6. setkání příznivců MSTS

Ppoollll

Signalista
Takže rok opět uplynul a pro nedočkavé sem dávám na vědomost termín další, tentokrát již 6 sleziny bláznů do MSTS a všeho okolo tohoto programu. Termín je určen na 20-21. února. Toto berte zatím jen jako předběžnou informaci aby jste si mohli naplánovat svůj čas o tomto víkendu.
Podrobnosti doplním sem na začátek jakmile budu mít od Martense přístupný registrační formulář a zároveň i potvrzený termín v baráku. V současnosti je moje účast silně nejistá neboť jsem na dlouhodobé nemocenské a moje občasné pobyty v nemocnici jsou občas dost variabilní. Moje neúčast ale neznamená pokles úrovně zajištění akce samotné. To proběhne zcela v duchu minulých akcí takže krom mé maličkosti už o nic nepřijdete.

Doplňující informace k 6 slezině:

Na úvod především jeden odkaz http://zeleznice.ddmpraha.cz/ aby jste věděli, čím se zabývám již řadu let. Tento odkaz ale není samoúčelný neboť domácí stránky baráku jsou předělány a nějak sem se v nich ztratil (nenašel jsem původní fotku baráku a jeho adresu) takže na tomto odkazu je pak dole další odkaz s mapou pro ty, co nevědí, kde se sleziny konají a jak se k nám dostat.
Co se týče ubytování tak to je zajišťováno v rámci DDM zde na Klamovce http://admin.ddmpraha.cz/newddm/index.php?kod=&id_pobocka=268&id=2001 takže tam si můžete přečíst kde a za kolik a v čem můžete a třeba i budete spát.
Jinak jídlo a pití na občerstvení je zajišťováno klasicky Martensem a oběd místní hospodou. Pokud máte nějaké konkrétní přání na typ/druh párků, kafe či dalšího občerstvovacího pití a jídla tak to sem napište. Mějte ale na paměti že budete ve školském zařízení v kterémžto platí zákonem daný zákaz alkoholu a kouření. Takže pivo pouze nealko.
No a teď to hlavní což staří mazáci už provedli. O příspěvek níže u Martense máte odkaz na registrační formulář. Je nutné se tam zaregistrovat hlavně kvůli tomu aby jsme měli představu pro kolik lidí se bude co nakupovat a zajišťovat. Jakékoliv hlášky zde ve fóru typu pojedu/nepojedu jsou ignorovány! Na druhou stranu ale dveře nejsou před nikým uzavřeny a pokud nebude přebytek lidí na poslední chvíli nijak drastický (pár jedinců navíc se zatím vždy vešlo i ke stolu) tak můžete vždy přijít i bez registrace.

Takže přímý link na registrační formulář je k dispozici, ostatní bude doplněno průběžně. Poslední termín registrace je 31.01.2010. Důvodem je potřeba ustálení počtu účastníků plus/minus ( stejně jako v minulosti). Pokud by se někdo chtěl registrovat i po termínu, není problém (myslím, že vloni se taky nějaké porce navíc daly v poho ustát).

Prihlasovací formulár: http://mlasevic.ic.cz/index.php?adata=./admin/akce_registrace.php&id=6

Mám dotaz.Je součástí 6.setkání i prohlídka kolejiště v DDM? Budu na srazu poprvé, tak to nevím.

Pette napsal:
Mám dotaz.Je součástí 6.setkání i prohlídka kolejiště v DDM? Budu na srazu poprvé, tak to nevím.
Nevim, minule bylo kolejiště v údržbě. Jinak statická prohlídka bude asi možná. Většinou tam někdo na kolejišti dělá. Ale zase aby to nedopadlo někdy před 2. či 3. rokama, kdy všichni z vrchu se srazily na kolejišti. Viz video na mých stránkách. Ani na druhou stranu se nešlo dostat.

Co se týče kolejiště tak je to bez problémů. Šéfuju tomu už 25 let :) tak to by bylo abych k tomu neměl přístup. A jinak pro info - bufet máme naproti kolejišti v dílně takže to kolejiště určitě nepřehlídneš. Horší už to je co se týče provozu. Na kolejišti se jezdí o schůzkách nebo o dnech otevřených dveří. Sleziny jsou záměrně organizovány mimo dny otevřených dveří aby jsme se nepletli s běžnou veřejností a zároveň nebyli rušeni kdejakým zvědavcem.
Info ke kolejišti - pro plný provoz je potřeba minimálně 7 lidí. A nandání souprav trvá přes 2 hodiny. Úklid je o něco rychlejší. Takže s provozem na kolejišti moc nepočítej. Maximálně že se někdo s něčím někde projede. Pokud bys ale měch přání vyzkoušet na kolejišti nějaké svoje vlastní modely tak záleží jen na domluvě ale je to v principu možné. Lidi si rádi pohrají. :)

Ppoollll napsal:
... jinak pro info - bufet máme naproti kolejišti v dílně takže to kolejiště určitě nepřehlídneš ...

:D Tuším to bolo na IV. slezine, keď značná časť zúčastnených predebatovala väčšinu času v onom improvizovanom bufete :D
Dole nás bolo viac, než hore v sále :cool:

Veřejně se za horní příspěvek omlouvám. Ano je mě po tom píp, ale bral jsem to tak, že chtě nechtě se tam stejnak každej otočí. Už jenom kvuli tomu bufetu. A to sklo je fakt velké, tak se to nepřehlídne. Ale proboha nejedu tam proto, abych viděl kolejiště.

Tax napsal:
Ppoollll napsal:
... jinak pro info - bufet máme naproti kolejišti v dílně takže to kolejiště určitě nepřehlídneš ...

:D Tuším to bolo na IV. slezine, keď značná časť zúčastnených predebatovala väčšinu času v onom improvizovanom bufete :D
Dole nás bolo viac, než hore v sále :cool:
Ale myslím že to nebylo špatný,kolejiště pěkné,proč se nepodívat.Alespoň se člověk trošku protáhne a nesedí pořád u PC jako pecka.Taxi i tobě se to myslím líbilo,až na ty úzký uličky.:D

Ppoollll napsal:
Co se týče kolejiště tak je to bez problémů. Šéfuju tomu už 25 let :) tak to by bylo abych k tomu neměl přístup. A jinak pro info - bufet máme naproti kolejišti v dílně takže to kolejiště určitě nepřehlídneš. Horší už to je co se týče provozu. Na kolejišti se jezdí o schůzkách nebo o dnech otevřených dveří. Sleziny jsou záměrně organizovány mimo dny otevřených dveří aby jsme se nepletli s běžnou veřejností a zároveň nebyli rušeni kdejakým zvědavcem.
Info ke kolejišti - pro plný provoz je potřeba minimálně 7 lidí. A nandání souprav trvá přes 2 hodiny. Úklid je o něco rychlejší. Takže s provozem na kolejišti moc nepočítej. Maximálně že se někdo s něčím někde projede. Pokud bys ale měch přání vyzkoušet na kolejišti nějaké svoje vlastní modely tak záleží jen na domluvě ale je to v principu možné. Lidi si rádi pohrají. :)

Díky za odpověď. Navštívím kolejiště sólo ve dnech otevřených dveří.

Banán napsal:
[Ale myslím že to nebylo špatný,kolejiště pěkné,proč se nepodívat.Alespoň se člověk trošku protáhne a nesedí pořád u PC jako pecka.Taxi i tobě se to myslím líbilo,až na ty úzký uličky.:D

Pokud by jsme diskutovali víc v "bufetu" a u kolejiště místo v kinosále nad PC a MSTS tak není problém v případě zájmu si i zajezdit. Nebude to sice to samé jako na dni otevřených dveří (tolik vozidel nebudu vyndavat) ale v omezeném provozu to lze. Program je silně variabilní a přizpůsobivý. Takže pokud si k tomu někdo donese i vlastní vozidla, která je ochoten svěřit i druhým do rukou k obdivování a ježdění, tak si můžeme udělat kulturní vložku.
Jinak Tax a Martes a jim proporcemi podobní (raději nebudu další jmenovat protože bych na někoho určitě zapomněl) mají s uličkama smůlu. Původní projektant měl takovouto uličku v době projektu doma v kuchini a s manželkou se tam prý v pohodě vešel. Dneska ale nad tím už jen kroutí hlavou jak ho taková blbost mohla napadnout neboť má co dělat aby se vůbec do uličky vešel sám. :)

A to je takový problém si ráno zavelet "Vstávat a cvičit !!! " ?
Do 20. 2. se ještě dá něco zvládnout.
Anebo francouzský recept "žermíň servíc".

Já se pokouším někdy o obojí a tak zlé to ještě není. Kolejištěm určitě projdu. Ale takových 8 kilo dolů by se hodilo a jsem opět jak proutek. :D.

Asi tak nějak. Já jsem se před hoďkou strhal na cyklotrenažéru a pak jsem to dožral a teď přemýšlím, jestli to není šul nul. Ale na druhou stranu, přežral bych se možná stejně, ale ten pohyb navíc je alespoň jako bezvýznamné plus. Ale vypotil jsem lavór. Tak snad to nějaký efekt mít bude. Při nejhorším chřipka. Sportem ku zdraví. :D

Nekecej, Ty letos zcela mimořádně nejedeš na lyže? :D
Myslel jsem, že už jsi něco takového sliboval při poslední roztžce.....nu což, připravíme test schopnosti rozlišovat a správně přiřadit hnací vozidlo .....

Naposled editoval moderátor:
mikulda napsal:
Jsem zvědavý na ten důvod, proč to letos na poslední chvíli nevyjde :-)

Že by strach z pupenda? 20 aj 50 korunáčka sú dosť ťažké mince, keby bolo málo, budem mať so sebou aj nejaké jedno- a dvojeurovky :D

Takže pokud si k tomu někdo donese i vlastní vozidla, která je ochoten svěřit i druhým do rukou k obdivování a ježdění, tak si můžeme udělat kulturní vložku.

Já klidně přivezu IC soupravu 1216+Ampz+Wrmz+Bmz+Bmz+Bee+Bpmz(DB). Není v tom problém a můžeme si zajezdit krásně.

Že bych oprášil Ganze M298 ? Jestli to po těch letech ještě pojede. Tenkrát jsem to nějak vymýšlel, aby proud sbíral jen první vůz ve směru jízdy. Měl bych toho víc z dob ČSD, ale to by chtělo, aby jel Sponka zase autem. Do vlaku to není dobré zavazadlo, hlavně ne do nočního.
Dobře jezdila T457, Čmelák, Kyklop, Brejlovec, M262 nebo E458. Hodně jsem toho už nedostavěl. Většinou nemám zasklená okna.

Pánové,
pokud něco vlastního z vozového parku přivezete a přiznáte to a navíc se to nebudete bát pustit na kolejiště mezi ty ostatní supy, co se tam slétnou :), tak není problém nějaký ten čas věnovat i kolejišti. Kde je psáno že někoho při tom nenapadne nějaké elegantní řešení něčeho do MSTS a nebo se prostě jen tak neodreagujete. :cool:

Back
Nahoře