Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #4

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Zbyněk Šemora napsal:
Kdyby tohle byla pravda, alespoň já bych dál své tratě nestavěl.

Keď použijem len jeden consist na ktorom jazdím sám tak to je ešte v pohode, akonáhle stiahnem dáku aktivitu tak málokedy sa stane, že by som ju prešiel bez pádu. Často aj čítam na fóre, že nie som jediný kto zvykne mať problém. Keď sa do tej hry s chuťou pustím a mám čas tak ju kľudne dokážem hrať aj 10 hodín vkuse. Lenže pri každom páde sa chuť stráca. Hra už bohužiaľ nie je stavaná pre W7 ani pre takto obrovské trate. Škoda, že MSTS 2 zrušili, možno by veľa pomohla a možno by sa dali aj trate z jednotky použiť aj v dvojke, ale to je už fuk. Nevravím, že už nikdy nebudem hrať MSTS, len momentálne už na to chuť nemám, keď nikdy neviem koľkokrát to znova budem musieť zapínať. Len dúfam, že sa podarí chlapcom v Openrails niečo s tým spraviť. Bolo by to skvelé, keďže táto hra ma stále tak veľa fanúšikov, a môžem kľudne povedať, že je to stále najlepšia simulácia vlakov aká kedy bola vyrobená.

Co se těch pádů týká, tak jezdím zatím bez problémů. Můj počítač není žádný dělo (1,8 CPU, 2GB RAM, ... apod.) a zatím mám problémy pouze v Praze na Hl.n., kde je to "sekačka". Řešení je vždy přetočit pohled v podstatě přímo nad vlak a přiblížit tak, aby toho nebylo moc vidět :)

Ty kulisy jsou dobrý nápad, ale zas nesmí být moc blízko trati, protože pak to vypadá příšerně. Ale je pravda v tom, že MSTS je už stará hra a neumí holt pracovat s novými stroji. A tak držím palce, ať se daří najít kompromis mezi holou plackou a přílišným množstvím objektů.

Zdar dílu!

Tonny napsal:
Sleduji provoz MSTS na několika počítačích "různého" výkonu a hardwarového složení.
Nemám problém na žádném kompu s chybovými hlášeními, ve mnou sledovaných kompech se projevuje jak trať 321 tak i BP tím způsobem, že se dramaticky snižuje FPS a že se přestanou zobrazovat objekty. Problém s chybovými hlášeními je jen pokud mám virtuální paměť menší než asi 1,5 giga, pokud je vyšší, sice komp "nepřetržitě" hrabe na disk, ale načítat stíhá - horším je zobrazování.
Už dříve jsem tu psal, že u BP mám z KH do Kolína FPS kolem 40, v Kolíně pak kolem 12.
U 321 mám na hlavním v Praze FPS 6-8 bez pohybu kamery nebo vlaku, při pohybu pak 2-5. Přiznejme si, že je to už za hranicí použitelnosti a je to opravdu jen pro "velké" nadšence". Cukatura obrazu je už neúnosná.

Při jízdě do Libně v tunelu FPS jen 8-10 /proč, když se zobrazuje jen textura tunelu? Nebo MSTS počítá i podkladové, neviditelné plochy?/ a od vysočanského zhlaví Libně až po odbočku na Malešice jedu po zeleném bez kolejí, bez budov, prostě placka. SAVE A LOAD to sice řeší, obraz se načte, ale FPS je pak 1-2.
Procesor 1,8 Giga, 1Giga RAM, ATI Radeon 9600.
Na stejné sestavě mi MSTS dříve chodilo ve srovnatelných místech /např. Kolín, Přerov/ rychleji, je zřejmé, že objekty zatěžují stroj čím dál víc.

Druhý komp 2,6 Giga dvoujádro, RAM 2 Giga a Ati Radeon 3870 512 MB se chová stejně, včetně Libně, - jen je "lepší v FPS" - tam kde mám na prvním popisovaném kompu nějaké FPS, tam je na tomto druhém, o 6-8 vyšší. tedy Libeň tak 6, místy a ojediněle problikne 8 FPS.

Takže to nebude až tak o výkonu, o RAM, o grafice, ale o tom, že jádro MSTS je prostě tak "náročné", že současné nebo 2 roky staré počítače jej zpracovávají jen velmi stěží.
Mám pocit, že ani "spojené počítače NASA" do budoucna nebudou MSTS zvládat.
FPS nižší než asi 12 považuji za zdraví nebezpečné, pač se mohou vyskytnout potíže napodobující epileptický problém orientace a závratě.

Pročítám příspěvky ohledně tratě 321 a FPS v Praze a okolí. Praha je Praha, je dobře, že je takto krásně udělaná a zastavěná. Holé pláně nejsou k ničemu, když už jsme ve městě. Občas mám problémy s načtením terénu. Dám Save, uložím a znovu načtu a FPS 16-18. A na Hlavním mám FPS 16-18, při výjezdu z nádraží 22 a vjezdu do tunelu i 30. Pravda na estakádě za tunely se jízda cuká, objevila se i hláška o nenačtení SMS.Entr már věřin a jedu dál. A PC? Dvoujádro E8500 3.16GHz, 4GB RAM a NVidia 8800GT

Kulisy do Prahy určitě dávat nebudu, když jsou blízko tratě, vypadá to blbě a když jsou dál od tratě, vypadá to taky blbě, protože se zobrazí až při přiblížení vlaku.
Jo kdyby se kulisy daly nastavit tak, aby byly vidět už třeba ze vzdálenosti 10 km nebo víc, s chutí bych je používal na celé trati, páni to by potom jízda pod Vysokými Tatrami vypadala jako pohádka...
Ale s viditelností na 2 km je to k ničemu.

Každopádně už neřešte padání simulátoru v Praze, řekl jsem že zkusím něco vymyslet, ale potřebuji na to čas ještě alespoň do zítřka.
Mám řešení, jak se v Praze vyvarovat mizení krajiny a hláškám o SMS, musím to ale dodělat, během zítřka to bude.

Dobrý večer,
tak jsem si vzal k srdci co říkal Zbyněk Šemora:
1- nepokračovat ve stavbě tratě, dokud nebude jízda stabilní a za 2- maximální počet objektů na čtverci držet pod 1500.

Pozastavil jsem tedy stavbu tratě do Lovosic a zaměřil jsem se na Prahu. Celou Prahu jsem odlehčil od velkého množství objektů a jednotlivé čtverce jsem upravil tak, aby počet objektů nikde nepřesahoval 1500.
Bohužel na některých čtvercích se tohle nedalo uskutečnit. V úseku mezi Prahou Libní a hlavním nádražím a mezi Prahou Masarykovým nádražím a Prahou Bubny (prostě centrum), tam jsem smazal téměř celou krajinu, včetně nočního osvětlení stanic, námezníků, hranolů AVV, protihlukových zdí.....a stejně jsem se nedostal pod 1750 objektů, už nebylo co mazat. To už bych dále musel mazat sloupy trakčního vedení, náspy pod tratív atd, pod 1500 se v centru zkrátka nedostanu.
Na druhou stranu tady aspoň vidíte důkaz, že jsem Prahu zbytečně nepřeplácával krajinou, jenom samotné kolejiště + příslušenství (návěstidla, sloupy, značky, zvuky...) zabírají na několika čtvercích přes 1500 objektů a k tomu ještě bylo nutné udělat krajinu, pod 2000 se prostě dostat nedalo.
No každopádně jsem Prahu upravil, rovnou musím říct, že teď vypadá dost hnusně, ale co se dá dělat, chtěli jste to, máte to mít:P

Pokud teda nejste příznivci SAVE/LOAD při jízdě Prahou, stáhněte si soubor "praha.rar" z odkazu, který je na konci tohoto příspěvku.
Návod na instalaci je přiložen.
Prahu jsem krajinově hodně očesal, takže už by se teoreticky neměly vyskytovat chybové hlášky o souborech SMS a snad se nebudou ani objevovat prázdné plochy místo kolejí.
Neměl jsem ale čas ani chuť na otestování, takže to už nechám na Vás. Kdyby se stále objevovaly hlášky o SMS mezi Holešovicemi a Libní, není problém tam tu krajinu ještě více očesat, stačí říct.
Budete-li stahovat tuto upravenou Prahu, musíte mít nainstalovanou aktualizaci 19.

A pokud máte raději propracovanou krajinu a nevadí Vám občasný SAVE/LOAD, žádnou upravenou Prahu stahovat nemusíte, není to povinné.
Aktivity budou fungovat současně na obou verzích Prahy, úprava krajiny v Praze nemá na aktivity žádný vliv.

Po vydání aktualizace 20 se Praha nezmění, ti kteří budou mít v počítači zjednodušenou Prahu, zůstane jim i po aktualizaci 20 zjednodušená Praha, stejně tak ti, kteří budou mít klasickou kvalitní Prahu, zůstane jim po instalaci aktualizace 20 klasická kvalitní Praha.

A poslední věc, pokud si stáhnete a nainstalujete tuto zjednodušenou Prahu a potom si uvědomíte, že to nestojí za to a mnohem lepší je jezdit po kvalitně postavené Praze, i za cenu občasného SAVE/LOAD, musíte si znovu stáhnout a nainstalovat aktualizaci 19, tím se Praha vrátí do původního stavu.

Tak teď snad budou konečně všichni spokojeni, více už ohledně Prahy opravdu udělat nemůžu.

Tady je odkaz pro stažení upravené Prahy:
www.trat321.cz/aktualizace/praha.rar
Opakuji že jsem to netestoval, takže pokud by byly nějaké problémy, napište.

A pokud by se někdo nemohl ani ve zjednodušené Praze dostat například na hlavní nádraží, kvůli staničnímu hlášení, tady ještě jednou přikládám odkaz na deaktivaci staničního hlášení:
www.trat321.cz/aktualizace/rozhlas.rar
(soubory SMS vložit do složky "Train Simulator/Routes/Trat 321/Sound" a nechat přepsat)

Martin

Zdravím stavitele,
jelikož jezdím na ntb s dvoujádrem a integrovanou grafikou (HD 3200), tak mě žádná "sekačka" v Praze nepřekvapí :D a jsem příznivcem save/load, ale trošku odbočím. Z Bubenče do Holešovic je po vyjetí u Stromovky 80-tka, ale po projetí výhybek na Stromovce se "chytne" ta 60-tka, která je na trati směr Bubna a flákne to do rychlobrzdy, logicky. Nešlo by to upravit? Stalo se mi to při volné jízdě po 1.TK, aktivity nemám. Díky.
P.S. Pokud se to už tady řešilo, tak jsem to přehlídnul, pardón.

Terdál napsal:
Stalo se mi to při volné jízdě po 1.TK,
Zdravím,rychlobrzda při prekročení rychlosti by neměla mít při volné jízdě přece vliv,jestli se nepletu???:?::?::?:

Zkusil jsem projet úsek z Bubenče do Holešovic (v aktivitě) a žádná 60-ka se neobjevila, po vyjetí z Bubenče naskočí 80-ka a ta se drží až do Holešovic.
Možná je to nějaký kiks ve volné jízdě, ale v aktivitě je vše v pořádku.

Taky si myslím, že by překročení traťové rychlosti ve volné jízdě nemělo mít vliv na zapnutí rychlobrzdy. Na prohlížení tratí používám TGV, mastím to 360km/h a nikdy mi to rychlobrzdu neaktivovalo. Zkus použít jiné vozidlo, v trati by chyba být neměla...

Miky945 napsal:
Terdál napsal:
Zdravím,rychlobrzda při prekročení rychlosti by neměla mít při volné jízdě přece vliv,jestli se nepletu???:?::?::?:
Mám pocit, když aktivuji VZ, tak asi ano. Ale já si do volné jízdy VZ nezapínám, od toho je to volná jízda.

Ohledně přenášení rychlosti z odbočující trati. Děje se tak za podmínky, pokud pojedu z koleje, která má přímé pokračování v základních polohách výměn do trati, odkud se filtruje traťová rychlost. Proto se to někomu projeví a jinému ne. Doporučuji dát za kritické místo skrytý rychlostník a pokud mi na chvíli blikne do trati nižší rychlost než je odjezdová ze stanice, tak dám v aktivitě rozkaz o pomalé jízdě do místa, kde je zrušení této omezené rychlosti.

Tohle je bohužel možní i v aktivitě. Pokud jedu někde z odbočky, kde je omezená rychlost a najedu na hlavní a jedu okolo odbočky skočí tam ta omezená rychlost. Děje se to na všech tratích. Tady se musi za zhlaví dát skrytej rychlostník, který tu rychlost opět vyruší. Teď jse to řešilo na upravené trati od Jirky. Je to i v trati na BP u Velkého Oseka.
Martine proč ses stim dělal. Ja osobně projedu na te me šunce prahu na 3* nebo bez uložení, ale občas bez krajiny. Panové udělej te si pořádek v PC a neotravujte Martina s problemama, za které on nemůže. To je problém si stáhnout v nastavení objekty a detaily. Nikdo z vás neví co stavění tratě je, tak si to zkuste. A pak tu mudrujte. Chtěl jsem se pokusit o postavení staré Prahy, ale asi se na to vykašlu, když vidím ten nevděk.

Alcapone, to není o nevděku, to bych se například já na to musel už dávno vykašlat. Martin je jeden z mála lidí, který jen nesní někde v oblacích, ale věci dotahuje do konce. A když řekne, že postaví to a to, tak to postaví. A vo tom to je. :D

Súhlasím s Alcaponem. Urobte si poriadok v PC. A znovu pripomínam moju obľúbenú tému - úprava soundcfg.dat. Predtým som mal presne také isté problémy.

alcapone napsal:
Martine proč ses stim dělal. Ja osobně projedu na te me šunce prahu na 3* nebo bez uložení, ale občas bez krajiny. Panové udělej te si pořádek v PC a neotravujte Martina s problemama, za které on nemůže. To je problém si stáhnout v nastavení objekty a detaily. Nikdo z vás neví co stavění tratě je, tak si to zkuste. A pak tu mudrujte. Chtěl jsem se pokusit o postavení staré Prahy, ale asi se na to vykašlu, když vidím ten nevděk.

Proč jsem se s tím dělal? Přesně proto, aby mě pořád neotravovali s problémama.:D
Náhodou to byla docela zábava, projíždět myší celou Prahu s prstem na tlačítku DELETE, jo kdyby stavění šlo tak rychle, jako mazání:D:D:D
Nechcete ještě někde pročistit krajinu? Začalo mě to bavit, ani se mi teď nechce stavět:D

alcapone napsal:
Tohle je bohužel možní i v aktivitě. Pokud jedu někde z odbočky, kde je omezená rychlost a najedu na hlavní a jedu okolo odbočky skočí tam ta omezená rychlost. Děje se to na všech tratích. Tady se musi za zhlaví dát skrytej rychlostník, který tu rychlost opět vyruší.

Alkapone,dá se to vyřešit i jinak a to tak,že umístníš rychlostník na opačnou stranu,schováš ho a na správnou stranu umístníš nefunkční.

alcapone napsal:
Panové udělej te si pořádek v PC a neotravujte Martina s problemama, za které on nemůže. To je problém si stáhnout v nastavení objekty a detaily. Nikdo z vás neví co stavění tratě je, tak si to zkuste. A pak tu mudrujte.

Pořád si myslím,že tohle je veřejné diskuzní forum a,že dotazy a odpovědi jsou tu normání záležitostí.Kdyby to Martin přestavět nechtěl, tak by to neudělal.

alcapone napsal:
Chtěl jsem se pokusit o postavení staré Prahy, ale asi se na to vykašlu, když vidím ten nevděk.

Holt nevděk světem vládne.:D:D:D
Ale doufám,že to vezmeš s humorem a nevezmeš mě na slezině půllitrem přes hlavu.:)

alcapone napsal:
.........Chtěl jsem se pokusit o postavení staré Prahy, ale asi se na to vykašlu, když vidím ten nevděk.
Opovaž se, na to čekám jako na Boží smilování.:D:D:D:D:D Jinak pro stavitele, všimnul jsem si dalšího návěatidla, které ukazuje stůj, ale na TM vůbec není, je na vjezdu za mostem do stanice Turany od Vrůtek.
Dan

Stavitelxx napsal:
Kulisy do Prahy určitě dávat nebudu, když jsou blízko tratě, vypadá to blbě...

Dobrý den, v několika zahraničních tratích jsem narazil na citlivé začlenění kulis do terénu, které dle mého subjektivního pohledu vypadají skvěle a jistě šetří nějaké to fps. Netvrdím že je to nějaké spásné řešení, ale například sídliště na kopci nad Holešovicemi by tak mohlo být řešeno, možná i jiná místa v Praze. Přikládám odkaz na diskuzi k trati Milano - Genova, kde se nachází několik fotografií s použitými kulisami.
http://lnx.trenomania.it/forum/viewtopic.php?f=8&t=963&start=20
Někdo tu vzpomínal projekt Open Rails, tímto směrem upírám také své naděje a dovolil bych si upozornit, že tvůrci koncem tohoto měsíce chystají aktualizaci.

Miky945 napsal:
Terdál napsal:

To bývá nastavené přímo v engu příslušné mašiny a dá se to vypnout.

Je fakt, že pro vyobrazení řad domů v Praze by se třeba systém barák-kulisa-barák-ulice-barák-kulisa ... dal použít. Za vyzkoušení by to rozhodně stálo.

Jinak Tatry snad nemusí nikdo vyrábět kulisami, ty mohou být vytvořeny krajinou, ne? Když vidím, s jakými detaily si jste schopni vyhrát, tak bych se až divil, kdybyste si nechali ujít tu možnost postavit Tatry. Na tu dálku by nemusely být ani moc detailní :)

A zas je pravda to, co napsal Martin ohledně kolejí, značek atp. Pokud samotný základ zabere tak 1200-1400 objektů a vrchol by byl stanoven na 1500, tak těch baráčků kromě nádraží fakt moc nebude. A to je škoda. Ve větších městech (Praha, Brno, Ostrava) a v zastavěných lokacích to prostě musí být 1800 a stále je to málo. Možné řešení by mohlo být spojit celý blok domů do jednoho souboru. Nebo pospojovat celou ulici. Něco jako poskládání/výroba ulic na míru a to pak uložit jako jeden objekt. Záleží ale na tom, jak by na to zareagoval editor, zda by neměl problém s načítáním atp. Zkoušel to už někdo?

Praha se na 1500 stavět nedá. Já mám myslím nejvíc kolem 1800. Spíš by se neměla překračovat magická hranice 2000.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře