Hlášení chyb pro trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
No tak to nevím proč jsi je doplňoval do nočních a zimních když stačilo v příslušném *.sd souboru změnit zápis ESD_Alternative_Texture ( .. ) na ESD_Alternative_Texture ( 0 ) a nepotřebuješ ani noční ani zimní textury.

Hehe. Ale to bych musel nejprve vědět, co je to za model. To já vím, co ta čísla znamenají. Jsou případy, kdy existují noční i zimní textury pro model a chybí jen nějaká textura. Pak by bylo škoda noční a zimní verze zrušit i za cenu, že nějaká část bude v noci svítit.

Všiml jsem si, že ve stanici Bílá Voda je na budově cedule Červená Voda. Nedal by se nápis překrýt? Jinak je aktualizace parádní! :)

O Bílé Vodě vím, jen ještě nemám na to překrývací cedulku.
Odstraněná chyba po BP89:
Vjezd do stanice Otrokovice od Hulína vlevo bylo špatně nalinkované rychlost 60 také na přímou kolej. Opraveno. Objevil Alcapone.

Pár poznatků z berounské tratě:
- Na několika místech mezi Berounem a Prahou, chybí návěst "Tabule před zastávkou". Konkrétně ji postrádám před Chuchlí, tuším Všenory, a ještě na asi dvou místech.
- Chybí rychlostníky "60" ve výhybně Vyšehrad směr Hlavní, a opakovací trpaslík vlevo, nenávěstí bílým světlem "na nedostatečnou záb. vzdálenost".

Schválně jsem proletěl Beroun - Praha a tabule před zastávkou chyběla jen do Černošic od Prahy. Do Chuchle sice směrem do Prahy cedule také není, ale ta není ani v reálu. Tak jsem ji odpočítal, kde by asi měla být a doplnil.
60 na Vyšehradě je, ale nemám ji u každé koleje. V každém případě v MSTS naskočí. A ten trpaslík na Vyšehradě, to není opakovací návěstidlo, ale odjezdové z Vyšehradu. To není předvěstí žádného návěstidla, tak tam žádná nedostatečná zábr. vzdálenost svítit nemůže. Na hlavní následuje samostatná předvěst a do Vršovic, teď z hlavy nevím. Tohle už je tam nasázeno asi 8 let a určitě by si chyby za ten čas někdo všiml.

Hlásím podivně se chovající vjezdové návěstidlo do žst. Praha-Libeň po spojce od Vysočan. Zkoušel jsem vjet na 1. kolej a pak ještě jeden pokus na 32. kolej a pokaždé bylo na stůj.

Prolam: Já jsem tohle stavěl někdy před sedmi lety a tenkrát na videu tam tabule nebyla. Na tom novém videu je i vidět, že ta cedule je poměrně nová, takže jí už doplnili.

Sponka: Mám pocit, že v aktivitě Topírna noc se tudy do Libně jede a určitě se jede na barvu. Já jsem od té doby tady nic neupravoval. Teď se tam dívám a návěstidlo je nalinkované správně, jediné kam se na barvu nedostaneš je vlevo do seřaďovacího nádraží. Ale pokud to zlobí ne v MSTS, ale v OR, tak to není chyba trati, ale je to zpráva pro vývojáře a na to by mělo být založeno jiné vlákno. Protože s tím stavitelé tratí nic nenadělají. Alespoň dokud nebude plnohodnotný editor pro stavění tratí v OR.

Chtěl bych nahlásit ne úplně chybu, ale hrál jsem si po dlouhé době s vlastní aktivitou, a měl jsem problém v Třebechovicích pod Orebem ve směru od Týniště nad Orlicí se vzdáleností předvěsti od vjezdu. S nákladem s 33 loženými vozy falls jsem v úrovni návěstidla jel ještě tak 15 - 20 km za hodinu (z cca 85 km/h). ;-) To už se mi dlouho nestalo takhle blbě skončit. Zdálo se mi to dost blízko, tak jsem letmo změřil vzdálenost a je to cca 645m. Mrknul jsem na mapy.cz a tam je tam jsem naměřil dle cca 701 m (+/- nějaká ta chyba v ortofoto). Takže D1 je v reálu splněna a v msts chybí cca 50 m což je taky asi v pohodě, neříkám že by se to mělo opravovat +/- to sedí ale měl jsem co dělat abych to ubrzdil. (mám viditelnost kvůli výkonu PC trochu staženou a tak vidím barvy na klacku trochu později - což u mne vzhledem k mému lehce zhoršenému zraku asi odpovídá :-) )

A v čem je tedy problém ? Asi v technice jízdy, ale s tím opravdu nic nenadělám. Ložené nákladní Pn vlaky právě kvůli zábrzdné vzdálenosti měly maximální rychlost 65km/h. Jinak návěstidla jsou osazená podle kilometrických poloh v TTP. Ale nevylučuji že se nemohu splést nebo nebyla chyba v TTP. Takových nesrovnalostí jsem našel hodně a nakonec jsem umístění udělal podle videa.

A v čem je tedy problém ? ......
No problém je, ten že v MSTS teoreticky o 55 m není dodržena vzdálenost od předvěsti ke vjezdu. Místo miminálních 700m je tam cca 645m. Toď celé. Technika jízdy samo v pohodě nebyla, a s tím jak píšete nic neuděláte.... To je už věc hráče.
Jen mě překvapilo, že je ten vjezd je tak blízko a tak jsem to změři a je to o trochu blíže než je teoretickyje přípustné. To je vše.

Teď jsem to měřil a je to 700m naprosto přesně. Každý si to může zkontrolovat v editoru. Jde to jednoduše, sloupy TV jsou po 50 metrech.
Chlapi, sem pište jen skutečné chyby a ne chyby ve vašich výpočtech.

Tak to se omlovám, měřil jsem to ujetou vzdáleností (pomocí rošíření diagnostiky pod F5).

Dnes jsem v Července zastavil u služebny Slovenské policie. Pokud to není opomenutí,ale je to vinou provizoria,pak se omlouvám za zbytečné zatížení vlákna,protože "na funkci rostlináře to nemá vliv."

Mám takovou zajímavou chybu, nevím jestli to patří přímo do tohoto vlákna ale lepší jsem nenašel, na této trati mi nefunguje ani jedno vozidlo od Hekla ať už jde o 350, 163 atd. Vždycky se v pohodě začne načítat jízda když v tom při načítání GUI se to odporoučí, bez jediné chybové hlášky a spadne. Myslel jsem si že mám problém v lokomotivách, tak jsem je vyzkoušel na všech jiných tratích i na těch co fungují pod globalem p. Šemory. Tam všude mi tyto lokomotivy fungují bez problémů. Padání začalo po aktualizaci tratě na BP89. Prosím zkuste mi poradit jak se s tímto problémem vypořádat, už jsem zkoušel odinstalovat a zase nainstalovat Heklovi lokomotivy ale pořád je to stejné.
Díky za každou radu.

Tady se hlásí konstrukční chyby v trati, ne že něco někomu nefunguje. Zde se nediskutuje. Jinak ohlášené chyby se odsunou do pryč a po aktualizaci to zůstane neopravené. Děkuji za pochopení.

Ahoj,
jedu aktivitu JK_r930-868_or a za stanicí Chrlice směr Brno zloději ukradli mostní konstrukci ( v OR ji tam nevidím) a dále ve 2.koleji od Brna před zastávkou Bílovice je velký silný smrk. Jinak perfektní trať z Nezamyslic.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře