Bendíku, myslím že problém je jenom u Tebe, doporučuji celou trať přeinstalovat.
Viaxerne, to co popisuješ ohledně návěstidel v okolí Ústí nad Labem, to je něco, co já moc neovlivním.
Já jako stavitel vím to, jaké návěstidla jsou kde umístěné, jaké výhybky, jakou rychlostí se kde jezdí atd...
Ale to co svítí na návěstidle, to já už vědět nemůžu.
Chápu, že Ty to tam máš asi okoukané, když to takhle znáš, jenže já stavěl Ústí nad Labem z Ostravska, nemohl jsem tam vysedávat u každého návěstidla a sledovat, co na něm bude svítit, až pojede vlak

Důležité je dodržet maximální povolené rychlosti, pokud je tam například traťová rychlost 60 km/h a výhybka je taky na 60 km/h, tak může svítit na návěstidle buď žlutý pruh a nebo pouze zelené světlo, je to jedno, v MSTS nastavuji většinou univerzální možnost, což je pouze zelené světlo, pokud tam v reálu někdy rozsvítí i žlutý pruh, to už mě jako stavitele nezajímá, respektive to nemůžu vědět...
V mnoha stanicích jsou návěstidla s pruhama pro zpomalení rychlosti, například jak uvádíš Ústí Sever, v MSTS tam mám na odjezdu omezení na 100km/h, ale to je jen pro spestření, v reálu tam třeba svítí volno, ale taky tam můžou rozsvítit právě tu stovku...
K tomu bych řekl ještě takovou zajímavost, když jsem v nově zmodernizovaném Kolíně nahrával staniční hlášení, stál jsem na peroně asi 2 hodiny, za tu dobu tam projela spousta vlaků a sledoval jsem právě návěstidlo na hlavní koleji od peronů směrem na Prahu.
A velice jsem se divil, že na tom návěstidle někdy svítilo volno a někdy bylo volno s omezením na 100 km/h a bylo úplně jedno, jestli projížděl osobák, EC, nebo pendolino, připadalo mi to, jako kdyby si dispečer vždycky hodil mincí a podle toho co mu padne, rozsvítil návěstidlo
Takže to je přímo ukázkový případ, že na návěstidlech může svítit cokoliv a v MSTS je třeba toto brát s rezervou.
Na perony v Ústí nad Labem se podrobně podívám a proměřím je, ale k tomu budu muset zapnout editor, takže až někdy později, teď už pár týdnů má MSTS u mě výluku, je třeba dělat i jiné věci