Hlášení chyb pro trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Dobře.
Tak díky za vysvětlení. Nic jiného sem samozřejmě nečekal.
Pak nechápu jedno, jaktože po doplnění sedmi chybějících jiných textur do 24. aktualizace, chybí teď zase úplně jiné a ty tam nejsou?
Nestavím tratě, neznám principy, jen se ptám.
Předtím vše běželo normálně.
Snad někde DVD najdu :-D

Tak potom je lze najít v té předešlé verzi tratě a nakopírovat tam, kam je chce, podle té hlášky, trať. Autor průběžně překopává trať v celé délce. To je pochopitelné. Taky je to při stavění to nejvíce zábavné a to, co je motorem v té práci. Támhle mám nový vymodelovaný objekt, tak ho osadím a zároveň k tomu je třeba taky upravit okolí. Támhle jsem našel místo, kde by se dalo něco upravit, něco posunout, něco doupravit. Tak se to udělá v editoru a hned je práce radostnější. Jenže to je pouze jedna stránka. Pak je potřeba, aby se trať připravila k aktualizaci a to je ta složitější stránka. Poskládat to všechno, aby se to někde neztratilo, doplnit adresáře, popřípadě přesunout... je toho mnoho. A při takovém kvantu předělaných dat je div, když se vše povede hned napoprvé bez chyb. To by vám mohl potvrdit Zbyněk Šemora. Když chystá aktualizace, je lépe na něj minimálně týden před tím nemluvit. A vůbec se nedivím, to je potřeba udělat najednou a bez rušení. Stane se, že někde se holt něco zapomene, že se přesouvalo, nebo někde něco vypadne a hned se vám to sype na hlavu. Tak buďme v tomto schovívaví. Autorovi to oznamte, nebo se to dočte, zde na fóru, a buďto vydá opravnou aktualizaci, pokud se jedná o závažné věci, nebo to bude v příští veřejné aktualizaci po dokončení dalšího úseku. F.

Já samozřejmě chápu všechny aspekty, ale moc mi hlava nebere, kam se to podělo, když to do 23. aktualizace vše fungovalo bez problémů a to mám tu zálohu na externím disku. Jeho "rozbití" však vylučuji, protože se z něj do této chvíle nic neztratilo.
Takže buď chyba v PC nebo fakt nevím. Jen mě zarazilo, že to prostě naskakuje geometrickou řadou a to přímo šíleně. :-(
Pokusím se ještě to nějak doplnit a pokud se to nepovede, budu muset holt nové DVD, staré s 12. aktualizací bohužel nenajdu :-D

Tak záhada byla vyřešena. Nevím, ale asi stárnu a hloupnu.
V PC byla regulerně verze 24, na které jsem udělal nejen nějakou tu aktivitu a také opravil staré.
Dneska nainstaloval verzi 25 a začaly všechny, již shora popisované jevy, jakožto i problémy s editorem.
Ale po různých návrzích jsem zkusil tedy dát čistou zálohu z externího disku a vložit aktivitu , kterou jsem chtěl zkusit již opravenou na 25 a ejhle, chyba databáze, rozdíl v verzích.
Takže na externím disku byla verze 23 a já ji přetáhl rovnou 25-tkou, ale to až teď, do té doby byla v PC 24. Ale to se asi dá spojit i s těmi problémy, které sem vypisoval Martinovi s texturami při akt.24.
Takže resumé zní, jsem hlupák a zbytečně jsem zmatkoval.
Martinovi se moc omlouvám za podezíravý tón a všem, kteří se podíleli na řešení taktéž děkuji a omlouvám se.
Snad se to již nebude opakovat.
Aktivita funguje, nic nechybí.
Díky, Mirek

PS: Kontrolujte si zálohy a vše, ať nedopadnete jako já, který to hraje už 6 let.

Chtěl bych nahlásit, nefunkční závoru v Podivíně ve směru na Břeclav zůstává v otevřené poloze (závora na Brno je v pořádku )

Chtěl bych nahlásit chybějící tabule "konec nástupiště" na zastávce Chomutov město.Tabule chybí na obou koncích u obou kolejí.

Všechny připomínky opěřím a opravím, děkuji za upozornění.

fary martin: Ty perony před Kláštercem tam jsou, jejich historii neznám, kdysi tam zřejmě stavěly vlaky, teď už jsou ty perony nepoužívané a zarůstají vegetací :oops:

Naposled editoval moderátor:
Stavitelxx: Bývalá zastávka Vernéřov, vesnice už dnes prakticky neexistuje, byla vysídlena kvůli plánované výstavbě popílkoviště. Zastávka je zrušena cca od doby elektrizace trati Kadaň-Karlovy Vary.

Tak já také přidám něco k opravám :)
http://srbik271.rajce.idnes.cz/MSTS_Trat_321
K obrázku č.1 - mezi Ústím severem a hlavním nádražím není rychlostní omezení na 100 km/h při jízdě přímým směrem
č.2 - vjezd a průjezd stanicí Ústí nad Labem západ je stanoven rychlostí 60 km/h, tuto skutečnost návěstí i příslušná vjezdová a odjezdová návěstidla ze stanice, kdy průjezd přes Ústí n.L.západ vj.n. (směrem na Chabařovice) je též rychlostí 60 km/h
č.3 - z opačného směru od Chabařovic do obvodu Ústí n.L.západ vj.n. je rychlost 60 km/h návěštěna nejenom rychlostníkem, ale i návěstidlem
č.4 - odvíjející se od vjezdových návěstidel do stanice Ústí n.L.západ od hlavního nádraží, jde o umístění návěstidla u prvního nástupiště, není umístěno až tak daleko, ale ve výřezu nástupiště viditelně od roviny peronu při pobytu ve stanici, návěsti se odvíjejí od skutečnosti, zda-li je postaveno do stanice Ústí n.L.západ, je-li, návěstí návěstidlo "Rychlost 40 km/h a očekávej rychlost 60 km/h", není-li návěstí "Rychlost 40 km/h a opakování návěsti výstraha"
č.5 - tato návěstidla fungují jako cestová, při vjezdu do odbočky na sousední kolej a návěsti Stůj na dalším návěstidle návěstí "Rychlost 40 a opakování výstrahy", opakují návěst dávanou na návěstidle v obvodu Ústí n.L. jih
č.6 - zde jde o trochu větší nepřesnost modelu Ústí n.L.hl.n., kdy z pozorování vím, že pokud ráno přijede souprava vlaku R 440 do stanice a je třeba za koncem vlaku mít ještě místo pro nastupující HV, zastavuje HV od Prahy za nástupištěm bud hranou nástupiště s prvními dveřmi prvního vozu nebo ji mírně přejíždí, je to podmínka toho, aby za koncem vlaku místo pro nastupující HV bylo a celá tato souprava se vešla za odjezdové návěstidlo ze stanice, nástupiště č.2 je tedy postatně delší a neodpovídá tak i z dalšího hlediska, kdy cestová návěstidla od 1. a 2. nástupiště ve směru na Děčín leží ve stejné úrovni a není možné mít světelné návěstidlo za návěstidlem námezník (pokud nejde o skupinové), nástupiště by tedy ve finále mělo být dlouhé do místa, kde se nachází dveře prvního vozu, a ihned za ním cestová návěstidla pro obě koleje ve stejné úrovni
Doufám, že tyto poznatky pomohou ke zlepšení věrohodnosti této mapy :)

Martine:

předem se omlouvám, že sem nedám screen, ale zkusím popsat:

- V Olomouci hl.n. jsou směrem na Zábřeh odjezdová návěstidla umístěna fyzicky na úrovni konce perónů. A problém je, že všechny ukazují na stop. I v aktivitách, kdy je podle TM postaveno na volno. Navíc dle TM jsou návěstidla cca o 400 m dále a ukazují situaci dle aktivity (tedy třeba volno). Situace pak při samotné jízdě v aktivitě vypadá tak: na návěstidle stop - pod F4 si zobrazím TM - vidím volno - rozjedu se a kolem návěstidla normálně projedu, ani není třeba použít TAB.

pozn.: docela mne zaráží, že tento problém zde nikdo nepopisuje, nebo to je chyba pouze u mne?

Smazané příspěvky má na svědomí moje upozornění číslo #119 ! Pokud chcete diskutovat, tak přímo ve vlákně k trati, ne tady! Takže abychom předešli nějakým nedorozumněním, račte se tímto upozorněním řídit!

Bendíku, myslím že problém je jenom u Tebe, doporučuji celou trať přeinstalovat.

Viaxerne, to co popisuješ ohledně návěstidel v okolí Ústí nad Labem, to je něco, co já moc neovlivním.
Já jako stavitel vím to, jaké návěstidla jsou kde umístěné, jaké výhybky, jakou rychlostí se kde jezdí atd...
Ale to co svítí na návěstidle, to já už vědět nemůžu.
Chápu, že Ty to tam máš asi okoukané, když to takhle znáš, jenže já stavěl Ústí nad Labem z Ostravska, nemohl jsem tam vysedávat u každého návěstidla a sledovat, co na něm bude svítit, až pojede vlak :D
Důležité je dodržet maximální povolené rychlosti, pokud je tam například traťová rychlost 60 km/h a výhybka je taky na 60 km/h, tak může svítit na návěstidle buď žlutý pruh a nebo pouze zelené světlo, je to jedno, v MSTS nastavuji většinou univerzální možnost, což je pouze zelené světlo, pokud tam v reálu někdy rozsvítí i žlutý pruh, to už mě jako stavitele nezajímá, respektive to nemůžu vědět...
V mnoha stanicích jsou návěstidla s pruhama pro zpomalení rychlosti, například jak uvádíš Ústí Sever, v MSTS tam mám na odjezdu omezení na 100km/h, ale to je jen pro spestření, v reálu tam třeba svítí volno, ale taky tam můžou rozsvítit právě tu stovku...

K tomu bych řekl ještě takovou zajímavost, když jsem v nově zmodernizovaném Kolíně nahrával staniční hlášení, stál jsem na peroně asi 2 hodiny, za tu dobu tam projela spousta vlaků a sledoval jsem právě návěstidlo na hlavní koleji od peronů směrem na Prahu.
A velice jsem se divil, že na tom návěstidle někdy svítilo volno a někdy bylo volno s omezením na 100 km/h a bylo úplně jedno, jestli projížděl osobák, EC, nebo pendolino, připadalo mi to, jako kdyby si dispečer vždycky hodil mincí a podle toho co mu padne, rozsvítil návěstidlo :D

Takže to je přímo ukázkový případ, že na návěstidlech může svítit cokoliv a v MSTS je třeba toto brát s rezervou.

Na perony v Ústí nad Labem se podrobně podívám a proměřím je, ale k tomu budu muset zapnout editor, takže až někdy později, teď už pár týdnů má MSTS u mě výluku, je třeba dělat i jiné věci :oops:

Dobrý den, mám zajímavou chybu:

Od 25. aktualizace se mi i přes den rozsvěcují nádražní osvětlení. Nešlo by to prosím nějak odstranit?

Díky

Ahoj,
to přece není jen tak samo sebou možné... Svícení na návěstidlech je pevně dáno tabulkou návěstění a vychází z konkrétní jízdní cesty a obsazených úseků. Výpravčí ho může ovlivnit snad jen variantní cestou :?:.

Ale je to možné, proč myslíš, že v mnoha koridorových stanicích jsou návěstidla umožňující signalizovat 100 km/h i když tam žádné stovkové výhybky nejsou, obsluha na nich může rozsvítit jak volno, tak i stovku, možná i 60 a 80, čert ví... :D

Ukázka ze zmiňovaného Kolína, tady na fotce je na návěstidle volno:
www.trat321.cz/ostatni/kolin01.jpg

A tady je na tom samém návěstidle o 18 minut později 100 km/h, projížděl LeoExpres:
www.trat321.cz/ostatni/kolin02.jpg

Sledoval jsem to tam dost dlouhou dobu a jak říkám, vypadalo to, jako kdyby ty znaky rozsvicovali podle házení mince :D

Bary, v aktualizaci 25 nejsou zahrnuté žádné soubory týkající se nočního osvětlení, nevím co máš v počítači za problém, ale určitě ho nevyřešíš přeinstalováním aktualizace 25, zřejmě by to chtělo přeinstalovat celou trať...

Tu samou chybu, jakou zde popisuje Bendik, mám i já, i mí kamarádi (cca 10 lidí).

V Praze na hlavním nádraží mi padá MSTS - "Selhalo nahrání souboru s modelem. Praha_065.s", poté např. Praha_059.s atd.
Pak se MSTS šprajcne a spadne.
Co s tím?

Ahoj, prosím tě. šlo by nějak nalinkovat návěstidla z Vršovic na ONJ a do nákladního? Neodjede tam traffic a hráč musí přes tabulátor.
S přáním hezkého dne. Dan.

Pro upřesnění, vše co chci aby odjelo z Vršovic jinam, než na hlavní tah směr Hostivař (traffic), končí na stůj.

Back
Nahoře