Hlášení chyb pro trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Já jsem našel ve Střítěži na trati 322 směrem na Český Těšín je na návěstidle stůj a na traťovým monitoru volno. Když to projedu tak se nic neděje. Vyzkoušejte, nevím jestli není chyba u mě.

Zdravim na trati chýba predzvestník na rýchlosť a to pred Oščadnicou v smere zo Žiliny na 70km/h.

Když už je řeč o těch návěstidlech, tak na vjezdu do Zábřehu od Lukavice svítí na vjezdovém návěstidle volno a na vedlejším návěstidle výstraha, navíc to vjezdové návěstidlo není zobrazeno na traťovém monitoru.

Zdravím..

Po x letech jsem si nainstaloval trať 321, kterou mám na DVD ve verzi 6, postupně jsem si postahoval všechny aktualizace. Ale nyní při spuštění msts ( přes trainstore ) v hlavním menu nemám žádnou možnost cokoliv zvolit, vše je šedé. Prosím než někdo mě řikat ať si to najdu tady na foru.. tak jsem už před tímto dotazem koukal přímo do FAQ fora kde jsem našel přímo stejný problém

http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1330

bohužel vlákno je 4 roky staré a jakmile kliknu na odkaz od Pavlika tak mě to pošle do věčných lovišť. Zkoušel jsem také smazat z adresáře tratě v Activities, Services, Paths a Traffic a též bez výsledku ..

Děkuji za kladnou odpověď, nEotryx

Naposled editoval moderátor:
neotryx napsal:
Zdravím..

Po x letech jsem si nainstaloval trať 321, kterou mám na DVD ve verzi 6, postupně jsem si postahoval všechny aktualizace. Ale nyní při spuštění msts ( přes trainstore ) v hlavním menu nemám žádnou možnost cokoliv zvolit, vše je šedé. Prosím než někdo mě řikat ať si to najdu tady na foru.. tak jsem už před tímto dotazem koukal přímo do FAQ fora kde jsem našel přímo stejný problém

http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1330

bohužel vlákno je 4 roky staré a jakmile kliknu na odkaz od Pavlika tak mě to pošle do věčných lovišť. Zkoušel jsem také smazat z adresáře tratě v Activities, Services, Paths a Traffic a též bez výsledku ..

Zdravím,
jak si mohl postahovat všechny aktualizace, když aktualizace 9 se stáhnout nedá?
Jestli si ji vynechal, tak to je vysvětlení, proč Ti trať nejde spustit.

Včera jste mi posílal mailem odkaz kde aktualizaci můžu stáhnout rovnou jsem stáhl i aktualizaci 10 na kterou byl také v mailu link.

neotryx napsal:
Včera jste mi posílal mailem odkaz kde aktualizaci můžu stáhnout rovnou jsem stáhl i aktualizaci 10 na kterou byl také v mailu link.

Jo vlastně, neuvědomil jsem si, že jsi to ty:oops:
Nevím v čem by teda mohl být problém, od aktualizace 6 se toho strašně moc změnilo, takže těžko říct.
Možná bys mohl zkusit nainstalovat jiný MSTS BIN, ten na DVD s aktualizací 6 určitě nebude ideální (jestli tam vůbec nějaký byl).
Nebo zkus nainstalovat trať z DVD, potom postupně stahovat aktualizace a vždy po stáhnutí každé aktualizace trať hned vyzkoušet, jestli funguje nebo ne, takhle se aspoň dozvíš, která aktualizace může dělat problémy.

neotryx napsal:
Zdravím..

Po x letech jsem si nainstaloval trať 321, kterou mám na DVD ve verzi 6, postupně jsem si postahoval všechny aktualizace. Ale nyní při spuštění msts ( přes trainstore ) v hlavním menu nemám žádnou možnost cokoliv zvolit, vše je šedé...

Ahoj, musíš si vytvořit nějakou funkční trasu. Návod je tu na foru - "Návod na tvorbu aktivit". Trasy z aktualizace 6 rozhodně nebudou fungovat pod aktualizací 18.

Chtěl bych jen upozornit, že tato vlákna nevznikla k řešení problémů mezi židlí a klávesnicí na straně uživatelů, ale pro hlášení objevených chyb v trati. Například zhaslé návěstidlo, nesprávné linkování, levitující objekty, poškozené nebo chybějící textury. Má to být místo, kam stavitel koukne a najde vše pohromadě. Možná že to užvatele pochopíli jinak a berou to jako místo, kde se budou řešit jejich problémy.
Možná je to nejednoznačně nadepsáno, ale určitě by stálo za úvahu, aby do podobných vláken byl omezený přístup. Například pro dobrovolné testery a aktivitáře, kteří už mají něco za sebou a rozeznají špatně nalinkované návěstidlo od chyby, kterou sám v aktivitě udělal.

Takže tak, počínaje dnešním dnem budu zde v plném rozsahu uplatňovat pravidlo napsané v mém prvním příspěvku při založení vlákna, platné i ve vedlejším vláknu o hlášení chyb. Pro ty kdo jsou líní si je najít, tak znovu popíšu jak to bude probíhat: Příspěvek, který se netýká trati a zjevné chyby v ní, bude smazán bez náhrady. Právo odpovědět na hlášení má pouze autor. Odpovědi od ostatních členů fóra budou bez náhrady smazány, byť by byly správné.
To že toto pravidlo nebylo dosud striktně dodržováno bylo způsobeno tím že jsem jaksi předpokládal jistou soudnost a dobrovolnou kázeň od členů fóra. Jak je vidět byla to nerozvážnost a naivita.

Návěstidlo mimo trať se ocitlo na více místech po ČR i SR, je to ale dle reality, nedal jsem ho dál od tratě omylem.

v adresáři SHAPES je poškozený soubor:

pribovce.sd

Chybí mu identifikační "záhlaví" informující že danný soubor je pro MSTS.
RR to nepozná, ale v při jízdě to inicuje zbytečné hlášky.
Při kontrole RR se tento zastaví na kvadrantu:

w-005775+014832.w

následuje hláška Error 9. Po odklepnutí pokračuje v kontrole dál.
Netuším kde se tento kvadrand nachází, ani netuším co je Error 9.
Třeba je to prkotina ......
Ale prosím pana Stavitele, aby se na to preventivně "juknul" - mohl by z toho být solidní "kostlivec ve skříni".
Díky

Back
Nahoře