Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #4

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

To Stavitelxx
Martine zkus tento postup:
Otevři složku Train simulator a smaž složky, které vytvořil MSTS BIN. (MSTSBIN_BACKUP,Rail Driver DLLs a Translated DLLs)
Potom nainstaluj MSTS Update na v 1.4
Po této úpravě by ti měl jít MSTS Bin znovu nainstalovat.
Před tím si vše samozřejmě zálohuj.

Edit:
koukám že Honza byl rychlejší a takto to lze taky. On si Bin kontroluje ten train.exe na číslo verze.

Miran napsal:
To Stavitelxx
Martine zkus tento postup:
Otevři složku Train simulator a smaž složky, které vytvořil MSTS BIN. (MSTSBIN_BACKUP,Rail Driver DLLs a Translated DLLs)
Potom nainstaluj MSTS Update na v 1.4
Po této úpravě by ti měl jít MSTS Bin znovu nainstalovat.
Před tím si vše samozřejmě zálohuj.
....
Ha ha, měl jsi kopii mé odpovědi tady nechat, psal jsem to samé :D
Ale co se Binu týká, pokud jej mám nainstalován několik let, to je moc špatně.
Bin se má reinstalovat přibližně ve stejném intervalu jako když si měním ponožky :D, jinak je problém, také začne smrdět.
Já jsem zrovna dnes změnil jen rozlišení obrazovky a uložil. A milej MSTS ve hře začal padat. Reinstaloval jsem BIN a už vše šlape jak hodiny (Windows 7)

Přeinstalovávat Bin není zapotřebí,Bin nemá s rozlišením obrazovky co dělat.Já měnil několikrát monitor s různým rozlišením a nikdy po uložení nového nastavení msts nikdy nespadl.Záleží vždy na konkrétním kusu počítače,co funguje na jednom,nemusí fungovat ke vší spokojenosti na dalším.Bin mi běží ve stejné verzi už dva roky bez jakéhokoliv problému.

Zdravím, tak jsem se pokusil odpoledne celou 321 zprovoznit a bez výsledku, hlášky kam se podíváš, večer jsem tady zahlídl příspěvek od stavitele, že dal na stránky tu původní aktualizaci 10, tak mi to nedalo a zkusil to ještě jednou a ejhle ono to všechno funguje, žádná hláška, žádný chybějící soubor, takže to celé bylo tou záludnou akt.10. Potom jsem to hnedka do táhl až do 18ky a jsem šťastnej, jak blecha :-D, takže si celou trat můžu opět vychutnat ve celé parádě. Ještě jednou tedy děkuji všem za rady a hlavně staviteli za tu starou verzi akt.10 :) ... a teď se jde jezdit :)

Petr Novák napsal:
Přeinstalovávat Bin není zapotřebí,Bin nemá s rozlišením obrazovky co dělat.Já měnil několikrát monitor s různým rozlišením a nikdy po uložení nového nastavení msts nikdy nespadl.Záleží vždy na konkrétním kusu počítače,co funguje na jednom,nemusí fungovat ke vší spokojenosti na dalším.Bin mi běží ve stejné verzi už dva roky bez jakéhokoliv problému.
Pane kolego, neklamat tady uživatele.
Paragraf 2765423/145565 sbírky zákonů o MSTS BIN hovoří jasně:
Pokud na cokoli sáhnu v nastavení MSTS a provedu SAVE je nutné vždy MSTS BIN reinstalovat.
Možná ve volné jízdě nebo jednoduché aktivitě problém není, ale já píšu o maximální zátěži a využívání možností MSTS BIN.
100% se Vám například ve Vistách stane, když u mé aktivity Topírna noc najedete puklíkem na lokomotivu DB 180, MSTS spadne. Pokud se reinstaluje BIN, problém je vyřešen. Nebudu dál pokračovat v příkladech. Stačí když tohle co píši budete brát opravdu jako zákon a MSTS bude sloužit všem k plné spokojenosti.

Mám jednou nainstalovaný OS, MsTS i bin od doby co jsem dostal od Taxe notebook. Pokud došlo k pádu MsTS, bylo to vždy způsobeno chybějící kabinou nebo chybou v enginu lokomotivy. Pravda je, že mám WinXP a nemám TBP ani trať 321. Složitější aktivity od DanaJ sice jezdím, ale málo, neb se mi nedostává času. Co se týče spojování dieslu a eloko, v únoru na pražském setkání jsme toto zkoušeli s kamarády a na některých PC došlo k pádu MsTS. Překvapivě ve volné jízdě a překvapivě nikoli na mém ntb :)

MSTS bez údržby MSTS BIN funguje bez problémů všem, kteří na jezdění v MSTS mají minimálně času. Platí proto jedna zásada. Musíme vzájemně spolupracovat a vzájemně si naslouchat. Já na jezdění mám také minimálně času, ale hold jsem vyrobil několik opravdu Killer aktivit, kde se dá otestovat maximální zátěž, co MSTS snese a podle těchto testů se i MSTS BIN upravoval a dolaďoval. Já jsem svého času měl krizovou situaci u jedné své aktivity v Dřísech, kde bylo na place několik desítek nákladních vozů a po finálu složitého posunu se MSTS odporoučel (pro velké množství zvuků, které spotřebuje každý vagon). Poslal jsem tenkrát Džordžovi soukromou aktualizaci i se saves v Dřísech a na to vznikla úprava v soundcfg.dat do GLobal, jejíž vylepšení má na svých stránkách Jacek nebo je na mém DVD (global.exe)
Takže nezbývá nic jiného, když někdo nějakou maximální zátěž otestuje a má řešení, za jakých podmínek to bude fungovat, tací, kteří jezdí jen zřídka a jen jednoduché aktivity, měli by nám opravdu věřit. Není to skutečně jen o jiném PC, že některý snese víc jiný méně, ale o verzi MSTS BIN, kdy se přidávaly nové funkční klávesy, kde nastavení je dáno natvrdo instalací BIN a od té doby se nesmí nic nastavovat v prostředí MSTS.
Proto platí tento postup. Nejprve si nastavím prostředí v MSTS a až potom nainstaluji MSTS BIN. Pokud do nastavení MSTS nepolezu, pak mohu fungovat bez reinstalace BIN i mnoho let.

Zdravím.
No co se týká údržby MSTS. Sám se divím, co tento produkt dokáže. Právě, tím, že tvořím složitější aktivity, mne zaráží vrtochy tohoto simulátoru. Například ve velkých stanicích, kde bych čekal při nasazení většího počtu vozů zaručený pád, to projde a pak nasteně "peklo" například nyní při opravě R 1125 Gerlach, kdy mi to padalo v Ústí n/O. bez jakékoliv hlášky a to jsem tam měl nasazeny 3 traffic vozů a z toho 2 traffic byly LC vozy Uae, 16 vozů jako celek. Takže zátěž minimální. Ta samá situace se mi děla při tvorbě 2. dílu aktivity Návštěva muzea Jroměř, ve stanici Zohor. Ale to jsou drobnosti, které člověk, pokud nerrozbije v zoufalství monitor po 3 testu a pádu:D, přežije a už jest odstraněno. Ale, co mne na MSTS doslova se..e, jsou jízdní doby. Gerlacha jsem dělal ještě na starám železe a již tam jsem musel vymýšlet neuvěřitelné množství zápletek kvůli JŘ. Jizda vlaku byla něco mezi 115 - 120km/h. Teď přišel test na novým PC a já jedu něco mezi 90 - 110 km/h a mám co dělat abych dodržel sjř. Pokud jedu naplno, jsem ve stanicich až o 3 minuty dříve. takže jsem kvůli silnějším PC sestavám dodělal do aktivity bloky nákladními vlaky a před některá vjn do stanic dal servis 2. Pkud hráč piojede na novém PC bude scénář aktivity malinko odlišný a oproti slabším PC bohužel pestřejší, což mne právě vůči vlastníkům slabších PC mrzí. Ale právě to, že se to projevuje na rychlosti vlaku, je dost zásadní problém. A nejen vlaku hráče, ale i traffic se chová odlišně. Nehledě na další vrtochy ohledně nasazování 2 souprav na jednu kolej, pokud mi mají jet vlaky odsebe z jedné koleje, nic se neděje do doby než vypnu MSTS, pokud pak ale hru načtu a chci znova uložit, nastane zaručený pád a aktivita se stává neukladatelnou. No a o tomto by se dalo psát tak na dvě až tři stránky.:D
S pozdravem Dan.

Ps: Otázečka na Zbyňka, prosím tě ta zrušená odbočka za zastávkou Krasíkov, to je původní stará trať? Vypadá to velmi pěkně.;)

Stavitel: Stiahol som si aktualizáciu_10 teraz a schválne som ju dal porovnať s aktualizáciou_10, ktorú mám v PC už strašne dlho. Čakal som menšie rozdiely, ale až to čo mi to povyhadzovalo, tak to nie. Nekonečné množstvo súborov, čo chýbali v prvej akt, či už textúry, modely, ale aj .raw, .w a proste odvšadial. A zas na druhú stranu, tolko isto súborov obsahovala aj stará akt, ktoré zas neboli v tejto. No mal som pocit, že porovnávam uplné iné aktualizácie z inej trati.

Dane odpovím za Zbyňka: Ano to je ta původní stará trať, která se využívala snad do roku 2003.

Takže záhada chyb v instalaci po akt. 10 se vysvětlila ale... Na mysl se mi po celém problému s touto aktualizací neodbytně dostává otázka: Proč? Proč to všechno je? To že chybí akt. 9 bylo vysvětleno warezem. Budiž. Ale kde se tedy na webu vzala chybná akt. 10, když tam původně byla ta správná? Že by také skrytá obrana proti warezu s tratí, nebo jen obyčejná lidská chyba? Nezbývá nežli doufat, že to byla ta druhá příčina. Před časem tady byla polemika o dostupnosti aktualizací a řešení jak jej provozuje Zbyněk a Martin. A protože se názory na dostupnost aktualizací lišily a ač se mne tento problém netýká neboť si všechny aktualizace zálohuji a ukládám na disk v okamžiku vydání, tak tedy za ostatní si dovolím položit otázku: Jak tedy dál? Doufám že ta "zatracená" akt. 10 tam již zůstane a problém tím bude vyřešen. A při té příležitosti bych se jenom tak na okraj dovolil zeptat jak je to s upozorněním na nedostupnost akt. 9 na webu s tratí 321. Webmaster stránek se tady 23.10. dušoval, že tam upozornění dá po víkendu. Bohužel zapomněl dodat po kterém.... :)

P.S. Pokud pánové chcete pokračovat v diskusi o nutnosti nebo nepotřebě reinstalace MSTS BIN tak prosím pokračujte ve vlákně tohoto tématu se týkajícím.

Asi bych to s tou aktualizací 10 měl vysvětlit, aby se už o tom dále nemuselo diskutovat.
Aktualizaci 9 jsem z webu úplně odstranil, protože se na warezu objevila Trať 321 ve verzi aktualizace 8, to všichni víte.
Ale za nedlouho se na warezu objevila i aktualizace 9, takže jsem zkusil ještě jedno opatření a to "poškodit" aktualizaci 10, ale nikomu o tom neříct.
Pokud si někdo Trať 321 stáhnul z warezu a k tomu si stáhnul i aktualizaci 9, tak mu to bylo na nic, protože následným stažením aktualizace 10 z mého webu si celou trať poškodil.

Ti uživatelé, kteří odě mě měli starší verzi DVD, těm jsem poslal odkaz na stažení aktualizace 9 a zároveň i odkaz na stažení správné aktualizace 10.
Bohužel jen těch pár uživatelů, kteří zrovna měli DVD ve verzi aktualizace 9 a stahovali od desítky nahoru, tak ti si nevědomky stáhli poškozenou aktualizaci. Ale tito lidé mi vždy napsali e-mail, nebo SZ, že si stáhli to a to a mají ten a ten problém a vždy jsem jim poslal odkaz na správnou aktualizace 10, takže nikdo o nic nepřišel.

Divili byste se, kolik mi po smazání aktualizace 9 z webu denně chodilo e-mailů, snad celá republika musela najednou přeinstalovávat systém a všichni samozřejmě potřebují aktualizaci 9, protože mají starší verzi DVD.
Ale když jsem po nich chtěl, aby mi napsali jméno a adresu, na kterou si DVD objednávali, abych si to mohl ověřit, tak 90% těchto zoufalců už se neozvalo.
Mimochodem já neměl ani co ověřovat, žádnou databázi uživatelů si nevedu, takže šlo jen o to kdo se nechytá a kdo ne:D

S Dasikem jsem ještě nemluvil, ale v současné době už chodí jen velmi málo dotazů ohledně aktualizace 9 (raději nechci vědět proč:D) takže tam tu aktualizaci dám zpátky, ať už je klid.

Martin

He he, to je těžké, holt našinec bude vždy zkoušet, jak ochcet to, aby ušetřil i směšnou částku, která jej určitě nezrujnuje. Bohužel zde ještě převládá myšlenka z dob minulých "všechno patří všem" a to opravdu ve většině oborů, né jen v MSTS. Nejvíce jsem se nasmál, když nám vyšlo poslední CD a během 8 hodin bylo ke stažení jak na ruských stránkách, tak zanedlouho i na českých. Pak mi to nedalo, tak jsem jednou ono CD z nejmenovaného webu stáhnul a nebudu se ani vyjadřovat, v jaké tam bylo zkomprimované kvalitě.....:D Takže se nediv, že pokud jsi napsal, že chceš ověřit adresu, jaký výsledek se dostavil. Mimo jiné, já osobně mám taky velmi starou verzi DVD, ale pokud budu reinstalovat, mám jak všechny aktualizace (dopředu pro ostatní, nežádejte o zaslání, poskytnu poze staviteli tratě pokud by bylo třeba), tak i zálohu tratě v poslední verzi.:D
S pozdravem Dan.

Stavitelxx napsal:
.... Ale tito lidé mi vždy napsali e-mail, nebo SZ, že si stáhli to a to a mají ten a ten problém a vždy jsem jim poslal odkaz na správnou aktualizace 10, takže nikdo o nic nepřišel.

...
A právě to je ten boj s větrnými mlýny. Ten kdo to dal na warez, tak si u Tebe trať řádně objednal a všechna blokování dotyčnému odblokuješ.
Také si myslím, že tato opatření co děláš nic nevyřeší, protože když někdo dá na warez verzi aktualizace 9, tak úplně stejně tam může pověsit verzi aktuální..
Je to jen o soudnosti lidí. Averzi mnohých lidí co znám proti nenasytnému Microsoftu by člověk celkem pochopil, ale nepodpořit Tebe ve vytrvalé práci, která přináší oběti v podobě odříkání si na soukromém životě a jen čekat, co si nového od Tebe zadarmo stáhnu z netu, to je nefér (tím nemyslím poctivé, kteří pravidelně aktualizují a zálohují, ale to, že někdo díky svým chybám v nezálohování řeší nějakou praaktualizaci. Hold jsem zazmatkoval a za chyby se platí a alespoň Tě trochu podpořím)
Vždyť vydat aktualizaci tak rozsáhlého díla, to je mnohdy na prášky. Víc než 1300 km uhlídat je mnohdy příliš. Já vydal aktualizaci začátkem října a ještě 31. jsem vydal 4. opravu. A to jsem ještě včera několikrát předělával instalačku, protože jsem zapomněl na nějakou důležitou maličkost, která by výsledek někde znefunkčnila. Byl jsem už z toho na prášky. Já kdybych měl řešit něčí problém s nějakou starou aktualizaci, to by mne asi už dorazilo. Zdraví máme jen jedno, proto z mé strany technická podpora jen rok zpět.

Zdravím,
našel by se nějaký "tester tratí", který by byl ochotný otestovat Trať 321 před vydáním aktualizace 19?
Jde o to, že kromě Prahy jsem dělal ještě hodně dalších úprav na celé trati a nemám čas na to, abych se projížděl sem a tam a hledal chyby.
Pokud jsou nějací zájemci, kteří mají čas na projetí Tratě 321 skrz na skrz, ve dne, v noci, v létě, v zimě... napište mi SZ.
Nebude to ale hned, ještě musím něco dodělat, takže DVD na otestování bych posílal začátkem prosince.
Martin

Nechcem rýpať, ale už dlhšiu dobu mi dosť bijú do očí kotevné stĺpy na šírej trati. Chcem sa spýtať, či by sa toto mohlo vymeniť:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t542444_kotevnestlpy1.jpg[/URL]

Podľa mojich znalostí sa u nás väčšinou používajú 2 nezávislé stĺpy (nie "brány")
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t542445_kotevnestlpyn.jpg[/URL]

Keď nie, tak v pohode, chcel som sa len opýtať ;) :roll:A aby som nezabudol, tak všetko najlepšie k meninám Martinovi od Martina :D

Naposled editoval moderátor:

To Kevin
a ty máš něco, za co by se to dalo vyměnit? Pokud ano, tak proč to ještě nemá Martin?

Jinak taky gratulace všem Martinům.....

Miran napsal:
To Kevin
a ty máš něco, za co by se to dalo vyměnit? Pokud ano, tak proč to ještě nemá Martin?

2. screen je rovno môj návrh na výmenu. Konkrétne použitý v trati ŽSR 169 ;)

Zdravím,
aktualizaci 19 otestují Miran, Kuba a Edie, kterým předem děkuji.
A děkuji i všem ostatním, kteří se nabídli.

Aktualizaci 19 jsem "slíbil" na Vánoce (jako každý rok), ale určitě to nestihnu (jako každý rok), takže bude o pár měsíců později (jako každý rok). :D

Kdybych dělal jenom Prahu, tak už by aktualizace byla dávno hotová, jenže dělám ještě dost velké úpravy na celé trati, proto se vydání aktualizace protáhne.
Budu se snažit, aby byla nejpozději do konce ledna.

A Kevine, ty kotevní sloupy nejspíš zůstanou takové jaké jsou, jednak se mi líbí a jednak se mi je nechce na celé trati vyměňovat :D

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře