MSTS nezobrazuje texty

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna F1
  • Datum začátku Datum začátku
Re: Chybějící písmo

bob57_cz napsal:
Přílišná fragmentace disku a dlouhé cesty k souborům. Překopírováním se přepíšou záznamy alokačních tabulek HDD, které se jaksi při velikých počtech souborů naruší.
Stačí překopírovat jen ty soubory, které jsou v kořeni simulátoru, netřeba celý simulátor.

Kdysi jsem mněl stejný problém. Pro info - první zvýrazněné nebylo příčinou neboť MSTS mám na samostatném disku prakticky na nejnižší úrovni - rootu disku - je hned adresář se simulátorem.
S druhým zvýrazněným ale souhlasím - po překopírování souborů v základním adresáři MSTS se texty začaly opět zobrazovat. Kde a jak chybka vznikla jsem ale nikdy nezjistil. A bylo to v době kdy jsme si o binu mohli jen nechat zdát. Takže ten z toho tímto s klidem také vylučuji.

Hezký den všem
Problém jsem vyřešil díky upgrade ovladačů grafické karty. Jedná se o ATI Radeon 3850, crossfire nepoužívám. Po stažení a instalaci nových ovladačů a Catalystu problém zmizel a to bez ohledu na nastavení Catalystu. Grafika pracuje perfektně, MSTS mám instalován v předvoleném umístění pouze s rozdílem jednotky. Jediným snadno řešitelným omezením je, že se MSTS buď nespustí nebo spadne, pokud je nastaven na větší rozlišení a barevnou hloubku než grafická karta. Děkuji všem za jejich příspěvky a doporučení.

Taky sem měl stejnej problém,když jsem si koupil novou grafiku(Radeon HD3870)a nainstaloval tam ovladače přímo z instalačního CD.Problém vyřešily až nové ovladače na tuto kartu.

Pomůže někdo?

Čau,mám problém s MSTS. Po spuštění hry,se mi nezobrazují žádná písmena v nabídce,jsou tam jen prázdná políčka,zkoušel jsem to opakovaně znovu nainstalovat a pořád mám stejný problém,je možné aby to bylo novou grafickou kartou? Dříve mi to jelo normálně a FX 5500 fungovala dobře,ale nyní mám ATI 2600 XT a najednou to nejede,může to být tou novou grafikou? A pokud ano tak co stím. Moc díky za pomoc,budu moc rád kdyby mi někdo poradil.

Re: Pomůže někdo?

jack775 napsal:
Čau,mám problém s MSTS. Po spuštění hry,se mi nezobrazují žádná písmena v nabídce,jsou tam jen prázdná políčka,zkoušel jsem to opakovaně znovu nainstalovat a pořád mám stejný problém,je možné aby to bylo novou grafickou kartou? Dříve mi to jelo normálně a FX 5500 fungovala dobře,ale nyní mám ATI 2600 XT a najednou to nejede,může to být tou novou grafikou? A pokud ano tak co stím. Moc díky za pomoc,budu moc rád kdyby mi někdo poradil.
Kdyby jsi se zde rozhlédl než začneš zakládat nová vlákna, tak odpověď najdeš tady v tomto vláknu. Obecně za to mohou nové veze ovladačů.

Re: Zobrazování popisů a trati

Zdravím,

nainstaloval jsem MSTS a v úvodním menu a vlastně všude, kde by se měl vyskytovat nějaký text, mám jen prázdno. Nevidím jakou mám aktivní trať, jaké vozidlo, čas, místo si vybrat, stejně tak v Track Monitoru, zkrátka nikde se mi nezobrazuje žádný text. Nainstaloval jsem DirectX9 a pořád nic. Může to být nějakým chybějícím fontem? Na některých místech jdou z těch rolovacích lišt, kde se vybírá vozidlo a vlak, čáry doleva nahoru a sem tam se všude možně zobrazují písmenka.

Re: Zobrazování popisů a trati

lukaskr napsal:
Zdravím,

nainstaloval jsem MSTS a v úvodním menu a vlastně všude, kde by se měl vyskytovat nějaký text, mám jen prázdno. Nevidím jakou mám aktivní trať, jaké vozidlo, čas, místo si vybrat, stejně tak v Track Monitoru, zkrátka nikde se mi nezobrazuje žádný text. Nainstaloval jsem DirectX9 a pořád nic. Může to být nějakým chybějícím fontem? Na některých místech jdou z těch rolovacích lišt, kde se vybírá vozidlo a vlak, čáry doleva nahoru a sem tam se všude možně zobrazují písmenka.
Když se podíváš do složky simulátoru, tak tam uvidíš složku FONTS.
Vypadá to na nesprávnou posloupnost instalací jednotlivých komponent ovladačů do systému a msts:
1.systém
2.ovladače základní desky
3.ovladače grafiky včetně Dx
4.ostatní ovladače net + audio + ...
5.teprve nyní instalovat msts

O ovladačích je tu už psáno dost a vícekrát.

MSTS jsem instaloval až cca týden po běhu počítače. Mohl by mi někdo poslat jeho složku FONTS na email lukaskr (a) email.cz ?

Děkuji za rady

Lukáš

lukaskr napsal:
MSTS jsem instaloval až cca týden po běhu počítače. Mohl by mi někdo poslat jeho složku FONTS na email lukaskr (a) email.cz ?

Děkuji za rady

Lukáš

Coi máš za grafiku? Pokud je to ATI Radeon tak tohle dělají nové ovladače. Nejlepší je sehnat nějaký z řady 7.(něco) a vybodnout se na ty nové. Viz můj příspěvek výše v tomto vláknu.

Mám toto:

+Intel MB DP35DPM, Dragontail Peak, LGA775/1333MHz FSB, Aud,Raid,ATX - Bulk
+CPU INTEL Core 2 Duo E6750 2,66GHz(1333MHz) 4MBL2 CONROE LGA775 - BOX
+LG OS DVD±R/±RW/RAM GH20NS10 SATA Bare DL±8.5GB Black
+DIMM DDR2 2GB, 800MHz, CL5, (Kit 2x1GB) KINGSTON ValueRAM
+WD CAVIAR XL WD3200AAKS 320 GB SATA/300 7200 RPM, 16MB cache
+Sapphire ATI HD 3850 PCI-E/512MB GDDR3,2xDVI

Zkusím nějaký starší ovladač. Jaký byste mi doporučil? Děkuji

Lukáš

lukaskr napsal:
Zkusím nějaký starší ovladač. Jaký byste mi doporučil? Děkuji
Lukáš
Případně zkusit nějaký alternativní z úplně jiné dílny ( např. Guru3D ) s volitelnými profily.

nejsou písmenka

Prosím o pomoc

Nainstaloval jsem si MSTS n nové PC-notebk. a MSTS nezobrazuje písmenka. Funguje normálně ale nejsou písmenka.
Zkoušel jsem přepsat obsah složky FONTS obsahem od kolegů a nic, písmenka stále nejsou.

předem díky za pomoc všem

Re: nejsou písmenka

zaple napsal:
Prosím o pomoc

Nainstaloval jsem si MSTS n nové PC-notebk. a MSTS nezobrazuje písmenka. Funguje normálně ale nejsou písmenka.
Zkoušel jsem přepsat obsah složky FONTS obsahem od kolegů a nic, písmenka stále nejsou.
předem díky za pomoc všem
Znovu potřetí založené nové vlákno se stejným dotazem !
1. tohle se tu už řešilo několikkrát - stačí pohledat zde na foru a taktéž v NK autora trati BP.
2. nepíšeš nic konkrétního o HW a hlavně OS. Pokud máš Vista, tak je to jasné.
2a. jiné ovladače GK
2b. dodržet specifické zásady pro instalaci a spouštění starších aplikací do Vista
:study: :study: :study:

Dobrý den, mám stejný problém s texty jako několik dalších uživatelů přede mnou ( s grafikou ATI Radeon HD 2400 XT ). Zajímalo by mě jen, které ovladače nakonec pomohly. Zkoušel jsem už utilitu z Guru 3D, ale nic nepomohlo. Děkuji.

Václav B. napsal:
Dobrý den, mám stejný problém s texty jako několik dalších uživatelů přede mnou ( s grafikou ATI Radeon HD 2400 XT ). Zajímalo by mě jen, které ovladače nakonec pomohly. Zkoušel jsem už utilitu z Guru 3D, ale nic nepomohlo. Děkuji.
Takže to vemu trošku z jiného soudku a nejspíš pro kdekoho překvapivě.
Drtivá většina uživatelů instaluje svůj operační systém a poté i msts v defaultním nastavení. To není právě to nejlepší řešení.
Defaultní nastavení instalací OSs XP i Vista je na oddíl ( C:\ ) se souborovým systémem NTFS. Tento souborový systém má oproti staršímu FAT32 navíc správu přístupových práv. V případě msts je právě toto na škodu ( msts vznikal v době win98 ). Ve složce Windows je i složka Fonts a tu si systém automaticky přiřadí do systémové správy přístupu. Stejnojmenná složka je i v simulátoru a nedopatřením ji systém opět přijme za vlastní. Jenže obsah složek je nestejný a u některých konfigurací si systém sahá defaultně do té ve Windows, kde samozřejmě nejsou obsaženy fonty msts. Je to nějakou chybou nesprávně zapsaných klíčů do registrů systému při instalaci msts s nedostatečnými právy.

Jedna z možností je ta, že si ze složky Fonts v msts zkopíruji soubory do složky ve Windows/Fonts. Zárukou správné fce to však stejně není.

Druhým řešením se nabízí instalace msts do jiného oddílu než default. Tedy ne do C:/ProgramFiles/Mic.Games/.. !!
Pro msts si je tedy dobré alespoň disk rozdělit nebo ještě lépe použít jiný fyzický disk a oddíl pro msts neformátovat na NTFS, ale na starší FAT32. Tím znemožním systému, aby se choval k tomuto oddílu jako výhradní správce a přístup k souborům na tomto disku pak mají i uživatelé s nižšími právy, protože správa přístupových práv na FAT32 není zavedena.
Do tohoto oddílu tedy nainstaluji svůj simulátor ( X:/Train Simulator/ ).

bob57_cz napsal:
Takže to vemu trošku z jiného soudku a nejspíš pro kdekoho překvapivě.....
bobe57_cz tohle vysvětlení vypadá rozumě, ale myslím si že to v některých případech taky nebude ono. Já mám MSTS samozřejmě na jiném fyzickém disku. Ale přesně tohle se mi stalo po nainstalování novějších Catalystů na ATI Radeon 2600 PRO AGP. Fonty byly fuč. Po dlouhém laborování jsem ty nové Catalysty vyhodil, nacpal tam ty z CD, které jsem dostal s kartou a ejhle, vše se vrátilo a fungovalo dál. Tak nevím, dál s tím laborovat nebudu neb jsem udělal kompletní přestavbu compu, kdy z toho starého zůstaly pouze disky.

Miran napsal:
bob57_cz napsal:
bobe57_cz tohle vysvětlení vypadá rozumě, ale myslím si že to v některých případech taky nebude ono. Já mám MSTS samozřejmě na jiném fyzickém disku. Ale přesně tohle se mi stalo po nainstalování novějších Catalystů na ATI Radeon 2600 PRO AGP. Fonty byly fuč. Po dlouhém laborování jsem ty nové Catalysty vyhodil, nacpal tam ty z CD, které jsem dostal s kartou a ejhle, vše se vrátilo a fungovalo dál. Tak nevím, dál s tím laborovat nebudu neb jsem udělal kompletní přestavbu compu, kdy z toho starého zůstaly pouze disky.

Mohl byste mi prosím napsat, který driver nakonec pomohl? Děkuji.

bob57_cz napsal:
Miran napsal:
Václav B. napsal:
Mohl byste mi prosím napsat, který driver nakonec pomohl? Děkuji.
Právě proto, že se zabývám atypickými konfiguracemi OSs ( XP, 2k i 9x ), tak se mi podařilo dojít v některých konfiguracích k různým excesům. Odtud ty návrhy možného ( ne však univerzálního a zaručeného ) řešení. Experimenty a testování dělám jednak ve virtuálním PC ( VirtualBox, VMWare, Bochs, MicrosoftVirtualPC ) i na fyzickém PC s více OSwin. Pro Virtual není potřeba stahovat individuální ovladače, takže konfigurace HW je vlastně dána programem.
Pro fyzický PC instaluji čas od času vždy poslední dostupné ovladače a problémy jsem tohoto druhu neměl, pokud jsem nainstaloval vše jako správce bez omezení coby user. K uvedeným chybám došlo vždy při nekorektní instalaci některé komponenty - ať už samotného simulátoru nebo i ovladačů.
Pouze jednou jsem na určitou dobu byl nucen přeinstalovat nové ovladače těmi staršími z CD u GK NV6600GT.
U ATI mi jedou poslední stáhnuté drv v pohodě.( Velká cukatura se konala akorát zrovna jako na potvoru, když byl u mne Michal s kabinou 363/2, ale písma se mi jako taková ze simulátoru neztratila ).
Klidně tedy lze nainstalovat poslední Catalysty ze stránky výrobce, ale je si třeba dát pozor na správný výběr jazyka. Nedělá dobrotu, když se nainstaluje základní verze ovladačů En a centrum ve verzi Cz ( nebo obráceně ).
Obojí dát do souladu s nainstalovaným systémem ( obsahují i komponenty .NET ! ).

Bobe, nenapsal by jsi sem nějaký návod, jak přesně nainstalovat MSTS právě na PC, který dělá výše uvedené problémy ( tedy aniž by se musel instalovat nový ovladač GK )? Já totiž pořád ještě nerozumím té instalaci na FAT32 a NTFS, ani nevím co kde povolit / zakázat / zapnout / vypnout. Díky.

Václav B. napsal:
Bobe, nenapsal by jsi sem nějaký návod, jak přesně nainstalovat MSTS právě na PC, který dělá výše uvedené problémy ( tedy aniž by se musel instalovat nový ovladač GK )? Já totiž pořád ještě nerozumím té instalaci na FAT32 a NTFS, ani nevím co kde povolit / zakázat / zapnout / vypnout. Díky.
Univerzální návod vlastně neexistuje.
Nevím, co máš za sestavu HW, jaký používáš OS, jak je instalován, jak je udělána správa disku/ů, správa paměti, nastavení systému, indexování (NT), obnovování, přístupová práva, sdílení, atd. atd.... Nainstalovat a dobře naladit PC se systémem není otázka jedné či pár hodin, je to na několik dnů :study: :study: :study: :salut: ( Žebych si z toho ještě udělal živnost ? :lol: )

Poslední složení nového PC a instalaci nového OS wXPH jsem dělal "Banánovi". Potřeboval rychle nový levný PC ( poté, co mu nějaký doveda přetaktoval a naboural starý ), tak jsme za jedinou návštěvu krámu dali dohromady univerzální stroj s dvoujádrem AM2 5000+.
Nový HDD 500GB před instalací rozdělen na 3 oddíly ( C:\win, D:\msts, E:\data-zálohy ), instalace OS klasicky včetně ovladačů z přiložených medií a ihned poté nastavení systému pro výkon ( omezit/zrušit efekty apod. ), nastavení swapu na pevnou velikost 2000, zákaz automatických updatů ( spouští jen ručně pro výběr ) atd.
Protože na to spěchal, tak tam má jen jeden OS XPH univerzálně pro vše bez druhého odlehčeného speciálu pro jen msts.
Staré disky IDE si poté připojil dodatečně na laborování.
Přechod z jednoduchého Athlona s malou RAM na dvoujádro s 2GB RAM prakticky bez významných potíží ( grafiku měl "šuplíkovou", tuším Ati2600 PCIE, nechtěl zbytečně investovat další love a využít pokud možno i to, co má už doma ).
Celé to přišlo asi na necelých 12000Kč: bedna se zdrojem, DVD vypalka, základní deska, procesor, tichý chladič, paměti, HDD500, OEM XPH.

MSTS je překopírován bez instalace z disku starého PC a přeneseny pouze hlavní klíče z registrů ( ručně upravena cesta k aplikaci ) pro msts a některé utility ( TS ).
A ono to jede. Dodatečně jsme ještě něco malinko doladili telefonicky, kvůli internetu si tam sám dodal antivir a zatím se už dál neozval, že by něco dělalo problémy a podle hlášek zde ve foru jezdí aktivity o stošest ( v práci na záloze si moc nezajezdí :D ).
Až se ozve, tak se dodělají další "vychytávky", ale zatím si stačí s tím, jak to má ( dokud neschytá z internetu nějaké breberky a nezačne uvažovat o oddělení samostatného OS jen pro msts bez nebezpečí vnější invaze a druhý OS pro internet ).

Back
Nahoře