MSTS nezobrazuje texty

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna F1
  • Datum začátku Datum začátku
F

F1

Host
Už asi tři roky hraji MSTS.Vyzkoušel jsem tuto hru na Win98Se,Win Me,Win2000 Profesional a na Win XP Home Edition.Poslední ze jmenovaných mi bohužel připravil nejedny horké chvilky.Někdy jsem už myslel , že celé PC is MSTS vyhodím z okna. S pořízením nových komponentů jsem byl donucen si nainstalovat i nový software.MSTS od té doby hlásí neustále nějaké chyby.Nedávno se vyskytla v MSTS chyba se,kterou si už opravdu neumím poradit.MSTS normálně naběhne.Informační okna a okna v ovládacích panelech jsou prázdná.Žádná písmena ani číslice,to samé v track monitoru a v editoru MSTS.Jediné ,co je funkční je dolní lišta při nahrávání MSTS a trati.Zkoušel jsem vše přeinstalovat a pak jen čistou instalaci MSTS bez opravných balíčků ,ale nic nepomohlo.MSTS nyní hraji na PC s touto konfigurací: procesor Intel Core2Duo , paměť 1GB RAM,grafika ATI Radeon HD 2400XT 256MB,OS Win XP Home Edition SP2,IE 7CZ,DirectX 9.Oc.Dokázal by mi někdo pomoci? :eek:

Naposled editoval moderátor:
alanko007
Mam taky problem,zrazu mi z nicoho nic nezobrazuje ziadne cisla ani texty v msts,nikde ani v menu ani v editore ukolu atd.proste zoadne pismeno ani cislo,neviete kde moze byt problem?

V Train Simulator Troubleshooter je volba Text is distorted or not displayed
, skúste ju zaškrtnúť (a bacha, potom musíte MsTS spúšťať cez launcher, nie cez train.exe ani train store ani nič iné)

A otázka: Používate BIN alebo nie?

Nekorektní zobrazování

V MSTS požívám BIN 1.6 a češtinu z DVD od p.Šemory.Přes Troubleshooting to také nejde spustit. :?

ja pouzivam msts bin 1.7.1xxx a mam BP 79(teda cestinu od p.Semory atd.)
hram na: COre2 Duo 2x 2.1ghz,ATI HD 2900XT 512MB,2gb ram

aj ked zaskrtnem a pustim cez launcher tak nejde.. .:(

alanko007 napsal:
Mam taky problem,zrazu mi z nicoho nic nezobrazuje ziadne cisla ani texty v msts,nikde ani v menu ani v editore ukolu atd.proste zoadne pismeno ani cislo,neviete kde moze byt problem?
A neinstaloval jsi náhodou novější ovladače ke grafice? Tohle mi taky udělalo nedávno u Saphire HD2600 PRO, když jsem nainstaloval poslední verzi ovladačů. Musel jsem ji shodit a nainstalovat zpět ty co byly dodané s kartou a vše se vyřešilo.

ano presne to som urobil
mam najnovsi ctatlyst,aj mna to napadlo ze by mohol byt problem v tom,skusim to vratit ale pri starom catalyste mam zase ine hcby napr aj vo win

Chybějící písmo

Při startu MSTS se objeví obrazovka včetně nápisů. Po nastartování se v dialogových okéncích neobjeví žádný nápis, přestože jsou jinak plně funční. Při načítáni tratě je opět okno s nápisem, po jejím načtení další zcela prázdná okna včetně doplňujících údajů. Totéž se projeví v lokomotivě všude, kde se mají zobrazit nápisy nebo čísla. Přitom vše jinak bezvadně funguje. Hardware je v podstatě nový, žádné starší ovladače neexistují. Widows XP. Děkuji moc.

Ak nespúšťaš MSTS cez Train Store tak to bude asi tým,že tam máš veľa consistov,skús ich niekam presunúť a nechať len tie,ktoré potrebuješ k aktivite alebo si nechaj do cca 400 consistov.

Re: Chybějící písmo

Harajen napsal:
Při startu MSTS se objeví obrazovka včetně nápisů. Po nastartování se v dialogových okéncích neobjeví žádný nápis, přestože jsou jinak plně funční. Při načítáni tratě je opět okno s nápisem, po jejím načtení další zcela prázdná okna včetně doplňujících údajů. Totéž se projeví v lokomotivě všude, kde se mají zobrazit nápisy nebo čísla. Přitom vše jinak bezvadně funguje. Hardware je v podstatě nový, žádné straší ovladače neexistují. Widows XP. Děkuji moc.
To se mi už také několikrát stalo. Pomohla kopie funkčního MSTS, kdy jsem nahradil všechny soubory, kde jsou texty. Vše bez Global, Routes, Trains a Sound. Metoda pokus - omyl, ale vždy to pomohlo. Ale co tohle způsobuje a požírá texty opravdu nevím Asi tajný virus, který napadá jen MSTS. :P

Zbyněk Šemora napsal:
Harajen napsal:
Při startu MSTS se objeví obrazovka včetně nápisů. Po nastartování se v dialogových okéncích neobjeví žádný nápis, přestože jsou jinak plně funční. Při načítáni tratě je opět okno s nápisem, po jejím načtení další zcela prázdná okna včetně doplňujících údajů. Totéž se projeví v lokomotivě všude, kde se mají zobrazit nápisy nebo čísla. Přitom vše jinak bezvadně funguje. Hardware je v podstatě nový, žádné straší ovladače neexistují. Widows XP. Děkuji moc.
To se mi už také několikrát stalo. Pomohla kopie funkčního MSTS, kdy jsem nahradil všechny soubory, kde jsou texty. Vše bez Global, Routes, Trains a Sound. Metoda pokus - omyl, ale vždy to pomohlo. Ale co tohle způsobuje a požírá texty opravdu nevím Asi tajný virus, který napadá jen MSTS.
V podstatě je to trochu jednodušší.
Přílišná fragmentace disku a dlouhé cesty k souborům. Překopírováním se přepíšou záznamy alokačních tabulek HDD, které se jaksi při velikých počtech souborů naruší.
Stačí překopírovat jen ty soubory, které jsou v kořeni simulátoru, netřeba celý simulátor.
Občas neškodí pročistit a defragmentovat registry. Nástrojů je na to k volnému stažení na netu dost. O systém je třeba se taky trochu starat.
A vůbec nejlepší je mít pro msts systém zcela samostatný, odlehčený, bez antiviru, bez sítě,... proč znovu opakovat, že.

bob57_cz napsal:
Občas neškodí pročistit a defragmentovat registry. Nástrojů je na to k volnému stažení na netu dost. O systém je třeba se taky trochu starat.
A vůbec nejlepší je mít pro msts systém zcela samostatný, odlehčený, bez antiviru, bez sítě,... proč znovu opakovat, že.
Vidíš? A právě já začal mít tyto problémy teprve potom, co jsem začal se o systém víc starat, konkrétně CCleanerem jsem začal čistit registry. Nikdy před tím se mi to nestalo. Tak jsem začal podezírat tento program, jestli mi něco nevymazal. Ale asi tím to nebylo, protože bych tuto závadu musel mít na všech počítačích, kde jsem CCleaner použil. Spíš se jednalo o souhru náhod.

Zbyněk Šemora napsal:
bob57_cz napsal:
Vidíš? A právě já začal mít tyto problémy teprve potom, co jsem začal se o systém víc starat, konkrétně CCleanerem jsem začal čistit registry. Nikdy před tím se mi to nestalo. Tak jsem začal podezírat tento program, jestli mi něco nevymazal. Ale asi tím to nebylo, protože bych tuto závadu musel mít na všech počítačích, kde jsem CCleaner použil. Spíš se jednalo o souhru náhod.
Vidíš, já se o systém starám od jeho samotného instalování a ne až se něco začne hroutit a takové podivnosti se mi vyhýbají.

Obecně platí, po bitvě je každý generál. Podstatné je, pokud někdo má dotaz s problémem, tak mu poradit. A tento úkol je splněn. Tak nemá smysl dál polemizovat a bít se v prsa, že "mě se nic takového nemůže stát" :D
Ale přesto by mě zajímala příčina. Pokud do toho vidíš hlouběji, tak by jsi mohl pro všechny vypsat soubory, které je nutné si pro takové výpadky zálohovat. Já tohle nevím. Jak jsem napsal, u mě to byl pokus - omyl a vyšlo to. :x

Zbyněk Šemora napsal:
Obecně platí, po bitvě je každý generál. Podstatné je, pokud někdo má dotaz s problémem, tak mu poradit. A tento úkol je splněn. Tak nemá smysl dál polemizovat a bít se v prsa, že "mě se nic takového nemůže stát" :D
Ale přesto by mě zajímala příčina. Pokud do toho vidíš hlouběji, tak by jsi mohl pro všechny vypsat soubory, které je nutné si pro takové výpadky zálohovat. Já tohle nevím. Jak jsem napsal, u mě to byl pokus - omyl a vyšlo to. :x
Už to tam máš přece napsané. Pokud to bude málo na opravu, tak ještě soubory .dat v GUI.

Děkuji všem za rady a názory, bohužel jsem zapoměl do své prosby o pomoc uvést, že se jedná o zcela novou instalaci původních tratí z původních instalačních CD na naprosto prázdný datový disk, přeformátovaný s parametrem /u. Nemám tudíž co čím zpětně nahradit. Ještě jednou díky všem za jejich čas.

Harajen napsal:
Děkuji všem za rady a názory, bohužel jsem zapoměl do své prosby o pomoc uvést, že se jedná o zcela novou instalaci původních tratí z původních instalačních CD na naprosto prázdný datový disk, přeformátovaný s parametrem /u. Nemám tudíž co čím zpětně nahradit. Ještě jednou díky všem za jejich čas.
Tak zkus MSTS nainstalovat v nouzovém režimu windows. Pokud to nepustí úplnou instalaci MSTS, tak jedině nějaký poctivý antivir, který neuznává jiný program než sám sebe. To samé nějaký externí firewall. Doporučuji si pak vše nastavit podle obrázků na mých stránkách.http://www.semora.cz/msts/desatero.htm
Já mám už za sebou hodně instalací na hodně PC, ale s tímto jsem se ještě nesetkal. Asi je to i tím, že disky formátuji klasicky ve windows při tvorbě oddílů (Spravovat) a používám jen AVG.
Víc už pomoci neumím.

Naposled editoval moderátor:

Harajen napsal:

Jen nak na okraj, co tam máš za HW? Hlavně grafika by mne zajímala. A pokud je to ATI tak i verze ovladačů.

Back
Nahoře