Hlášení chyb pro trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tohle ani moc není poznat. Opraveno. Ještě dnes odpoledne jsem od Pardubic do Třebové našel dalších přes 50 levitujících stromů. A stejně určitě někdo najde další. :)

Díky. Za to může oprava kopce nad Králíkama kvůli lepší viditelnosti kulisy kláštera. Při zarovnávání kopce zřejmě uhnul kurzor označení tam kam neměl a zasáhl tuto trať, kde způsobil menší zával. To se stává často, jen tentokrát jsem si toho nevšiml. Chybička se někdy vloudí.
Tady je oprava. Rozbalit a zkopírovat do Breclav - Praha. (Sloučit se složkou Tiles) A samozřejmě potvrdit přepsat.

Sice opětovně nevím, jestli správné téma, nicméně ...

... sem jediný, komu se už po několik aktualizací (minimálně poslední 2, kdy BP 89 mám nově na DVD a kompletně novou instalaci) nezobrazuje nástupiště v Ústí nad Orlicí město (na obou stranách) a mám mosty bez zábradlí? o_O

Kdyby to byla chyba v trati, tak by tohle nádraží nemohlo být na mém posledním videu z Prahy do ČT. Stačí kouknout. Dále viz nastavení MSTS, jak je psáno v návodech.

Zdravím, já mám vše nastavené podle Vašeho desatera a správně a jsem na tom stejně jako fma_0526 také se mi nezobrazují nástupiště v Ústí nad Orlicí a několik kilometrovníků na trati mám rozhozených... tak nevím, ale je pravdou že jsem ještě neinstaloval aktualizaci 89.10, ale budu rád za každou radu. ;):)

Pravdu má Luke19
Kdyby to byla chyba v trati, tak by tohle nádraží nemohlo být na mém posledním videu z Prahy do ČT. Stačí kouknout. Dále viz nastavení MSTS, jak je psáno v návodech.
Pravdu má fma_0526 i Luke19. Problém je v trati. Dotyčné nástupiště má nastavenu úroveň zobrazení na hodnotu 10. Správně má být u důležitých objektů nastavena úroveň zobrazení na hodnotu 0. Tedy stačí v tomto případě aby měl uživatel nastaveno množství objektů v trati na hodnotu menší než 10 a nástupiště neuvidí. Rada pro Luke19: MSTS -> Volby -> Detaily grafiky -> Množství objektů v trati nastavit na hodnotu 10.

Pravdu má Luke19

Pravdu má fma_0526 i Luke19. Problém je v trati. Dotyčné nástupiště má nastavenu úroveň zobrazení na hodnotu 10. Správně má být u důležitých objektů nastavena úroveň zobrazení na hodnotu 0. Tedy stačí v tomto případě aby měl uživatel nastaveno množství objektů v trati na hodnotu menší než 10 a nástupiště neuvidí. Rada pro Luke19: MSTS -> Volby -> Detaily grafiky -> Množství objektů v trati nastavit na hodnotu 10.
Však právě to (nastavení deatilů na 10) je popsáno snad ve všech návodech na správné nastavení. Takže - neřekl bych, že je to problém trati, ale spíš je to problém, že někdo tvrdí, že má vše "dle desatera", a přitom nemá.

Takže tedy beru zpět svůj dotaz, Miranova rada pomohla, měl jsem po novém instalu část nastavení "zformátovanou" a bylo to přesně tím "počtem viditelných objektů", měl sem to tuším na 8čce, po dotažení do konce se nástupiště zjevilo.

Díky. :rolleyes:

Právě proto jsem to desatero nastavení napsal jako zákon. I proto jsem tam dal ty obrázky pro méně chápavé.
9grafika.jpg
Tady není co řešit. Psal jsem, že se může snížit jen dohlednost a zobrazení TV. Když se nějaký posuvník sníží na nějakou menší úroveň, tak se v trati budou zobrazovat nesmysly, jako děravé budovy nebo chybjící budovy. Nebo i chybějící zvuky v předchozí obrazovce nastavení. Modeláři nějaké úrovně zobrazení alespoň dříve neřešili a ponechali nějaký default úroveň 10. A takových objektů je velice mnoho a vyhledávat a opravovat dodatečně každý model by byla nekonečná práce. A za další není důvod použít nižší úroveň, protože pak je MSTS nekoukatelné a je pak škoda času jej takto zabíjet.

I já beru vše zpět a uznávám svou chybu tak jsem si byl jistý, že mám vše v naprostém pořádku, že jsem na to dotažení množství objektů úplně zapomněl :(...

Ahoj Zbyňku.
Jasně, já jen, že jsem to přehlídnul. Ale trápí mne jiná věc, kterou jsem ti psal hned při testech. Celá trať funguje na jedničku, Praha, Č. Třebová, Břeclav, Olomouc, Přerov jsou stanice, kde je třeba ukládat a dají se projet pokud je tam traffic s uložením a nahrádním po pádu, max. dva . tři pády MSTS při pobytu kolem 10 minut, když se načítají různě projíždějící vlaky atd... ALE BRNO JE TRAGÉDIE! Nechápu proč, jestli se tam lámou čtverce, či je tam povícero objektů, nejsem stavitel tratí, ale při opravě aktivity Os 4711, je Brno prakticky nesjízdné. Z letovic až po Židenice sni jeden pád MSTS, při rozjezdu ze Židenic hned na viaduktu 1. pád MSTS a pokaždé to řve jiný vagón, load a kousek za vjezdovám na hlavní, kolem snížení rychlosti 30 km/h., pád 2. opět nenačte nějaký vůz, load a další pád těsně před perńem. Pak opět load a dojezd k perónu, enter a pobyt 8 minut. Každý vlak který vjede od Břeclavi při pobytu je sázka do loterie 50 na 50, pobětšinou těsně před odjezdem pád a opět load, po opuštění Brna už aktivita nepadne až do Křenovic. Už jsem udělal maximum co se udělat dá:
1. skoro všude LowPoly
2. Všechny mašiny, co tahají spoje přes hlavní z TBP, o vysoce poly. mašinách nemůže být ani řeč.
3. na odstavných už jsem smazal prakticky co šlo, ale jezdit po prázném Brne? Přeci jen je Brno frekventovaná stanice a za můj 8 min. poby tam pár spojů vjet musí.

Pánové, kdyby se toho chopil nějaký odborník a udělal s Brnem "kouzlo", jako například na 321 s Prahou, jinak nemá cenu vůbec dělat přes tuto stanici aktivity, před opravama Brna, jsem stanicí v jedné z vydaných aktivit projel s max. dvěma pády a dokonce tam i posunoval, zbrojil mašinu vodou, uhlím a vlaky projížděly v pohodě a trávil jsem tam skoro 45 minut. Teď ale člověk spíš načítá MSTS po neustálých pádech.

Ale Brno se od vánoc nezměnilo. Co dělali testeři 3 měsíce ? :) To je práce na několik dní povybírat skupiny objektů ke sloučení, pokud tedy pak Mates bude mít čas vybrané skupiny sloučit. Kouzla jsem dělal v Praze, Kolíně, Pardubicích i Chocni, Mates mi pak z toho nadělal jednotlivé modely. Byla to titěrná nezáživná práce a často se něco špatně vyexportovalo nebo některé objekty uhnuly a muselo se i improvizovat.
Tady nejde jen o výběr, ale je také nutné zkontrolovat, jestli objekt je osazený finálně, jestli někde nelevituje, atd.
Vidíš a to Brno směrem na severozápad je holá placka. Co to udělá potom ?

Ale Brno se od vánoc nezměnilo. Co dělali testeři 3 měsíce ? :)
Nevím, co dělali testeří :-), já jsem to o Brně psal hned po pracovní aktualizaci, že to tam padá. Pak se tam dodělaly nějaké koleje vleček, doplnily nějaké další objekty a bylo vymalováno totálně. Dokonce se mi stalo, že když jsem jel od Přerova a vjížděl jsem do Brna, v Brně dva traffic a za mostem pod Petrovem směrem do nádraží byla jen zelená placka. Mimochodem, teď jsem ještě ubral traffic, už tam skoro není nic a opět za Židenicemi pád se sleháním vozidla do světa "ČD A 026".

S Brnem zatím nic nenadělám, ale Dane, že jsi to ty, tak jsem opravil podloží pod výtažnou kolejí za Židenicemi. Dal jsem tam asi 4 modely náspů, jinak se to řešit nedá.
Já ještě musím vydat malé update, jednak s těmito opravami a hlavně, Nebulus mi poslal dopravník ECHVy do Chvaletic a komplex nějakých budov na vlečku do Bratislavy Lamače. Byla by škoda, aby to leželo jen na hardisku až do vánoc. Už vyrábím znovu instalačky.

Nevím, co dělali testeří :), já jsem to o Brně psal hned po pracovní aktualizaci, že to tam padá. Pak se tam dodělaly nějaké koleje vleček, doplnily nějaké další objekty a bylo vymalováno totálně. ....
Já myslel hlavně ostatních uživatelů jestli také mají problém v Brně. Protože je mi divné, když Praha, kde je několik čtverců vedle sebe s počtem přes 1700 objektů je OK a v Brně dělá problém jeden čtverec kolem 1600 objektů. Vedle jsou Maloměřice, tam je polovina. Tak co tam může způsobovat, že to Danovi padá ???

Ahoj.
Co jsem se bavil a četl na fóru, tak Brno padalo hodně lidem. Já to taky nechápu, trať BP je jinak velmi stabilní, je zajímavé, že FPS je nad 20 - 27 a stejně při načítání traffic pád se selháním vozidla do světa. Opravuji aktivity z roku 2013 a dokonce i vlak, který v Brně začínám, tak po cca 5 sekundách pád, musel jsem brutálně ubrat traffic a opraveno. Já už se normálně díval ne na vozidlo, ale kujus a vybíral dle hodnot. Jenže když to shodí i vagón B, tak to bych tam musel valit pouze LowPoly. :-) Přitom v Břeclavi mám traffic jednou tolik a teď opravuji Rekreační vlak ROH a Pardubice zaplněny a max 1 pád MSTS, když projede žabotlam ČSD a lítám po venku. Jinak k Brnu:
MSTS se "trápí" i s pomalu holou stanicí, když se vjíždí od Břeclavi a zjevuje se Petrov, tak už tam PC "hrabe" jak urvaný. Z opačného směru na viaduktu před vjezdovým taktéž.
Dan

Takže znovu. Podíval jsem se na Brno v Editoru. čtverec Brna hlavního má 1425 objektů. Výš jsou Maloměřice s nějakými 800, níž je čtverec Brna Dolního, který má nejvíc 1657, ale proti Praze je to nic. A další čtverec na jih 1277. Dále už je to jen kolem tisícovky. Proti jiným městům je to zde nula nula nic.
Takže co tady může ty Danovy vlaky shazovat ??? Když se dívám, co by šlo sloučit, tak maximálně skupiny vegetace, kontejnery na kontejnerovém nádraží nebo modely náspů s trakčními sloupy, které by se nejprve musely finálně osadit i s napínáky.
Anebo to vše způsobuje ta Deteriova londýnská telefonní budka, která je někde na nádraží schovaná. jak na slezině tvrdil. Možná je to nějaká tajná vysílačka a Deterio tak dálkově odpaluje pařmenům MSTS. :) :) :) :) Jiné vysvětlení nemám. :)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře