Hlášení chyb pro trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ale to je nalinkované také správně. Schválně jsem prověřil i celou stanici.
To tvé návěstidlo v přímém směru bych si všiml v aktivitě i volné jízdě, jel jsem to snad stokrát, ale do odbočky je to také správně:
Tak jsem se na to díval v editoru. Ano, návěstidlo bylo to nalinkováno, ale nefungovalo. Tak jsem linkování zadal znovu, uložil a už to šlape. To jako fakt dělá jen mé osobě??? To je divné. Co jsem mohl udělat blbě, že mi nejde jen toto návěstidlo?
Prostě to nechápu.

Ale už to jde....

Ahoj Zbyňku, tak přeci si tam ty dráty v Nymburku nechal, jak jsem ti psal už předtím. :)
Nymburk_draty_001.jpgNymburk_draty_002.jpg

A další průšvih, je fajn, že jsi doplnil funkční trpaslíky do výtažné v Lysé nad Labem, ale při cestě na vlečku KŽC, mám shozeno na stůj a projet lze pouze neozvučenou klávěsou tabulátor, takže tam je nějaká chyba. Už ti dělám testovací miniaktivitu.
lysa_vytazna001.jpglysa_vytazna002.jpglysa_vytazna003.jpg

Dane, tam jsem trolej neodebíral, ale naopak přidal sloupy TV, aby ta trolej na něčem visela, které u tebe nevidím. Protože tam by se to muselo celé smazat a postavit jinak. A to je vždy riskantní databázová operace.
S tou Lysou netuším. Že by se zase špatně v TSRE5 nalinkovalo návěstidlo? Kdepak, zlaté MSTS, tam máš vždy kontrolu, jak jsou linky. Ale u TSRE5 je plus, že máš návěstidlo hned zarovnané s kolejí a save netrvá několik minut jako v MSTS. Tak je možné, že podobných chyb bude jinde víc.

Teď se dívám a vidím. Vlevo je to nalinkované správně, ale ne rovně. Přeskočilo to na další výhybku do odbočky vpravo další ranžírka také přeskočila o výhybku dál, tak by jsi se nedostal na tři krajní levé koleje. Kdepak, velké stanice se složitějším zhlavím v TSRE5 vůbec nelinkovat, poučení plyne. Nebo raději vůbec žádné.

Ale právě na tohle přijdeš až když děláš aktivitu. Dokud v Lysé nebyly ranžírky, tak mi nešlo na bílou šíbovat tímto směrem ze stanice, ale jen proti stůj.

Dane, tam v Nymburce je to tak složité, že jsem myslel jinou kolej. :) Ty brány jsem doplnil kousek dál. :) Ale když jsem měl otevřený MSTS editor, tak jsem to na co poukazuješ našel a přestavěl. Tedy vyhodit dvoukolejný kolejový díl a ten díl s rozvětvením za výhybkou. Uložit a pak znovu vyskládat vše z jednokolejných dílů.
Hledej dál. :)
A já se tak vždy snažím. :)

Tak jsem se na to díval v editoru. Ano, návěstidlo bylo to nalinkováno, ale nefungovalo. Tak jsem linkování zadal znovu, uložil a už to šlape. To jako fakt dělá jen mé osobě??? To je divné. Co jsem mohl udělat blbě, že mi nejde jen toto návěstidlo?
Prostě to nechápu.

Ale už to jde....
Dělá to i mně, ale já si myslel, že se začala objevovat návěstidla pro OR, která už nejsou plně kompatibilní s MSTS

Ahoj Zbyňku, zkouknul by jsi prosím tě Litice nad Orlicí směr Týniště? na hlavním návěstidle, na kterém je na obrázku rozsvíceno volno, není označení pro skupinové návěstidlo. A volno je rozsvíceno pro jízdu mého vlaku obkolej od návěstidla.

Díky, Marek

Přílohy

• Open Rails 2023-01-13 10-15-19.jpg
    Open Rails 2023-01-13 10-15-19.jpg
    901.1 KB · Zobrazeno: 1
To proto, že to není skupinové návěstidlo, platí jenom pro jednu kolej. Je to přesně podle reálu.

Souhlasím, že není skupinové, protože nemá označení. Ale v tom případě 1. kolej nemá odjezdové návěstidlo, resp. není u 1. koleje. Ještě jsem se s tím tedy nesetkal, že by odjezdové návěstidlo bylo takhle jinde "obkolej", proto mě to zaskočilo :)

Pokud to návěstidlo platí pro 1. kolej (a u té nakládací rampy to dopravní kolej asi nebude), tak se samozřejmě jedná o skupinové návěstidlo (dle předpisů platných minimálně od roku 1997).
Je pravda, že nedávná úprava D1 šla intuitivnímu pojetí pojmu Skupinové návěstidlo na ruku, a podle ní už se v tomto případě o skupinové návěstidlo v pravém slova smyslu nejedná, pouze tak musí být označené, ale podle starších verzí D1 by se dokonce jednalo o skupinové návěstidlo přímo z definice (třebaže je platné jen pro jednu kolej). Správně by tedy mělo hl. návěstidlo být osazeno příslušným navěstním upozorňovadlem a u 1. koleje by měl být umístěn koncovník. Jak to tam ale reálně vypadalo v dobách, které byly Zbyňkovi předlohou, nevím. Pokud Mikulda tvrdí, že přesně takhle, pak byla úloha seznání na této trati hodně drsná. :D

Já se hlásím s drobným hlášením a pokornou prosbou:
Hlášení:
V Jihlavě není zatrolejovaná lávka a zkušební kolej. Pod lávkou sice napětí není (trolej je tam uzemněná), ale minimálně zkušební kolej (hranice depa) pod napětím je a slouží/sloužila k výjezdu elektrických lokomotiv do stanice. Naopak - nad odbočkou směr točna visí kus troleje ve vzduchu a být tam nemá.

Prosba:
Kvůli provozu v Jihlavě v depu by se "mi" hodilo, kdyby žlutě vyznačené úseky na obrázku níže byly definované jako koleje (sidings). Minimálně aspoň ta zkušební kolej - hodně to pomůže v Timetable módu pro "vyzvednutí/přistavení" el.lokomotivy nezávislou trakcí. Pokud to nejde, aspoň budu vědět, že mám lokomotivy nechat objevovat a mizet někde jinde.

Díky.

Jihlava-navrh.jpg

V Jihlavě také nemám tušení, které koleje někde v kopřivách jsou pod dráty a které bez. Tady nemám podklady. A jak mají číslování koleje v depu, také nemám tušení. Je nutné dodat podklady a pak není problém to doplnit.

Jinak prosím slučte už někdo ta vlákna. Tohle je hlášení chyb pro MSTS ne Openrails. :) Ale přitom traťově je jedno, jestli jsem v prostředí MSTS nebo OR.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře