Dobrý deň,
ja patrím k ľuďom s prehnaným zmyslom pre abstrakciu, pretože jazdím neustále voľnú jazdu, no aj tak sa mi podarilo nájsť niekoľko úsekov, ktoré, myslím, stoja za opravu. Jazdievam úsek od Košíc cez Žilinu do Púchova, alebo na Čechy. Od Žiliny ďalej už problémy nie sú.
Na prvý problém som však narazil v úseku pred Vrútkami v smere zo Žiliny, pod Dubnou Skalou, ako je meniareň a vedie odtiaľ jedna koľaj. Na výhybke viac ako 20km/h sa ísť nedá, lebo sa vlak vykoľají (a to aj samotný rušeň, bez súpravy). Na tom úseku je sťahovačka. To isté je aj vo Východnej z Liptovského Hrádku pred vstupom do stanice, za sťahovačkou.
V smere z Košíc iba tri drobné chybičky; pred Spišskou Novou Vsou, je tam krátky úsek so 70-tkou. Tesne pred vjazdom k perónom ma vyhodí do Windowsu, pred úsekom hru uložím, načítam a už ide v pohode.
Pri vjazde do Štrby, kde končí stúpanie, v úseku je platná rýchlosť 60, no už pri 40 sa mi často stáva, že sa vozne poodpájajú. Neviem, či je to chybou trate, alebo súpravy.
Tou treťou je len zmena rýchlosti za Liptovskými Vlachmi v bešeňovských oblúkoch pred Liptovskou Teplou, je tam 70-tka, no trať už bola dávnejšie rekonštruovaná a teraz platí v oboch smeroch stovka.
Možno niekde robím chybu ja; ak, tak mi dajte prosím vedieť.
Želám veľa úspechov pri ďalšom rozvoji trate

S pozdravom Christian.