MSTS nezobrazuje texty

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna F1
  • Datum začátku Datum začátku
No, pomalu se začínám bát, že se problém s kombinací MSTS a ATI nevyřeší. Já už jsem zkusil asi 10 různých řešení a nikdy se nedosatvil kýžený cíl. Jedinou útěchou je, že alespoň activity editor funguje, takže se nějak jezdit dá.

Václav B. napsal:
No, pomalu se začínám bát, že se problém s kombinací MSTS a ATI nevyřeší. Já už jsem zkusil asi 10 různých řešení a nikdy se nedosatvil kýžený cíl. Jedinou útěchou je, že alespoň activity editor funguje, takže se nějak jezdit dá.
Já mám taky GK ATI a to dosti slaboučkou, žádné dělo a šlape bez problémů.
Nainstalované poslední DirectX i drv+CCC v XP i ve Vista64.
Je prostě potřeba hledat optimální nastavení systému. Bohužel univerzální řešení neexistuje.

bob57_cz napsal:
Václav B. napsal:
Já mám taky GK ATI a to dosti slaboučkou, žádné dělo a šlape bez problémů.
Nainstalované poslední DirectX i drv+CCC v XP i ve Vista64.
Je prostě potřeba hledat optimální nastavení systému. Bohužel univerzální řešení neexistuje.

Takže, jestli jsem to správně pochopil, řešení je. Jen hledat, hledat, zkoušet...

MSTS + HD2400/2600 + ATI Catalyst 8.11 už chodí!

Zdravím, chtěl bych se podělit o zkušenost s kombinací MSTS a ATI HD2600 Pro. Mohlo by to potěšit ostatní majitele téhle grafiky, pokud už to vzdali.

Po instalaci MSTS na novější stroj (E2180, 2x1GB DDR 667 DCH, i965 chipset, ATI Radeon HD2600 PRO [GIGABYTE RX26P512H], Win XP Home) jsem narazil na problém se zmizelými písmenky, přesně jak tady popisujete.

Po pročtění diskuze jsem propadl panice, že jsem jako na potvoru koupil kartu, která s MSTS nepojede (většina vás co sem psalo měla HD2400/2600). Nicméně jsem zkusil i ty rady kterým jsem moc nevěřil (jako MSTS na samostatném fyz./log. disku nebo naopak kvůli složce FONTS v C:\Prog... - zodpovědně můžu říct, že se souborovým systémem to opravdu nijak nesouviselo - zkusil jsem všechny varianty)

Dál jsem testoval v jakém okamžiku se to po...kazí, ale chyba se vyskytovala už po holé instalaci MSTS z CD. Příčina v ovladačích ATI byla jasná, jak se tady už nakonec několikrát psalo. Do starší verze se mi ale nechtělo.

Problém jsem odložil, ale nedávno vyšly ATI Catalyst 8.11, pochopitelně jsem je nainstaloval. Jen ze zvědavosti jsem zkusil znova nainstalovat MSTS, a písmenka jsou všude kde mají být!:!:

Zkuste to, neříkám že to bude řešení pro všechny, ale předpokládám, že kdo měl tenhle problém s HD2400/2600, tak tam by měl být odstraněn.

Tohle se zdá být dobrá zpráva. Já jsem se s přestavbou počítače oné problémové karty ATI Radeon 2600 PRO AGP zbavil a vrátil se zpět k kartě nVidia, kde nebyly nikdy tyto problémy. Jenom doufám že toto tvé sdělení potvrdí i ostaní majitelé karet ATI a to by bylo velice dobře.

Miran napsal:
Tohle se zdá být dobrá zpráva. Já jsem se s přestavbou počítače oné problémové karty ATI Radeon 2600 PRO AGP zbavil a vrátil se zpět k kartě nVidia, kde nebyly nikdy tyto problémy. Jenom doufám že toto tvé sdělení potvrdí i ostaní majitelé karet ATI a to by bylo velice dobře.

Zdá se, že se to skutečně týkalo jen ATIn, mám pocit že dokonce jen té řady HD2400/2600 a novějších. Takže je pravděpodobné, že problém měl jen jednu příčinu (ovladače) a tím pádem i jedno řešení. To se nakonec uvidí podle ohlasu ostatních, přál bych všem aby to šlapalo. Je to docela radost na novějším stroji jet to, co jsem znal jen z slideshow na PIII@667 a Nvidie MX400 :P

MaF napsal:
Miran napsal:

Zdá se, že se to skutečně týkalo jen ATIn, mám pocit že dokonce jen té řady HD2400/2600 a novějších. Takže je pravděpodobné, že problém měl jen jednu příčinu (ovladače) a tím pádem i jedno řešení. To se nakonec uvidí podle ohlasu ostatních, přál bych všem aby to šlapalo. Je to docela radost na novějším stroji jet to, co jsem znal jen z slideshow na PIII@667 a Nvidie MX400 :P

MaF: Díky za doboru zprávu! Jakmile dostanu na MSTS čas, hned vyzkouším. Ještě jednou díky za radu ;)

Dobrý podvečer,
kde prosím najdu soubor s textovými popisky k přiřazeným klávesám? Rád bych si přepsal klakson na houkačku. Silně mne to dráždí. :D

Děkuji, Tom.

Popisy jsou přímo součástí kódu hry, a bez potřebných znalostí a zkušeností ti neradím se v tom vrtat.

Back
Nahoře