Hlášení chyb pro trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
mmouka napsal:
.....
PS: s těma kolejema v Moravanech a Kostěnicích nejde nic dělat (koukal jsem se v Editoru)

Toď zatím vše
Ale jde. Jde úplně vše. Jen v tom editoru se to snadno přehlédne.
Zával dělají modré hranice čtverců a projeví se to až po znovunačtení editoru nebo ve hře. Například zával ve vjezdové skupině České Třebové, ten jsem opravoval snad čtyřikrát v průběhu 5 let. Tentokrát jsem tam udělal kráter jak po tunguzském meteoritu, celé to zakryl plochou s texturou, násep už tam je delší dobu a snad už bude klid.
Jinak nechejte mne trochu vydejchat. Teď relaxuji u ježdění.
Vzpomněl jsem si na film Armagedon s Brussem W. Jak ti vrtáci prošli náročným výcvikem v NASA, aby mohli podniknout let na ten asteroid, jak ve finále ten dvoumetrový drobeček tiše poznamenal: "A nemohl by se s námi teď někdo pomazlit? " :D:D:D
Asi tak nějak :D

Nechtěl jsem vás honit do práce, jen jsem si při první cestě všiml některých drobností a při 2 jízdě jsem to prohlédl důkladně a nakonec pro jistotu jsem to projel ještě v Editoru.
Měl bych jeden dotaz ? Zámrsk je ŽST a nebo zastávka?

To je dobrý, to jsou jen takové blbosti, které většina přehlédne, ale po aktualizaci 85.03 se přepsala jedna textura bílou plochou a v jedné stanici vznikla obrovská příšera. Zatím si toho nikdo nevšiml. To je závada jak Brno. Já včera myslel, že po sklence vína už špatně vidím, ale bohužel, je to v aktualizaci.
Takže brzy bude BP85.04. A do vánoc se to bude skládat, až to bude 85.99 :D
Nemám rád aktualizace, to je vždy peklo s opravami a člověk místo toho, aby si po půlroční práci odpočinul, tak se jen stresuje při zjištění jakou hrůzu jsem to přehlédl. Nebo se opraví chyba jedna a tím způsobí chyba druhá.

Ahoj,nevím,jestli to dělá ještě někomu,ale při jízdě v zimě mně před stanicí Pečky vyskakují tyto hlášky:
Nelze otevřít soubor s texturou:
routes/Breclav-Praha/Textures/snow/PERONS.ace
routes/Breclav-Praha/Textures/snow/SLOUP02.ace
routes/Breclav-Praha/Textures/snow/PERONS2.ace
routes/Breclav-Praha/Textures/snow/ZABRADLI7.ace
routes/Breclav-Praha/Textures/snow/PERONPEC.ace
routes/Breclav-Praha/Textures/snow/PECKY01.ace
routes/Breclav-Praha/Textures/snow/STRECH20.ace
routes/Breclav-Praha/Textures/snow/PECKY02.ace
routes/Breclav-Praha/Textures/snow/STRECH32.ace
routes/Breclav-Praha/Textures/snow/STRECH33.ace
routes/Breclav-Praha/Textures/snow/DLAZBA14.ace

Nakonec vyskočí hláška: Selhalo nahrání souboru s modelem.Perony_Pecky.s

Při jízdě ve dne je zase místo přední části staniční budovy Pečky bílá placka,ale o tom už Zbyněk psal :-)

Tak jako Mario, i já hlásím po projetí aktivity Vysočina totéž,ale i v Brně (před hlavním nádražím), kdy úplně chybí zastřešení perónů, potom se tatáž hláška objeví před Lesnou a pak ještě v Pečkách. Ta zima je zakletá :-D

Pravdu díte, pravda, pravda. To je stejný problém, jako bílá budova Peček. Update mi přišlo pár hodin před vydáním aktualizace a já věřil, že je vše vpořádku. Jinak by to test, který jsem dělal odhalil. Ale co se týká zimních textur, ty Mates psal, že je nedělá a vše se musí rozkopírovat do Snow z denních textur.
Ale tady se nabízí otázka. Pokud jsou jen noční textury, tak na to je také nějaký parametr do SD. Nevíte to někdo z modelářů ? Je přece hloupost zbytečně nafukovat složku Snow texturami které se zimou nemají nic společného.

Ale teď se dívám na sd peronů Pečky a já mím v instalaci 0.
Ale vy mě úplně blbnete, jak v aktualizaci, tak v instalaci trati mám sd soubor jak u Peček, tak u Velimi na 0. Takže v žádném případě tyto stanice nemohou chtít textury, o kterých píšete.
Mario, podívej se, jaký máš parametr v sd u perony_pecky.
Na DVD a v aktualizacích je tohle:
SIMISA@@@@@@@@@@JINX0t1t______
Shape ( perony_Pecky.s
ESD_Detail_Level ( 0 )
ESD_Alternative_Texture ( 0 ))
Comment ( Mates, 2010_03_14 )
Pokud MSTS hlásí Vaše problémy, muselo by tam být zapsané tohle:
ESD_Alternative_Texture ( 257 )
Ale vlastně to by řvaly i noční,
Takže asi tam máš tohle:
ESD_Alternative_Texture ( 1 )
Ale já to takhle ven opravdu neposílal, to určitě Ti v počítači tajně přepsala maminka, když jsi se nedíval :D
Ach jo, stavitel, ten tvrdý chleba má.
Luky napsal:
..., což znamená volno a rychlost 40 km/h,...
Pane kolego, návěstidla se čtou vždy odspodu, tedy rychlost 40 a volno :D
Na ten rychlostník se podívám, asi bude skrytý, jinak by to 55 neukazovalo.
Někdo mi poslal odkaz na video a já se úplně zhrozil co udělali s nádražím v Milovicích. To bych asi svou aktivitu Topírna noc v Milovicích neodšiboval :D Kdybych elektrifikoval, asi bych nebyl takový barbar a koleje nádraží ponechal.
Ale jestlipak se Milovičtí dočkají nějakého modeláře, jako se dočkali Lanškrouští . To je spíš otázka do pranice. Zatím se tam jen dočkali hlášení o pantografech do Prahy, které se tam zatím v MSTS nedostanou. :D

Naposled editoval moderátor:
Ach jo,koukám že těmi Pečkami jsem to dobře pomotal :(
Ale jak píše Zbyněk,po poslední aktualizaci máte mít v SD souboru parametr 0,takže to nemá hledat ani noční,ani zimní textury.Noční textury jsem posílal později (to se teprve objeví v nové aktualizaci) a v SD souboru nastavil parametr 257,což dělám u všech svých modelů a nikdy jsem nevytvářel zimní textury a domnívám se že to funguje,že hold při zimní jízdě to zobrazuje nezasněžené textury a noční textury při parametru 257 dodávám,takže simulátor by neměl křičet.
Co se týče budovy s bílou plochou,tam došlo k tomu,že texturu používají dva objekty a já při úpravě druhého odeslal neaktualizovanou texturu,jelikož mě nenapadlo,že v Pečkách jsem dělal pozdější úpravy a ve Velimi zůstala ta původní,která to narušila.To se omlouvám

Brát s humorem. Necitovat dlouhé texty, ale spíš se podívat do adresáře Shapes/perony_Pecky.sd (otevřít ve Worldpadu nebo poznámkovém bloku a podívat se co tam mám za hodnotu. Správně to má být takto
ESD_Alternative_Texture ( 0 ))
Pokud místo nuly máš jiné číslo, tak by mne zajímalo odkud. Ale je možné, že nějaké zmatky mohly být.
Já nyní například chci pokračovat v opravách a marně prohledávám všechny počítače, kde mám nejaktuálnější složku Breclav - Praha. Nemohu najít, kde jsou poslední mé práce, vše je z pondělka 25.10.
Vůbec bych se nedivil, kdybych si aktuální složku smazal. Nebylo by to poprvé ani naposledy.

Zbyňku,tak tam byla hodnota 257,tak jsem to přepsal,jak jsi poradil.Nevím,jak se tam ale dostala,opravdu mám hru z DVD a jen opravné aktualizace.Jinak při zimní jízdě problém dělá i Velim,kde se nezobrazí budova,ani perony :-(
Ještě doplňuji,že po přepsání hodnoty 257 na 0 hlášky nevyskakují.Mám to zatím vyzkoušené v Pečkách.

Tak si to oprav i u perony Velim, ten samý řádek. Já už to nebudu dohledávat co kde a jak se kdy podělalo, ale otevírám editor a dle seznamu jdu opravovat, abych po víkendu vydal další aktualizaci.
S kolejemi se hýbat nebude, jen v depu Masaryčka trochu víc ohnu pískovou koleje, aby navazovala pěkně na točnu.
U mě se to týká jen Topírny noc a Den blbec, kde to opravím.

mmouka napsal:
..
7) Moravany - v 2 TV před označníkem 300m k hlavnimu navestidlu od Kostěnic sesuv půdy na trať

PS: s těma kolejema v Moravanech a Kostěnicích nejde nic dělat (koukal jsem se v Editoru)
...
Tak jsem Ti to opravil. Ale to cuknutí v Moravanech je v normě. Vychýlené to není, jen jsou tam dvě krátké koleje, tak to možná trochu klepne :D
Horší bylo, že mezi Dobříkovem a Sruby odpochodovaly traťové značky, takže jet v jednom směru na blok, tak to by bylo projetých stůj ještě před úrovní návěstidel. :D

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t533950_scrgrb0.jpg[/URL]

Hlásím poddolovanou staniční budovu ve Velimi. Mimochodem, Zbyňku, ŽZO Cerhenice nemáš ve své trati hotový? Jsou tam přerušeny koleje.
A ještě jedna odpochodovaná značka konec nástupiště na zastávce Kolín-Dílny ve směru na Záboří nad Labem:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t534006_scrgrb2.jpg[/URL]

To je spíš požadavek na Matese, kolem podchodu dělá vždy plochy, tady asi na to zapomněl. Ale provizorně jí mohu doplnit.
Jinak v mé trati toho není hodně hotového. Vlečky a nějaké odbočky, na to zatím nebyl vůbec čas.
Horší chyba je, kterou mi napsal včera Michal. Do Českého Brodu z druhé na 4. od Poříčan jen proti stůj na rozkaz. Já se uklepl a tu 80 nalinkoval o jednu vedle, kde se má jet 40. :D Na to také bacha, ať si tam nevylejete na vexlích kafe:D Jak poznamenal, kostlivci budou ještě hodně dlouho vylézat po tak rozsáhlé rekonstrukci.

Zdravím, nevím, jestli to tu již nebylo zmíněno, ale při jízdě s ešusem z ČB na Masaryčku jsem narazil na dva problémy. První drobnůstka, v Úvalech levituje jedna patka brány TV, je to cca druhá za nástupištěm. Druhá, v Běchovicích je při venkovním pohledu hrobové ticho.

Když jedu z Břeclavi směrem na Brno resp. na Přerov, po pravé ruce levitují dva přístřešky. Bohužel jsem v práci, foto dodám později.

Jasně, také jsem si všiml a už jsem je trochu srovnal. Tam by měl být hrb. Trochu se tam něco upravovalo ve zhlaví a na přístřešky se zapomnělo :D Dobrý postřeh.

Zbyňku,když jedu z Břeclavi směr Brno,tak hned za Břeclaví v oblouku je rychlostník 160,ale v traťovém monitoru se zobrazuje od tohoto rychlostníku rychlost 200.Tato rychlost je tam až do Modřic,kde je pak rychlostník 120 a tato rychlost se už v traťovém monitoru zobrazí správně.
Dále pak bych chtěl nahlásit poletující rychlostníky bez tyče mezi Brnem hlavním nádražím a Brnem Horními Heršpicemi,v místě odbočující dvoukolejné trati na Přerov (obrázky nemám,neboť jsem v práci :-) )

Těch 200 je tam správně. Touto rychlostí se zde jezdí, když se dělají rychlostní zkoušky, naposledy Pendolino. A já těch 200 potřebuji do aktivity Den blbec, kde se testuje nová lokomotiva 380.

Česká zahrádka by prý měla být s trpaslíkem, ale s tímto celkem přerostlým mi to nějak nesedí.
Takže hlásím zapomenuté návěstidlo, asi z dávné doby přestavby stanice, v Uhersku na pražském zhlaví u koleje č.2 u žel. přejezdu ještě před kolejovými spojkami. (je to návěstidlo pro posun před vjezdem od Pardubic, fungující jako označník - nevím jak se přesně jmenuje:eek:)

obrázek č.1
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t577634_scrgrb1.jpg[/URL]

obrázek č.2
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t577635_scrgrb2.jpg[/URL]

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře