Brzdenie po prekroceny rychlosti

goldman

Začátečník
Ahojteeeeee.Mam problem s tratou BA-PRAHA....po prekroceny rychlosti na aktivite co i len o 5km vlast zastavi, a kym ho opat nabehnem tak trva, neda sa to priekliate brdzenie nejako obiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiist?? ma stoho drbne,Pri trati 321 staci ked vypnem zivak...a nebrzdi too..tuna to tak nefunguje!!! DIKY"

goldman napsal:
Ahojteeeeee.Mam problem s tratou BA-PRAHA....po prekroceny rychlosti na aktivite co i len o 5km vlast zastavi, a kym ho opat nabehnem tak trva, neda sa to priekliate brdzenie nejako obiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiist?? ma stoho drbne,Pri trati 321 staci ked vypnem zivak...a nebrzdi too..tuna to tak nefunguje!!! DIKY"

Dodržuj rýchlosť a bude to v pohode.

goldman napsal:
Tohle nesouvisí s tratí, vlaky jsou vlaky a tratě jsou tratě. U některých lokomotiv s vypnutým živákem rychlobrzda opravdu nefunguje, ale například po save/load už je to aktivováno nebo z druhého stanoviště je to také aktivní.

Ja to pre istotu vypínam v .eng súbore :D
Mal by to byť parameter "MonitoringDeviceAppliesEmergencyBrake", ale teraz už neviem, v ktorom odstavci, pretože v každom .eng sa tento parameter nachádza 3x...

JANíčOK napsal:
Ja to pre istotu vypínam v .eng súbore :D
Mal by to byť parameter "MonitoringDeviceAppliesEmergencyBrake", ale teraz už neviem, v ktorom odstavci, pretože v každom .eng sa tento parameter nachádza 3x...
Je to v sekci monitory a parametr se nazývá MonitoringDeviceAppliesEmergencyBrake ( 1 ).Pokud to chcete vypnout,stačí 1 přepsat na 0.My to tam dáváme kvůli tomu,aby hráči nepřekračovali povolenou rychlost.Není umění překračovat povolenou rychlost a dohánět tak zpoždění.Ve skutečnosti by si fíra dlouho nezajezdil,kdyby tohle udělal...

Stalo se vám někdy tohle??? [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img4.net/public/36857/scrgrb0.jpg?no_history

Když jsem překročil těch 0,0 km/h tak se mi aktivovala záchraná brzda...
Nakonec jsem se dostal k nejblišímu návěstidla rychlostí okolo cca 2 km/h

Nevíte čím to mohlo být?

PS: Tratový monitor je ke stažení zde a do vyhledání stačí napsat guimod11.zip

Skús 1.7.00819, toto je doporučované ako stabilná verzia. Viem že sa to riešilo v nejakej aktivite ZS.

Nabulus. Ono by stačilo kdyby si ty debilní rychlobrzdy vyhodil jako to mám já. Nevím kdo tuhle debilitu vymyslel, v reále to taky není.

petr95 napsal:
....

Nevíte čím to mohlo být?

....
Tohle je důvod, proč nepoužívám novější verzi Binu než se instaluje s mou tratí. Tohle se stává jen v určitých konstalacích v aktivitě. Například u mé Topírna noc se to projevilo až při šibování v Bubnech po 6 hodinách hry.
Jinak Čoudo, za ty debilní rychlobrzdy mohu já.:D Já jsem je kdysi prosadil. Původní modely MSTS u naší komunity tohle aktivovány neměly a mě se to nelíbilo, protože hře pak chyběl ten správny adrenalín a člověk se nebál překračovat rychlost.
V té době jsem ani netušil, že to reálu odpovídá, jen ta tolerance u Mirelu je větší. Ne 5, ale 7km/h. Jenomže to už se opakujeme, řešíme to stále dokola.
Například díky této funkci musím tratě stavět tak, aby rychlostníky odpovidály s tím co je na monitoru. Jinak by mě pak nerajcovalo, že na monitoru mám v celém mezistaničním úseku rychlost 40 a mám mít povoleno 160.
Hráli jste někdo RS ? Tam i ve volné jízdě je hlídáno překročení rychlosti a vlak Vám jednoduše vyletí z kolejí. A to je ještě horší než rychlobrzda, protože v reálu by při tak malém překročení rychlosti vlak nikdy z kolejí nevyletěl.

Zbyňku, to je zbytečný vysvětlování. Jakobys nevěděl, že co se Čoudovi nelíbí, tak je debilní, na hovno atd., atd. A pro Čoudu (jinak superrealistu) je tohle unreal, protože se mu to nehodí do krámu.

Není to unreal jenom kuli tom, že se mi to nehodí do krámu, ale ve skutečnosti prostě nic takového neexistuje (Mirel ponechme stranou, protože stejně ho MSTS neumí 100% nasimulovat).
Kdyby ty rychlobrzdy nebyly, tak by se nestalo to, co se stalo tady kolegovi. Nic mě nenasere nejvíc, než strhnutá rychlobrzda z důvodu, že na trati "chytím" rychlostník z vedlejší tratě (chyba msts pro neznalé), nebo při posunu, kde je nesmyslně omezena rychlost na 30km/h popřípadě při jízdě proti stůj nebo když se mi po přechodu na jiné stanoviště objeví rychlostní limit nula.
Tady jsou dosti pádné argumenty proč rychlobrzdy ne. A že je to adrenalin. Kulový. Za adrenalín nepovažuju teda v žádném případě srhnutí rychlobrzy z důvodů popsaných výše, které se více či méně vyskytují. To pak má chuť člověk rozmlátit počátač, zvlášť když si aktivitu neuložil a kuli týdle debilitě musí začít znova, protože nestihne na určené místo dojet včas a aktivita se ukončí viz Tommyho manipuláky atp. kde to prostě takto ošetřeno být musí.

Na závěr dodám, že u sebe mám rychlobrzdy vyhozený, co kdo má je mi jedno, ale neodpustím si při každé zmínce o podobných případech "takový malý rejpnutí".

A znova a znova Čoudovy nesmyslné argumenty. Mirel ponechme stranou, neboť se ti nehodí k mým argumentům že? Když neumíš jezdit na čas, tak nejezdi a nezjednodušuj si úkol. A dál na tyhle nesmysly nehodlám odpovídat. Sám si to u sebe nastavuj jak chceš, to je tvoje rozhodnutí. A všechna tvoje další nesmyslná "malá rejpnutí" na toto téma budu mazat a basta.

Čoudo, celý MSTS ponech stranou, protože neumí 100% simulovat.

Čouda napsal:
.......To pak má chuť člověk rozmlátit počátač, zvlášť když si aktivitu neuložil ..... "takový malý rejpnutí".
To už je notorické rejpnutí :D
Jinak je to i o tom rozmlácení počítače. To pak už je jiný adrenalín a je to živě. :D

Ale ruku na srdce. Ve volné jízdě rychlobrzda nezasahuje a pokud v aktivitě monitor chytí neošetřený rychlostník ze souběžné trati, tak to se určitě nestane jen Čoudovi, ale i tvůrci aktivity. Pak nevidím problém to zapracovat a dát rozkaz fírovi o pomalé jízdě do konce omezení nebo hold vlak hráče přesměrovat na jinou kolej, aby to rychlostník z jiné trati nechytalo.
Na dráze se nejezdí za každou cenu maximální povolenou rychlostí, ale například při posunu nebo na přivolávačku pojedu podle nejlepšího vědomí a svědomí a to může být klidně dvacet. Jinak jsou z toho nehody jako například tenkrát ten rychlík v Čerčanech, kdy narazil do stojící pantografové jednotky.

Mirel môžete naozaj nechať stranou - ten kontroluje len jednu predvolenú rýchlosť, zvyčajne sa nastaví ako tá najvyššia z celého úseku prechádzaného vlakom. Nevie teda rozoznať, či sa ide zo 100vky do oblúku na 70, akú rýchlosť prenáša medzikružie, pri ktorom aj tak 99,9% rušňovodičov mačká manuál, prípadne sa prekliká na 100vku, rovnako tak manuál pri jazde proti stoj. Takže ak to zhrniem, mirel sa poväčšine nastavuje na konštrukčnú rýchlosť vozidla (ak nie je potrebná menšia počas celej jazdy vlaku). Existuje možnosť potvrdenia "dočasného" obmedzenia rýchlosti, ale to už musí vykonávať obsluha. Rovnako sa to však nemačká po každom znížení rýchlosti.
Terajšia rýchlobrzda pri prekročení rýchlosti o 5km/h v MsTs je hodne, hodne unreal.
S týmto musím súhlasiť s Čoudom.

passion napsal:
...
Terajšia rýchlobrzda pri prekročení rýchlosti o 5km/h v MsTs je hodne, hodne unreal.
...
No ani by som nepovedal, ja na 321tke bežne keď mám limit 120 tak idem okolo 132 km/h.

Toto jaksi nechápem, tento post pred mojim, ale to je jedno. Passion to pred chvíľou zhodnotil úplne reálne. Nie je čo dodať.

dem napsal:
Toto jaksi nechápem, tento post pred mojim, ale to je jedno. Passion to pred chvíľou zhodnotil úplne reálne. Nie je čo dodať.
Ja som necitoval celý jeho príspevok, len tú časť keď napísal že v MSTS ti hodí rýchlobrzdu po prekročení o 5 km/h, a ja som to okomentoval že mne to tam hodí o nejakých 12 km/h.

Back
Nahoře