Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #4

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Stavitelxx: No, Pruněřov je prostě stanice mezi polem a elektrárnou. Jediný rozumný důvod stavění rychlíků je snad kvůli vlakům do Kadaně...
Nejhezčí úsek je podle mne z Klášterce do Ostrova (porovnatelný s tratí Brno-Blansko).

Ahoj Martine, nepomýšlíš (někdy v budoucnosti) i na propojení Prahy a Kralup přes Kladno?

Polis Myslím že jsme Martina dost zaměstnali tratí z Prahy přes Ústí do Chebu. To zatím stačí :)

Pěkný den,
nějakou dobu tady nejsem a nestačím se divit, trať 140, tomu říkám slovo do pranice. Martine, udělal si mi velkou radost a nabízím svou pomoc co se originálních modelů týká, nějaké už i jsou, např. skoro celý Ostrov:

c993ab81eddd4098b044640d14b4c590.jpg

Tomuto a nutno říci, že nádhernýmu koutu republiky se MSTS na můj vkus až moc dlouho vyhýbal.

Naposled editoval moderátor:

Přesně tak Jardo, trať z Ústí do Chebu už dávno měla být někým postavená, protože to tam opravdu stojí za to.
O mě se ví, že na staré tratě moc nejsem, raději stavím koridory, ale 130/140-ka, to je vyjímka, té trati to stáří prostě sluší:D
Model Ostrova je nádherný, ale hlavně ten sklad, ten je naprosto perfektní! Přesně takový typ skladu (ta vysoká část) je hned v několika stanicích, vypadají skoro stejně, liší se snad jen tim, že mají na jiných místech opadanou omítku:D
No moc pěkný model, kde že se dá stáhnout?:D

Polis: Do Kladna určitě ne, tam mě to nijak nezaujalo, navíc je to jednokolejka.....zkus raději požádat Zbyňka, on má jednokolejky rád:)

No vy mě snad dokopete k tomu, abych tu 130 dodělal a vydal. :-)

Já už na to čekám 4 roky mikuldo, tak hodem dokončit a vydat, nebo se na ni vrhnu já:D

Ještě se vrhněme na tu 140 :P :D

mikulda napsal:
No vy mě snad dokopete k tomu, abych tu 130 dodělal a vydal. :-)

Mno počkej to nejsi sám,Jak to čtu že martin už je v Roudnici,to abych se na 090 kouknul taky podrobně :D ,ještě že martin nepojede na dráždany uff :) .Lukáš
Stavitelxx napsal:
No tak teda dobře, trochu napovím:)

www.trat321.cz/ostatni/h05.jpg

Martine trochu si tu udělal povoden v Řeži,vltavu níže.Lukáš

Dobrý večer Martine,

Nemám opravdu slov jste opravdu MACHR. ¨

Než vydáte aktualizaci tak se asi zblázním. Strašně se na ní těším.

A dost:-)! Nejhezčí úsek je ÚnL - Lovosice s Kalvárií s velou Portou Bohemicou :-D.

Edie napsal:
A dost:-)! Nejhezčí úsek je ÚnL - Lovosice s Kalvárií s velou Portou Bohemicou :-D.

Mno to nevíš jakej je pěknej úsek taky od Dolního Žlebu do Pirny ;) ,sice Lovosice-ÚnL je také úzké údolí,ale ne tak úzké jako Dolní žleb-Pirna tam Labe není moc široké.Lukáš

Kua chlopí nevíte co bejdlem, tak jeďte a já pošlu Martina na jih :D

Kimire aby ses nedivil:D Do drážďan určitě ne, ale z Ústí nad Labem do Bad Schandau mám taky všechno potřebné - plány, videa, hlášení rozhlasu, takže bu bu bu i na Tebe, rychle dodělat a vydat, nebo se Ti tam na to taky vrhnu:D:D:D

A Vltava v Řeži určitě není rozvodněná, jestli myslíš ten travnatý pás několik metrů od břehu, ten je tam i v reálu, za normálního stavu hladiny, tak jsem ho udělal taky, viz foto:

http://commondatastorage.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/30289790.jpg

http://www.trat321.cz/ostatni/trava.jpg

Mimochodem na té první fotce je vidět, jak může být pěkně modrá Vltava - jednou mě kdosi sprdnul (tuším že Zbyněk), že mám v Praze moc modrou Vltavu:D:-P

Stavitelxx napsal:
Kimire aby ses nedivil:D Do drážďan určitě ne, ale z Ústí nad Labem do Bad Schandau mám taky všechno potřebné - plány, videa, hlášení rozhlasu, takže bu bu bu i na Tebe, rychle dodělat a vydat, nebo se Ti tam na to taky vrhnu:D:D:D

A Vltava v Řeži určitě není rozvodněná, jestli myslíš ten travnatý pás několik metrů od břehu, ten je tam i v reálu, za normálního stavu hladiny, tak jsem ho udělal taky, viz foto:

http://commondatastorage.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/30289790.jpg

http://www.trat321.cz/ostatni/trava.jpg

Mimochodem na té první fotce je vidět, jak může být pěkně modrá Vltava - jednou mě kdosi sprdnul (tuším že Zbyněk), že mám v Praze moc modrou Vltavu:D:-P

Mno tak Bad Schandau,po novu nebo po staru,plánky německých st. jsou celkem špatněji dostupné,kor zrušené Bad Schandau ost,v podstatě zrušené ale koleje tam jsou.Schona je vklidu.Ale je jeden problém mikulda mi slibuje německé návěstidla.Ale jestli si umíš udělat návěstní scripta německé spojit s českéma tak není problém.Možná v tom že na území DB jsou výše Troleje.A jestli chceš tak mám videa.únl-Bad Schandau-Dresden v obou směrech.Vše po novu.Točeno na Ec 174/175 a německé peronyy jsou též jiné než čr.z Pro trainů moc použít nejdou,ale já našel perony,které se používají v DB dnes.Lukáš
Co se týká Vltavy tak já jsem to jel kdy tam bylo mín vody,tak to tam nebylo tak.Tak proto mě to trochu zmátlo
poison napsal:
Kua chlopí nevíte co bejdlem, tak jeďte a já pošlu Martina na jih :D

To už ti jel,ale moc daleko nedojel :D

Martine, ta fotka vody, to Ti zkreslují barvy při vyvolávání fotografie, jinak voda je správně taková, jak máš na té druhé fotce. Ale vůbec nejlepší je podívat se k nějaké řece v reálu a pak to máš nezkreslené. :D Jo kdyby to byl Dunaj, tak to pochopím, že jsi se inspiroval Straussem "Na krásném modrém Dunaji" :D
Ale proti gustu, žádný dišputát.
Jinak jsem se pousmál a zavzpomínal si, jak jsi udělal Ty Ty Ty na Mikuldu a Kimira, pokud si nepohnou s vydáním jejich tratí, že jim to postavíš Ty.
Podobně jsi na mě udělal Ty Ty Ty, když jsem začínal stavět přes Vysočinu :D Na mě to platilo. :D
No nic, jdu něco dělat :D
Jo, ještě odkaz
http://www.youtube.com/watch?v=Vb3YRW9icWw
:D

Zbyněk Šemora napsal:
Martine, ta fotka vody, to Ti zkreslují barvy při vyvolávání fotografie, jinak voda je správně taková, jak máš na té druhé fotce. Ale vůbec nejlepší je podívat se k nějaké řece v reálu a pak to máš nezkreslené. :D Jo kdyby to byl Dunaj, tak to pochopím, že jsi se inspiroval Straussem "Na krásném modrém Dunaji" :D
Ale proti gustu, žádný dišputát.
Jinak jsem se pousmál a zavzpomínal si, jak jsi udělal Ty Ty Ty na Mikuldu a Kimira, pokud si nepohnou s vydáním jejich tratí, že jim to postavíš Ty.
Podobně jsi na mě udělal Ty Ty Ty, když jsem začínal stavět přes Vysočinu :D Na mě to platilo. :D

Zbynku vsichni asi víme jak vypadá Vltava po opuštění Prahy dál na Mělník.Se divím že ještě nikdo nevimyslel řeku při nějakých katastrofách,např. silné deště,povodně apod.,to už pak není tak modrá a průzračná.Ale docela dobrej humáč v podobě čokolády z automatu :D.A všichni víme že martin není z této Planety zvané Země.On je prostě Bůh :D ,Já mám kolejově hotovo,už osazuju krajinu,ale začínám a Dráždanech a jedu na Prahu.Hold nejsme tak dobří a rychlí jako je Martin.;) Lukáš

Necheš nahodit pár fotek? :)

Ono je třeba udělat občas Ty Ty Ty, aby se věci hnuly kupředu:D

Já vím že v MSTS je ta hladina vody až příliš modrá, ale já tu texturu nedělal, já ji jen dostal a používám, lepší nemám:)

Kimire teď se ještě do Německa stavět nechystám, takže ty jejich odlišné sloupy, perony a návěstidla neřeším, prozatím se spokojím s 090 do Ústí:)

Náhodou je to ale dobře, když více stavitelů dělá jednu trať, aspoň se každý musí více snažit a neodfláknout to:D

Ahoj Martine.
Pustil jsem se do opravy starší aktivity s manipuláky po Ostravským uzlu a narazil jsem na jednu nemilou věc. Je pravidlem, že se nezobryzují objekty budov, nástupišť ve stanicích OV Kunčice, OV hln a co je zajímavé, že nypříklad jedu přes Kunčice do Vítkovic a za 15 minut zpět přes Kunčice do Havířova a v 1. případě vše ve stanici je a v 2. už se polovina objektů nezobrazí (save, load a je tam vše, traffic nijak hustý). Psal jsem Jiříkovi TK o pomoc, poněvač v dlouhých aktivitách se mi to stalo s návěstí 30 km/h po zadání oné pomalé rychlosti v aktivitě, rada tehdy zabrala na jedničku a bylo mi odpovězeno takto:

"Ve vlastních modelech je to toto

ESD_Detail_Level (5)

0 a 1 jsou vysoce důležité věci, toto je 5 z vegetace. Toto je zápis v SD souboru.

Druhé nastavení je v nastavení MSTS, detaily grafiky/množství objektů v terénu. Tam si dáš nižší číslo. Ale problém je v tom, že aby to zafungovalo, musí v ESD_Detail_Level taková čísla vůbec být. A jak tak koukám, většina modelů má nulu a jedničku. Ale za vyzkoušení to stojí."

Nestálo by za uváženou dát oněm vyšší důležitosti? Kdyby to pomohlo, bylo by to supper. Mně by ten Load ani tak nevadil, ale já zrovna v tu dobu mířím s OKD 740 (po přechodu na stanovišti) a když to loadnu, tak se mi rozhodí pohledy z okna ven. Jinak vím, že se to tu už psalo, že to na trati dělá, ano, ale nebyl to tak častý jev a opravovanou aktivitu jsem jel několikrát a při jejim dávnem zrodu to nedělalo vůbec, zato teď je to pravidlem.:(
S pozdravem Dan

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře