Hlášení chyb pro trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
No jo, modrá hranice šikmo do zářezu. Z jednoho směru dobrý, druhý směr viz obrázek. V editoru to také neuvidíte. To už je osud, když děláte reálné zářezy.

Ahoj Zbynku,muzes se prosimte podivat na vjezdove navestidlo do stanice Ostrava hl.n. smer od Bohumina?Nesviti na nem navest "Stuj" (po projeti vlaku zhasne).Je to navestidlo pred mostem pres reku ve smeru od Bohumina :-)

ahoj všem po celé trati mě hra hází tyto chyby, nějaká zeď, napínáky, trakční stožáry atd. nemáte někdo tyto soubory, chyba se začala objevovat po aktulizaci 90.0 přikládám foto:
Bez_n_zvu.jpg

Mohu zodpovědně prohlásit, že nechybí žádný soubor ani v BP90, ani v minulých aktualizacích. Adresáře jsou před odesláním kontrolovány. Ale pokud vynechám aktualizaci, kde byly jmenované stožáry, tak nebudu mít nejen to, ale bude mi chybět takových 200 mega dalších modelů. Pokud tedy jsem si nějakou nepozorností něco sám nesmazal.

Přesně, chyba je někde mezi klávesnicí a židlí, pokud jde o ofiko DVD. Poněvač i instalace čistého DVD je bez potíží a aktualizace do podlední veřejné verze, tedy 89 na 90 taky.

Trať jsem dostal ve verzi 86.02 od známého (protože ho prý msts už nebaví), řekl mi, že oficiál disk ztratil a že to co mám na DVD je záloha a po dnešku asi začínám chápat, že bych si měl trať objednat a toto DVD zahodit. Protože to asi legal nebude. V tom případě se omlouvám p. Šemorovy za to, že jsem to používal bez souhlasu, ale známý se mnou asi pěkně vyčůral. :(

Za to se omlouvat určitě nemusíš, ke mně se kdysi celý MSTS dostal na nějakém vypáleném disku, ještě ale v dobách, kdy byl tento simulátor v plenkách, ale i tak jsem nebyl schopný rozchodit plno mašinek. Až jsem zakoupil DVD s BP a trainsetem, jsem lecos pochopil, jak jsou směrované kabiny, zvuky a tak dál a základ byl, že mi vše jezdilo jak má. Takže doporučuji objednat DVD s tratí a pak už jen rozšiřovat trainset. :-)

Tak pár dalších zjištění ... v Tišnově (jel jsem aktivitu na staré Tišnovce) patrně vyschl jez, ale voda do určité vzdálenosti přítéká :D a v Přerově (aktivita od Olomouce na Nezamyslice) máme moc pěkný rychlostník 64 km/h, fyzicky sem si tam ale žádného nevšiml, avšak tento vidí TM.

Jedná se o skrytý rychlostník pro rychlost 40km/h, ale jaksi jsem bohužel nezrušil zatržítko míle. 40x1,6 = 64 . Víc než rok to nikomu nevadilo :) :) :) Takže napište kde se vyskytuje, abych nemusel prohledávat celý obrovský Přerov.

Nevim přesně jakej rychlostník v Přerově, ale když jedu z Přerova na Olomouc, měl by se mě pod mostem aktivovat rychlostník 100 km/h, ale bohužel, skočí tam od někud 60tka a na ní jedu až k rychlostníku 160 km/h za vyhybnou Dluhonice.
Dále, když vyjíždím ze Studenky, měl bych jet do Jistebníka 150tkou, ale jedu tam 160tkou, ono ani není nikde vidět, co tam je za rychlost. Myslím tim z odbočky.
Dále mam problém s druhou kolejí od budovy v České Třebově, kdy pošlu vlak skrz, aktuálně Leo expresa, tak v OR se dál než k angličáku nedostanu při vjezdu od Třebovic. V msts není problém. Zkus se na to prosím kouknout. Jinak jsem nucen projíždějící vlaky posílat po první koleji.

Josko, tady je důležitá informace, ze které koleje z Přerova jedeš. Je možné, že existuje nějaká kombinace, kdy jedeš mimo dosah rychlostníku 100 nebo 120 (už nevím, kolik tam je). Ta šedesátka bude určitě zezadu za obloukem, kde je nejprve rychlostník 40 a pak 60. A těch 60 pak jedeš až k následujícímu rychlostníku.

Ze Studénky jsem doplňoval skrytý rychlostník, protože jsem se cestou z Mošnova šoural 60 až do Jistebníku. Možná jsem tam omylem napsal 160 namísto 150. nevím. Podívám se.

Pokud něco v MSTS funguje a v OR ne, s tím nic asi neudělám, protože se tvoří v editoru MSTS. Respektive pokud je vše správně nalinkováno, tak je to už asi jen věc v aktivitě. Samozřejmě mnohé anomálie způsobovaly neviditelné chyby v kolejích. Viz Týniště nebo Pardubice - Rosice. Bylo nutné vyházet koleje někam bokem, uložit a pak ten neviditelný záškodník teprve začal řvát, takže potvrdit smazat objekt a po uložení koleje vrátit zpět a už vše začalo fungovat. Zkus se podívat do mapy v aktivitě na místo, kde tě to nechce pustit dál. Pokud je tam nějaké návěstidlo navíc nebo nějaký černý puntík navíc, pak je tam podobná chyba, ale to by zlobilo i v MSTS.

V Přerově jedu ze 3 koleje a trafik z 6 koleje. Oba dva se šouráme. Mě tam skočila 60, protože jsem musel zajet za nástupiště k Hulinskému zhlaví kvůli aktivaci reverzu a navíc přes navěstidlo stuj, máš to moc blízko. Někdy ten reverz funguje a někdy ne u nástupišť. Co jsem posunul reverz do středu nástupiště u mostu se mě zase aktivovala rychlost 110 km/h od Hranic.
V ČT tam máš tečku za angličanem a na něm to padne.
pad.jpg

Ještě jedna prosba Zbyňku, můžeš udělat zde nástupiště. Stačí dát jen modré čáry. Délkou se Leo vejde.
Open Rails 2016-04-07 06-57-37.jpg

Díky moc Josko. Přesně jak jsem teoretizoval. Odebral jsem koleje v Tvém označeném kruhu, dal uložit a neviditelný záškodník začal křičet. Jasně, že smazat seznam a uložit. Pak koleje vrátit zpět uložit a bude to OK. Tohle se stane, když se předělává už postavené nádraží. Takže tady musí strašit alespoň deset let. :) Značka přejezdu, který tam nikdy nebyl :)

chybaCT.JPG

Dlouho jsem tu nebyl, tak se hlásím.
Kopec u Lukavice na Moravě
Open Rails 2016-04-10 12-10-46.jpg
a poletující křovisko na Prosenickém zhlaví v Lipniku.
Open Rails 2016-04-11 01-45-04.jpg

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře