MSTS nezobrazuje texty

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna F1
  • Datum začátku Datum začátku
Už jsem Vám to napsal ve vláknu mé trati.
1. odinstalovat MSTS BIN
2. nainstalovat češtiny (uživatelé mé trati mají exe v adresáři Train simulator)
3. nainstalovat MSTS BIN. (kdo používá verzi do mé trati, tak je vhodné jako poslední spustit global.exe s opravou parametru - opět jen pro uživatele co si nainstalovali mou trať)
Po té jsou všechny texty zpět.

Zbyněk Šemora napsal:
Už jsem Vám to napsal ve vláknu mé trati.
1. odinstalovat MSTS BIN
2. nainstalovat češtiny (uživatelé mé trati mají exe v adresáři Train simulator)
3. nainstalovat MSTS BIN. (kdo používá verzi do mé trati, tak je vhodné jako poslední spustit global.exe s opravou parametru - opět jen pro uživatele co si nainstalovali mou trať)
Po té jsou všechny texty zpět.

Mám dojem, že toto už jsem zkoušel, ale klidně vyzkouším ještě jednou dle vašich rad. Děkuji. :salut:

Ahoj Bobe, vše opravdu funguje tak jak má!!! Jihlava-Brno tam se to občas sekne,ale není to nic hrůzostrašnýho ve srovnání z předchozím PC.FPS v trati Brno-Jihlava je ve srovnání z jinými (10)tratěmi co mám o dost menší.V každém případě děkuji za velkou pomoc!!Poděkování si zaslouží i Martens!!Protože spouštění jakékoliv tratě jedním kliknutím bez ohledu na přepisování Globalu tak to nemá chybu,Martine díky funguje to bez sebemenších problémů.

Pozn. mod. Odstraněna zbytečná citace...

Naposled editoval moderátor:
Bohužel, pane Šemoro, Vaše řešení nepomohlo. Jako poslední možnost vidím instalaci jiného ovladače karty ATI. Mohl by mi někdo pomoci, který vybrat? V mém případě byl problém v tom, že mám notebook, ke kterému byl dodán jediný ovladač, který je navíc součástí softwaru. Díky!

Já mám na notebooku grafiku ati a také žádný jiný novější ovladač není kompatibilní. Takže buď vyměň notebook :D nebo zajdi za někým, kdo se v počítačích vyzná a vše Ti nakonfiguruje. Já si myslím, že to musí nějak jít.

Zbyněk Šemora napsal:
Já mám na notebooku grafiku ati a také žádný jiný novější ovladač není kompatibilní. Takže buď vyměň notebook :D nebo zajdi za někým, kdo se v počítačích vyzná a vše Ti nakonfiguruje. Já si myslím, že to musí nějak jít.

Změnu notebooku jsem v příštích několika letech neplánoval, ale asi budu muset změnit názor. :wink: A co takhle nějaké starší ovladače?

Jde to vyřešit i takto: Zajít za nějakým kamarádem, který má nainstalován funkční MSTS, spojit se po síti nebo přes flešku a nahrát si od něj celou složku Train Simulator a nakopírovat ji místo své původní. Tu svou původní nemazat, ale si ji přejmenovat, kvůli záloze svých dat. Po té musí MSTS šlapat jak hodiny i se všemi texty.

Václav B. napsal:
Změnu notebooku jsem v příštích několika letech neplánoval, ale asi budu muset změnit názor. :wink: A co takhle nějaké starší ovladače?
Sakra, chlape :D , kde máš ten zatracený msts nainstalovaný ? Máš ho v jiném oddíle než systém ? !!! Nemluvím o žádném přesunu, ale o přímé instalaci ( do FAT32 ).
Ne ? :eek: Tak si přečti předchozí stránku. Možnosti ještě nejsou vyčerpané.

bob57_cz napsal:
Václav B. napsal:
Sakra, chlape :D , kde máš ten zatracený msts nainstalovaný ? Máš ho v jiném oddíle než systém ? !!! Nemluvím o žádném přesunu, ale o přímé instalaci ( do FAT32 ).

:D Ten zatracený msts jsem nainstaloval na disk D: , tedy tam, kde není systém. Bohužel ale nevím, jak provést tu přímou instalaci do FAT32. Kdyžtak to zkusím ještě jednou, jen mi prosím řekni, přesný postup, jak to dostat do FAT32. Omlouvám se, že je se mnou taková práce :)

Václav B. napsal:
bob57_cz napsal:
Václav B. napsal:

:D Ten zatracený msts jsem nainstaloval na disk D: , tedy tam, kde není systém. Bohužel ale nevím, jak provést tu přímou instalaci do FAT32. Kdyžtak to zkusím ještě jednou, jen mi prosím řekni, přesný postup, jak to dostat do FAT32. Omlouvám se, že je se mnou taková práce :)
Doporučuji zajít za někým, kdo se v počítačích vyzná. Do FAT32 se nedostává. Ale je nutné takto naformátovat celý oddíl. Je výběr buď NTFS nebo FAT32. Pak se teprve instaluje do tohoto oddílu MSTS. Ale jen tak mimochodem, já už FAT32 nepoužívám hodně dlouho a problém žádný nemám. Ale možná by stálo zato to vyzkoušet, jestli na takovém disku bude chodit MSTS lépe, jak to odůvodnil bob57_cz.

A u toho postupu, co jsi popisoval si tedy vezmu fungující MSTS v defaultním nastavení a překopíruji složku Train Simulator fungující do té mé. Tu starou pak zazálohuji a tím by to mělo být vyřešené?

Václav B. napsal:
A u toho postupu, co jsi popisoval si tedy vezmu fungující MSTS v defaultním nastavení a překopíruji složku Train Simulator fungující do té mé. Tu starou pak zazálohuji a tím by to mělo být vyřešené?
Ne default, ale aktualizovaný i s nainstalovaným BIN a češtinou. Do toho si pak můžu ze zálohy dokopírovat své další Global a tratě.

Zbyněk Šemora napsal:
Václav B. napsal:
Ne default, ale aktualizovaný i s nainstalovaným BIN a češtinou. Do toho si pak můžu ze zálohy dokopírovat své další Global a tratě.

Takže jestli jsem to spávně pochopil bude následující postup: Nejprve provedu zálohu původní složky TS. Svojí složku MSTS včetně všech Bin a tratí nahradím stejnou složkou z fungující zálohy. Ve chvíli, kdy se mě to bude ptát, zdali se má složka nahradit, zadám ano a poté nechám data překopírovat. Pak by vše mělo jít bez problémů?
:salut:

Nic nekopírovat, přesunout. Já jsem jednoduše přejmenoval složku Train Simulator na Train simulator zaloha. Pak jsem tam nakopíroval funkční Train simulator. Pokud tam bude vše co potřebuji, tak zálohu mohu smazat.
Není co zkazit, pokud Train simulator nakopíruji na to samé místo. Instalace tratí a trainsetu nic do registrů nezapisují a BIN také ne. Alespoň si to myslím. Já tento postup používám, pokud instaluji MSTS jak z XP, tak Vist do stejného adresáře.

Zbyněk Šemora napsal:
Nic nekopírovat, přesunout. Já jsem jednoduše přejmenoval složku Train Simulator na Train simulator zaloha. Pak jsem tam nakopíroval funkční Train simulator. Pokud tam bude vše co potřebuji, tak zálohu mohu smazat.
Není co zkazit, pokud Train simulator nakopíruji na to samé místo. Instalace tratí a trainsetu nic do registrů nezapisují a BIN také ne. Alespoň si to myslím. Já tento postup používám, pokud instaluji MSTS jak z XP, tak Vist do stejného adresáře.
Zbyňku, nic proti, ale pokud mi to dovoluje volný prostor, tak i z té zálohy je lepší to kopírovat, protože v případě jakéhokoliv problému mám tu zálohu komplet stále k dispozici. A ta se dá smazat až po ověření funkčnosti.

Když budeš soubory ze zálohy přesouvat, tak si zálohu de facto nenapravitelně likviduješ a pokud se to povede (jako že už jsem tohle u několika lidí řešil a byli schopni zvorat i tohle), tak budeš jak bez zálohy, tak bez možnosti si ji nějak vytvořit.

Já to dělám tak ,že když potřebuji třeba naformátovat "C" kde mám TS,tak si ho nakopíruji na "D" a když mám potom "C" hotové ,tak si nainstaluji základní TS na "C" a pak si z "D" překopíruji TS ,dám přepsat a jezdím vesele dál . No a když se vše povede tak ten TS z "D" vymažu. Nevím jestli to je počítačově správné ,ale mě to takhle funguje.

Martens: Jasně. Raději ze zálohy kopírovat. Přesun jsem myslel tak, že složku přejmenuji, je to mnohem rychlejší. Nebo přesunout na stejný oddíl do složky např. "zálohy", také je to bleskové. :wink:

Tak opět po delší době ten samý problém. Ani kopírování z fungující zálohy nepomohlo a tak jsem se rozhodl pro drastičtější variantu ( jestli to k nečemu bude ). Bob_57_cz zde psal, že by se to dalo vyřešit rozdělením pevného disku se systémem FAT32 na více částí. Takovou možnost mám. Zajímalo by mne, jestli to určitě "najisto" pomůže, protože bych to nerad dělal zbytečně. Ale musím říct, že člověk si zvykne i na ježdění bez textů. Jen tam nejsou žádné jízdní řády, ale jednoduchá aktivita se na tom odjet dá. Díky.:wink:

Prosím pomoc.
Mám na návštěvě kámoše, kterému jsem do noťase nainstaloval MSTS a s úplně stejnými problémy jako je tu psáno. Nepomohlo vůbec nic co tu je výše uvedeno. Grafiku má Ati-nu, pokud by pomohly nějaké straší ovladače, pošlete mi prosím SZ, kde co stáhnout, nebo kdyby šlo mi poslat nějaké starší ovladače. Přesný typ GK napíšu na SZ, ať to tu přímo nepitvám.
Předem díkes, už jsem totálně bazradný. S pozdravem Dan.

Back
Nahoře