Hlášení chyb pro trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Nesprávné návěštění vjezdu do Malešic od Vršovic ve správné koleji. Na odjezdu z vjezdové skupiny "očekávej 40", na vjezdu do Malešic "očekávej 40" a na cesťáku na zhlaví "opakovaná výstraha a jízda odbočkou". Mezi vjezdem a cesťákem není zábrzdná vzdálenost a úsek je v klesání. Správně má být na vjezdovém návěstidle do Malešic "vjezd odbočkou a výstraha".

A co je vjezd odbočkou a výstraha ? Nic takového nás na dráze neučili. Vjezd odbočkou se kdysi používalo u mechanických návěstidel, když byly obě ramena nahoře a to i za předpokladu, když tam v noci svítily dvě žluté nebo dvě zelené. Později se tomu i tak říkalo rychlost 40 a výstraha. Ale od Vršovic do Malešic určitě mechanická návěstidla nemám. :D

Jedno návěstidlo ti tam prostě nefunguje. Vjezd nebo cesťák má mít rozsvícenou horní i dolní žlutou. O nic vlastně nešlo, kolem vjezdového jsem 40 jel, jen mě překvapila návěst "očekávej 40", stejnou návěst, jakou ukazoval odjezd ve vjezdové skupině. Jinak vzdálenost vjezdového a cestového návěstidla je 670 metrů, zábrzdná vzdálenost 700 metrů. Nebylo by (v msts) jednodušší návěsti následovně: PVVS odjezd "volno", Malešice vjezd "očekávej 40" a cesťák "vjezd odbočkou" bez opakovací návěsti?

35332febf9426d4c3657344abb6815d8.jpg
V mezistaničním úsek Bystřice - Tomice mezi hradlem Opřetice a výhybnou Tomice zřídily ČSD horkou novinku - vyhřívaný násep :D. TO Benešov tak odpadla fyzicky náročná práce s odklízením sněhu. I v nejtužší zimě trať nezapadá sněhem. :D:D:D

Naposled editoval moderátor:
Václave. Oceňuji Tvé extrémní testy. Ale když už, nechce se Ti udělat zimní textury, kde to bije do očí ? Nebo to podej jako zlepšovací návrh k ČD, jak se zbavit sněhových závějí. Pardon, už jsme v jiném režimu :D .

Jo jo, život na dráze je tvrdý. A já mu stále domlouval "nechoď tak blízko ke kolejím" a jak je vidět, neposlechl. Zkusím mu ještě jednou domluvit.

Od vánoc jsem se konečně dostal k MSTS a pořádně projel aktualizované a nové úseky tratě a našel jsem dvě chybky. Jináč je to luxusní poježdění!!!
Jednu malinkatou chybku jsem objevil v Zábřehu cca 300 m za stanicí směrem na Šumperk hned první přejezd, je na silnici levostranný provoz.:-) Ale to je jen kosmetika.

obr. Zábreh na Moravě - Ul. Československé armády
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://www.q3.cz/images/61OBR_1_tn.jpg[/URL]

A druhou, v úseku Brno-Maloměřice - Bílovice nad Svitavou mi při jízdě v období podzimu vyletí hláška s chybějícími texturami (LKW.ace, Blank.ace). Jedná se asi o stejný problém jako v mém příspěvku č.389. Jedná se asi o textury spojené s tunely (jsou v daném úseku dva - jednička a dvojka)

Při nápravě, dle předchozí rady Mirana, jsem přepsal v LKV.sd parametr ESD_Alternative_Texture (256) na ESD_Alternative_Texture (257). Druvý Blank.sd jsem nenašel, ale po úpravě LKW.ace již zatím jízda bez chyby. Snad je tak problém vyřešen.

Naposled editoval moderátor:
Pravdu máš, že tam je blbě parametr, ale nejsou to žádné tunely ale autíčko s Cocacolou. Ale mezi auty, které jezdí tohle není, tak by to zlobit za provozu nemělo. Jedině, že by někde bylo staticky osazené. blank je textura, ne žádný objekt, proto žádný sd takový není.

Hmmm. Ale ze to zlobi v takovehle relativni pustine. Zadneho LKW jsem si v udoli Svitavy nevsiml. (nenapadlo mne ze jde o nemeckou zkratku nakladaku) Divne mi prijde to, ze tyto auticka jsou pred Brnem od Breclavi taky u nejakeho skladu ci obchdaku a tam to nezlobi. No nic hlavne ze to uz slape!!!:-)

Ahoj Zbyňku, tak další zjištění, při cestě z Králova Pole do Žideníc v těch zatáčkách za tunelama mi MSTS "řve" chybějící textury v global. Jde o tyto:
LKW.ace a Blank.ace
Dan

Dan J. napsal:
Ahoj Zbyňku, tak další zjištění, při cestě z Králova Pole do Žideníc v těch zatáčkách za tunelama mi MSTS "řve" chybějící textury v global. Jde o tyto:
LKW.ace a Blank.ace
Dan
Dane obě dvě textury jsou z roku 2005 a to blank je textura vody a LKW je Liaz nebo něco takového.Určitě je v texturách máš.
Ono se občas stane,že se sim zblázní a nemůže texturu najít a nebo ju zázračně hledá v Globálu.
Mirek

Já ten sd soubor dám do aktualizace. Kdyby něco někdo objevil, tak pište sem. Rozhozené značky návěstidel mezi Brno Maloměřice a Královým Polem jsem opravil (před nosem oddíl spadne na červenou :) ) To se občas stává, že něco odpochoduje. Ve Velkých Levárech jsem vyměnil závory za nové, namazal jsem i olejem panty, tak snad už budou chodit. Celkovou opravu vydám po velikonocích.

Ahoj Mirane. mně nešlo o řešení, já to sem vypsal, jak to dělám vždy a Zbyněk pak upravuje popřípadě pošle opravy v pracovních aktualizacích, to, že se to řešilo výš jsem jaksi přehlídnul.;)
Ahoj Miky 945. Jasně, to víš, že mne to napadlo, jenže kopírovat zbytečně duplicitní textury do Global, není moc šťastné řešení, stačí, že narůstá složka textures v trati.:D
Dan

Dan J. napsal:
jenže kopírovat zbytečně duplicitní textury do Global, není moc šťastné řešení, ..
Global by měl zůstat "posvátným územím", do kterého se nezasahuje. V té hlášce je chyba, když MSTS řve, že něco chybí v globalu, chybí to téměř vždy v textures příslušné tratě.

Miky945 napsal:
Dan J. napsal:
... "řve" chybějící textury v global...
Ono se občas stane,že se sim zblázní a nemůže texturu najít a nebo ju zázračně hledá v Globálu.
Mirek

Dan J. napsal:
.....jenže kopírovat zbytečně duplicitní textury do Global,...

JiříkTK napsal:
Global by měl zůstat "posvátným územím", do kterého se nezasahuje....

Ach jo :D. Chlapi neurážet se a teď mne brát s humorem. Kdo kde psal doplnit do Global textures??? Řešení je v 2 a 3 příspěvku tohoto vlákna. S tím jsem taky válčil. Ale je fakt to to pokud si dobře vzpomínám může být i chyba pojmenování ace souborů v shapes - malá/velká písmena za ten rok už se mi to vypařilo z hlavy. Ale pokud někdo ví více, rád jistě opraví či doplní.

Ahoj Zbyňku,

V Hanušovicích při objíždění soupravy směrem na Jeseník mám sice na TM rychlost 40 km/h, ale návěstidlo zůstává červené:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://www.q3.cz/images/22scrgrb0_tn.jpg[/URL]

Dále v Letohradě je lehce pootočené odjezdové návěstidlo na Žamberském zhlaví:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://www.q3.cz/images/67scrgrb3_tn.jpg[/URL]

Ještě taková drobnost, zdá se mi že mezi předvěstí a vjezdovým do Týniště od Častolovic je nějaká malá vzdálenost. Je to v pořádku?

Týniště jsem Ti opravil, má tam být 700m, ale bylo tam asi 600. Nějaký vandal to tam asi posunul. Srovnal jsem to podle tabulek.
V Hanušovicích to asi dělá jen to jedno návěstidlo na konci trasy. Podobné to kdysi bylo v Dolní Lipce, kdy to nešlo postavit směr Prostřední Lipka do doby, než se to dostavělo do Hanušovic. Přidal jsem na konec dvě návěstidla, snad to pomůže. Pak někdy kolem velikonoc udělám Danovu aktualizaci. Ale jen taková nepovinná dobrovolná, mimo hlavní aktualizaci, protože nic nového nebude hotovo.

Pane Šemora,mohl bych poprosit přidat do té nepovinné aktualizace soubor s texturou routes\Břeclav-Praha\textures\POD_8.ace most_250_1_30m_2k.s Buď se mi nenainstaloval, nebo se někam ztratil. Díky

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře