Nejde nacitanie ulozenej hry...

goldman

Začátečník
Ahojte...Mam problem casto s msts.Pouzivam trat 321 a dost casto sa mi stane,ze ulozene hra nejde nacitat a vypise chybu : SELHALO OBNOVENI ULOZENE HRY ....nevie niekdo co stym? :((( :-/

Příčiny mohou být různé a z větší části je příčinou nevyzpytatelnost MSTS. Pokud používáš Trainstore, doporučuji simulátor vždy spouštět přes něj, i když se vracíš do rozehrané aktivity. Se stejným problémem jsem se setkal, když jsem rozehranou aktivitu uložil a spouštěl v čase, kdy dochází k rozednívání. Stačilo vydržet, uložit jízdu o 15 minut později a bylo po problému. Ale jednou jsem i boj vzdal, kdy do určitého momentu aktivita uložit a obnovit šla, od určitého místa v aktivitě se obnova nepodařila nikdy. Přitom jiné aktivity nebo volná jízda šly ve stejných místech trati ukládat a obnovit bez problému. Takže "chyba" byla v aktivitě. Sečteno: na Tvůj problém bohužel neexistuje jednoznačné řešení.

K příspěvku výše ještě dodávám, že příčinou může být též změna v aktivitě (rozuměno přes Activity Editor). To už se pak uložená hra nespustí.

Mě to dělávalo taky a to když jsem měl velké množství save. Takže pokud jich máš hodně, doporučuji ve složce "saves" v MSTS promazat.

Tato hláška také vyskočí, když se mezi uložením a načtením aktivity udělá zásah do trati nebo do aktivity.

Nechce se mi zakládat nové téma a tohle názvem nejlépe vystihuje problém, který bych rád vyřešil.

V aktivitě jsem použil loko 731 a při jejím testování jsem přišel na problém. Zhruba v polovině úkolu je třeba přejít na opačné stanoviště. A zde nastal problém. Od této chvíle nejde načítat Save - uložené pozice - simulátor po cca 10 s načítání padne bez jediné hlášky. Původně jsem to přičítal tomu, že na rozdíl od skříňových lokomotiv je zde po přepnutí jiný front (dlouhý/krátký čumák). Proto jsem udělal krátkou zkušební aktivitu, abych toto potvrdil anebo vyloučil a zde mám úspěšnost cca 50/50. Prostě někdy načte, někdy padne.

Měl bych tedy prosbu na případné zájemce. Zde http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/41969/rt_test_731.apk_2.05KB.html je uložena krátká 10-ti minutová aktivitka. V jejím průběhu změníte stanoviště a pak zkuste několikrát (5x - 10x) za jízdy uložit. Po dojetí zkuste jednotlivé Save načíst. Tři kolegové, kteří toto zkoušeli mají podobné problémy. Ještě doplním, že toto bylo u mě testováno pod W7 a posledním Binem.

Předem děkuji za testnutí a odpovědi (systém a Bin není na škodu), popř. nějaké rady, v čem by mohl být problém.

Ahoj Bobe,
tak jsem to vyzkoušel se stejným výsledkem, mise jde načíst do doby než přejdu na druhé stanoviště, pak už ne.

Úplně stejný problém mám ve svojí misi na 310, začnu v Krnově s lok 742, objedu neschopnou elektriku pak přejdu na druhé stanoviště a mám jet přes 3 hodiny do Olomouce. Po přechodu už to většinou nejde načíst. Misi jsem udělal už někdy před rokem, takže jsem za tu dobu zkoušel všechno možné i nemožné.
- mašinou ani *.eng souborem to není, v jakékoliv jiné misi není se stejnou mašinou problém
- výměna mašiny za jinou řadu nepomůže
- kabinou to taky není, zkusil jsem ji vyměnit

Při posledním pokusu u mojí mise jsem zkoušel nesahat na světla (poloha 0) a ono to pomohlo. U Tvojí ale ne. Takže bych hádal, že u těch misí bude něco špatného v *.act souboru, otázkou je co...
Tak ještě jeden test:
- zkusil jsem znovu zaměnit kabinu (z 810) a pustit misi úplně od začátku. Načítání po přechodu bez problémů, takže přece jen asi kabina. Je třeba to ale jet od začátku, změna po uložení nepomůže.

ŽSR mi kdysi psal, že pozice pohledů u _rv verzí nesmí být dál jak 1,8 metrů nebo tak něco, možná je základní problém v tom. Přes to ale se stejnou mašinou není problém v jiné misi.

Naposled editoval moderátor:
Ahoj Jacku,
já to vidím taky na problém asymetricky umístněného stanoviště. Nicméně dnes, když jsem ještě jednou zkoušel výše uvedenou miniaktivitku, tak jeden a ten samý Save se mi jednou načte a podruhé ne. A je jedno, jestli je to načtení po spuštění MSTS nebo už po nějaké jízdě. Zatím jsem v tom nenašel žádnou logiku. V právě dokončené aktivitě, která by se po dokončení testování u testerů měla brzy objevit ke stažení, jsem kvůli tomu musel 731 nahradit 751. S Ceculou načtu kdykoliv a kdekoliv, s Favoritem po změně ani jednou. Zatím je to pro mě záhada...:?:

no v každém případě to nějak souvisí i se samotnou misí, protože u jedné s 742.300 mám tento problém na 99%, u jiných misí se stejnou mašinou se to nestalo nikdy ani po několika přestupech.

Zdravím dnes se mi stalo při načítání aktivity Os 2580/1 z uložené pozice "Selhalo obnovení uložené hry" vůbec nevím čím by to mohlo býti mohlo by jste mi někdo prosím poradit jak to opravit?

Změnil si nějaký soubor v aktivitě, nebo si byl na opačném stanovišti než je výchozí. Zkus dřívěji uloženou pozici.

MSTS mám naistalováno na disku D ve složce Train Simulator.A souborový systém oddílu co je to prosím?Mám Windows 7 Home Premium

Back
Nahoře