Brzdenie po prekroceny rychlosti

passion napsal:
....
Terajšia rýchlobrzda pri prekročení rýchlosti o 5km/h v MsTs je hodne, hodne unreal.
S týmto musím súhlasiť s Čoudom.
Pokud člověka trápí jen tohle, pak je mu na světě ještě hoooodně dobře. :D

Mne to neprekáža, že to tam je. Ja keď hrám aktivitu (náhodou keď dostanem chuť) tak idem podľa aktivity ZCP a dodržujem jazdné doby. Je to úplne prirodzené keďže v reále robím to isté. Len som zhodnotil, že tá rýchlo-brzda pri rýchlostníku je unreal. Odkiaľ to tá mašina vie, že si prešiel okolo 70 kového rýchlostníku. :) :) To máme sakra inteligentné mašiny :)

Ale je pravda, kdo jezdí předpisově, tomu ani nedojde, že by se mohla aktivovat rychlobrzda :D.
Jediný problém je, když se jede do stanice na rychlost omezenou a volno, kdy v reálu se může zvyšovat rychlost hned za obvodem výhybek. Proto jsem ve stanicích jako Břeclav nebo Praha Libeň i jinde, kde se takto jezdí pravidelně udělal rušení omezené rychlosti i ve stanicích. Jediné omezení je, že vjezd musí být definován jako odjezd. Zdá se, že to funguje, žádnou nehodu nikdo zatím nehlásil. :D
Ale sranda je, když mi to někdy nevyšlo a já jel kolem vjezdu na rychlost 40 ještě 45. To bylo vzrůšo, jestli při šlápnutí to nebude o desetinu víc a nezabrzdí mi to. A ono to bylo už o desetinu míň a projel jsem. Jindy mi to nevyšlo asi o 7 a čekal jsem trest a nic se nestalo. Mašina tohoto vlaku to neměla aktivované. :D
Zkrátka i vo tom to je, že člověk opravdu čeká, že mu ta brzda zasáhne a jak je rád, že to tentokrát vyšlo. Pak jsem jel z druhého stanoviště a už byla rychlobrzda aktivní. Kdyby člověk nejel s tímto povědomím, myslím si, že jízda by byla celkem nudná.
Dost by mě i zajímalo, kolik lidí kolem MSTS má rád tento adrenalín a kolik lidí by chtělo rychlobrzdu zrušit.

Jednoznačně jsem proti rychlobdrzdě při překročení rychlosti - důvodů proč rychlobrzdu NE tady bylo řečeno dost. Máš pravdu v tom, že kdo chce jezdit předpisově, tak bude jezdit i tak a nepotřebuje nad sebou tohoto drába, který ho ztrestá byť třeba i za náhodné "pochybení". Kdo chce jezdit adrenalinově, tak si vypne monitory a může drandit. Takže jediný adrenalin v prvním případě je z nasrání z tohoto "realu". Překročení rychlosti lze řešit i v rámci aktivity jako takové a příjde mi to jako čistější řešení - pokud jde o aktivitu s vysokou obtížností.

A víte co je největší sranda ? Byly dřívější časy, kdy bylo ladění každý pes jiná ves. Spřáhla, výchozí polohy brzdičů, sběračů i zásah rychlobrzdy. Někde aktivován nebyl, jinde byl aktivován úplně špatně, dokonce to zasahovalo v některých případech i při nižší rychlosti, než je maximálka dané lokomotivy. A vůbec to nikomu nevadilo, nikdo nebrblal. Tenkrát začal Ppoollll myslím s Bobem a Jackem ladit vozy, aby vše fungovalo jak má. Export byl na jeho stránkách. Pak jsme se dohodli, abych jeho ladění aplikoval do TBP. Nesmím zapomenout na Honzu U., který mi poslal tabulky na výpočet spřáhel. Do toho mi telefonoval Ppoollll, abychom se dohodli jak nastavit monitory. Jednalo se mu právě o to, nějak srovnat ty zásahy rychlobrzdy, aby to mělo nějaký řád. Dohodli jsme se na toleranci 5 km/h (do té doby to bylo přísnější, myslím že dva nebo tři km/h) a tenkrát tam ještě dával penalizaci, tedy po zastavení šel vlak odbrzdit až po určitých sekundách. Poslal mi vzor a já to přepočítal pro všechny lokomotivy a všude rozkopíroval. Byla to tenkrát práce na komplet sobotu a neděli a já měl pocit dobře vykonané práce pod dohledem tehdy hlavního ladiče a vydal jsem aktualizaci.
Takovou studenou sprchu nikomu nepřeji. Od té doby začaly hádky, proč je výchozí poloha brzdiče tak a ne tak a proč po překročení rychlosti všude zasahuje rychlobrzda. Dokud to bylo každý pes jiná ves, nikomu to nevadilo.
Asi to bylo tím, že tentokrát se přesně vědělo, kdo to způsobil a bylo na koho nadávat. Pak přišel Džordž s BINem a až tenkrát jsem za tuto práci dostal od něj, jednoho z mála pochvalu, že jsem trainset na BIN dobře připravil. Do té doby jsem byl jen břídil, který pokazil Trainset. (u těch, co se nechali nejvíc slyšet)

Jinak já jsem tenkrát tvrdil, že to už znovu předělávat nebudu. Pak si vzal do parády Trainset ŽSR, celé ladění přepracoval a nechal jsem to na něm, respektive jsme se dohodli, že to tak necháme, že to něco do sebe má. Jenomže s vyšší verzí BIN rychlobrzda zasahovala i při zásahu nadproudu, to už jsem byl pro tohle zrušit, ale ŽSR tenkrát říkal, že to nepomůže, rychlobrzda při zásahu nadproudovky zasáhne vždy. Bohužel. Džordž pak monitory navázal na zapnutí VZ, takže bez zapnutého VZ by brzda neměla zasáhnout. Ale to funguje a nefunguje. Stačí změnit stanoviště a je to znovu aktivní. Hold jezděte předpisově nebo to někdo komplet předělejte. Já to dělat nebudu.
Podobné je to i s těmi mapami. Nikdo to nikdy akutně nepotřeboval a jak se na tom začalo pracovat, tak je hafo připomínek, jak by to mělo vypadat :D Hold už jsme takoví a ten kdo se do nějaké práce pustí, nikdy se každému nezavděčí.
Ještě jednu připomínku. V dobách, kdy se rychlobrzda všude zaváděla snad nikdo nevěděl, že se tohle dá ošetřit v aktivitě. Jak to ošetřit, to mne také později naučil Ppoollll.

Já si veškeré engy upravuji tak aby mi rychlobrzda neučinkovala.
Takže jsem určitě proti.

Já jsem také proti, a to hlavně kvůli nulovému limitu :mad:. Mohl by sem prosím někdo napsat, kde se to dá v engu deaktivovat :roll:?

Naposled editoval moderátor:
Kryton napsal:
Já jsem také proti, a to hlavně kvůli nulovému limitu :mad:. Mohl by sem prosím někdo napsat, kde se to dá v engu deaktivovat :roll:?
MonitoringDeviceTriggerOnTrackOverspeed ( 0 )
Místo 1, přepiš na 0.

Pokud je rychlobrzda nastavena na +5km/h, tak je to jen pro zlost. Neb pokud nemám dokonalé seznání trati, jedu bez Track Monitoru a následuje snížení rychlosti o 10km/h, které není návěštěno, tak nemám šanci reagovat a souprava zastaví z důvodu překročení rychlosti na rychlobrzdu.

Ešte by mohol niekto poradiť, ako nastaviť východiskový stav brzdiča v odbrzdenej polohe?

Příklad :

Kód:
		Brake_Train ( 0 1 0.05 0.7
			NumNotches ( 5
				Notch ( 0.0 0 TrainBrakesControllerFullQuickReleaseStart )
				Notch ( 0.3 0 TrainBrakesControllerReleaseStart )
				Notch ( 0.5 0 TrainBrakesControllerApplyStart )
				Notch ( 0.7 0 TrainBrakesControllerContinuousServiceStart )
				Notch ( 0.9 0 TrainBrakesControllerEmergencyStart )
			)
		)

Je to to poslední číslo v řádku Brake_Train
Vysvětlení je sice správné, ale neplatí pro odbržděnou polohu - místo čísla 0.7 by tam mělo být číslo 0.3 - je to číslo notche s definovanou vlastností pro odbrždění (TrainBrakesControllerReleaseStart)
Jo a samozřejmě to může být u jiného typu brzdiče nastaveno i jinak. Je to jen příklad.

Bedlisch napsal:
Pokud je rychlobrzda nastavena na +5km/h, tak je to jen pro zlost. Neb pokud nemám dokonalé seznání trati, jedu bez Track Monitoru a následuje snížení rychlosti o 10km/h, které není návěštěno, tak nemám šanci reagovat a souprava zastaví z důvodu překročení rychlosti na rychlobrzdu.
Fíra nejezdí podle rychlostníků, který jej náhle překvapí, ale podle seznání, kdy si dělá i poznámky a taháky. Alespoň zodpovědní fírové. Několik příkladů mám k dispozici. A kdo jezdí jen tak na blink, nemá na dráze za kolem co dělat :D.
ATB: Výchozí poloha brzdiče na lokomotivě pokud na ní vlezu je poloha závěr. Jízdní nikdy, jinak bych vlak nenapumpoval. I ve vratných stanicích, kde je dlouhý pobyt se brzda otevírá, až přijde vozmistr, aby kompresor nerušil při relaxování. :D Takže kdo chcete pikovláček, opravujete :D. Ale o tom MSTS opravdu není.

Martens napsal:
Příklad :

Kód:
		Brake_Train ( 0 1 0.05 0.7
			NumNotches ( 5
				Notch ( 0.0 0 TrainBrakesControllerFullQuickReleaseStart )
				Notch ( 0.3 0 TrainBrakesControllerReleaseStart )
				Notch ( 0.5 0 TrainBrakesControllerApplyStart )
				Notch ( 0.7 0 TrainBrakesControllerContinuousServiceStart )
				Notch ( 0.9 0 TrainBrakesControllerEmergencyStart )
			)
		)

Je to to poslední číslo v řádku Brake_Train
Vysvětlení je sice správné, ale neplatí pro odbržděnou polohu - místo čísla 0.7 by tam mělo být číslo 0.3 - je to číslo notche s definovanou vlastností pro odbrždění (TrainBrakesControllerReleaseStart)
Jo a samozřejmě to může být u jiného typu brzdiče nastaveno i jinak. Je to jen příklad.

Výborně Martensi, jen tak dál. Ať se v engách hrabe každej kdo má do zadnice díru. Pravda, dělá si to na svých vozidlech a na své triko. Jenom upozorňuji že veškeré stížnosti a prosby o pomoc typu "mě to nefunguje" , "Neviete prosím čo s tým, keď my nefunguje brzdenie" (ta hrubka je tam záměrně) budu od tohoto okamžiku mazat.
Takže jednotnost nastavení je v pekle. A dávej bacha co přijde až někdo, kdo bude mít ve svém trainsetu nastavenou brzdu na závěru, vydá aktivitu, která začíná někde na svahu... Už vidím ty stížnosti, že aktivita je blbě protože: "když vlezu na mašinu, tak mi začne ujíždět" atd. atd. Ať žije pikovláček.......

Mirane, zeptal se, dostal odpověď, tak co Ti na tom sakra vadí????????? Klidně si to mohl vyčíst odkudkoliv - třeba z manuálu k ladění engu. Za další - eng je jen texťák a NIKDO, OPAKUJI NIKDO nemá na nastavení ladění patent a právo komukoliv zakazovat, aby si to nenastavoval jinak.

Takže lze souhlasit jen s jediným - na svém trainsetu ať si každý dělá co chce - je to jeho výsostné právo a sám si pak ručí za funkčnost.

Jo, samozřejmě tohle všechno vím. Jenom jde o to, co bude následovat, až se v tom začnou vrtat odborníci (podle stylu příkladu dotazu asi přijdeš na to koho tím mám na mysli). Kdo se v tom vyzná a dokáže předvídat následky, tak tady zaručeně nebude na rozdíl od těchto "odborníků" otravovat.

Je nutné si uvědomit, pokud přijedu od někud s vlakem, zastavím a přejdu na druhé stanoviště a tam najdu brzdič v jízdní poloze, tak to znamená, že jsem se ocitl někde mimo realitu, protože na druhém stanovišti neexistuje, aby byla otevřená brzda, jinak by to nikdy nefungovalo. Stalo se nám to mnohokrát. Zapomenutá brzda v jízdní poloze, přejde se na druhé stanoviště, otevře se brzda a ejhle, všechen vzduch letí do pryč. Tak ruky na bradavky, zpět na opačné stanoviště a brzdu zavřít. To samé přídavná v poloze zabrzděno. Co jsem se nalítal jí na opačném stanovišti pantografové jednotky jí povolit, aby vlak mohl konečně odjet.
Takže berte jako zákon, že výchozí poloha přídavné odbrzděno a výchozí poloha vlakové závěr, v případě MSTS tomu nejblíže vhodná poloha. Tady má MSTS problém s BSE a dost jsme se kvůli tomu nahádali. Ta poloha co jsem prosadil má nevýhodu, že po vstupu na lokomotivu začne plnit naplno, takže je nutné po vstupu na lokomotivu vlakový brzdič co nejdříve přecvaknout o polohu vedle (nastaveno), tím je souprava zabržděna jen provozně a po nafoukání kompresory, kdy se může brzdič přestavit do polohy jízdní je odbrzdění soupravy rychlejší. Ale i tak se nic neděje, protože pokud si stopnete čas, za jak dlouho odbrzdí v MSTS vlak po maximálním zabrzdění, stále jsme proti reálu s uvedením lokomotivy do provozu po změně stanoviště podstatně rychlejší.
Výchozí pantografy samozřejmě dole. MSTS neumí rozlišit, jestli se střídáme na ose nebo jestli dáváme do provozu studenou mašinu.
A pokud se tohle chce někomu všude přepisovat, aby z toho měl pikovláček, tak věřte, rychlejší je konečně se naučit lokomotivu správně obsluhovat. :D

Ještě taky by asi bylo vhodné připomenout, že brzdič v reálu má taky zámek. A klíč z něj nedostanu jindy než v závěru, a pokud nejsem na stanovišti měl bych mít klíč v kapse. Pokud se mýlím tak mne opravte

Miran napsal:
pokud nejsem na stanovišti měl bych mít klíč v kapse. Pokud se mýlím tak mne opravte

To v žiadnom prípade. Ten kľúčik si z mašiny zoberie len ten kto si chce zarobiť na prúser. V jednom z brzdičov ho mám stále, a keby som chcel byť super predpisový tak ho musím zamknúť do inventára aj s kľúčom od kúrenia.

1. Martens, veľká vďaka za vysvetlenie
2. Zbyňku, trochu si to splietol, ja som ASP a nie ATB :D
3. Miran a Zbyněk: chlapi, chlapi, chlapi Na mašinke jazdím 5-krát do týždňa a viem čo a ako funguje. O tom ma poúčať nemusíte. V robote mám čas na to, aby mi to nafúkalo a dokonca ten čas mám aj platený. Ale doma ma nebaví čakať dve minúty, kým mi vlak odbrzdí. Ten čas mi nikto nepreplatí a nemám ho ani nazvyš. Chcem si spustiť aktivitu a hneď aj hrať. Preto som si chcel upraviť eng. Vôbec neznevažujem prácu okolo nastavenia trainsetu, ani nikomu nenútim svoj názor. Jednoducho si to chcem NA SVOJOM PC nastaviť tak, ako to vyhovuje MNE. A kedže si aktivity tvorím sám (a pre seba!!!) a ani engy nikomu neposielam (nemusíte sa teda obávať blbých otázok: Mne to nefunguje...čo mám robiť?), tak zbytočne ste tu okolo toho narobili taký rozruch. Alebo sa mám obávať, že ma niekto doma navštívy, skontroluje trainset a ak ho nemám podľa normy tak bude ?:D:D:D
P.S.: chlapi, berte to s humorom...
Pekný deň...:salut:

Back
Nahoře