlece do Libně se sólo motorem 809 a tam se mi stává že v Bubenči stojím tři a půl minuty, ale on tam má pobyt jenom minutu. Nevím jestli se to dá nějak ošetřit, takže jsem musel udělat hlášky s odjezdem, jinak bych byl zezadu bloknutý rychlíkem, který mě má předjet až v Holeškách.
EDIT: Jinak jsem taky pro možnost 2

Naposled editoval moderátor:

Ošetřit se to dá. Klikni pravým myšítkem na značku začátku nebo konce nástupiště a zvol Parametry - Vlastnosti a nastav počet cestujících na vhodnou hodnotu. Tohle nastavení má přednost před tím co tam nastavil autor trati.

Miran napsal:
Ošetřit se to dá. Klikni pravým myšítkem na značku začátku nebo konce nástupiště a zvol Parametry - Vlastnosti a nastav počet cestujících na vhodnou hodnotu. Tohle nastavení má přednost před tím co tam nastavil autor trati.
Díky, tohle jsem teda ještě nezkusil.:) a já si říkal proč tam čekám takovou dobu

Krajina v Ciernej nad tisou nieje dokoncena ? Alebo je chyba u mna ?

Ďakujem

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře