Hlášení chyb pro trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zbyňku,v úseku Jaroměř až Smiřice není při jízdě vlaku slyšet klapání kol přes spoje,ačkoliv ze Smiřic až do Hradce Králové to slyšet je.Mohl byste se na to podívat?Ono to klapání dává takový reálnější půvab.

Zbyňku prosímtě přidej pořádný třískání taky do Opatovic a na Slezský předměstí do kolejí číslo 1. Ale řikám pořádný třískání.

Jasně. Na lokálce do Hustopečí levitují tyto věci už dlouho, od té doby, kdy se tam dělala rekonstrukce a asi to tam zůstane do další rekonstrukce, protože v Hustopečích je prioritní pít víno. Pak vám levitující značky budou připadat úplně normální. :D

Teď vážně. Zeptám se jestli náhodou někdo za poslední rok jel ve vlaku z Bratislavy do Břeclavi v jiné období než v zimě.
Tipuji že ne. Já tam nyní kontroluji koleje a znamenám si, co přepracovat a narazil jsem na velmi závažnou chybu. Hodně závažnou.
Malacky_stavadlo. Nikomu to neřve ? Stačí si zobrazit tento model v prohlížeči a je bez textur. Textura tam přitom je, dá se dokonce otevřít a vypadá normálně. Ale má poškozený jeden bit, asi při nějakém kopírování do záloh a poruše disku v šuflíku. Kéž by to byl Apríl.
Kdybych na této trati nekopal koleje, tak asi tuto chybu zkopíruji i do BP 85. Ach jo. Proč zrovna já ? Nejprve takto havarovaný model v Havlíčkově Brodě, také víc než rok. Doma pohledám ve starší verzi trati a vydám záplatu.

Asi mi nezbývá nic jiného než v editoru proletět kompletní trať, protože žádný kontrolní program takové chyby neodhalí, když soubor fyzicky existuje. Ale nejlepší by bylo každý model otevřít v prohlížeči, nebo nějaký SW, který by tohle simuloval.

Ale stejně je divné. Hlásíte mi auta přes přejezd ve Velkých Levárech a Malacky jsou přitom vedle. Ale je pravda, že Pannonia jede v zimě.
Oprava je jednoduchá:
Zkopírujte si Malacky_stavadlo.ace z Textures/Snow do Textures. Tam je dobře a nemá ani zimní čepici, protože bílá střecha je ze stavědla Leváre. Když dáte v totalcmd porovanat oba soubory, tak je tam rozdíl jen v jednom řádku ve dvou znacích strojového kódu. A nadělá to tolik škod.
Ale teď mi to došlo.
V neděli jsem se kochal volnou jízdou léto den z Břeclavi do Bratislavy, abych zkontoloval předělané Kúty. Přes Malacky jsem proletěl 120 a žádná chyba.
Tak to asi bude tím aprílem. Ale že se mi to dnes najednou poškodilo ve všech instalacích a instalačce pro DVD, to nechápu. Asi vyšší moc.

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
Teď vážně. Zeptám se jestli náhodou někdo za poslední rok jel ve vlaku z Bratislavy do Břeclavi v jiné období než v zimě....

Já mám na této trati aktivitu (svou vlastní) léto-noc, a potíž s Malackami jsem řešil jako Vy - textures/snow. To bylo ale ještě loni v létě a myslel jsem, že je chyba u mě (podobné přesuny textures jsem občas řešil už dávno před tím, takže tuto "chybu" nepovažuji za extra důležitou).

Já jsem na tuto chybu upozorňoval začátkem března a tady na fóru mi bylo odepsáno,že mám slabý počítač,který to nezvládá načítat :D

Mario napsal:
...bylo odepsáno,že mám slabý počítač,který to nezvládá načítat :D
..kde? To chci vidět. A jestli jsem to odpověděl já, hned si dávám pohlavek.:D
Ale dříve tomu tak bylo. Hra hlásila chyby, že nejsou objekty, které ale v adresáři existovaly a dělaly to slabé PC. Ale od dob parametru -mem:512, atd to už neplatí.

Zbyněk Šemora napsal:
Mario napsal:
Ale dříve tomu tak bylo. Hra hlásila chyby, že nejsou objekty, které ale v adresáři existovaly a dělaly to slabé PC. Ale od dob parametru -mem:512, atd to už neplatí.

Ne,ne,psal mi to tady někdo jiný.Musel se ten příspěvek ale asi smazat,protože už ho taky nemůžu najít.
Mario napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Mario napsal:

Ne,ne,psal mi to tady někdo jiný.Musel se ten příspěvek ale asi smazat,protože už ho taky nemůžu najít.

V historii jsem ještě našel zprávu,co mi tady na to taky odpovídal jeden člen fóra a bylo to 6.3.2010:
soubor .s
Komu: Mario

Dobrý den,podívejte se zda soubor .s nemá nulovou velikost,Několikrát jsem se s tímto už setkal.Soubor existuje ale má nulovou velikost,takže není co načíst.

Zbyněk Šemora napsal:

Ale kdeže...

Slabší počítače nestíhají načítat někdy ani s tím paramatrem. Hlavně u hodně dlouhých aktivit. Ale je fakt, že se mi to stává jen u Tratě 321.

Chybějící .s soubor v Dobřenicích

Zdravím Vás, dnes jsem si po dlouhé době zapnul MSTS a konečně si chtěl projet novou trať 020 v aktivitě Os 5232 (z balíku aktivit). Jenže při vjezdu do ŽST Dobřenice mi na výhybkách při jízdě do odbočky vyskočila chyba, že mi v adresáři SHAPES tratě BP chybí soubor cd_150224.s a hra spadla. Díval jsem se, zda není problém s načítáním souboru, ale skutečně se v dané složce nenachází. Stejně tak tam není soubor cd_150224.sd

Narazil na tuto chybu i někdo další a soubor skutečně chybí nebo jde o problém jen u mě?
DVD mám verzi BP81, aktualizace všechny popořadě nainstalované.

Díky za pomoc

Pavlík napsal:
Ale kdeže...

Slabší počítače nestíhají načítat někdy ani s tím paramatrem. Hlavně u hodně dlouhých aktivit. Ale je fakt, že se mi to stává jen u Tratě 321.
Samozřejmě. Pokud mám počítač 486 s 32MB RAM, tak do zástupce pro spuštění nemohu psát -mem:512, protože o takové velikosti paměti se tomuto počítači může jen zdát a začne si myslet o uživateli, že se zbláznil.:D
Zkrátka tento parametr nemohu psát, ani když mám jen 512MB ram, protože by už nic nezůstalo pro systém.
Ale pokud mám v bedně dvě pětistovky nebo gigovku a zapsán tento parametr, tak MSTS nemůže nikdy z provozních důvodů spadnout i když je to slabý PC. Já při jednom testu měl na slabém PC na startu náročné aktivity FPS 0 až 1 a měl jsem velký problém se myší strefit do obdelníku s ukončením aktivity. Ale že by to spadlo, nehrozí. Už ani nevím, který komponent jsem vyměnil, abych měl fps, alespoň 4. :D

Jinak druhá odpověď je také špatná odpověď. V adresáři trati je pouze model cd_150024.s ne 224. Ale ten se vyskytuje jen v Praze (současně jsem mašiny z depa odstranil, protože mi shazovaly editor při určitých nájezdech kamery, chtělo by to modely s méně polygony).
Ale mám pocit, že v Dobřenicích hráč křižuje s nějakou 150. Pak dotaz nepatří sem do tohoto vlákna ale k aktivitám.:D
Ale Kabulus psal, že vše aktualizoval, tak to vidím na příčině, že si zapomněl zapsat parametr do zástupce pro spuštění MSTS, aby si počítač zabral více paměti pro MSTS za předpokladu, že má ram dostatečně navíc než 512 MB :D Jinak se děje, co popisuje.

Zbyněk Šemora napsal:
...Ale mám pocit, že v Dobřenicích hráč křižuje s nějakou 150...
Křižuje se s 150224 od J. Tovačovského.(myslím že od ji obsahuje i TPB8)
Omlouvám se. To :37 Měl byýt tleskající smajlík.

Tak se musím omluvit, chyba byla skutečně u mě, neměl jsem mašinu v trainsetu. Zmátlo mě chybové hlášení, které jako cestu k souboru vypsalo
".../Routes/Breclav - Praha/Shapes/cd_150224.s". Nabyl jsem tak dojmu, že jde o statický model.

OT: Víte někdo, proč MSTS vypíše tuto cestu namísto skutečné cesty k chybějícímu souboru v trainsetu?

Zbyněk Šemora napsal:
Ale pokud mám v bedně dvě pětistovky nebo gigovku a zapsán tento parametr, tak MSTS nemůže nikdy z provozních důvodů spadnout i když je to slabý PC. Já při jednom testu měl na slabém PC na startu náročné aktivity FPS 0 až 1 a měl jsem velký problém se myší strefit do obdelníku s ukončením aktivity. Ale že by to spadlo, nehrozí.
Zbyňku, nemáš pravdu. Já mám v bedně 2 pětistovky, parametr mem512 a stejně mě to po cca 2 hodinách jízdy aktivity přestane načítat nejdříve sms objekty, pak i modely. Ale jinak to nepadá, jako dříve, takže parametr mám zapsaný určitě správně. Je fakt, že má sestava je už historická.:D:D:D

Michale, to co popisuješ je známá chyba MSTS BIN dané verze. Projeví se někdy po několika hodinách, jindy nikdy. Pokud se hra ihned uloží, tak se podaří to samé místo loadnout a jede se dál. Ale někdy to nefungovalo a musel se jet starší save.

Mám dotaz z jiného soudku, zřejmě by měl být směrován na tvůrce objektů mostů:
Pokud dám vnější pohled /televizní kamera/ má MSTS pravděpodobně tendence snímat z nejnižší možné polohy a kde konfigurace terénu dovolí, jde se i do podhledu.
Pravidelně se mi na Zbyňkově trati stává, že mosty jsou při tomto pohledu ¨zespodu" neviditelné a vlak jede po kolejnicích "v luftě". Ojediněle se stává i bez mostu - na náspu s tím, že násep se jeví při pohledu zešikma zespodu jako průhledný.
Je to problém zobrazení v mém kompu nebo je to tím, že mosty nemají "spodní stranu"? Abych uvedl příklad, trasa Brno Hlavní - Brno Židenice, ale víceméně kdekoli na trati.
Díky za odpověď, případně sdělení, že se to asi vyskytuje jen u mne.
/U 321 se mi podobné zobrazení nepodařilo vidět/.

To je tím, že modely mají normály obrácené ven (polygony jdou vidět pouze zvenku modelu), když se dostaneš "dovnitř" modelu, jako třeba toho náspu, tak polygony neuvidíš. To stejné je to kdyby se kamera ocitla uvnitř nějakého domečku, taky přes něj ven uvidíš skrz. U mostů je to asi tak, jak jej kdo vymodeloval. Je možné, že někdo svým mostům zespodu polygony nedělá, proč taky, když z vlaku nejsou vidět a MSTS by je muselo zbytečně počítat. Je to zase jako ty domečky, které spodní polygon taky nemívají. Zásadou je, odstranit všechno, co stejně nebude z běžného pohledu vidět.

Takže nejde o žádnou chybu pouze u tebe. U 321 je tento jev méně obvyklý z toho důvodu, že nepoužívá modely náspů v takové míře jako Zbyněk v BP. A vůbec, jaké pohledy televizní kamery, když jsi fíra tak sedíš v kabině pohledy z pod náspu tě nezajímají :o)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře