Hlášení chyb pro trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Jak můžeš ze složky Snoe (sníh), tahat tectury so základního vzezření tratĕ? Tipoval bych to na chybu tam.
Na obrázku je screen z vlákna trati BP, stránka 188. Proto jsem to zkoušel. Navíc hraju na noťasu, který měl u lepších fototextur problémy se zobrazováním některých kolejí, např. trati do Neratovic nebo většiny depa ve Všetatech. A dosáhlo to i na Milovickou lokálku. Nikde jinde mi koleje nikdy nemizely...
Screenshot_20221209-061920_Samsung Internet.jpg

Tak to mne nenapadlo, že někdo něco bezmyšlenkovitě zkopíruje. :) Jednalo se jen o nahrazení nových souborů ve Snow, které byly v nesprávném rozlišení.
Ale věřím, že máš zálohu a vrátíš si to zpět. To se někdy stane, že člověk něco zkopíruje naruby. Ale i tak zimní fototextury už jsou připravené, tak buďte hodní, ať Děda Mráz něco přinese. :) Nebo Ježíšek? :) Ale Děda Mráz je vhodnější, protože se jedná o zimní krajinu. :)

Já bych přecejen ještě připomněl prosbu o prověření, asi na to už před aktualizací nebyl čas - to Královo pole na brněnském zhlaví a záhlaví a rychlost přes stanici až do Řečkovic. Podle mě tam vznikla nějaká chyba a místo 80 vjezd, oblouk - 100 přes zhlaví a stanici až do levého oblouku za Řečky, kde je 90 a dál 100, je tam aktuálně 80 až do toho blouku s 90kou.
Naopak Krpole směr Brno hlavní, zůstává 100 i do (v tomto případě levého) oblouku a dále po trati také.
Krádež dvou rychlostníků. :D :p

P. S. A nedají mně ty Otradovice a přejezd vzoru SSSR nahrazený už rekonstruovaným přejezdem. Není to škoda udělat přejezd v novém, když část již koridorového údolí Orlice a některé výstražníky na berounské trati byly v BP před lety přesázeny z AŽD na vzor SSSR? :rolleyes: Nechci šťourat, jen se ptám.:)

A nedají mně ty Otradovice a přejezd vzoru SSSR nahrazený už rekonstruovaným přejezdem
Atd.
Ale mě to opravdu dá. :) Já to tam neznám, kvůli přejezdu nebudu cestovat do dálek, jestli je Ruský, ale na videu určitě není. A vůbec mne to netrápí. :)
Z Brna do Tišnova, když jsem to stavěl bylo v reálu 80 do Krpole, hned na zhlaví 100 přes Řečkovice 90 a pak 100 až kousek za Pohled. Jestli se to nyní změnilo, jak jsem už psal, stav tratí je poplatný k tehdejší době, kdy jsem to stavěl. Jenom na výjimky, kde mám zájem, tak to modernizuji.

Zdarec,
narazil jsem při volné jízdě na asi špatně linknuté odjezdové návěstidlo ve Staré Boleslavi v koleji č.1 směr Lysá nad Labem (po správné...). Svítí mi tam pořád a pořád červená......

Jinak Všetaty super!!!

Velký dík!

Atd.
Ale mě to opravdu dá. :) Já to tam neznám, kvůli přejezdu nebudu cestovat do dálek, jestli je Ruský, ale na videu určitě není. A vůbec mne to netrápí. :)
Z Brna do Tišnova, když jsem to stavěl bylo v reálu 80 do Krpole, hned na zhlaví 100 přes Řečkovice 90 a pak 100 až kousek za Pohled. Jestli se to nyní změnilo, jak jsem už psal, stav tratí je poplatný k tehdejší době, kdy jsem to stavěl. Jenom na výjimky, kde mám zájem, tak to modernizuji.
To je škoda, protože Otradovice byly úplně poslední kompletní funkční přejezd SSSR na našich tratích, včetně bzučáku, i když už spíš chřaplal, než bzučel. ;)
Ad Krpole: jenže to je právě to, co se nemělo změnit a změnilo. V dřívějších verzích tam ta 100vka byla, potom jsem trať několik aktualizací neviděl a teď je to tam s 80kou v místě stovky až do Řečkovic a naopak se 100vkou v místě osmdesátky směr Brno hlavní.

Máte vůbec představu, alespoň malou, kolik trpělivosti a času stálo tohle vše vybudovat? Já jsem rád, že jsem to dotáhl až sem. Nějaké hloupé šraňky, kdo chce jiné, si každý dokáže vyměnit sám. Tedy do zálohy, jinak by nesměl aktualizovat. V původní trati byly ruské šraňky? Kdyby nebyly, stačilo upozornit, doplnit fotkami a já bych je tam osadil. Takto se nemám čeho chytit. Možná letecké mapy streetview.
odjezdové návěstidlo ve Staré Boleslavi v koleji č.1
Na to návěstidlo kouknu. To bude asi ono, že jsem linkoval v TSRE5 a tam není zpětná kontrola jestli to mám správně.
Podobné nálezy hlaste. Do vánoc opravím. Respektive ještě dnes, ale vydám to souhrnně.

Máte vůbec představu, alespoň malou, kolik trpělivosti a času stálo tohle vše vybudovat? Já jsem rád, že jsem to dotáhl až sem. Nějaké hloupé šraňky, kdo chce jiné, si každý dokáže vyměnit sám. Tedy do zálohy, jinak by nesměl aktualizovat. V původní trati byly ruské šraňky? Kdyby nebyly, stačilo upozornit, doplnit fotkami a já bych je tam osadil. Takto se nemám čeho chytit. Možná letecké mapy streetview.
Zbyněk má pravdu. Navíc i když jsou tam ty rychlosti po staru tak do Kr Pole dojedeš s rychlíkem 2 minuty zpožděný ale do Tišnova dojedeš na čas a pak v Křižanově jsi klidně i 3 minutovým náskokem. Musíš brát že když je tam furt všude stejná konstantní rychlost tak je to pořád lepší než když furt zrychlovat. Jinak vyměnit si rychlostniky není nic těžkého. Ale já obdivuju právě Zbyňkovu práci co vše vybudoval.

A nedají mně ty Otradovice a přejezd vzoru SSSR
Schválně jsem to vyfotil a tím pokládám debatu za uzavřenou. Opravdu jsem nic nepřehlédl, Rus to není. :)
Ale když už chcete realitu, vymodelujte ten jednoduchý baráček vedle závor. Ale pozor, musí být kompatibilní s MSTS, jinak nelze zařadit. :)
OtradoviceZavory.JPG

narazil jsem při volné jízdě na asi špatně linknuté odjezdové návěstidlo ve Staré Boleslavi v koleji č.1 směr Lysá nad Labem (po správné...). Svítí mi tam pořád a pořád červená......
Kouknul jsem tam a vše OK. Jedu volnou jízdu a vše OK Vexloval jsem i rovně a svítí i zelená.
StBol.JPG

Není 1.kolej ta vlevo? Tahle je myslím 2.kolej, ale poznaní tam nemám. Vycházím z číslování kolejí v H. Brodě, takže se mohu mýlit.

Omlouvám se, jsem blbec. Myslím kolej vpravo a napíšu vlevo. Pro jistotu uvádím, je to kolej ze které se odjíždí na správnou kolej na volno. To pletení stran mě provází celý život. obzvlášť výživné to bylo když jsem dělal řidičák.

Kouknul jsem tam a vše OK. Jedu volnou jízdu a vše OK Vexloval jsem i rovně a svítí i zelená.
Je to to návěstidlo vedle. Z koleje č.1 (po správné!)

Blbec jsem měl dát obrázek rovnou. jedna malůvka je nad tisíc slov. Soráč

Přílohy

• Nav1.jpg
    Nav1.jpg
    472.4 KB · Zobrazeno: 0
  • Nav2.jpg
    Nav2.jpg
    95.9 KB · Zobrazeno: 0
Je to to návěstidlo vedle. Z koleje č.1 (po správné!)

Blbec jsem měl dát obrázek rovnou. jedna malůvka je nad tisíc slov. Soráč
Ale to je nalinkované také správně. Schválně jsem prověřil i celou stanici.
To tvé návěstidlo v přímém směru bych si všiml v aktivitě i volné jízdě, jel jsem to snad stokrát, ale do odbočky je to také správně:
StBol1.JPG

Nebyl přímo v Otradovicích, bylo to kousek za, směr Všetaty. Já to nemyslel nijak zle, ani to nemělo být vyjádření nedůvěry nebo nepředstavy náročnosti stavby. Jen jsem na to poukázal veden zkušeností, že dříve byly v trati BP vyměněny výstražníky AŽD na více místech právě za tento vzor, pro autentičnost, dokonce i tam, kde vzor SSSR zmizel mnohem dřív, než před 4 lety jako v Otradovicích (mimo). Tak se omlouvám... :rolleyes:

Nebyl přímo v Otradovicích,
Deterio mi poslal fotku na MS. :) Ale chlapi, připomínky nemůžete posílat den před vydáním aktualizace. To jste měli poslat hned, jak jsem začal dělat přeložku z Otradovic do Všetat. A napsat, který to byl přejezd. Tam jich je v lese několik. Tedy stále netuším který to má být a už je to stejně jedno, další větší aktualizace bude za půl roku.
Meridian mi také poslal ty úpravy den před vydáním a hups, já při osazování zazmatkoval a vznikly tam tři neviditelné rušící zprávy při každém průjezdu Jihlavou v MSTS. Opravu vydám jen proto, že mi dodal ty přemalované zimní fototextury. A já ještě opravil ty Všetaty, přehlédnuté zúžení kolejí. V nové verzi dnešní instalačky je už vše na flešce. Ostatní si počkají do vánoc. :)

Ale ono v tom Dynatraxu to také nejde hladce. Nejprve je nutné pracně najít v rolovátku ten potřebný world a když DK přeměním na potřebnou, tak ve finále zjistím, že v tomto případě jeden díl se nepřeměnil, tak celá procedura znovu. V Běchovicích mi také jeden díl zůstal jako dynamická kolej a po druhém načtení jsem zjistil, že tato se v načtených kolejích k přeměně ani neobjeví. Normálně jsem musel dynamickou kolej úplně smazat a vyrobit jí znovu a pak konečně jí Dynatrax našel a šla přeměnit.

Tedy do konce roku nechci editor této hry ani vidět. :) A budu si jenom jezdit. :) Pokud bude čas. :)

Ještě k té Staré Boleslavi, v TSRE5 se dá zjistit SMĚR linkování. U návěstidel obr. 1 a 2 je v pořádku, ale návěstidlo 3 má oba linky opačným směrem, návěstidlo 4 (trpaslík) má opačně jeden link. Směr linku ukazují kódy v dolním rámečku (žlutě vyznačeno na obr. 1) a ukáží se po kliknutí na zeleně zbarvený link v tabulce.

Přílohy

• navest1.jpg
    navest1.jpg
    195.6 KB · Zobrazeno: 0
  • navest2.jpg
    navest2.jpg
    194 KB · Zobrazeno: 0
  • navest3.jpg
    navest3.jpg
    188 KB · Zobrazeno: 0
  • navest4.jpg
    navest4.jpg
    158 KB · Zobrazeno: 0
Tak proč mi to normálně funguje? Linkování v TSRE5 je sice rychlé, ale zlaté MSTS. Tam krásně je vidět, kam to vede. A kdyby to bylo špatně, MSTS by určitě řvalo.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře